Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 61   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Törvények, rendeletek, nyomtatványok, minták, stb.  (Megtekintve 169776 alkalommal)
Sziju
Vendég
« Új üzenet #180 Dátum: 2010. április 16. - 13:25:16 »

Nem tudom eléggé kifejezni haragom a fegyvertartási engedély körül iszonyatos zürzavar,szervezetlenség,anyagi kiadások növelése,idétlen kitöltendő nyomtatványok,és a temérdek idő amit várni kell rá.Majd ha megnyugszom leírom részletesebben hogy mi is történt velem.
Előretekintésképp,másfél hónap után odajutottam hogy beadom a KÉRELMET a rendőrség felé és akkor tudtam meg hogy mégis kell a  első fegyvert igénylő vadászoknak is pszichológiai alkalmasság 04.02-től!

Sziasztok!
Leírom az első fegyverhez jutás gyors induló lépéseit, hogy ne kössön ki mindenki a zárt osztályon, és ne csússzon ki az időből. Wave

Fegyvertartási engedély megszerzésének menete:

1.   Feltétel: 18. éves kor fölötti életkor.
2.   Le kell tenni a vadászvizsgát, és a fegyvervizsgát. ( Ez csak azoknak érdekes akik úgy tettek vadászvizsgát, hogy mellé nem tették  le a fegyvervizsgát mert csak íjjal akartak vadászni) Vadászjegyet ki kell váltani. 14000 Ft
3.   Szükség lesz hatósági bizonyítványra, ami azt igazolja, hogy nem áll fenn olyan kizáró ok, ami a fegyver megszerzését akadályozná. Innen, ha gyorsan akarod a hatósági bizonyítványt megszerezni:
 Menj el aKözigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalá-ba, a IX. ker. Vaskapu utca. Az ügyfélszolgálaton 9-től ott  vannak. Kérj soron kívül egy csekket, amire az van írva, hogy 1300Ft, sürgősségi díj. Ezzel ballagj el a postára, ahol vásárold meg azt a nyomtatványt, amelynek neve: ADATTOVÁBBÍTÁSI KÉRELEM. (A postás kisasszony azt mondja, ami erkölcsi helyett van!) Ebben is van egy csekk (3100FT), amit ott be kell fizetni a másikkal együtt. Találsz egy adatlapot, amely nem egyértelműen félreérthetően van megfogalmazva.
Helyes kitöltés:
3. pont.
Postázási adatok: Itt meg kell tudnod annak a kapitányságnak a címét, ahová tartozol lakhelyileg. Ha budapesti vagy, elég a következő:
BRFK REND. SZERVEK IGREND. FŐOSZT. REFEO SZEMÉLYI LŐF. ENG. ALOSZT.
Budapest 13. ker. Teve u. 4-6
(Ha nem írod ide annak a kapitányságnak a nevét, ahová kéred, akkor 22 nap múlva kapsz egy papírt, miszerint hiányosak az adatok. Suicide)
6.pont
FEGYVERENGEDÉLYÜGYI ELJÁRÁS

A Vaskapu utcában 9-től van ügyfélfogadás, hétfőn, szerdán és pénteken ha 12-ig személyesen beadod, lehet, hogy még aznap 15-ig meg is kaphatod. Szóval, mivel 9-től van ügyfélfogadás, jobb, ha 8-kor sorba állsz. Már fognak ott állni mások. 9-kor már 100 ember fog ott állni. Szomorú
Vinned kell a két csekk szelvényét, és a kitöltött adattovábbítási kérelmet, amelyre a 3100Ft-os csekket felragasztottad. Innen pár óra sorban állás következik, míg beadod. (Lehet meghatalmazni valakit, ha nem tudod személyesen intézni.)
Ha túl sokan adták be aznap akkor csak két nap múlva lesz kész. Ha nem fizeted be a soron kívüli díjat  vagy postán adtad fel akkor az ügymenet 22 napig i tarthat.

4.   Ezután elmégy a körzeti orvoshoz. Csinál néhány vizsgálatot, amit jónak lát, aztán elküld laborba, és ő ír beutalót a pszichológushoz.

5.   A pszichológia vizsgálat helyszíne a helyi viszonyoktól függ. Budapesten a Kerepesi út 29/C, ben csinálják. Sima munkaalkalmassági vizsgálat, néhány kérdés vonatkozik a fegyverre is. pl volt-e a családban valakinek fegyvere... Semmi extra: Szondi teszt szín teszt, szem-kéz koordináció. Reakcióidő látott, hallott ingerekre. 2 óra időtartam, 6500Ft. 4 évig érvényes.

