dama
|
|
« Új üzenet #180 Dátum: 2011. Február 06. - 20:43:58 » |
|
Valaki tud szárított rókagombát valahol? Érdekelne.
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
Misel
|
|
« Új üzenet #181 Dátum: 2011. Február 06. - 22:47:05 » |
|
Kedves vadásztársak! Érdeklődöm valaki tudja-e,hogy az óriás őzlábgombát hogy lehet lefagyasztani vagy hosszabb időre tárolni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
pnorbi
|
|
« Új üzenet #182 Dátum: 2011. Február 06. - 23:03:02 » |
|
Valaki tud szárított rókagombát valahol? Érdekelne.
Nekem van egy befőttesüveggel.
|
|
|
Naplózva
|
Rohantok széles országútakon. Én a hegyek ösvényeit szerettem. Szépségek mellett futtok el vakon, de ormok fényesedtek meg felettem.
Áprily Lajos
|
|
|
Szilva
|
|
« Új üzenet #183 Dátum: 2011. Február 07. - 00:19:27 » |
|
Kedves vadásztársak! Érdeklődöm valaki tudja-e,hogy az óriás őzlábgombát hogy lehet lefagyasztani vagy hosszabb időre tárolni.
Be kell tenni fagyasztóba
|
|
|
Naplózva
|
Mit die Beste Waffe aller Waffen ist eine Mauser 66 !
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #184 Dátum: 2011. Február 07. - 07:53:32 » |
|
Kedves vadásztársak! Érdeklődöm valaki tudja-e,hogy az óriás őzlábgombát hogy lehet lefagyasztani vagy hosszabb időre tárolni.
Én olyan módszert hallottam, hogy elő kell készíteni, mintha kirántani akarnád (mosás, pucolás, só, panír). Utána le kell fagyasztani valahogy úgy hogy ne fagyjon össze (pl. celofánt tenni az egyes rétegek közé). Aztán amikor kell, kiveszel amennyi kell, és a lényeg az, hogy még fagyosan kell a forró olajba tenni. Így nem töttyed össze, hanem olyan lesz, mint a friss. Gondolom azért hosszabb idő után lehet némi hűtőíze. Még nem próbáltam, de biztos módszernek mondják.
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Eb
|
|
« Új üzenet #185 Dátum: 2011. Február 07. - 08:08:59 » |
|
Kedves vadásztársak! Érdeklődöm valaki tudja-e,hogy az óriás őzlábgombát hogy lehet lefagyasztani vagy hosszabb időre tárolni.
Állítólag jól szárítható. Mi gombakrémet csinálunk belőle, és úgy fagyasztjuk.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #186 Dátum: 2011. Február 07. - 13:46:40 » |
|
Én olyan módszert hallottam, hogy elő kell készíteni, mintha kirántani akarnád (mosás, pucolás, só, panír). Utána le kell fagyasztani valahogy úgy hogy ne fagyjon össze (pl. celofánt tenni az egyes rétegek közé). Aztán amikor kell, kiveszel amennyi kell, és a lényeg az, hogy még fagyosan kell a forró olajba tenni. Így nem töttyed össze, hanem olyan lesz, mint a friss. Gondolom azért hosszabb idő után lehet némi hűtőíze. Még nem próbáltam, de biztos módszernek mondják. Én így szoktam fagyasztani, és hosszú ideig, akár tavaszig élvezhető!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9921
|
|
« Új üzenet #187 Dátum: 2011. Február 07. - 15:17:24 » |
|
Állítólag jól szárítható. Mi gombakrémet csinálunk belőle, és úgy fagyasztjuk.
Szárítható csak utána porrá örölni...
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
csuka
|
|
« Új üzenet #188 Dátum: 2011. Február 07. - 17:00:30 » |
|
Valaki tud szárított rókagombát valahol? Érdekelne.
Érdeklődj itt: http://www.attilafunghi.hu/
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Guszti
|
|
« Új üzenet #189 Dátum: 2011. Február 07. - 17:37:52 » |
|
Valaki tud szárított rókagombát valahol? Érdekelne.
Békéscsabán, a piaccsarnokban van a gombavizsgáló, úgy emlékszem, hogy nála láttam. Árat viszont ne kérdez.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. Február 07. - 19:27:34 írta Erdojaro (Molnár Attila) »
|
Naplózva
|
"Szorgalmasan gyűjtögessed a hajnalpír melegét, hogy életed hűvösödő alkonyára is elég legyen."
|
|
|
Guszti
|
|
« Új üzenet #190 Dátum: 2011. Február 07. - 17:42:00 » |
|
Én olyan módszert hallottam, hogy elő kell készíteni, mintha kirántani akarnád (mosás, pucolás, só, panír). Utána le kell fagyasztani valahogy úgy hogy ne fagyjon össze (pl. celofánt tenni az egyes rétegek közé). Aztán amikor kell, kiveszel amennyi kell, és a lényeg az, hogy még fagyosan kell a forró olajba tenni. Így nem töttyed össze, hanem olyan lesz, mint a friss. Gondolom azért hosszabb idő után lehet némi hűtőíze. Még nem próbáltam, de biztos módszernek mondják. A laskát így szoktuk elrakni. Tálcán fagyasztjuk. utána lehet zacskózni.
|
|
|
Naplózva
|
"Szorgalmasan gyűjtögessed a hajnalpír melegét, hogy életed hűvösödő alkonyára is elég legyen."
|
|
|
Misel
|
|
« Új üzenet #191 Dátum: 2011. Február 08. - 01:27:04 » |
|
Köszönöm szépen a segítséget. A paníros megoldásról hallottam már, csak ilyen részletesen nem tudtam. Én csak simán lefagyasztottam, de megkeseredett.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Eb
|
|
« Új üzenet #192 Dátum: 2011. Február 20. - 20:02:21 » |
|
Sziasztok. Ismeri valaki ezt a gombát? Sajnos a gombás könyveimbe nincs bent. Nem szeretném megenni, ahhoz túl piros.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #193 Dátum: 2011. Február 20. - 20:10:48 » |
|
Eb! Ebből ne egyél! Mert ha igen előtte értsítsd a halottast. Mer csak Ő fog tudni segíteni.
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
Eb
|
|
« Új üzenet #194 Dátum: 2011. Február 20. - 20:13:53 » |
|
Eb! Ebből ne egyél! Mert ha igen előtte értsítsd a halottast. Mer csak Ő fog tudni segíteni. Eszemben sincs, csak érdeklődök. Mi az ami ebben a hidegben nyílik. Valami csészegomba.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|