Tomek
|
|
« Új üzenet #585 Dátum: 2012. Szeptember 16. - 19:16:26 » |
|
Lajos, egy nemes alkalomra végre megbontottam a pálinkát, amit a Fórumtalálkozón kaptam a felajánlásodból. Egy szóval tudnám jellemezni... FANTASZTIKUS! Köszönöm még egyszer.
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #586 Dátum: 2012. Szeptember 16. - 20:40:20 » |
|
Remélem, jövőre is találkozunk és megmutathatom az ideit. Nem akarom elkiabálni, mert még csak az alszesz lepárlásnál tartok, de úgy érzem, a mostani Vilmoskörte leveri majd minőségben a tavalyi tüskéskörtét. Ahogy kibontom a cefréshordót, olyan gőze van, mint egy szép Olaszrizlingnek.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #587 Dátum: 2012. Szeptember 16. - 21:38:43 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4589
|
|
« Új üzenet #588 Dátum: 2012. Szeptember 17. - 07:59:59 » |
|
Remélem, jövőre is találkozunk és megmutathatom az ideit. Nem akarom elkiabálni, mert még csak az alszesz lepárlásnál tartok, de úgy érzem, a mostani Vilmoskörte leveri majd minőségben a tavalyi tüskéskörtét. Ahogy kibontom a cefréshordót, olyan gőze van, mint egy szép Olaszrizlingnek.
Nekem is lesz egy kis körte... Idén nem a mennyiség, hanem a minőség a cél... (nem sok körte van, de azt is nagyon megválogatom) Amúgy a színkódos pálinkádból nekem is van még.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #589 Dátum: 2012. Szeptember 18. - 19:11:59 » |
|
Egy kis érdekesség. 130 kg sárgadinnyéből meghámozva, kimagozva lett 100 liter cefre. 6 nap alatt kiforrt. Kifőzés eredménye, 5 liter 50%-os pálinka.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #590 Dátum: 2012. Szeptember 18. - 19:19:17 » |
|
Egy kis érdekesség. 130 kg sárgadinnyéből meghámozva, kimagozva lett 100 liter cefre. 6 nap alatt kiforrt. Kifőzés eredménye, 5 liter 50%-os pálinka.
Cefréztél vóna hozzá pár gumicsizmát, akkor lenne tizenöt liter pálinkád és az aromája is erősebbre sikeredik...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #591 Dátum: 2012. Szeptember 18. - 19:31:47 » |
|
Cefréztél vóna hozzá pár gumicsizmát, akkor lenne tizenöt liter pálinkád és az aromája is erősebbre sikeredik... Sajnos kifogytam a gumicsizma készletből. Talán csütörtök este hozzájutok a sötétben egy-két pár aromásabb anyaghoz!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #592 Dátum: 2012. Szeptember 18. - 19:54:45 » |
|
Sajnos kifogytam a gumicsizma készletből. Talán csütörtök este hozzájutok a sötétben egy-két pár aromásabb anyaghoz!
Én tudok egyet, de abból max. gombapörköltet lehet főzni...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Eb
|
|
« Új üzenet #593 Dátum: 2012. Szeptember 18. - 20:30:58 » |
|
Rájöttünk mire jó az ecetes cefre! Fémtisztára pucolja az üstöt és a csöveket. Na ugye, hogy jó valamire.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #594 Dátum: 2012. Szeptember 18. - 20:37:25 » |
|
Rájöttünk mire jó az ecetes cefre! Fémtisztára pucolja az üstöt és a csöveket. Na ugye, hogy jó valamire. Miért tettetek ecetet a cefrébe? Nem pálinkának csináltátok?
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #595 Dátum: 2012. Szeptember 18. - 20:56:26 » |
|
Miért tettetek ecetet a cefrébe? Nem pálinkának csináltátok?
Ki gumicsizmával, ki ecettel szaporítja...ahány ház, annyi szokás...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Eb
|
|
« Új üzenet #596 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 07:51:43 » |
|
Miért tettetek ecetet a cefrébe? Nem pálinkának csináltátok?
A bodza erős "illata" miatt nem tűnt fel a cefre ecetessége. Gyanúsnak gyanús volt, de rápróbáltunk.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #597 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 09:14:20 » |
|
A bodza erős "illata" miatt nem tűnt fel a cefre ecetessége. Gyanúsnak gyanús volt, de rápróbáltunk.
Rendes üstmester megkóstolja a cefrét, pláne, ha gyanús!
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Eb
|
|
« Új üzenet #598 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 10:22:40 » |
|
Rendes üstmester megkóstolja a cefrét, pláne, ha gyanús! Ennél rendesebb üstmestert még nem láttam. Mondta is, hogy nem bízik benne. 68-on indult, de csak aceton.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #599 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 10:27:47 » |
|
Ennél rendesebb üstmestert még nem láttam. Mondta is, hogy nem bízik benne. 68-on indult, de csak aceton.
Nem lehet rendes, ha nem kóstolta meg, pedig gyanús volt!
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
|