Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #5925 Dátum: 2012. április 20. - 23:04:38 » |
|
Na ezért érdemes disznót tartani, vagy jó helyről venni, (igaz Soma?)
Soma is jó helyről veszi?
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #5926 Dátum: 2012. április 20. - 23:10:34 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #5927 Dátum: 2012. április 20. - 23:24:54 » |
|
Egyszer olvassátok el mi van a kenyérben. Ezt egy pék is írhatta volna,saját szakmájáról.
Tessék: Kenyérnek látszó szemetet eszünk http://divany.hu/alapkonyha/2012/04/12/kenyer/
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #5928 Dátum: 2012. április 21. - 00:11:31 » |
|
Tessék: Kenyérnek látszó szemetet eszünk
Már aki... Én pl. nem eszem kenyeret(mert hízlal)
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #5929 Dátum: 2012. április 21. - 19:56:37 » |
|
Én meg megsütöttem! Ez lett belőle:
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #5930 Dátum: 2012. április 21. - 20:33:55 » |
|
Én meg megsütöttem! Ez lett belőle:
Jól néz ki. Felvágva is lefotóznád? Milyen egyébként?
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #5931 Dátum: 2012. április 21. - 20:41:20 » |
|
Télleg'! Nem volt benne sem ízfokozó (aminek jó íze van, azt minek kéne fokozni?), sem tartósítószer (erre való a füst), sem egyéb E-... kutymurutt. Jut eszembe! A múltkor beszélgettem egy manussal, szarvaskolbászról. Meséli, hogy ő úgy indul neki, hogy lefagyasztja a húst 1 napra. Aztán előveszi, felengedi, leszűri róla a levet, amit engedett, majd ezt még egyszer megismétli. Azt mondja, hogy szinte semmit nem ráncosodik össze a kolbász, mert a víztartalmát már a töltés előtt majdnem nullára redukálja.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #5932 Dátum: 2012. április 21. - 22:34:27 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #5933 Dátum: 2012. április 22. - 06:04:05 » |
|
Jól néz ki. Felvágva is lefotóznád?
Milyen egyébként?
Az íze és az állaga nagyon jó, mondhatnám ilyen finom kenyeret még nem ettem! Tök egyszerű az elkészítés is A leírt recepten annyit változtattam, hogy nem 250 fokon sütöttem, hanem 180-on, de légbefúvásos sütőben, és nem is fedtem le ! Egyetlen hibája, hogy este vendégeink voltak, és a hűtő mélyén talált szarvashúsból készült palócleveshez az utolsó morzsa kenyeret is felfalták!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #5934 Dátum: 2012. április 22. - 07:55:52 » |
|
Jól néz ki. Felvágva is lefotóznád?
Milyen egyébként?
Tévedtem, a fiókban elbújt egy darabka, ma még jobb mint tegnap! Még hozzátenném, hogy 5 órát hagytam kelni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #5935 Dátum: 2012. április 22. - 08:03:26 » |
|
Tévedtem, a fiókban elbújt egy darabka, ma még jobb mint tegnap! Még hozzátenném, hogy 5 órát hagytam kelni. Gusztusos valóban. BL80-as lisztet használtál?
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #5936 Dátum: 2012. április 22. - 08:07:38 » |
|
Igen BL80-ast kaptam a szhelyi teccsóban 205Ft-ért. Tegnap 1/2kg-ból sütöttem, éppen most dagasztottam le a maradék lisztet, estére az is elkészül! A dagasztás összesen 3 percig tartott!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #5937 Dátum: 2012. április 22. - 11:49:44 » |
|
Télleg'! Nem volt benne sem ízfokozó (aminek jó íze van, azt minek kéne fokozni?), sem tartósítószer (erre való a füst), sem egyéb E-... kutymurutt.
Jut eszembe! A múltkor beszélgettem egy manussal, szarvaskolbászról. Meséli, hogy ő úgy indul neki, hogy lefagyasztja a húst 1 napra. Aztán előveszi, felengedi, leszűri róla a levet, amit engedett, majd ezt még egyszer megismétli. Azt mondja, hogy szinte semmit nem ráncosodik össze a kolbász, mert a víztartalmát már a töltés előtt majdnem nullára redukálja.
Kérdés, hogy miért nem tölt inkább fűrészporból kolbászt? Mert tömegnövelőnek az is jó... Eleve ökölszabály, hogy nem egészséges kétszer lefagyasztani valamit, másrészt szép dolog, hogy az összes vizet ki tudja szedni belőle, de azzal együtt a két fagyasztással szétroncsolt húsból az ízek nagyrészét is, onnan már csak hordozó a szarvashús annak meg egy kicsit drága... Szerintem. Kényszerűségből én is töltöttem már fagyasztott húsból de ha lehet, elkerülöm.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #5938 Dátum: 2012. április 22. - 12:13:30 » |
|
Ezt pedig így kellene mindenkinek csinálni! Egy disznóból így legalább 10 disznónyi töltelék árut lehet csinálni, amivel megmentünk kilenc ártatlan disznó életét.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #5939 Dátum: 2012. április 22. - 12:28:03 » |
|
Télleg'! Nem volt benne sem ízfokozó (aminek jó íze van, azt minek kéne fokozni?), sem tartósítószer (erre való a füst), sem egyéb E-... kutymurutt.
Jut eszembe! A múltkor beszélgettem egy manussal, szarvaskolbászról. Meséli, hogy ő úgy indul neki, hogy lefagyasztja a húst 1 napra. Aztán előveszi, felengedi, leszűri róla a levet, amit engedett, majd ezt még egyszer megismétli. Azt mondja, hogy szinte semmit nem ráncosodik össze a kolbász, mert a víztartalmát már a töltés előtt majdnem nullára redukálja.
Erről nekem is Boar által leírt jutott eszembe /pedig nem is ért hozzá, a szalámi receptjéért is én kaptam pálinkát, olyan rossz/. A hús sejt nedveivel értékes íz és beltartalmi anyagok távoznak. Szárításnál csak a víz párolog ki, ezek az anyagok bent maradnak. Én is csináltam már fagyasztott húsból, mert nehéz összehozni a szarvast meg a mangalicát egy napra, de most már nem csurgatom le a levét /régebben megtettem/, hanem olvasztás után darálom lével együtt.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
|