Mark, mennyi ideig sütöd az oldalast a grillen? Írhatnál pár sort a know-how-járól...
Szia
Nagyon husos es nem kover oldalas jo erre a celra ( "baby back ribs"-nek hivjak itt ) es miutan a hartyat lehuztam az oldalasrol azutan bedorzsolom a kedvenc fuszereimmel amit valtozo lehet ki mit szeret, habar az enyem egyszeru: so, fekete bors, frissen torott fokhagyma melyeket alaposan ra dorzsolok az oldalasra es hagyom egy darabig (sokan a hutobe tartjak igy egy ejszakat de nem szukseges szerintem)
Ra a grillre es lassu "tuzon" ket es fel 3 orat igy sutogetem, es a grillen van egy kis fustolo doboz melybe fustolog valamilyen jo illatu fa (cseresznye, alma, hickory) mikor mar majdnem kesz van lekenem BBQ szosz-al, habar sokan mikor mar keszen van akkor kenik ezt ra
Akkor latszik, hogy keszen az oldalas amikor a hus kezd jol visszahuzodni a csontok vegerol
Igy elkeszitve a hus nagyon omlos es puha ....nagyon finom
Erre a celra az alabbi fustolo, suto BBQ mit a "profik" hasznalnak, habar 4 oraig tart de kituno
A oldalas elkeszites gyors valtozata amit sokan muvelnek az, hogy megsutik a sutobe (mikroba) vagy megfozik felig az oldalast, befuszerezik es azutan ra dobjak a grillre egy fel orara. Nem rossz igy sem habar a hus "gumisabb' es nem olyan jo az ize tavolrol sem .....de gyorsan megy