CID
|
|
« Új üzenet #5760 Dátum: 2012. Február 18. - 13:02:38 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #5761 Dátum: 2012. Február 18. - 13:16:09 » |
|
OFF Néha elgondolkozom azon, ha egy mai fiatal olyan szavakat hall, hogy "gyíkhús, fóka, surranó, támlázás, stokizás, padiátverő", vajon mit gondol? Bizonyára elnézően sóhajt, és sopánkodik, hogy bezárták a Lipótot! ON
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
S.Fox
Vendég
|
|
« Új üzenet #5762 Dátum: 2012. Február 18. - 13:23:39 » |
|
Én két normális kaját ettem a seregben, ami tényleg jó volt. Egyik a sóletkonzerv, másik a lengyel eperdzsem, olyan jó lekvárt azóta sem ettem. De sajnos ezek ritkán voltak, szemben a malacarccal, ami még nem is borotvált volt
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #5763 Dátum: 2012. Február 18. - 18:04:00 » |
|
OFF Néha elgondolkozom azon, ha egy mai fiatal olyan szavakat hall, hogy "gyíkhús, fóka, surranó, támlázás, stokizás, padiátverő", vajon mit gondol? Bizonyára elnézően sóhajt, és sopánkodik, hogy bezárták a Lipótot! ON És mik ezek? Valami vadász szakszavak?
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #5764 Dátum: 2012. Február 18. - 18:39:17 » |
|
A "veronai vagdalthús" háromszoros mennyiségű (lopott) hússal összesütve nagyon király volt, tökéletesen megfűszerezte azt. A gyíkhúsok közül a sonkás vagdalthús volt amúgy a király, a készételek közül a zöldborsófőzelék sertéshússal, a rizses lecsó és a babfőzelék kolbásszal. Nagyon rossz volt a paprikás krumpli és a vadas konzerv.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5765 Dátum: 2012. Február 18. - 18:50:16 » |
|
! Csak van ereje a net-nek : Minden boltban ahol jártam a héten ! Újra van Kerekszemű rizs ! Jöhetnek a rizses ételek tegnap kínai feltét alatta rizs ,. Ma rizsfelfújt , jönnek még a gyümölcsrizsek
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #5766 Dátum: 2012. Február 18. - 18:55:56 » |
|
"Vadas" konzerv! Tényleg volt valami ilyen förtelem! Most hogy mondod előjött a tudattalanomból! Mondjuk a "legfinomabb" az a fagyos disznózsír volt, amit terepgyakorlatról késve érkezve kaptunk, mert közben bezárt a konyha! De egy szavunk se lehetett, mert rendesek voltak a konyhások, kenyeret adtak hozzá! Úgy hallottam leszerelésünk után kis idővel az egész hadtápot futira vágták őrnagytól lefelé, biztos "túl tiszta volt" a kezük!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5767 Dátum: 2012. Február 18. - 21:51:00 » |
|
A "veronai vagdalthús" háromszoros mennyiségű (lopott) hússal összesütve nagyon király volt, tökéletesen megfűszerezte azt. A gyíkhúsok közül a sonkás vagdalthús volt amúgy a király, a készételek közül a zöldborsófőzelék sertéshússal, a rizses lecsó és a babfőzelék kolbásszal. Nagyon rossz volt a paprikás krumpli és a vadas konzerv.
