vegeza
|
|
« Új üzenet #7740 Dátum: 2020. Május 19. - 14:13:24 » |
|
Közöttük volt a virsli?
Sajnos, nem!
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7953
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #7741 Dátum: 2020. Május 19. - 15:13:34 » |
|
Jól néz ki! Receptúra? Mindkettőre!
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Corbett
|
|
« Új üzenet #7742 Dátum: 2020. Május 19. - 16:13:59 » |
|
Ahogy írtam, Karlovy Vary-ban 5 Becherovka és 6 korsó sör után. Csak a csaplárosné gigantikus cickóiról van halvány emlékem. Lehet, hogy így próbálták elterelni a vendégek figyelmét a helyi ételspecialitásról . Láthatóan sikerrel
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #7743 Dátum: 2020. Május 19. - 16:39:32 » |
|
Jól néz ki! Receptúra? Mindkettőre!
A vizihullájét nem tudom, a másik 150 Euro.
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7744 Dátum: 2020. Május 19. - 19:21:05 » |
|
Szerintem ezt a hagymás virslis kaját itthon úgy hívják, hogy virslisaláta, csak nálunk a virsli fel van szeletelve.
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #7745 Dátum: 2020. Május 19. - 20:20:10 » |
|
Hát emmeg mi? Kitűnő, enyhén pikáns, töltött prágai pácolt virsli - a cseh hideg konyha klasszikusa. Csehországban egy valamirevaló kocsmában mindig van belőle. Sörkorcsolyaként és másnaposság ellen fogyasztják.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2020. Május 19. - 21:56:34 írta Voldi »
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
bird0
|
|
« Új üzenet #7746 Dátum: 2020. Május 20. - 13:09:10 » |
|
Kitűnő, enyhén pikáns, töltött prágai pácolt virsli - a cseh hideg konyha klasszikusa. Csehországban egy valamirevaló kocsmában mindig van belőle. Sörkorcsolyaként és másnaposság ellen fogyasztják.
Ez nem jó! Mer’ ebbe nincs benne Nagyesznak a fogsora! 😉
|
|
|
Naplózva
|
"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9923
|
|
« Új üzenet #7747 Dátum: 2020. Május 29. - 10:02:58 » |
|
Neki álltam pörköltet főzni... valami oknál fogva babgulyás lett. Pedig az Éva tarhonyás húsra gondolt...
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11260
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #7748 Dátum: 2020. Május 29. - 10:07:40 » |
|
Neki álltam pörköltet főzni... valami oknál fogva babgulyás lett. Pedig az Éva tarhonyás húsra gondolt... Kicsit tovább főzöd és még az is lehet.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
táborilelkész
|
|
« Új üzenet #7749 Dátum: 2020. Május 29. - 10:38:17 » |
|
Kitűnő, enyhén pikáns, töltött prágai pácolt virsli - a cseh hideg konyha klasszikusa. Csehországban egy valamirevaló kocsmában mindig van belőle. Sörkorcsolyaként és másnaposság ellen fogyasztják.
Ehhez hasonló pácolt virslit lehetett enni főiskolás koromban a Veron kocsmában az Iskolakert utcájában. Nagyon jó csúszott rá a csapolt sör. Is. Meg minden más. Olyan volt, mint a ruszli, csak virslivel hal helyett. Most úgy elmerengtem, hogy jó volt-e, milyen íze volt, de ... Gőzöm sincs. Nem emlékszem. És ezt nem az elmúlt évtizedek koptatták el a fejemből. Alapvetően nem enni jártunk oda. Sőt nem is ott kezdtünk, de ott fejeztük be, mert az volt a legközelebb a Bagolyvárhoz (a kolink). Onnan még haza tudtunk botorkálni, vagy viszonylag kis erőbefektetéssel hazahúzhatóak voltunk.
