oregszabo
|
|
« Új üzenet #225 Dátum: 2010. December 30. - 16:55:53 » |
|
2010. január 12. + 5nap füst, utána padlás, április május tájékán a kamrába került. Nemigen vesztett a szinéből, pedig volt része a -20-ban párszor Recept: a paraszt mindent izlel, szemmértékre csinál. Azt sem tudni pontosan mennyi pirosparika van benne, nem mindent papir szerint kell csinálni . Van aki köményt, meg porcukrot is tesz bele, mi nem. Ha házipaprikával keszül, abból kevesebb kell, mert sokkal erősebb izű. Igaz jobban is szinez. A szalonnát is szemmértékre tettük hozzá, hús meg a két disznó alkatrészeiből lehulló cafat+egyéb. Mindig van belőle, sosem kellet nagy húst elmetélni a töltelékhez. Biztosan van benne (és mindig) is volt egy-két tokaszalonna darab. A paraszt igy csinálja, az urak meg töketlenkednek, variálnak
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
oregszabo
|
|
« Új üzenet #226 Dátum: 2010. December 30. - 16:56:25 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #227 Dátum: 2010. December 30. - 17:33:56 » |
|
2010. január 12. + 5nap füst, utána padlás, április május tájékán a kamrába került. Nemigen vesztett a szinéből, pedig volt része a -20-ban párszor Recept: a paraszt mindent izlel, szemmértékre csinál. Azt sem tudni pontosan mennyi pirosparika van benne, nem mindent papir szerint kell csinálni . Van aki köményt, meg porcukrot is tesz bele, mi nem. Ha házipaprikával keszül, abból kevesebb kell, mert sokkal erősebb izű. Igaz jobban is szinez. A szalonnát is szemmértékre tettük hozzá, hús meg a két disznó alkatrészeiből lehulló cafat+egyéb. Mindig van belőle, sosem kellet nagy húst elmetélni a töltelékhez. Biztosan van benne (és mindig) is volt egy-két tokaszalonna darab. A paraszt igy csinálja, az urak meg töketlenkednek, variálnak szarvast nem szoktál beletenni?
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
oregszabo
|
|
« Új üzenet #228 Dátum: 2010. December 30. - 19:01:02 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
oregszabo
|
|
« Új üzenet #229 Dátum: 2010. December 30. - 19:02:31 » |
|
"Vadhúst csak a szegény ember tesz a kolbászba."
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #230 Dátum: 2010. December 31. - 07:56:19 » |
|
"Vadhúst csak a szegény ember tesz a kolbászba."
Hát mi szegény parasztok mi mást tehetnénk ahhoz a kis mangalica szalonnához, hogy kalbász legyen belőle. Sajnos a sündisznót mindig összeszedik előttem. A tapasztalatom szerint a Segesd környéki erdőben nevelkedett szarvas a legjobb a szalámiba.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9988
|
|
« Új üzenet #231 Dátum: 2010. December 31. - 08:25:53 » |
|
A tapasztalatom szerint a Segesd környéki erdőben nevelkedett szarvas a legjobb a szalámiba.
Ollik' ember - nagy duzzogva persze - azért a zalait is beletölti. Tegnap kóstoltam meg a karácsony előtt töltöttet. Kicsit nyers még, de nagyon ízlik. Annyit módosítottam a már klasszikussá vált Boar-recepten, hogy 10 %-kal visszavettem a borsot, és másfélszeresére emeltem az őrölt köményt. Erdőjáró fórumtalálkozóra hozott kolbásza is nagyon finom volt. Abban még markánsabban éreztem a köményt, kolbász, amit most készítettünk valahol a kettő között van félúton.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #232 Dátum: 2010. December 31. - 08:32:36 » |
|
A zalai szarvas se rossz, de a somogyinak nincs párja! /Sajnos mindig csak egyet kapok! / A Boar féle receptet tavaly én is kipróbáltam, azóta azzal a szalámival riasztgatom a területünkről a kóbor kutyákat.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9988
|
|
« Új üzenet #233 Dátum: 2010. December 31. - 15:03:32 » |
|
A zalai szarvas se rossz, de a somogyinak nincs párja! /Sajnos mindig csak egyet kapok! / Pedig a párjából (főleg bőgéskor) lenne az igazi jó pikáns kolbász. A Boar féle receptet tavaly én is kipróbáltam, azóta azzal a szalámival riasztgatom a területünkről a kóbor kutyákat.
Ha időnként egy kis rántottát is ütsz rá, elszegődöm Vasadra kóbor kutyának.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #234 Dátum: 2010. December 31. - 16:56:19 » |
|
Szia Lajos! Pedig én igazán nem teszek bele sok köményt. Én ezeket a recepteket használom. Főleg az első, a negyedik, és a nyolcadik oszlopban lévőket, azzal a különbséggel, hogy a húst megosztom 70-30 %-ban a szarvas javára!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. December 31. - 17:36:01 írta Erdojaro (Molnár Attila) »
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16591
|
|
« Új üzenet #235 Dátum: 2010. December 31. - 23:03:49 » |
|
A Boar féle receptet tavaly én is kipróbáltam, azóta azzal a szalámival riasztgatom a területünkről a kóbor kutyákat.
Ahhoz kérlek rendes alapanyag kell. A betongödörből kimentett, pestisben elhalálozott ötnapos disznókból nem lesz jó, azokat a saját recepted szerint kell elkészíteni... (Főzz belőlük pálinkát ) Amúgy kár ennyit vesződni a kutyariasztással. Elég, ha kiteszed a fényképedet az útkereszteződésekbe, esetleg kilógatod a zoknidat a fasorok szélén(bár ez utóbbi elég drasztikus, lehet, a vad is elköltözik)
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9988
|
|
« Új üzenet #236 Dátum: 2011. Január 01. - 11:52:23 » |
|
Pedig én igazán nem teszek bele sok köményt. Én ezeket a recepteket használom. Főleg az első, a negyedik, és a nyolcadik oszlopban lévőket, azzal a különbséggel, hogy a húst megosztom 70-30 %-ban a szarvas javára!
Lehetséges, hogy a nyolcadik oszlopban lévőt kóstoltuk?
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #237 Dátum: 2011. Január 10. - 09:28:53 » |
|
Sziasztok! Valamikor olvastam füstölt őzcombról, de nem tudom, hogy hol. Szeretnék csinálni egyet, hogy megkóstoljuk. Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy készítsem elő füstöléshez és mennyi ideig kell füstölni?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
bferi
|
|
« Új üzenet #238 Dátum: 2011. Február 22. - 14:05:03 » |
|
Tegnap disznót vágtunk apósommal. Negyven kiló kolbász lett: Van még a decemberi vágásból is bőven
|
|
|
Naplózva
|
-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram? -Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9916
|
|
« Új üzenet #239 Dátum: 2011. Február 22. - 14:09:29 » |
|
Közösség elleni izgatás....
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
|