Egy tuti receptet megoszthatnál, ha van..
Tuti recept nincs.
Én úgy szeretem, ha a vaddisznómájnak vaddisznómáj íze van.
Tehát igyekszem elkerülni minden letorkolló ízbevitelt.
Tehát:
nem olvasztok füstölt mangalicaszalonnát alá.
Nem teszek bele majoránnát, kakukkfüvet, borsikafüvet, meg egyéb hasonló, uralkodásra hajlamos fűszereket. Nem szeretem az aktív szenet sem benne, tehát tényleg csak addig sütöm, hogy nem maradjon angolos. Nagyjából ezek a legnagyobb bűnök, amik a vaddisznómájjal elkövethetők. Meg persze az, ha szétlőjük.
Lényege a vékonyra vágás, a sok semleges zsiradék és a nagy edény és a gyorsaság. A zsiradék sertészsír, étolaj, vagy a süldő hájából kisütött friss zsír. A nagyobb kan hája már kerülendő, mert "kanyos" bukét ad a májnak.
A hagymát sok zsiradékon megsütöm üvegesre. Sütés előtt pár csipes sót kap a hagyma, hogy ne legyen édes. Pirospaprika, köménymag megy rá, egy kevés víz, aztán rögtön a máj. Csak annyi, hogy egy rétegben legyen az edényben. Gyors sütés, keverés, 2-3 perc alatt kész, mehet a tálba. Ekkor jó alaposan megsózóm és a tálban összekeverem.
Hagymasaláta, puha kenyér és Pilsner Urquel. Cigaretta, aztán döglés délig a kandalló előtt.
A szarvasmájra Voldi adott egy jó receptet. Borssal kevert lisztben kell megforgatni a vékonyra vágott szeleteket, gyors sütés, aztán sózás és zúzott fokhagyma. Szerintem ez így finom, resztelt máj formájában inkább csak túlélő eledel. Az őzmáj jó resztelve is.