Oldalak: 1 ... 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 [316] 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 ... 715   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Meglesett pillanatok  (Megtekintve 796180 alkalommal)
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9921



« Új üzenet #4725 Dátum: 2011. Február 26. - 14:04:55 »





Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #4726 Dátum: 2011. Február 26. - 14:40:01 »

CINKE

"....A cinke úgy készül, hogy....picinyke madárkákat szaggatunk a hagymás zsírba, és jól megforgatjuk, kicsit megpirítjuk benne. Szárított gyümölcsökből (almából, körtéből, főként vadkörtéből és szilvából) készített vegyes kompótot adunk hozzá."
 Stoel Stoel Ördög Vigyorog
Naplózva
hlajos
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 571


« Új üzenet #4727 Dátum: 2011. Február 26. - 21:39:05 »

Szia Sany! Tényleg jók, de vigyázz, nehogy cinkekomplexusod legyen. Ördög Igen
Üdv.
L.
Naplózva
hlajos
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 571


« Új üzenet #4728 Dátum: 2011. Február 26. - 21:39:54 »

CINKE

"....A cinke úgy készül, hogy....picinyke madárkákat szaggatunk a hagymás zsírba, és jól megforgatjuk, kicsit megpirítjuk benne. Szárított gyümölcsökből (almából, körtéből, főként vadkörtéből és szilvából) készített vegyes kompótot adunk hozzá."
 Stoel Stoel Ördög Vigyorog

Röhög Igen
L.
Naplózva
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9921



« Új üzenet #4729 Dátum: 2011. Február 27. - 06:09:09 »

CINKE

"....A cinke úgy készül, hogy....picinyke madárkákat szaggatunk a hagymás zsírba, és jól megforgatjuk, kicsit megpirítjuk benne. Szárított gyümölcsökből (almából, körtéből, főként vadkörtéből és szilvából) készített vegyes kompótot adunk hozzá."
 Stoel Stoel Ördög Vigyorog


A verebek.

Vannak, akik nagyon szeretik e kis madarakat. Egész Franczia-országban olyan kedvelt étel, hogy majdnem kipusztitották az egész országból. Ha vagy 50 verebet gondosan megtisztitottunk a tollától; olyan formán, hogy forrázás után az egész bőre lemenjen a husról: a fejeket és lábakat dobjuk el. A belét vessük ki, egy lábasba tegyünk egy kanálnyi zsirt; ha forrni kezd a zsir, dobjunk bele 3 fej vereshagymát. Tegyük a madarakat a hagymás zsirba egy kávéskanál tört borssal és sóval együtt; többször kavargatva addig süssük amig a levét elfőtte és a hagyma a hussal pirulni kezd. Tálaljuk gyorsan, hogy forró legyen és el ne száradjon. Tegyük hosszu tálba, köritsük tarka vegyes zöldséggel és veres czéklával.

forrás:
ZILAHY ÁGNES: VALÓDI MAGYAR SZAKÁCSKÖNYV  gondolom hasonló lehet  Stoel
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #4730 Dátum: 2011. Február 27. - 07:02:31 »

"Cinke" receptje

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 40 dkg liszt

A meghámozott, karikára vágott krumplit annyi sós vízzel tesszük fel főzni, hogy ellepje...stb., stb.
 Ördög Vigyorog
A "picinyke madárkák" szaggatása, forró zsírba mártott kanállal történik !
Bocs Sakac ! Wave
Naplózva
hlajos
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 571


« Új üzenet #4731 Dátum: 2011. Február 27. - 11:17:07 »

 Ördög Ördög Igen
Naplózva
hlajos
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 571


« Új üzenet #4732 Dátum: 2011. Február 27. - 11:19:45 »

Igaz, hogy nem vad (csak néha), de annyit megérdemel ennyi évnyi szolgálat után, hogy egyszer feltegyem.
Pengő.
L.

Naplózva
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9921



« Új üzenet #4733 Dátum: 2011. Február 27. - 11:51:41 »

 Emelem
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9921



« Új üzenet #4734 Dátum: 2011. Február 27. - 11:52:22 »

Ma ennyi volt az összes képet elrontottam...
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
BigBuckHunter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 144



« Új üzenet #4735 Dátum: 2011. Február 27. - 12:02:02 »

Hlajos és Sakac  Igen
Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #4736 Dátum: 2011. Február 27. - 14:27:34 »

Hlajos  WaveIgen  Emelem 

 Sakac  Wave ! Miért rongálsz ?  Fejvakarás  Stoel
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9921



« Új üzenet #4737 Dátum: 2011. Február 27. - 14:27:34 »

Ma ennyi volt az összes képet elrontottam...

Azért ez a kicsi délutáni nap kárpótolt..





Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #4738 Dátum: 2011. Február 27. - 16:50:54 »

Igaz, hogy nem vad (csak néha), de annyit megérdemel ennyi évnyi szolgálat után, hogy egyszer feltegyem.
Pengő.
L.



Lajos, gyönyörű a kuvaszod, bár már látszanak rajta az évek. Hány éves, melyik kennelből van?
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4147


TSP


« Új üzenet #4739 Dátum: 2011. Február 27. - 19:57:35 »

Urak, fantasztikus képek kerültek fel, úgy Pengő, mint a cinkék..... igazi mesélő képek.....   Igen

 Emelem
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Oldalak: 1 ... 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 [316] 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 ... 715   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: