CID
|
|
« Új üzenet #5955 Dátum: 2012. Május 02. - 20:43:35 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #5957 Dátum: 2012. Május 02. - 21:18:29 » |
|
A krémet, vagy a ....?
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #5958 Dátum: 2012. Május 02. - 22:16:35 » |
|
Nincs ráírva, hogy csak Cavintonnal együtt?
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9923
|
|
« Új üzenet #5959 Dátum: 2012. Május 05. - 11:33:35 » |
|
Találtam egy receptet ki próbálom ma.
Csirkeszárny, póréhagyma és répa. Nem is kell más, csak egy kis olaj meg fűszerek ízlés szerint. Ja, és a római tál! Mert az agyagedényt nem helyettesíthetjük sem jénaival, sem fóliával letakart tepsivel. A római tál ugyanis lélegzik. Kiengedi a fölösleges gőzt, előbb megfőzi-puhítja az ételt, aztán megsüti. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy a hozzávalókat szépen elrendezzük, betegyük a sütőbe, és két óra múlva kivegyük a belül példásan puha és kívül ropogós ételt.
A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, aki szereti, még egyebekkel is megszórhatja (majoránnával, rozmaringgal). A répákat vágjuk körülbelül egycentis karikákra, semmiképpen nem vékonyabbra, a pórét fél centisre. Ugyanazokkal a fűszerekkel hintsük meg, mint a húst, és 1-2 kanál olívaolajjal összekeverve szórjuk a tálba. A húsdarabokat is kenjük meg leheletnyi olajjal, amihez a só-bors mellett 1 db tört fokhagymát adunk, és rendezzük a zöldségre. Tegyük rá a tál tetejét és feléje se nézzünk két óráig,persze ilyenkor a sütő alacsonyabb hőmérsékleten,180 – max. 200 fokon működik, és ne felejtsük el előzőleg beáztatni az agyagtálat,hogy megszívják magukat a pórusai nedvességgel. Akkor leplezzük le, és ha még nem elég piros a csirkebőr (ez a tál szárazanyag-tartalmától függ) fedő nélkül is pirítsuk.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9923
|
|
« Új üzenet #5961 Dátum: 2012. Május 05. - 17:59:50 » |
|
Sanyi ne szórakozzál, most ettem meg a tojásos nokedlit salátával. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Gábor így néz ki:
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #5962 Dátum: 2012. Május 14. - 11:05:35 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #5963 Dátum: 2012. Május 17. - 08:04:20 » |
|
Virágzik a bodza! Szörp készítéshez tudna valaki ajánlani finom receptet?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #5964 Dátum: 2012. Május 17. - 11:19:30 » |
|
És egy megszívlelendő jótanács tőlem: Utazás közben onnan ismerni meg a jó útszéli éttermet, hogy kamionok állnak előtte Mert ez esetben: - a kaja legalább erősen jó minőségű - a kiszolgálás kellően gyors - az árak a földön járnak Ha ezek a feltételek nem állnak meg egy útmenti étterem, csárda, vvagy falatozó esetében,.......akkor a kamionosok sem
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #5965 Dátum: 2012. Május 17. - 15:34:23 » |
|
És egy megszívlelendő jótanács tőlem: Utazás közben onnan ismerni meg a jó útszéli éttermet, hogy kamionok állnak előtte Mert ez esetben: - a kaja legalább erősen jó minőségű - a kiszolgálás kellően gyors - az árak a földön járnak Ha ezek a feltételek nem állnak meg egy útmenti étterem, csárda, vvagy falatozó esetében,.......akkor a kamionosok sem Ehhez még hozzátenném, hogy a kaja ott nem háromnapos, mert a sok éhes száj mindennap felzabálja a készletet!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #5966 Dátum: 2012. Május 17. - 15:48:11 » |
|
Virágzik a bodza! Szörp készítéshez tudna valaki ajánlani finom receptet?
Most akkor pálinkát akarsz inni, vagy szörpöt?
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9923
|
|
« Új üzenet #5967 Dátum: 2012. Május 27. - 10:07:48 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #5969 Dátum: 2012. Június 01. - 13:12:25 » |
|
Jól van Imre, megjegyeztem!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
|