6.   Ezután a labor eredménnyel és a pszicho eredménnyel visszamégy az orvoshoz, aki kitölti az alkalmassági igazolást, és jogsi árban megszámítja. 4300Ft.

7.   Most már mehetsz a rendőrség fegyverengedélyügyi osztályára. Budapestieknek hétfőn és szerdán van félfogadás 9-12 -ig. Pest megyeieknek kedd-csüt.
A papírgyűjteményednek tartalmaznia kell:

-Fegyvervizsga oklevél
-Vadászjegy
-Hatósági bizonyítvány
-Orvosi alkalmassági
-Személyi igazolvány, lakcímkártya
Kitöltött fegyvervásárlási kérelem.
(Ott is adnak nyomtatványt az utóbbihoz.) Első fegyvernél 6000Ft-ot be kell fizetni csekken. A Teve utcában házon belül van a Posta. Ha kettőt akarsz venni, a második fegyver után 3000-ft.-ot kérnek.
A kérelem átvételéről kapsz egy elismervényt, és ha valamilyen iratot elfelejtettél bemutatni akkor hiánypótlásra szólítanak fel, és legközelebb vinned kell, ami lemaradt.

Ezután adnak időpontot a fegyverszekrény ellenőrzésére.

8.   Vegyél fegyverszekrényt, ami fémlemezből készült, biztonsági zárral rendelkezik, és külön zárható rekesze van a lőszerek számára. Ennek bejelentett lakcímeden kell lennie, állandóan lakott lakásban.  (van lehetőség máshol is tárolni de annak intézése bonyolult illetve a rendőrség is tárolja napi 150 Ft/db )
9.   A rendőrség értesítést küld, mikor mehetsz a megszerzési engedélyért.
10.   A megszerzési engedélyre megvásárolhatod a lőfegyvert (90 napod van rá) Vehetsz új fegyvert és vehetsz használtat is, boltból és magánszemélytől is.
11.   Ha megvásároltad, 5 napon belül be kell menned a rendőrség igazgatásrendészeti és fegyver engedélyügyi osztályára  a fegyvertartási engedély kiállítása miatt.
      A beíratáskor magaddal kell vinned a megszerzési megmaradó részét a fegyver műszaki kártyáját. Engedélyt csak érvényes műszaki vizsgával rendelkező fegyverre adnak ki. Az új fegyvereket természetesen műszaki vizsgával együtt árulják,     ha azonban valaki használtat vesz, kötelező ebből az alkalomból levizsgáztatni, ha nincs bekategorizáltatva, vagy lejárt a műszakija. Ennek helye ki van függesztve a fegyver engedélyügyi osztályon. Ez mostanában 4-5000 forintba kerül. Korábban ötévenként kellett, az új törvény értelmében tízévenként kell a puskák műszakiját megújítani.

12.   A kapott tartási engedély 5 évig érvényes.  

kb 41000 Ft, mire eljutsz odáig, hogy beadod a papírokat, plusz a fegyverszekrény és a fegyver, és a műszaki vizsgája, meg a pezsgő, amivel megjutalmazod magad...
Bevallom, abba is elfáradtam, mire leírtam.
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 16. - 14:15:18 írta Sziju » Naplózva
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #181 Dátum: 2010. április 16. - 13:40:27 »

ha azonban valaki használtat vesz, kötelező ebből az alkalomból frissen levizsgáztatni.

????????????????????????????

Erről még nem hallottam.
Ha nincs kategorizálva, akkor talán igen, de csak azért mert át akarod iratni a saját nevedre?...  Fejvakarás Fejvakarás Fejvakarás
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Zolimester
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1410



« Új üzenet #182 Dátum: 2010. április 16. - 13:44:08 »

Ha érvényes, kategorizált műszakija van, akkor nem kell újra műszakiztatni.
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #183 Dátum: 2010. április 16. - 13:53:56 »

"ha azonban valaki használtat vesz, kötelező ebből az alkalomból frissen levizsgáztatni."

Miért is? Vállat von
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Sziju
Vendég
« Új üzenet #184 Dátum: 2010. április 16. - 14:23:14 »

  Kama, Zolimester Kösz az észrevételt. Javítottam Wave 
A "miért is" helyett célszerűbb lett volna a megfelelő szabályozást leírni.  De inkább No comment....
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #185 Dátum: 2010. április 16. - 14:36:22 »

"A "miért is" helyett célszerűbb lett volna a megfelelő szabályozást leírni.  De inkább No comment...."

Ugyan miért kellett volna a szabályozást leírnom? Gondoltam valahonnan mégis csak vetted, hogy vizsgáztatni kell?
Egyébként ne is kommentáld, mert találok rá válaszolni!

Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Sziju
Vendég
« Új üzenet #186 Dátum: 2010. április 16. - 15:10:11 »

"A "miért is" helyett célszerűbb lett volna a megfelelő szabályozást leírni.  De inkább No comment...."

Ugyan miért kellett volna a szabályozást leírnom? Gondoltam valahonnan mégis csak vetted, hogy vizsgáztatni kell?
Egyébként ne is kommentáld, mert találok rá válaszolni!


Igen?! Pld egy ilyen válasz is jó lett volna,hogy "kösz, hogy így összeszedted, de itt és itt másként van a szabályozás", -ahogy a többiek  már előtted megtették.-  Figyelmes olvasás
Az én szándékom a segítség nyújtás volt. Nekem is egyszerűbb lett volna ha valaki előzetesen leírja. Gondoltam, segítek másoknak.Úgy látom hogy kár volt. Részemről ennyi..
Naplózva
Diesel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 422



« Új üzenet #187 Dátum: 2010. április 16. - 15:19:58 »

De ez vicc látjátok ezekről tulajdonképp senki nem tud biztosat mondani.
Ami tuti hogy a pszicho 7500 ft Woest
Naplózva

Ne felejtsük el hogy mi csak vendégek vagyunk az erdőben...
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #188 Dátum: 2010. április 16. - 16:00:38 »

Sziju!

Egy ehhez hasonló összeállítást már csináltál a moderátori topikben, azzal, hogy felteszed az íjász topikba!
Akkor kijavítottam egy részt, úgy, hogy a törvényből idéztem az előírást.
Most módosítottál rajta, de azt ne várd el, hogy minden tévedésednél  kikeressek egy olyan törvényt, melyet részletesen ismerek, és  tudom, hogy ilyen előírás nincs benne. Miért keresgéljek egy nem létező mondatot?
Ugyan miért kellene nekem megköszönnöm, hogy összeállítottad?  Nekem ezzel nem hiszem, hogy bármit is segítettél! (Egyébként ha én segítek itt valakinek, nem szoktam érte köszönetet várni, mert talán azért is választottak moderátornak, hogy amiben tudok segítséget nyújtsak!  Vállat von)

Én úgy gondolom, aki a "Jogi kérdések" témában választ ad egy kérdésre, vegye a fáradtságot, hogy pontosan ír, idéz, vagy válaszol. Egy moderátortól ezt még inkább elvárom! Ha pedig téved, javítsa ki a hibáját, kérjen elnézést, ne pedig megjegyzéseket tegyen!
De -mint már oly sokszor írtam- nem vagyunk egyformák. Hála Istennek!

 Emelem


« Utoljára szerkesztve: 2010. április 16. - 19:51:35 írta Erdojaro (Molnár Attila) » Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Diesel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 422



« Új üzenet #189 Dátum: 2010. április 17. - 09:38:08 »

Biztosítsatok meg hogy a fegyvereket kérhetem a tartózkodási helyemre,és ezt majd a fegyvertartási engedély kérésekor kell említenem!
Naplózva

Ne felejtsük el hogy mi csak vendégek vagyunk az erdőben...
Taser
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2149

"“ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ”"


« Új üzenet #190 Dátum: 2010. április 17. - 10:03:19 »

Diesel és mindenki aki most szeretne első fegyverhez jutni ( akár íjász akár nem)!!!
A JELENLEGI eljárás menete az ami a 185 hsz- ben szerepel. Azért írom, hogy jelenlegi, mert október óta 4 szer változott az eljárás.
Aki BP-n vagy a közelében lakik a leírt módon tudja gyorsítani a hatósági bizonyítvány megszerzését és ezzel az ügyintézést. A szűk keresztmetszet az tárolóhely ellenőrzése. Budapesten pld már csak májusra tudják vállalni. Amíg az meg nem csinálják addig nem állítják ki a megszerzési engedélyt.
 
Ezt mondja a jogszabály:
"rendelet eltérő rendelkezése hiányában a lőfegyvert az engedélyes által állandóan lakott lakásban -ürített állapotban, biztonsági zárral rendelkező lemezszekrényben, illetéktelen személyektől elzárva kell tárolni."
Naplózva

A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem.
Nem gondolkodunk. Nincs mivel. Lövünk. Van mivel.
Taser
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2149

"“ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ”"


« Új üzenet #191 Dátum: 2010. április 17. - 10:15:18 »

Bocs ez lemaradt. Amikor beadod az engedélyt akkor kell nyilatkoznod arról, hogy hol van a leendő tárolási hely. Oda mennek ellenőrizni, és ezt vésik bele a fegyvertartásiba is és utána erre a címre mennek majd ellenőrizni Az „engedélyes által állandóan lakott lakás” nem feltétlenül azonos a lakcímkártyán szereplõ állandó lakóhellyel. A tárolóhelyet ott kell kialakítani, ahol a kérelmezõ életvitel-szerûen lakik. Ha ez változik akkor a változást be kell jelenteni mert a fegyvertartás körülményeit most már évente  köteles a rendőrség ellenőrizni.
Naplózva

A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem.
Nem gondolkodunk. Nincs mivel. Lövünk. Van mivel.
Diesel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 422



« Új üzenet #192 Dátum: 2010. április 17. - 10:28:52 »

Bocs ez lemaradt. Amikor beadod az engedélyt akkor kell nyilatkoznod arról, hogy hol van a leendő tárolási hely. Oda mennek ellenőrizni, és ezt vésik bele a fegyvertartásiba is és utána erre a címre mennek majd ellenőrizni Az „engedélyes által állandóan lakott lakás” nem feltétlenül azonos a lakcímkártyán szereplõ állandó lakóhellyel. A tárolóhelyet ott kell kialakítani, ahol a kérelmezõ életvitel-szerûen lakik. Ha ez változik akkor a változást be kell jelenteni mert a fegyvertartás körülményeit most már évente  köteles a rendőrség ellenőrizni.


Ok!Én is így tudtam csak már teljesen fogalmam sincs hogy mi van,nagyon nagy most a fejetlenség!
Köszönöm a választ! Emelem
Naplózva

Ne felejtsük el hogy mi csak vendégek vagyunk az erdőben...
Taser
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2149

"“ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ”"


« Új üzenet #193 Dátum: 2010. április 17. - 19:35:55 »

Sziju!

Egy ehhez hasonló összeállítást már csináltál a moderátori topikben, azzal, hogy felteszed az íjász topikba!
Akkor kijavítottam egy részt, úgy, hogy a törvényből idéztem az előírást.
Most módosítottál rajta, de azt ne várd el, hogy minden tévedésednél  kikeressek egy olyan törvényt, melyet részletesen ismerek, és  tudom, hogy ilyen előírás nincs benne. Miért keresgéljek egy nem létező mondatot?
Ugyan miért kellene nekem megköszönnöm, hogy összeállítottad?  Nekem ezzel nem hiszem, hogy bármit is segítettél! (Egyébként ha én segítek itt valakinek, nem szoktam érte köszönetet várni, mert talán azért is választottak moderátornak, hogy amiben tudok segítséget nyújtsak!  Vállat von)

Én úgy gondolom, aki a "Jogi kérdések" témában választ ad egy kérdésre, vegye a fáradtságot, hogy pontosan ír, idéz, vagy válaszol. Egy moderátortól ezt még inkább elvárom! Ha pedig téved, javítsa ki a hibáját, kérjen elnézést, ne pedig megjegyzéseket tegyen!

(csak halkan jegyzem meg találtam más hibát is az összeállításban)



Akkor most már tudjuk, hogy van még benne hiba. Én is átnéztem de nem találtam. Fejvakarás  Aki tudja megmondaná.?Mert ennek a kis írásnak nem az volt a célja hogy ki a sokkal okosabb a másiknál, hanem az, hogy korrekt tájékoztatást adjon az első fegyverért indulóknak.

Egyébként én nem találtam nyomát a moderálás topicban ennek az előzménynek? Fejvakarás
Naplózva

A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem.
Nem gondolkodunk. Nincs mivel. Lövünk. Van mivel.
Sziju
Vendég
« Új üzenet #194 Dátum: 2010. április 18. - 11:16:29 »

De ez vicc látjátok ezekről tulajdonképp senki nem tud biztosat mondani.
Ami tuti hogy a pszicho 7500 ft Woest

6550 Ft a pszicho vizsgálat díja. Ez a tuti! Wave
Naplózva
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 61   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: