Ma nem lesz ebéd???
Ma fácán sült lesz az ebéd.
Semmi extra, gyorsan, egyszerűen...
Az "alkatrészeire" bontott fácánt sós vízben(1db babérlevéllel) előfőzöm.
Mikor megfőtt(50-60perc) előmelegített sütőbe teszem, a zsír után teszek mellé néhány csík füstölt szalonnát, kicsivel később 8-10 gerezd fokhagymát, és két nagy fej vöröshagymát elkarikázva.(mehet mellé ha van füstölt kolbász karika néhány ill. alma, vagy aszalt szilva)
Zsírjával locsolgatom, és időnkét átforgatom, hogy mindkét oldala szép pirosra süljön.
Fűszerek ízlés szerint.
Én sózom, borsozom, és teszek rá még "vadak fűszerkeveréket" és "sült csirke" fűszerkeveréket is.
Köretnek krumplipüré, és attól függően hogy van-e mellésütve gyümölcs befőtt, vagy savanyúság, esetleg tartármártás, vagy majonéz, friss kenyér.
Jó étvágyat!