vegeza
|
|
« Új üzenet #540 Dátum: 2020. Január 06. - 14:16:31 » |
|
Én nagyanyám receptje szerint sütöm. Megspékelem fagyasztott szalonnával, fólia alatt párolom. A kiengedett levét felfőzöm tejföllel. Ezzel a lével locsolgatva sütöm készre.
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #541 Dátum: 2020. Január 06. - 16:17:35 » |
|
Én sem csak egyféleképpen próbáltam, de eddig nem aratott akkora sikert, mint ez a pástétom... de látom, vannak elrejtve konyhai fogások még a T. Olvtársaknál!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #542 Dátum: 2020. Január 07. - 08:51:12 » |
|
A tepsiben a fólia alatti pároláskor került a hús alá valami?
Egy kis víz, kevés zsiradék.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
chris
|
|
« Új üzenet #543 Dátum: 2020. Január 07. - 13:43:10 » |
|
Nálunk a fácánnak, a mellhúsán kívül, minden megy a levesbe. A főt zöldséget meg a főt húst előételként fogyasztjuk. A mellfilét panírozzuk, kirántjuk bő zsír vagy olajban, mellé valami körítés. A hús egyáltalán nem száraz.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Chris
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #544 Dátum: 2020. Január 07. - 16:38:47 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #545 Dátum: 2020. Január 07. - 20:45:23 » |
|
Nálunk a fácánnak, a mellhúsán kívül, minden megy a levesbe. A főt zöldséget meg a főt húst előételként fogyasztjuk. A mellfilét panírozzuk, kirántjuk bő zsír vagy olajban, mellé valami körítés. A hús egyáltalán nem száraz. Korábban a legjobban bevált receptem volt a levesben megfőtt mellhús kis sóval, fehérborssal, szalonnába göngyölve megsütve,fehérborral locsolgatva. A szaftot tejszínnel sűrítettem. Zsemlegombóccal vagy krokettel isteni, de ezt is száraznak találták. (Mondjuk ez azért elfogyott! )
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7949
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #546 Dátum: 2020. Január 08. - 00:09:00 » |
|
Nálunk speciális a receptúra. Kirakom a kakast, amit vadászbarátomnak szánok az ajtó elött a lerakón. Bemegyek átöltözni, osztán nincs fácán. Van egy ártatlanul nézegető ónémet juhászom...... Kétnapmúlva eljött az igazság pillanata..... Megkerült a kakas, addig sanyimár megfőzte a levest, aminek konyhakészen adtam egy másikat a frigóból. Meg a felelős is.
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #547 Dátum: 2020. Január 08. - 00:50:21 » |
|
Nálunk speciális a receptúra. Kirakom a kakast, amit vadászbarátomnak szánok az ajtó elött a lerakón. Bemegyek átöltözni, osztán nincs fácán. Van egy ártatlanul nézegető ónémet juhászom...... Kétnapmúlva eljött az igazság pillanata..... Megkerült a kakas, addig sanyimár megfőzte a levest, aminek konyhakészen adtam egy másikat a frigóból. Meg a felelős is. A kutya csak jót akart. Tisztában van Sakac fogsorával(illetve annak hiányával), puhítani akarta neki a fácánt... Ha nem kapkodsz, lett volna egy fasza porhanyós madara...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #548 Dátum: 2020. Január 08. - 09:39:23 » |
|
Először nem értettem, hogy miért teszel fel képet egy kiszáradt bambuszról... aztán leesett. A kínaiak 100 napos tojása smafu a te receptedhez képest!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #549 Dátum: 2021. Január 29. - 10:04:30 » |