Én az egyetem miatt kimaradtam ebből a "buliból", de az egyik jóbarátom beleszaladt még a 9 hónapba. Egy rakás konzervet hordott haza, amiket aztán kivittünk éjszakai pecára, meg télen csukázáskor. A titka az volt, hogy jó parazsat kellett csinálni, annak a szélébe beletenni vagy 8-10 percre, kétszer-háromszor megrugdosni és már bonthattuk is. A borsófőzelék kolbásszal, a babfőzelék pörkölttel és a sólet volt a nyerő hármas (Aztán egyszer melegítés közben felrobbant egy ilyen páncélos... emberek! Láttatok már 15m magasan repülő sóletet? Lehet egy kicsit romlott volt már )
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #5768 Dátum: 2012. Február 19. - 14:56:03 » |
|
Én az egyetem miatt kimaradtam ebből a "buliból", de az egyik jóbarátom beleszaladt még a 9 hónapba. Egy rakás konzervet hordott haza, amiket aztán kivittünk éjszakai pecára, meg télen csukázáskor. A titka az volt, hogy jó parazsat kellett csinálni, annak a szélébe beletenni vagy 8-10 percre, kétszer-háromszor megrugdosni és már bonthattuk is. A borsófőzelék kolbásszal, a babfőzelék pörkölttel és a sólet volt a nyerő hármas (Aztán egyszer melegítés közben felrobbant egy ilyen páncélos... emberek! Láttatok már 15m magasan repülő sóletet? Lehet egy kicsit romlott volt már ) ÁÁÁÁÁ dehogy, csak a bab kicsit gázosodott, igaz nem a hasadban hanem a dobozban. Egy kicsit előre.
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #5769 Dátum: 2012. Február 19. - 15:14:36 » |
|
Ha már nosztalgiázunk, ne felejtsük ki a székelykáposztát, ami extra tejföllel tuningolva egész ehető volt. Viszont a töltött káposzta gyalázatos volt... Arra viszont tökéletes, hogy a hadtáposokkal összepakoltatva az étkezde bútorait, félelmetes focimeccseket vívtunk. A tkp Debreceni szinten szar volt, a lopott kartonokat az isten se vette meg... A babfőzelék rendszeresen szétszakadt foci közben, azt nem szerettük...
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #5770 Dátum: 2012. Február 19. - 18:10:13 » |
|
Ha már nosztalgiázunk, ne felejtsük ki a székelykáposztát, ami extra tejföllel tuningolva egész ehető volt. Viszont a töltött káposzta gyalázatos volt... Arra viszont tökéletes, hogy a hadtáposokkal összepakoltatva az étkezde bútorait, félelmetes focimeccseket vívtunk. A tkp Debreceni szinten szar volt, a lopott kartonokat az isten se vette meg... A babfőzelék rendszeresen szétszakadt foci közben, azt nem szerettük... De például a galamb pörköltes páncélos az azért finom volt. Kivételesen.
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
emerik
|
|
« Új üzenet #5771 Dátum: 2012. Február 20. - 07:29:03 » |
|
A reggeli asztalon pecsenye,máj és hagymás vér a disznóvágás első fogásai.Természetesen a jó szilva pálinka sem maradt el
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Eb
|
|
« Új üzenet #5772 Dátum: 2012. Február 20. - 08:13:38 » |
|
Amikor költözött a zászlóaljunk Szombathelyről Pécsre, rájöttek, hogy valamit kellene kezdeni a hksz.-es konzervekkel. Akkor láttam először és utoljára ham and eggs konzervet, egész ehető volt. A csoki és lekvárkonzervek sem voltak rosszak, igaz öregebbek voltak mint én. A legjobb viszont a tiszti napi csomagok voltak, mindegyikbe volt egy doboz Filtol.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #5773 Dátum: 2012. Február 20. - 08:25:35 » |
|
Amikor költözött a zászlóaljunk Szombathelyről Pécsre, rájöttek, hogy valamit kellene kezdeni a hksz.-es konzervekkel. Akkor láttam először és utoljára ham and eggs konzervet, egész ehető volt. A csoki és lekvárkonzervek sem voltak rosszak, igaz öregebbek voltak mint én. A legjobb viszont a tiszti napi csomagok voltak, mindegyikbe volt egy doboz Filtol. Nofene...Te is a garasin nagyszálló vendége voltál?
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #5774 Dátum: 2012. Február 20. - 09:03:17 » |
|
Nofene...Te is a garasin nagyszálló vendége voltál? Mikor bevonultam az említett intézménybe,/1981.08.25./ a képeslapra amit hazaküldtem szó szerint "Garasin Nagyszállót" írtam! El sem ment, visszaadták, mert így nem írhattam le egy nyílt levelezőlapon!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|