S.Peti
|
|
« Új üzenet #5115 Dátum: 2011. Január 13. - 11:09:58 » |
|
3. Faddi fokhagymás csuka
|
|
|
Naplózva
|
...forrókezű fiatal vadásztárs...
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5116 Dátum: 2011. Január 13. - 11:38:41 » |
|
Ne vigyorogj, mert a cigányhal egyben van és nem külön írva
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4591
|
|
« Új üzenet #5117 Dátum: 2011. Január 13. - 12:31:15 » |
|
4.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bird0
|
|
« Új üzenet #5118 Dátum: 2011. Január 13. - 12:38:54 » |
|
Szeretném a voksommal a 2.számú, " Dióval töltött csuka " című ételt megjelölni. Jó étvágyat kívánva: Laci
|
|
|
Naplózva
|
"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5119 Dátum: 2011. Január 13. - 13:06:16 » |
|
A faddi fokhagymás csuka nyert
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Kun Gábor (Gaben85)
|
|
« Új üzenet #5120 Dátum: 2011. Január 22. - 22:36:11 » |
|
Nem recept csak egy kis történet, hogy végül is hogy sült el a fűszer hiány.
Gondoltam csinálok egy csirke pörköltet cigányosabb módon: több paprika és paradicsom mint ahogy mi megszoktuk.
Fűszernek csak só-bors-fokhagyma és köményt szerettem volna. Mikor már oda jutottam, hogy szórjam a köményt, akkor vettem észre, hogy elhasználtam múltkor a maradékot. Viszont volt itthon római köményem. Gondoltam, hogy ez a verzió már már annyira perverz, hogy még jó is lehet. Jelentem kiváló lett. Nem a megszokott íz de nagyon finom és annyira idegen mint gondoltam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5121 Dátum: 2011. Január 24. - 10:17:05 » |
|
Nem recept csak egy kis történet, hogy végül is hogy sült el a fűszer hiány.
Gondoltam csinálok egy csirke pörköltet cigányosabb módon: több paprika és paradicsom mint ahogy mi megszoktuk.
Fűszernek csak só-bors-fokhagyma és köményt szerettem volna. Mikor már oda jutottam, hogy szórjam a köményt, akkor vettem észre, hogy elhasználtam múltkor a maradékot. Viszont volt itthon római köményem. Gondoltam, hogy ez a verzió már már annyira perverz, hogy még jó is lehet. Jelentem kiváló lett. Nem a megszokott íz de nagyon finom és annyira idegen mint gondoltam.
Én próbáltam már kolbászba is a római köményt, abba is nagyon jó volt, de igazából a sült csirkéhez jön be a leginkább.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Guszti
|
|
« Új üzenet #5122 Dátum: 2011. Január 30. - 21:31:02 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Szorgalmasan gyűjtögessed a hajnalpír melegét, hogy életed hűvösödő alkonyára is elég legyen."
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #5123 Dátum: 2011. Január 30. - 21:42:08 » |
|
Muflonhúsról (kos volt a lelkem ) kérdezném a nálam tapasztaltabbak véleményét. Nagyon birkaszagú, vagy ehető?
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #5124 Dátum: 2011. Január 30. - 21:44:21 » |
|
Frau azt mondta, hogy "bundaízű" ... Mondjuk, nem tudom, mikor kóstolt meg egy bundát viszonyítási alapnak, de szerintem a faggyút érezhette. Nekem ízlett, pedig a téli faggyús birkát nem eszem meg.
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Guszti
|
|
« Új üzenet #5125 Dátum: 2011. Január 30. - 21:50:21 » |
|
Muflonhúsról (kos volt a lelkem ) kérdezném a nálam tapasztaltabbak véleményét. Nagyon birkaszagú, vagy ehető? Á, ehetetlen! Veszélyes hulladék, megsemmísítésre küldd el hozzám! Egyébként szűkebb baráti társaságom szerint isteni pörkölt van belőle (azóta is rágják a fülemet, mikor lesz már muflon). De kosból csak pörköltet érdemes készíteni... szerintem.
|
|
|
Naplózva
|
"Szorgalmasan gyűjtögessed a hajnalpír melegét, hogy életed hűvösödő alkonyára is elég legyen."
|
|
|
Rzoli
|
|
« Új üzenet #5126 Dátum: 2011. Január 30. - 21:51:04 » |
|
Muflonhúsról (ko Jobb ms volt a lelkem ) kérdezném a nálam tapasztaltabbak véleményét. Nagyon birkaszagú, vagy ehető? Nem birka juh ! Semmi rossz mellékíze nincs, lehártyázni és kész . Nekem nincsenek rossz tapasztalataim vele . A véleménye nem mérvadó " ő " még nem lőtt ilyent .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #5127 Dátum: 2011. Január 30. - 21:59:04 » |
|
A francba, tényleg nem lőttem... De ettem!! Te sem lőttél még tehenet, mégis ettél már marhapörit, nem??
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #5128 Dátum: 2011. Január 30. - 22:01:23 » |
|
Te sem lőttél még tehenet Hunnan tudod?
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #5129 Dátum: 2011. Január 30. - 22:13:32 » |
|
Jó, de a tarhonyát csak nem lövöldözte össze hozzá, oszt azt is felfalta, nem??
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
|