Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #5655 Dátum: 2012. Január 23. - 12:33:44 » |
|
Végre végeztem a tepertőkrémmel. Mióta a múltkor csináltam egy vadászatra, azóta mindenki ezzel nyaggatott. Most megkapják: 5kiló tepertőt daráltam le és csináltam meg krémnek Én azért szeretem, mert nem hizlal!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5656 Dátum: 2012. Január 23. - 12:42:53 » |
|
Én azért szeretem, mert nem hizlal! De nem ám! Az egyik barátom nem eszi meg sem a szalonnát, sem a tepertőt, sem a zsíros deszkát, mert azt mondja, hogy olyan nehéz kaja, hogy utána órákig rosszul van tőle. A múltkor kentem neki ilyen tepertőkrémes kenyeret, a tetejére ment egy kis pritaminpaprika, majd mondtam neki, hogy az füstöltsajtból készült sajtkrém. Három karéj után mertem neki elmondani, hogy ő most tulajdonképpen rosszul kellene, hogy legyen
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #5657 Dátum: 2012. Január 23. - 12:44:27 » |
|
Végre végeztem a tepertőkrémmel. Mióta a múltkor csináltam egy vadászatra, azóta mindenki ezzel nyaggatott. Most megkapják: 5kiló tepertőt daráltam le és csináltam meg krémnek Hogy csinálod? Milyen tepertőből, és mit teszel hozzá?
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #5658 Dátum: 2012. Január 23. - 12:49:25 » |
|
Evett már valaki pontytepertőt? Olvastam róla, de még nem is láttam!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #5659 Dátum: 2012. Január 23. - 13:05:33 » |
|
Evett már valaki pontytepertőt? Olvastam róla, de még nem is láttam! Igen.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
S.Fox
Vendég
|
|
« Új üzenet #5660 Dátum: 2012. Január 23. - 13:09:55 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5661 Dátum: 2012. Január 23. - 13:21:26 » |
|
Evett már valaki pontytepertőt? Olvastam róla, de még nem is láttam! Nagyon finom, főleg, ha sült hagymát és friss kenyeret szolgálnak fel hozzá!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5662 Dátum: 2012. Január 23. - 13:45:38 » |
|
Hogy csinálod?
Milyen tepertőből, és mit teszel hozzá?
Mindenféle tepertőből szoktam csinálni (liba, kacsa, disznó) és csak annyi a titka, hogy kézi húsdarálón egyszer átnyomom, majd sóval, fekete borssal és fokhagymával ízesítem, aztán hagyom állni egy hetet és fogyasztható is.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #5663 Dátum: 2012. Január 23. - 13:46:03 » |
|
Evett már valaki pontytepertőt? Olvastam róla, de még nem is láttam! Szegeden a Csepp a Tengerben nevű vendéglátó egységben!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5664 Dátum: 2012. Január 23. - 14:13:24 » |
|
Szegeden a Csepp a Tengerben nevű vendéglátó egységben!
Vagy Szarvason, rögtön a holtág melletti étteremben. Na, ott tudják, hogyan kell elkészíteni!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5665 Dátum: 2012. Január 23. - 20:44:46 » |
|
St.Girgesz ! / tudnak mást is / Vagy Szarvason, rögtön a holtág melletti étteremben. Na, ott tudják, hogyan kell elkészíteni!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #5666 Dátum: 2012. Január 23. - 20:46:25 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5667 Dátum: 2012. Január 24. - 11:10:07 » |
|
St.Girgesz ! / tudnak mást is / Elég sokszor álltam már meg náluk ebédre, ha arra vitt az utam. A környék egyik legjobb éttermének tartom, főleg tavasszal és kora nyáron! Akkor a teraszon ebédelni, nagyszerű élmény!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5668 Dátum: 2012. Január 25. - 15:42:16 » |
|
Egy kis érdekesség az élelmiszerek világából:
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Bütyök
|
|
« Új üzenet #5669 Dátum: 2012. Január 25. - 15:59:55 » |
|
Van ettől érdekesebb felmérés . DR Lenkei Gábor " Cenzúrázott egészség" és a " Cenzúrázatlan egészség " Című könyvei a mai adatokat hasonlítja össze az 1966 -al !!! Na ott van mit nézni ....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|