|
|
|
Naplózva
|
Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7750 Dátum: 2020. Június 02. - 23:08:37 » |
|
Ehhez hasonló pácolt virslit lehetett enni főiskolás koromban a Veron kocsmában az Iskolakert utcájában. Nagyon jó csúszott rá a csapolt sör. Is. Meg minden más. Olyan volt, mint a ruszli, csak virslivel hal helyett. Most úgy elmerengtem, hogy jó volt-e, milyen íze volt, de ... Gőzöm sincs. Nem emlékszem. És ezt nem az elmúlt évtizedek koptatták el a fejemből. Alapvetően nem enni jártunk oda. Sőt nem is ott kezdtünk, de ott fejeztük be, mert az volt a legközelebb a Bagolyvárhoz (a kolink). Onnan még haza tudtunk botorkálni, vagy viszonylag kis erőbefektetéssel hazahúzhatóak voltunk. Bagolyvár?Csak nem Óvári Gazdász vagy?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
HunterDave
|
|
« Új üzenet #7751 Dátum: 2020. Augusztus 05. - 19:32:36 » |
|
Sziasztok! Az lenne a kérdésem a tőlem tapasztaltabbakhoz, hogy miért van az, hogy néha a kisült disznózsír nem alszik meg, nem lesz szilárd? Vaddisznónál is jártam már úgy, hogy az egyik disznó zsírja nagyon jó, szinte kemény lett, a másiké pedig még hűvös helyen sem dermedt meg. Mind kettő kihízott, nagy koca volt. Előre is köszönöm a segítséget!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #7752 Dátum: 2020. Augusztus 05. - 19:49:03 » |
|
Sziasztok! Az lenne a kérdésem a tőlem tapasztaltabbakhoz, hogy miért van az, hogy néha a kisült disznózsír nem alszik meg, nem lesz szilárd? Vaddisznónál is jártam már úgy, hogy az egyik disznó zsírja nagyon jó, szinte kemény lett, a másiké pedig még hűvös helyen sem dermedt meg. Mind kettő kihízott, nagy koca volt. Előre is köszönöm a segítséget! Akkor végre sikerült egy tuti jó zsírt sütnöd.
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7753 Dátum: 2020. Augusztus 05. - 21:46:36 » |
|
Sziasztok! Az lenne a kérdésem a tőlem tapasztaltabbakhoz, hogy miért van az, hogy néha a kisült disznózsír nem alszik meg, nem lesz szilárd? Vaddisznónál is jártam már úgy, hogy az egyik disznó zsírja nagyon jó, szinte kemény lett, a másiké pedig még hűvös helyen sem dermedt meg. Mind kettő kihízott, nagy koca volt. Előre is köszönöm a segítséget! Ha jól emlékszem az egyetemi tanulmányaimra, akkor elsősorban fajtafüggő a dolog és az befolyásolja, hogy milyen arányban találhatóak benne a többszörösen telített, telített és telítetlen zsírsavak. Az ősibb fajták egyedeinek zsírja -mint a mangalica is- több telítetlen zsírsavat tartalmaznak, ezért egészségesebbek és lágyabbak. A vaddisznók az idők folyamán össze-vissza kereszteződtek a különböző házi sertés fajtákkal és emiatt már nem lehet tudni, hogy mely gének, hogyan öröklődtek bennük.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Borzgróf
|
|
« Új üzenet #7754 Dátum: 2020. Augusztus 06. - 19:23:20 » |
|
Ha jól emlékszem az egyetemi tanulmányaimra, akkor elsősorban fajtafüggő a dolog és az befolyásolja, hogy milyen arányban találhatóak benne a többszörösen telített, telített és telítetlen zsírsavak. Az ősibb fajták egyedeinek zsírja -mint a mangalica is- több telítetlen zsírsavat tartalmaznak, ezért egészségesebbek és lágyabbak. A vaddisznók az idők folyamán össze-vissza kereszteződtek a különböző házi sertés fajtákkal és emiatt már nem lehet tudni, hogy mely gének, hogyan öröklődtek bennük.
A telített zsírsavak szilárdak szobahőmérsékleten, a telítetlenek folynak (olajak). Ez a tiszta anyagokra igaz, de mivel a disznózsír nagyon nagyot hunyorítva sem az, ott lehetnek egyéb befojásoló tényezők, de azokat szerves kémiából nem tanították anno.....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|