CID
|
|
« Új üzenet #4515 Dátum: 2009. Október 28. - 10:41:39 » |
|
Kipróbáltam, a gmail-es fiókomra 5 perc alatt átért.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #4516 Dátum: 2009. Október 28. - 10:48:35 » |
|
Kipróbáltam, a gmail-es fiókomra 5 perc alatt átért.
Ide is megjött. Köszi!
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #4517 Dátum: 2009. Október 28. - 10:51:08 » |
|
Nézzétek meg a Spam könyvtárat is mert elfelejtettem tárgyat írni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #4518 Dátum: 2009. Október 28. - 11:13:12 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4591
|
|
« Új üzenet #4519 Dátum: 2009. Október 28. - 11:32:17 » |
|
Küldd át nekem én meg felteszem valami letöltős oldalra! monokt [kukac] citromail.hu
Jééé, a Tamás gépének meg nincs kukaca!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4520 Dátum: 2009. November 06. - 10:40:45 » |
|
Gaben- hogy csinálod a hambit? A pogácsát is te készíted?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #4521 Dátum: 2009. November 06. - 11:07:07 » |
|
Megmondom az őszintét, a hambizsömlét megveszem a boltban, mert két gyerkőc mellett erre már nem lenne időm. A húspogácsát pedig a következőképpen: kb: -50dkg darálthús -1 evőkanál ketchup -1 evőkanál mustár -1 kávéskanál őrölt bors -1 fej hagyma -1-2 szem ecetes uborka -1 evőkanál étolaj -1 kávéskanál pirospaprika A kemény hozzávalókat kézi mixer-el összedolgozzuk utána az egészet összekeverjük, és egy-két napig hűtőben tároljuk. A lényeg szerintem, hogy baromi nagy hőfokon süssük, az egyik felét 3-4 percig a másikat 2 percig. Ja és a félbevágott zsömléket is tegyük fel a platnira mert tutira jól megpirul és nem hűl ki olyan hamar. Jó étvágyat!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4522 Dátum: 2009. November 06. - 11:24:56 » |
|
Megmondom az őszintét, a hambizsömlét megveszem a boltban, mert két gyerkőc mellett erre már nem lenne időm. A húspogácsát pedig a következőképpen: kb: -50dkg darálthús -1 evőkanál ketchup -1 evőkanál mustár -1 kávéskanál őrölt bors -1 fej hagyma -1-2 szem ecetes uborka -1 evőkanál étolaj -1 kávéskanál pirospaprika A kemény hozzávalókat kézi mixer-el összedolgozzuk utána az egészet összekeverjük, és egy-két napig hűtőben tároljuk. A lényeg szerintem, hogy baromi nagy hőfokon süssük, az egyik felét 3-4 percig a másikat 2 percig. Ja és a félbevágott zsömléket is tegyük fel a platnira mert tutira jól megpirul és nem hűl ki olyan hamar. Jó étvágyat!
Én szoktam a sülő pogácsák fűszeres zsírjából is csöpögtetni a zsömlék megpirított alsó felére, a felső felére pedig sajtot olvasztok és így borítom össze és persze sok zöldség és mustár, meg egy kevés ketchup is megy bele. De a pogácsa masszájába nem szoktam ketchupot keverni.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #4523 Dátum: 2009. November 06. - 11:39:46 » |
|
Nekem is új volt ez amikor nekiláttam, de az ízét mindenki dícsérte. Sajtból én a lapkás verziót használom, mert nem kell sajtot szeletelgetni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4524 Dátum: 2009. November 06. - 11:56:33 » |
|
Nekem is új volt ez amikor nekiláttam, de az ízét mindenki dícsérte. Sajtból én a lapkás verziót használom, mert nem kell sajtot szeletelgetni. Nem tudom... a ketchupnak van egy érdekes íze, amikor megpirul-főleg, ha magas hőfokon sül meg. Ezért ezt én inkább a végén adom hozzá. Milyen kiegészítőket teszel még a zsömlébe? A lapkás sajttal úgy vagyok, hogy tetszett, egészen addig, amíg el nem olvastam az összetevőit. Azóta inkább szeletelem a sajtot 4-5000Ft-ért már kapsz kis konyhai szeletelőt, amivel a szalámitól kezdve a kenyéren, zöldségen át a füstölt sonkáig, szalonnáig mindent szeletelhetsz. Gyors, tiszta, egyszerű -megéri beszerezni egyet.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #4525 Dátum: 2009. November 06. - 12:14:23 » |
|
Igen van nekem is, de néha a gyorsaság fontosabb. Persze a hambihoz hozzátartozik még a szeletelt paradicsom, kigyóuborka ( ha nem keserű), ízlés szerint majonéz, mustár, ketchup, ja és szeletelt vörös ill. lilahagyma. Viszont találnom kellene valami olyan öntetet, amit előtte megcsinál az ember és ki-ki ízlés szerint rálapátolhat. Van ötleted?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4526 Dátum: 2009. November 06. - 12:24:03 » |
|
Igen van nekem is, de néha a gyorsaság fontosabb. Persze a hambihoz hozzátartozik még a szeletelt paradicsom, kigyóuborka ( ha nem keserű), ízlés szerint majonéz, mustár, ketchup, ja és szeletelt vörös ill. lilahagyma. Viszont találnom kellene valami olyan öntetet, amit előtte megcsinál az ember és ki-ki ízlés szerint rálapátolhat. Van ötleted?
Én két féle cuccot szoktam hozzá adni (na jó, néha hármat). Az egyik egy pizzaszószhoz hasonló saját gyártmány, ami csípős, egy fűszerolajat (zöldfűszer+olívaolaj) és néha kukorica salátát. Ja é sminden zöldség mehet bele, ami épp otthon van (saláta is, vagy csíkozott fejeskáposzta, paprika, paradicsom, hagyma, uborka). De majonézet nem szoktam beletenni. Ízlések és pofonok... Kecskeméten van egy Hambicenter nevű hely, ahol az ország legjobb hamburgereit adják. Ott 42 féle kiegészítőt kérhetsz az alaphamburgerhez a kukoricasalátától kezdve a erdész öntetig. Ha egyszer arra jársz nézz be -bőven lehet ötletet gyűjteni (Mellesleg saját pogácsával, csak nekik készített zsömlével, és mindig friss! zöldséggel, salátával dolgoznak-náluk szerettem meg egyáltalán a hamburgert is.)
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #4527 Dátum: 2009. November 06. - 12:46:35 » |
|
Köszi, ha arra járok letesztelem az tuti.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4528 Dátum: 2009. November 06. - 12:48:51 » |
|
Köszi, ha arra járok letesztelem az tuti. Vagy majd viszek neked, ha egyszer Tatabánya környékén járok -arra laksz, ha jól emlékszem?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #4529 Dátum: 2009. November 06. - 13:00:02 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|