Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 69   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Gombászsarok  (Megtekintve 150278 alkalommal)
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2661


« Új üzenet #180 Dátum: 2011. Február 06. - 20:43:58 »

Valaki tud szárított rókagombát valahol? Érdekelne.
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Misel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 64


« Új üzenet #181 Dátum: 2011. Február 06. - 22:47:05 »

Kedves vadásztársak! Érdeklődöm valaki tudja-e,hogy az óriás őzlábgombát hogy lehet lefagyasztani vagy hosszabb időre tárolni.
Naplózva
pnorbi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1948

Majdnem vadász


« Új üzenet #182 Dátum: 2011. Február 06. - 23:03:02 »

Valaki tud szárított rókagombát valahol? Érdekelne.
Nekem van egy befőttesüveggel. Nyihi Stoel
Naplózva

Rohantok széles országútakon.
Én a hegyek ösvényeit szerettem.
Szépségek mellett futtok el vakon,
de ormok fényesedtek meg felettem.

                                 Áprily Lajos
Szilva
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1271


M 66


« Új üzenet #183 Dátum: 2011. Február 07. - 00:19:27 »

Kedves vadásztársak! Érdeklődöm valaki tudja-e,hogy az óriás őzlábgombát hogy lehet lefagyasztani vagy hosszabb időre tárolni.
Be kell tenni fagyasztóba Röhög
Naplózva

Mit die Beste Waffe aller Waffen ist eine Mauser 66 !
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #184 Dátum: 2011. Február 07. - 07:53:32 »

Kedves vadásztársak! Érdeklődöm valaki tudja-e,hogy az óriás őzlábgombát hogy lehet lefagyasztani vagy hosszabb időre tárolni.

Én olyan módszert hallottam, hogy elő kell készíteni, mintha kirántani akarnád (mosás, pucolás, só, panír). Utána le kell fagyasztani valahogy úgy hogy ne fagyjon össze (pl. celofánt tenni az egyes rétegek közé). Aztán amikor kell, kiveszel amennyi kell, és a lényeg az, hogy még fagyosan kell a forró olajba tenni. Így nem töttyed össze, hanem olyan lesz, mint a friss.

Gondolom azért hosszabb idő után lehet némi hűtőíze.

Még nem próbáltam, de biztos módszernek mondják.  Vállat von
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #185 Dátum: 2011. Február 07. - 08:08:59 »

Kedves vadásztársak! Érdeklődöm valaki tudja-e,hogy az óriás őzlábgombát hogy lehet lefagyasztani vagy hosszabb időre tárolni.

Állítólag jól szárítható.
Mi gombakrémet csinálunk belőle, és úgy fagyasztjuk.
Naplózva
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #186 Dátum: 2011. Február 07. - 13:46:40 »

Én olyan módszert hallottam, hogy elő kell készíteni, mintha kirántani akarnád (mosás, pucolás, só, panír). Utána le kell fagyasztani valahogy úgy hogy ne fagyjon össze (pl. celofánt tenni az egyes rétegek közé). Aztán amikor kell, kiveszel amennyi kell, és a lényeg az, hogy még fagyosan kell a forró olajba tenni. Így nem töttyed össze, hanem olyan lesz, mint a friss.

Gondolom azért hosszabb idő után lehet némi hűtőíze.

Még nem próbáltam, de biztos módszernek mondják.  Vállat von

Én így szoktam fagyasztani, és hosszú ideig, akár tavaszig élvezhető! Kajat
Naplózva
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9921



« Új üzenet #187 Dátum: 2011. Február 07. - 15:17:24 »

Állítólag jól szárítható.
Mi gombakrémet csinálunk belőle, és úgy fagyasztjuk.

Szárítható csak utána porrá örölni...
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
csuka
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 39


« Új üzenet #188 Dátum: 2011. Február 07. - 17:00:30 »

Valaki tud szárított rókagombát valahol? Érdekelne.

Érdeklődj itt: http://www.attilafunghi.hu/
Naplózva
Guszti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 298


« Új üzenet #189 Dátum: 2011. Február 07. - 17:37:52 »

Valaki tud szárított rókagombát valahol? Érdekelne.
Békéscsabán,  a piaccsarnokban van a gombavizsgáló, úgy emlékszem, hogy nála láttam. Árat viszont ne kérdez.  Emelem
« Utoljára szerkesztve: 2011. Február 07. - 19:27:34 írta Erdojaro (Molnár Attila) » Naplózva

"Szorgalmasan gyűjtögessed a hajnalpír melegét, hogy életed hűvösödő alkonyára is elég legyen."
Guszti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 298


« Új üzenet #190 Dátum: 2011. Február 07. - 17:42:00 »

Én olyan módszert hallottam, hogy elő kell készíteni, mintha kirántani akarnád (mosás, pucolás, só, panír). Utána le kell fagyasztani valahogy úgy hogy ne fagyjon össze (pl. celofánt tenni az egyes rétegek közé). Aztán amikor kell, kiveszel amennyi kell, és a lényeg az, hogy még fagyosan kell a forró olajba tenni. Így nem töttyed össze, hanem olyan lesz, mint a friss.

Gondolom azért hosszabb idő után lehet némi hűtőíze.

Még nem próbáltam, de biztos módszernek mondják.  Vállat von
A laskát így szoktuk elrakni. Tálcán fagyasztjuk. utána lehet zacskózni.  Emelem
Naplózva

"Szorgalmasan gyűjtögessed a hajnalpír melegét, hogy életed hűvösödő alkonyára is elég legyen."
Misel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 64


« Új üzenet #191 Dátum: 2011. Február 08. - 01:27:04 »

Köszönöm szépen a segítséget. A paníros megoldásról hallottam már, csak ilyen részletesen nem tudtam. Én csak simán lefagyasztottam, de megkeseredett.
Naplózva
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #192 Dátum: 2011. Február 20. - 20:02:21 »


Sziasztok.
Ismeri valaki ezt a gombát? Sajnos a gombás könyveimbe nincs bent.
Nem szeretném megenni, ahhoz túl piros. 
Naplózva
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2661


« Új üzenet #193 Dátum: 2011. Február 20. - 20:10:48 »

Eb! Ebből ne egyél! Mert ha igen előtte értsítsd a halottast. Mer csak Ő fog tudni segíteni. Rííí
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #194 Dátum: 2011. Február 20. - 20:13:53 »

Eb! Ebből ne egyél! Mert ha igen előtte értsítsd a halottast. Mer csak Ő fog tudni segíteni. Rííí

Eszemben sincs, csak érdeklődök. Mi az ami ebben a hidegben nyílik. Valami csészegomba.
Naplózva
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 69   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: