Oldalak: 1 ... 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 [576] 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 ... 933   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Szarvasbika  (Megtekintve 1924113 alkalommal)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #8625 Dátum: 2013. Február 11. - 20:42:00 »

A Föld területe: 510.072.000 km2
. "Azonban Földünk 363 millió négyzetkilóméternyi területét viz boritja, amely az emberi kultura számára értéktelen. Mindössze 146 millió négyzetkilóméter, a földterületnek összesen 29 százaléka szárazföld, amelynek azonban jó része lakhatatlan. A szárazföldnek csak 14 százaléka szántóföld, 37% legelő és rét, 25% erdő és 26% sivatag és sziklás terület."

Tehát: a szántóföld 5 927. 600 km2. 7 milliárd emberre = 850 m2/ember.  = 235 nöl.

Nem kevés, de ha leszámítom az árvizes/belvizes területeket, a homokot, a vízhiányt,... azért nem is sok.
Arról ne is beszélve, mennyit nem tudnak megművelni eszköz, vetőmag hiányában.
%0 év múlva pedig.... Vállat von
          
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #8626 Dátum: 2013. Február 11. - 20:47:09 »

"területét viz boritja, amely az emberi kultura számára értéktelen."

Kedves Attila! Bevállalom, hogy seggbe rúgsz majd, ha találkozunk, de akkor is kimondom! Ekkora marhaságot még nem hallottam tőled! A többi "érved"-re nem is reagálok!  Ördög
Bocs!  Emelem
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #8627 Dátum: 2013. Február 11. - 21:06:38 »

"területét viz boritja, amely az emberi kultura számára értéktelen."

Kedves Attila! Bevállalom, hogy seggbe rúgsz majd, ha találkozunk, de akkor is kimondom! Ekkora marhaságot még nem hallottam tőled! A többi "érved"-re nem is reagálok!  Ördög
Bocs!  Emelem

Ez nem az én írásom, és itt a termőterületről beszélünk!!

De menjünk át innen a csevegőbe, mert engem is s.rúgnak a modik, ha  szét offoljuk a topikot! Stoel
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #8628 Dátum: 2013. Február 11. - 21:17:24 »

Ez nem az én írásom, és itt a termőterületről beszélünk!!

De menjünk át innen a csevegőbe, mert engem is s.rúgnak a modik, ha  szét offoljuk a topikot! Stoel

Én legfeljebb az ágyba megyek, lassan fellövik a pizsamát!  Vigyorog
Nem akarok vitatkozni, baromira nem értek veled egyet, de nem az első eset!  Ördög
Töröld az OFF hozzászólásaimat légy szíves!
 Emelem
Naplózva
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #8629 Dátum: 2013. Február 12. - 08:13:42 »

Nem utópia ez, sőt így kéne működnie az országnak! "Rend a lelke mindennek!" Csak ehhez vaskezű vezető kéne, vastörvényekkel! Na itt van kis hiba, ehhez nem látom a politikai akaratot! Szomorú

Csak egy gondolat, aztán szarvasbika!   Wave

Sajnálom, hogy minden olyan gondolatomban, ami emberi mentalitással, viselkedéssel, lelkiismerettel, erkölccsel kapcsolatos, mindjárt politikát lát mindenki.  Rííí

Kit érdekel, hogy milyen színű az a magyar gazdasági pénzes (a maga környezetében, ügyes, okos, talpraesett és nem spekuláns) szakember, aki nem a külföldi offshore fantom cégeihez, vagy a svájci bankba vinné a pénzét, hanem a magyar gazdaságot segítené, aki áldozna a mezőgazdaság, erdőgazdaság a vadászat jövőjére, ha másképpen nem is nézve rá, csak mint egy eleinte veszteséges, később nyereséges ágazatra... de itthon akarna segíteni, tenni valamit, hogy ne csak az amortizáció, a szegénység, a kilátástalanság az elkeseredettség a munkanélküliség az éhezés, uralja az ország nagy részét... Az, hogy nem a pénzéhség a harácsolás, a saját érdekeim legyenek a fontosak, nem szín, vagy politikai hovatartozás függő, hanem belső emberi tulajdonság, mentalitás, lelkiismeret, erkölcs függő!!!
Ez hiányzik ebben az országban, minden ágazatban, fönt a tehetősebb rétegben is és már szépen lassan leszivárgott ez a viselkedés a szegényebb rétegekhez is, senki nem bízik senkiben, mindenki csak a saját életével foglalkozik a napi betevő megszerzésével... hiányzik az emberség a béke a szeretet a családias, nyugodt légkör... Az emberség a szolidaritásra, az empátiára való hajlam akár egy ország egy népcsoport iránt is, nem szín, vagy politika függő!!! Ebben az országban akinek sok pénze van, nem a befektetéseken gondolkozik, hogy hogyan lehetne a hazájában befektetni, hogyan lehetne pozitívan változtatni, hanem, hogy hogyan dugja el a pénzét, hogyan gyűjtögesse tovább a millióit, milliárdjait, a többi kit érdekel!  Rííí  Ez megy nagyban és kicsiben is egyaránt... Én ezt látom és ezt érzem, nem hallomásból tudom, hanem a környezetemben látom, a bőrömön érzem!  Emelem
Naplózva

" There is good out there "
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #8630 Dátum: 2013. Február 12. - 10:00:40 »





Naplózva
wildheger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1734


« Új üzenet #8631 Dátum: 2013. Február 12. - 15:13:29 »

Szervusz Elaccc! Emelem

Azért lenne egy-két lehetőség az agancsgyűjtés és a vad zavarásának megelőzésére. Mint Lajos is írta, ez csak nekünk fontos,  de egy kalap sza..(mócát) sem ér, ha mi vadászok sem élünk a lehetőségekkel.


2. § A vadászati jog:
d) a hullatott agancs, valamint

9. § (1) A vad az állam tulajdonában van.

(2)7 A vadászterületen elejtett, elfogott vad (ideértve annak trófeáját is), a hullatott agancs, a szárnyas vad jogszerűen gyűjtött tojása, az elhullott vad teteme a jogosult tulajdonába kerül.
(3) A nem vadászterületen elhullott vad teteme, valamint a hullatott agancs annak a jogosultnak tulajdonába kerül, amelyiknek a vadászterületéről a vad oda került. Kétség esetén tulajdonosnak a fellelés helye szerinti legközelebbi vadászterület jogosultját kell tekinteni.

28. §
(2) A vadászaton kívül a vad nyugalmát mindenki köteles megóvni. Tilos vadászaton kívül a vad fennmaradását bármilyen módon veszélyeztetni.
(3) A vad védelme érdekében tilos a vad búvó-, lakó-, és táplálkozási, valamint szaporodási vagy költési helyét zavarni. Nem minősül zavarásnak az okszerű mező- és erdőgazdálkodással összefüggő tevékenység, ideértve a halastavak lehalászását is.


Tehát: "A hullott agancs gyűjtését a vadászati jog szabályozza, hangsúlyozta Tengerdi Győző is, a HM Verga Zrt. vezérigazgatója. Amíg a bika fején van az agancs, addig az államé, ha leesik, akkor már vadászatra jogosult tulajdona. Ha valaki engedély nélkül megszerzi (még a földről sem vehető fel!), lopást követ el, és elzárással is büntethető."

És ha már az eretnek gondolatoknál járunk:
Ezelőtt negyven évvel senki sem gondolta volna, hogy azon a területen ahol több ezer vadfácánt lőttünk évente, harminc éve csak azt lőjük amit tenyésztünk. Így is csak keveset. Senki sem gondolta volna, hogy a mezei nyúl lassan bekerül a kipusztuló állatok közé.  Azt sem hiszem, hogy akár még pár éve bárki gondolta volna, hogy toportyánféregre fogunk vadászni.    ( ....... mindenki folytathatja )
Én is szívesebben vadászok hosszú farkú, nagy sarkantyús kakasra, ezerrel húzó vadkacsára, igazi fekete csuhás vaddisznóra (a babos, vagy  vörös göndör szőrű helyett) de lassan tudomásul kell venni, hogy a Vadászat már soha nem lesz a régi! Úgy gondolom, akár a 70-es évekre visszagondolva is, igen csak megváltozott a vadállomány úgy számszakilag, mint minőségileg,  már elég régen nem mondhatjuk el, hogy vadászati nagyhatalom vagyunk.  Az idő, a természetes élettér, a takarmány,... változik, és aki ezt nem veszi tudomásul az lemarad. (Nézzük csak meg, hogy egyre több a ranglistára került vad a környező országokban.)  Egyre többen fogadják el, és vadásznak kertekben, egyre többen keresik a nagy, akár "tuningolt" trófeákat is. Véleményem szerint, nagyon gyorsan el kell tudni dönteni, hogy akarunk e változtatni megszokott felfogásunkon, beidegződött gyakorlatainkon, vagy tudomásul vesszük, hogy hagyományos gazdálkodással lecsúszunk a búvárbéka alá! Természetesen nem arra gondolok, hogy most aztán nyomni kell minden szintetikus sz@rt, de igen is szükség van a klf takarmánykiegészítőkre. Már nem elég a kukorica, széna téli etetése, mert a bekerített erdőkben, beszántott földeken már más takarmányt szinte nem is nagyon talál a vad.
Szép dolog a hagyományőrzés, az értékeinkhez való ragaszkodás, csak azt kell mérlegelni, hogy azok az értékek szép lassan lesüllyednek a nullára.
Ha még sokáig sopánkodunk, ha tovább döngetjük a mellünket, hogy mi milyen természetes körülmények között gazdálkodunk, ha nem váltunk szemléletet, ha nem állítjuk meg pl. a vaddisznók lassan minden életteret elfoglaló térhódításait, ha nem kezdjük el a rendszeres ragadozó gyérítéseket, pár év/évtized múlva csak a vadászházak kályhái mellett beszélgethetünk vadászat helyett. Persze, ez nem azon a pár ezer vadászon múlik akik itt vagyunk a fórumon, de ha már központilag nem tesznek semmit, talán mi is elkezdhetjük egy kicsit oltani (jó irányban) saját környezetünket, és előbb utóbb csak meghallják többen is.