|
Jerky készítése: Kb. 0,5 kg, sütnivaló színhúst lehártyázunk, eltàvolítjuk belőle az esetleges ereket, inakat(ezért alkalmasabb a hátszín, rostélyos, comb-főként a diója-, mert ezekben szinte nincsenek ezek), majd 2-3mm vastag szeletekre vágjuk a rostiránnyal párhuzamosan(!). Ezután beleforgatjuk az előkészített pácba, hagyjuk min. 2 napot pácolódni, majd utána a gyümölcsaszaló rácsára (vagy sütőpapíron a villanysütő rácsára) terítjük és 80-90C fokon teljesen keményre szárítjuk. A darált verzióba elég valamilyen olcsóbb színhús is (pl. lapocka), szintén lehàrtyázva, kierezve, -inazva. Ezt felkockázzuk, a pácban rakjuk 2-3 napra, majd aprólukú (1mm-es) rostán átdaráljuk. Alaposan összekeverjük, sütőpapírra helyezzük és fólia alatt 1mm vastagra lapítjuk sodrófával, majd ugyanúgy megszárítjuk, mint az előző változatot. Miután keményre száradt, ollóval felcsíkozzuk. A pácléhez kell: 2ek szójaszósz 2ev balzsamecet 2ev Worcestershire-szósz 2ev só 3ev méz És ha valaki szereti a csípős ízt, akkor tehet bele egy kevés csilliport is (én füstölt csillit raktam bele fél kávéskanállal, dd egy kicsit sok lett, az asszony nem eszi ) Ezt alaposan elkeverjük és ebbe keverjük bele a húst. A pácleven lehet variálni, a youtube-on rengeteg videó van fent róla!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
zajandras
|
|
« Új üzenet #550 Dátum: 2021. Január 29. - 10:34:33 » |
|
Jerky készítése: Kb. 0,5 kg, sütnivaló színhúst lehártyázunk, eltàvolítjuk belőle az esetleges ereket, inakat(ezért alkalmasabb a hátszín, rostélyos, comb-főként a diója-, mert ezekben szinte nincsenek ezek), majd 2-3mm vastag szeletekre vágjuk a rostiránnyal párhuzamosan(!). Ezután beleforgatjuk az előkészített pácba, hagyjuk min. 2 napot pácolódni, majd utána a gyümölcsaszaló rácsára (vagy sütőpapíron a villanysütő rácsára) terítjük és 80-90C fokon teljesen keményre szárítjuk. A darált verzióba elég valamilyen olcsóbb színhús is (pl. lapocka), szintén lehàrtyázva, kierezve, -inazva. Ezt felkockázzuk, a pácban rakjuk 2-3 napra, majd aprólukú (1mm-es) rostán átdaráljuk. Alaposan összekeverjük, sütőpapírra helyezzük és fólia alatt 1mm vastagra lapítjuk sodrófával, majd ugyanúgy megszárítjuk, mint az előző változatot. Miután keményre száradt, ollóval felcsíkozzuk. A pácléhez kell: 2ek szójaszósz 2ev balzsamecet 2ev Worcestershire-szósz 2ev só 3ev méz És ha valaki szereti a csípős ízt, akkor tehet bele egy kevés csilliport is (én füstölt csillit raktam bele fél kávéskanállal, dd egy kicsit sok lett, az asszony nem eszi ) Ezt alaposan elkeverjük és ebbe keverjük bele a húst. A pácleven lehet variálni, a youtube-on rengeteg videó van fent róla! Köszönöm szépen!
|
|
|
Naplózva
|
"Már az is megérte, hogy sétáltunk egy jót..."
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #551 Dátum: 2021. Január 29. - 14:02:47 » |
|
majd 2-3mm vastag szeletekre vágjuk a rostiránnyal párhuzamosan(!).
Ezt hogy csinálod? Szeletelőgéppel vagy késsel?
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #552 Dátum: 2021. Január 29. - 14:19:58 » |
|
Ezt hogy csinálod?
Szeletelőgéppel vagy késsel?
Jó éles késsel. Érdekes, hogy a rostokra merőlegesen nehezebb ilyen vékonyra vágni, mint így, azokkal párhuzamosan.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|