Oldalak: 1 ... 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 [191] 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 654132 alkalommal)
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #2850 Dátum: 2009. Január 12. - 14:45:59 »

Ja, vagy úgy! Hát parancsot soha nem teljesítek, de kérést szívesen. Piál
(Két receptért esetleg? Nyihi)

Girgi, hol olvastál Te olyat, hogy parancs.  Nyihi       
Én azt írtam, hogy kérném a másodikat is.
Naplózva
Hkriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 60


« Új üzenet #2851 Dátum: 2009. Január 13. - 08:36:14 »

Sziasztok! Új vagyok itt!
Rögtön egy kérdéssel indítanék.
Kaptam egy jó nagy adag vaddisznómájat. Állítólag valamibe be kell áztatni (ecet???)....a szag miatt.. mielőtt nekifog az ember elkészíteni....
Resztelt májat szeretnék az egyik feléből, a másikból pedig rántott májat. Tudna valaki használati utasítást mellékelni nekem? Esetleg egy egy jó receptet? Wave

Köszönöm előre is!

Sziasztok!
Kriszta
Naplózva
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7952


Generalbakter


« Új üzenet #2852 Dátum: 2009. Január 13. - 08:49:19 »

Sziasztok! Új vagyok itt!
Rögtön egy kérdéssel indítanék.
Kaptam egy jó nagy adag vaddisznómájat. Állítólag valamibe be kell áztatni (ecet???)....a szag miatt.. mielőtt nekifog az ember elkészíteni....
Resztelt májat szeretnék az egyik feléből, a másikból pedig rántott májat. Tudna valaki használati utasítást mellékelni nekem? Esetleg egy egy jó receptet? Wave

Köszönöm előre is!

Sziasztok!
Kriszta

Szia Kriszta! Üdv a Fórumon!
Ecetbe ne áztasd.
A receptgyűjteményben bőven találsz megoldást. 166-os hozzászólás, (2008. okt.08.) csak ezzel foglalkozik.
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Hkriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 60


« Új üzenet #2853 Dátum: 2009. Január 13. - 08:52:16 »

Köszönöm, megkeresem!
Elkezdtem nézegetni a receptgyűjteményt, de hamar feladtam Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #2854 Dátum: 2009. Január 13. - 08:53:03 »

Sziasztok! Új vagyok itt!
Rögtön egy kérdéssel indítanék.
Kaptam egy jó nagy adag vaddisznómájat. Állítólag valamibe be kell áztatni (ecet???)....a szag miatt.. mielőtt nekifog az ember elkészíteni....
Resztelt májat szeretnék az egyik feléből, a másikból pedig rántott májat. Tudna valaki használati utasítást mellékelni nekem? Esetleg egy egy jó receptet? Wave

Köszönöm előre is!

Sziasztok!
Kriszta

Szia Kriszta! Wave
Én még nem hallottam, hogy valaki ecetbe áztatná a májat, szerintem borzasztó íze lehet. Mi, tejbe szoktuk beáztatni.
Naplózva
Hkriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 60


« Új üzenet #2855 Dátum: 2009. Január 13. - 08:59:34 »

Nekem is fura volt.... Vigyorog állítólag azért, hogy elmenjen az a kissé büdöskés szaga......még jó, hogy megtaláltam ezt a fórumot.. Vigyorog Vigyorog
Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9530


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #2856 Dátum: 2009. Január 13. - 08:59:54 »

Köszönöm, megkeresem!
Elkezdtem nézegetni a receptgyűjteményt, de hamar feladtam Vigyorog Vigyorog Vigyorog

Használd a keresőt!! Azért van.  Emelem
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Hkriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 60


« Új üzenet #2857 Dátum: 2009. Január 13. - 09:03:39 »

Jogos! Vigyorog Köszi!!! Majd belejövök! Mosolyog
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2858 Dátum: 2009. Január 13. - 09:08:23 »

Nekem is fura volt.... Vigyorog állítólag azért, hogy elmenjen az a kissé büdöskés szaga......még jó, hogy megtaláltam ezt a fórumot.. Vigyorog Vigyorog
Szia Kriszta! Üdv a fórumon!

Hát ha a máj büdös(kés), akkor azt inkább dobd ki.mert romlott lehet. A májnak erőteljes máj-illata van, de az nem kellemetlen.
A májat tejbe szokták áztatni, az enyhít az illatán, lágyítja az erőteljes ízt és puhítja a konzisztenciáját. Wave Wave Wave

Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #2859 Dátum: 2009. Január 13. - 09:10:34 »

Sziasztok! Új vagyok itt!
Rögtön egy kérdéssel indítanék.
Kaptam egy jó nagy adag vaddisznómájat. Állítólag valamibe be kell áztatni (ecet???)....a szag miatt.. mielőtt nekifog az ember elkészíteni....
Resztelt májat szeretnék az egyik feléből, a másikból pedig rántott májat. Tudna valaki használati utasítást mellékelni nekem? Esetleg egy egy jó receptet? Wave

Köszönöm előre is!

Sziasztok!
Kriszta
Csak a kanmájat szoktuk áztatni, a többit halálos vétek. A kan májának a fokhagymás tej a gyógyszere, ámbár egy ecetes áztatás majd alapos vizes öblögetés is biztos segít, csaképp kiszed belőle mindent amiért érdemes lett volna nekilátni.
Bár megmondom őszintén, én a búgáskor lőtt kan máját eldobom...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Hkriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 60


« Új üzenet #2860 Dátum: 2009. Január 13. - 09:11:33 »

Köszönöm!!! WaveÍgy fogok tenni!!! gyozo
Naplózva
Bandi
Vendég
« Új üzenet #2861 Dátum: 2009. Január 13. - 09:12:49 »

Sziasztok! Új vagyok itt!
Rögtön egy kérdéssel indítanék.
Kaptam egy jó nagy adag vaddisznómájat. Állítólag valamibe be kell áztatni (ecet???)....a szag miatt.. mielőtt nekifog az ember elkészíteni....
Resztelt májat szeretnék az egyik feléből, a másikból pedig rántott májat. Tudna valaki használati utasítást mellékelni nekem? Esetleg egy egy jó receptet? Wave

Köszönöm előre is!

Sziasztok!
Kriszta
Fokhagymás tej! Kacsint Mifelénk abba szokták,nagyon finom!
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2862 Dátum: 2009. Január 13. - 09:34:03 »

Bár megmondom őszintén, én a búgáskor lőtt kan máját eldobom...

...bezzeg a halat meg tegyük bele úgy ahogy van a halászlébe, mert az adja az ízit!A disznómájat meg csak így pazaroljuk, mert erős az íze Meglepődött

 Nyihi Nyihi Nyihi
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Steve
Vendég
« Új üzenet #2863 Dátum: 2009. Január 13. - 10:11:43 »

Girgi!

Oszt zabálunk-é ma valamit??? :EH Fa testápoló
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #2864 Dátum: 2009. Január 13. - 10:15:11 »

Annyi hozzáfűzni valóm lenne még ehhez a resztelt vaddisznómáj kérdéshez, hogy szerintem az ízét legjobban a hagymasaláta hozza ki.
Lényege, hogy végy pár fej fiatal vöröshagymát. Lehet benne néhány idősebb is.(Kabos- Hippolyt). Fele legyen lila. Hosszában szeld össze, és a karikákat ujjal nyomd szét, hogy olyan hordóabroncsszerű  eredményt kapj. Tedd tálba, keverj össze annyi vizet, ami majdnem ellepi sóval, ecettel, egy kevés cukorral és öntsd rá. Negyed óra múlva fogyasztható, közben érdemes kétszer villával átkeverni. Az öntet lehet jó száraz vörösbor is, ekkor csak sót szoktunk rá tenni.
A máj-hagymasaláta pároshoz szerintem jó hideg sör illik leginkább, köretként puha kenyér szaftban tumkolva.

Akinek túl sok savat okoz a resztelt máj, megpróbálhatja a böllérmáj verziót is, ezt valamivel lágyabb eledelnek tartom.
Készíts egy  resztelt májat a szokásos módon. Végy fél kiló velőt, hártyázd le, mosd meg alaposan, majd apritsd fel kisujjkörömnyi darabokra.
Némi zsiradékon piríts rózsaszínre két fej vöröshagymát, alaposan sózd meg, önts rá egy kávéskanál pirospaprikát, keverj rajta kettőt, önts rá egy fél kávéspohár vizet, majd 2-3 csipet köménymagot. Öntsd rá  a felaprított velőt, és folyamatos keverés közben főzd 15-20 percig.  Amikor kész, rottyantsd össze a májjal.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Oldalak: 1 ... 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 [191] 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: