Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #5340 Dátum: 2011. Június 17. - 13:23:37 » |
|
Egyem a kis szívedet, csak ne szeretnél ennyire! Meghatódom! Én csak Lacusnak akartam segíteni...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5341 Dátum: 2011. Június 17. - 14:26:17 » |
|
Köszi a receptet Gergő! Nagyon finom és ízletes lett a 3x sült malackaraj. Erről egy recept?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5342 Dátum: 2011. Június 17. - 14:57:27 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #5343 Dátum: 2011. Június 17. - 23:01:18 » |
|
Nem tudom , de az igazi házi abált szalonna is megpenészedik a hűtőben .
Ez garantalom nem fog, most hoztam a magyar hentestol es le is nyeltem egy 5 ujnyit "kostolaskent"!!
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5344 Dátum: 2011. Június 18. - 01:09:08 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
stukker
|
|
« Új üzenet #5345 Dátum: 2011. Június 19. - 09:13:16 » |
|
Üdv! Tud valaki valami jó kemencében sült vadmalac receptet?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #5346 Dátum: 2011. Június 19. - 14:59:34 » |
|
Üdv! Tud valaki valami jó kemencében sült vadmalac receptet? Kell hozzá egy kemence meg egy vadmalac! Amennyiben ez a kettő van, akkor már malacsült is lesz!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
stukker
|
|
« Új üzenet #5347 Dátum: 2011. Június 19. - 19:18:55 » |
|
Kell hozzá egy kemence meg egy vadmalac! Amennyiben ez a kettő van, akkor már malacsült is lesz! Köszönöm a segítséget! A két fő hozzávaló amit említettél elvileg megvan. Majd akkor hagyatkozom a bevált fűszerezésre. Bár valami újat is kipróbáltam volna.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
optica2
|
|
« Új üzenet #5348 Dátum: 2011. Június 19. - 20:32:26 » |
|
Köszönöm a segítséget! A két fő hozzávaló amit említettél elvileg megvan. Majd akkor hagyatkozom a bevált fűszerezésre. Bár valami újat is kipróbáltam volna. Udv! Sokfele lehetoseg van. Van aki egy palack sort lehet heineken is tesz a hasaba es ugy suti. En szoktam szalonnat,majorannat,sot paprikat,hagymat beletenni a melluregbe,es sorrel locsolgatom sutes kozben. De mindenkinek mas az izlese.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #5349 Dátum: 2011. Június 19. - 20:43:30 » |
|
Akármilyen sör jó, de a Heineken-t hagyd ki szerintem!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #5350 Dátum: 2011. Június 19. - 20:45:24 » |
|
A fokhagymát nem felejteném ki, kedves gyaur kutya. Jól írod, hogy a mellüregbe fűszerezünk, mert a malacot kívülről nem sózzuk, mert rondán felhólyagosodik a bőre. Az egészben sült malacnál én jobban preferálom a feldarabolt állapotban való sütést (a TV-ben Bodrogi Süsü Bácsi ügyeskedett ilyesmit), kevesebbet kell vele bénázni. A sör arra való - a hagyományos magamba öntés mellett -, hogy a végstádiumban,tehát akkor, mikor már a hús vajpuha és a bőrt akarjuk ropogós pirosra sütni, nos akkor locsolgassuk vele a tisztátlan jószágot. A paprikát én kicsit idegennek érzem jelen esetben, mert a kisülő zsiradékban ugyanúgy elég és keserűvé válik, mint egy lábas forró olajban. A malacot ezen kívül nem árt szalonnával tűzdelni, mert a gonosz vadászbácsi már agyonlőtte szegényt azelőtt, hogy ehhez természetes úton hozzájuthatott volna.Tehát kell a mesterséges pótlás. A majorannával (szokásommal ellentétben) itt szűkmarkúan bánnék, mert itt valóban a domináns fűszer a fokhagyma-hagyma kombináció, tehát más illatos fűszer elvinné a hatást rossz irányba.