Persze, lehet velem nem egyetérteni, de így gondolom, és  az egyáltalán nem biztos, hogy jól.
Már csak azért sem, mert nekem igen is tudnak tetszeni a kifestett, kozmetikába (is) járó fitneszlányok ( látok is naponta vagy 250-et, és mondhatom nagy része igen szép)) és nem biztos, hogy  tetszik minden havasi legelőn felnőtt hamvas bőrű üde leányzó  főleg a medicinlabda melleivel, riskáét megszégyenítő  ringó fenekével, negyvenötös bicepszével, és nyolcvan kilójával! Röhög Stoel
"És ha már az eretnek gondolatoknál járunk:"
Vannak megkereszteltek és vannak kikeresztelkedettek--Az eretnek gondolatok csak a kikeresztelkedettektől származhatnak,mert Ők az eretnekek!
Naplózva

A világ gyakrabban jutalmazza az érdem látszatát mint magát az érdemet...
(La Rochefoucauld)
troger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 154



« Új üzenet #8632 Dátum: 2013. Február 12. - 21:28:13 »

Ilyen agancs növesztést mi okozhat? Sérülés?

Naplózva
Rzoli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1600



« Új üzenet #8633 Dátum: 2013. Február 12. - 21:58:09 »

Ilyen agancs növesztést mi okozhat? Sérülés?


Menetszél ? Ördög Stoel
Naplózva
dnt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 116


« Új üzenet #8634 Dátum: 2013. Február 12. - 21:59:11 »

Ilyen agancs növesztést mi okozhat? Sérülés?

Ebből a szögből nehéz megállapítani, számos oka lehet. Agancstősérülés, betegség, táplálékhiány, genetikai leromlás, stb.
Naplózva
bombi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 113


« Új üzenet #8635 Dátum: 2013. Február 13. - 08:00:03 »

 Ördög Ördög
Ilyen agancs növesztést mi okozhat? Sérülés?


A nagyapja vizibivaly volt.javascript:void(0);
Naplózva

Üdvözlettel Borda Sándor!
Jagdterier
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 529



« Új üzenet #8636 Dátum: 2013. Február 15. - 14:52:57 »

Sziasztok!
Csak ez a kép alapján milyen korosztályt mondanátok? Direkt így fotóztam. Mosolyog Emelem
Naplózva
dnt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 116


« Új üzenet #8637 Dátum: 2013. Február 15. - 15:15:02 »

Sziasztok!
Csak ez a kép alapján milyen korosztályt mondanátok? Direkt így fotóztam. Mosolyog Emelem

Szerintem ez egy öreg, visszarakott bika, akár 12 év felett is lehet.
Naplózva
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #8638 Dátum: 2013. Február 15. - 18:14:59 »

Sziasztok!
Csak ez a kép alapján milyen korosztályt mondanátok? Direkt így fotóztam. Mosolyog Emelem


Ez abba a 20% kivételbe tartozik amit mindig elmondok, hogy létezik.  Ezen az agancson látszik, hogy bármennyi éves is,(lehet negyedik agancs is) sokat nem változtat az agancs felrakáson, soha nem lesz jégág és középág bármennyi éves is... valószínűleg  selejtbe lőtték... A másik szár szerintem nem is hasonlít erre... (ha tévedtem én is belestem a 20% kivételbe  Röhög
Naplózva

" There is good out there "
Jagdterier
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 529



« Új üzenet #8639 Dátum: 2013. Február 15. - 19:32:30 »

Szerintem ez egy öreg, visszarakott bika, akár 12 év felett is lehet.

Jól gondoltad! Igen ,11 évesre bírálták. elaccc szerintem neked is igazad van. Íme a többi kép is.



Naplózva
Oldalak: 1 ... 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 [576] 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 ... 933   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: