Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7953
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #315 Dátum: 2008. április 30. - 14:11:44 » |
|
Sajna már megoldódott, mert bebarnultak a pár nap alatt. Meg ha jó is, nem próbálkozok, tudod én úgy nőttem bele a gombázásba. Amit az öregek, nagybácsim, szüleim szedtek és meg is főztek azt jó érzéssel szedem és mégjobb étvággyal megeszem én is. Amelyek viszont nem szerepeltek a családi gombakultúránkban, azok bármi finomak és ehetők, csak rossz érzéssel eszem meg, ha nagyon muszáj.
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #316 Dátum: 2008. április 30. - 14:16:09 » |
|
Sajna már megoldódott, mert bebarnultak a pár nap alatt. Meg ha jó is, nem próbálkozok, tudod én úgy nőttem bele a gombázásba. Amit az öregek, nagybácsim, szüleim szedtek és meg is főztek azt jó érzéssel szedem és mégjobb étvággyal megeszem én is. Amelyek viszont nem szerepeltek a családi gombakultúránkban, azok bármi finomak és ehetők, csak rossz érzéssel eszem meg, ha nagyon muszáj.
Megértelek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #317 Dátum: 2008. április 30. - 14:29:51 » |
|
Sajna már megoldódott, mert bebarnultak a pár nap alatt. Meg ha jó is, nem próbálkozok, tudod én úgy nőttem bele a gombázásba. Amit az öregek, nagybácsim, szüleim szedtek és meg is főztek azt jó érzéssel szedem és mégjobb étvággyal megeszem én is. Amelyek viszont nem szerepeltek a családi gombakultúránkban, azok bármi finomak és ehetők, csak rossz érzéssel eszem meg, ha nagyon muszáj.
Nekem édesanyám nagy gombász-van is valami papírja róla-,de az első és legfontosabb volt,amit megtanított a gombákkal kapcsolatban,az az volt, hogy soha ne szedjünk le és főzzünk meg olyan gombát,amiben nem vagyunk 110%-ig biztosak!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #318 Dátum: 2008. április 30. - 16:55:26 » |
|
Szóról szóra ugyanezt mondta a szomszédunkban lakó gombaszakértő egykor.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #319 Dátum: 2008. április 30. - 17:31:42 » |
|
Szóról szóra ugyanezt mondta a szomszédunkban lakó gombaszakértő egykor.
Lehet, hogy ezt is tanították nekik? Vagy csak akkora igazság, hogy többen is rájöttek már...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #320 Dátum: 2008. Május 04. - 14:37:36 » |
|
Bandi kérése: "Sziasztok! Valakinek valami jó lazacreceptje van? Köszi!"
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #321 Dátum: 2008. Május 04. - 14:39:33 » |
|
Ismered a Kárpátia-ragut? Igaz, hogy pisztrángra találták ki, de sztem egy jó lazacdekékkal sem megvetendő....
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #322 Dátum: 2008. Május 04. - 16:09:55 » |
|
Mondom derékkal
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #323 Dátum: 2008. Május 05. - 09:12:40 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #324 Dátum: 2008. Május 05. - 09:15:59 » |
|
Üdv Girgesz! A pácolás azt jelenti besózod és hűtőbe rakod ?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7953
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #325 Dátum: 2008. Május 05. - 09:17:01 » |
|
Hú, de jól néz ki! A halat mivel pácolod be. Ecet-só?
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #326 Dátum: 2008. Május 05. - 09:24:10 » |
|
Igen-kevés balzsam vagy almaecet-csak hogy a szálka puhuljon-, só, bors, csombor(borsikafű), egyestét áll, aztán a szokásos paprikás liszt,amibe egy kis ételízesítőt keverek. Csukánál, ha egybe sütöm, szalonnával tűzdelve,akkor a pácba megy egy kevés fokhagyma is.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #327 Dátum: 2008. Május 05. - 10:18:44 » |
|
Girg!
Ez így ebéd előtt háborús bűntett volt!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #328 Dátum: 2008. Május 05. - 11:19:28 » |
|
Girg!
Ez így ebéd előtt háborús bűntett volt!
Mai hármas: Pásztortarhonya Tihanyi vaddisznóragu Rakott vadnyúl
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #329 Dátum: 2008. Május 05. - 11:21:46 » |
|
A pásztortarhonyát tudom! Mi eszünk, te meg addig őrzöl bennünket!
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
|