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
optica2
|
|
« Új üzenet #5351 Dátum: 2011. Június 19. - 21:11:30 » |
|
A fokhagymát nem felejteném ki, kedves gyaur kutya. Jól írod, hogy a mellüregbe fűszerezünk, mert a malacot kívülről nem sózzuk, mert rondán felhólyagosodik a bőre. Az egészben sült malacnál én jobban preferálom a feldarabolt állapotban való sütést (a TV-ben Bodrogi Süsü Bácsi ügyeskedett ilyesmit), kevesebbet kell vele bénázni. A sör arra való - a hagyományos magamba öntés mellett -, hogy a végstádiumban,tehát akkor, mikor már a hús vajpuha és a bőrt akarjuk ropogós pirosra sütni, nos akkor locsolgassuk vele a tisztátlan jószágot. A paprikát én kicsit idegennek érzem jelen esetben, mert a kisülő zsiradékban ugyanúgy elég és keserűvé válik, mint egy lábas forró olajban. A malacot ezen kívül nem árt szalonnával tűzdelni, mert a gonosz vadászbácsi már agyonlőtte szegényt azelőtt, hogy ehhez természetes úton hozzájuthatott volna.Tehát kell a mesterséges pótlás. A majorannával (szokásommal ellentétben) itt szűkmarkúan bánnék, mert itt valóban a domináns fűszer a fokhagyma-hagyma kombináció, tehát más illatos fűszer elvinné a hatást rossz irányba. Zold csipos paprikara gondoltam. Egyebkent a melluregben inkabb csak parlodik a fuszer,nem igazan eg. Lehet egy kis fustolt szalonnaval is kitolteni az ureget.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #5352 Dátum: 2011. Június 19. - 21:33:43 » |
|
Zold csipos paprikara gondoltam. Egyebkent a melluregben inkabb csak parlodik a fuszer,nem igazan eg. Lehet egy kis fustolt szalonnaval is kitolteni az ureget.
Az egészben sült malacnál én jobban preferálom a feldarabolt állapotban való sütést A paprikát én kicsit idegennek érzem jelen esetben, Itt már nincs mellüreg, kolléga. Ha összeolvasod (figyelmesen) akkor meglesz a mondanivaló lényege.
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
optica2
|
|
« Új üzenet #5353 Dátum: 2011. Június 20. - 01:07:33 » |
|
A megtisztított malacot a hasán végigvágom, a nyakáig felnyitom. Egy éles, vékony pengéjű késsel belülről eltávolítom a gerinc-, az oldal- és a combcsontokat úgy, hogy csak a fejben és a lábakban maradhat csont. A kissé zsíros sertéstarját a májjal és a beáztatott, jól kicsavart zsemlékkel együtt ledarálom. Sóval, törött borssal, majoránnával fűszerezem, és a tojásokat hozzáadva jól összedolgozom. A malacot megtöltöm a masszával, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrom. Külső felületét hideg zsírral bekenem, füleire, farkára sütőpapírt csavarok, és mérsékelten meleg sütőbe tolva lassan, türelmesen órákig sütöm. Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetem úgy, hogy a szalonnát előtte mindig sörbe mártogatom. Amikor a malac megsült, a sütőből kivéve egy órát pihentetem, majd a fejét levágom. Hoszszában kettészelem és feldarabolom. Reszelt tormát vagy almakompótot, esetleg párolt káposztát tálalok hozzá.
Ehhez mit szoltok?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #5354 Dátum: 2011. Június 20. - 02:07:45 » |
|
A megtisztított malacot a hasán végigvágom, a nyakáig felnyitom. Egy éles, vékony pengéjű késsel belülről eltávolítom a gerinc-, az oldal- és a combcsontokat úgy, hogy csak a fejben és a lábakban maradhat csont. A kissé zsíros sertéstarját a májjal és a beáztatott, jól kicsavart zsemlékkel együtt ledarálom. Sóval, törött borssal, majoránnával fűszerezem, és a tojásokat hozzáadva jól összedolgozom. A malacot megtöltöm a masszával, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrom. Külső felületét hideg zsírral bekenem, füleire, farkára sütőpapírt csavarok, és mérsékelten meleg sütőbe tolva lassan, türelmesen órákig sütöm. Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetem úgy, hogy a szalonnát előtte mindig sörbe mártogatom. Amikor a malac megsült, a sütőből kivéve egy órát pihentetem, majd a fejét levágom. Hoszszában kettészelem és feldarabolom. Reszelt tormát vagy almakompótot, esetleg párolt káposztát tálalok hozzá.
Ehhez mit szoltok?
....en szivesen nekilatnek, eskuszom nem kene hozza kicsavard a karomat !!...
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
|