St.Girgesz
|
|
« Új üzenet #1200 Dátum: 2012. Február 24. - 20:57:54 » |
|
Igen en szemelyesen ketszer. Utoljara nehany eve mikor ott voltunk a nejem rokonjai mondjak, hogy elmegyunk hajokazni a kis dunara (Mosonmagyarovar) es ebedre kikotunk egy csardanal es eszunk finom halaszlevet; ugy is tortent csak a halaszle nem volt finom, egy csomo le hal nelkul benne, vagyis nagyon ritka volt benne.....pedig allitolag egy jo halaszle hely. Maskor meg ugyancsak Movar kornyeken egy kis faluba ugrottunk ki halaszlere, az jobb volt de ugy csipett, hogy leizzadtam, mondjuk az en hibam volt mert csiposet kertem.....dehat...? Nahat ezek voltak a tapasztalataim.
Valószínű, hogy Halászin a szabadstrandnál álló étterembe mentetek be a csónakázáskor. Ott tényleg olyan a halászlé, ahogy írtad. Mi inkább a strandon lévő büfébe jártunk zsírosdeszkáért... a környék legcsinosabb pultosa kínálta és az evezés után sem ártott az energiabevitel (Móvárról eveztünk fel szinte minden nap Halásziig, meg vissza-ha kevés sör volt a büfében. Ha volt elegendő mennyiség, akkor csak a víz vitte lefelé a kenukat )
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
|
|
« Új üzenet #1201 Dátum: 2012. Február 24. - 21:04:45 » |
|
Azt Grillezzük! ( Csak ne Girgi sózza) Könnyű mindent szegény Girgire fogni! De ha annak a bizonyos másik adminnak ( = > ) lenne egy kis vér a pucájában, akkor elmesélné, hogy Girgi ( ) megkérdezte a fűszerezés előtt, hogy "Mennyire sóztátok meg a halakat?-már csak a fűszerezés miatt kérdem..." Amire azt a választ kapta, hogy "Nyugodtan sózd meg,nem tettünk rá sokat." Szegény Girgit azóta is a hideg kirázza, ha megkérik, hogy süssön egy kis keszeget... És azóta is csak saját anyagból dolgozik, minthogy a hozotthoz akárcsak hozzáérjen.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #1202 Dátum: 2012. Február 25. - 00:27:26 » |
|
Valószínű, hogy Halászin a szabadstrandnál álló étterembe mentetek be a csónakázáskor. Ott tényleg olyan a halászlé, ahogy írtad.
Ez az, most ahogy emlited a nevet eszembe jutott, meg tenyleg ott furodtek is.
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #1203 Dátum: 2012. Február 25. - 00:46:26 » |
|
Ma-i vacsora: kisutott sullo filek. Recept: - so, bors rahintve, azutan enyhe paprikas lisztbe beforgatva ....es 6 percre be az olajsutobe a 182 C -ra hevitett olajba. Aranysargara sulnek, a vekonyabb reszek enyhen ropogosak. ......mesebeli....! En legtobbszor csak igy magaba fogyasztom, nem "pazarlom a helyet" a gyomromba ilyen, olyan koretekkel......
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #1204 Dátum: 2012. Február 25. - 00:48:41 » |
|
Tisztelt bíróság, én ártatlan vagyok! Nekem azt mondták, hogy mi van, sajnálod a sót, nem isznak eleget a kollegák.......
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #1205 Dátum: 2012. Február 25. - 00:52:53 » |
|
Ez az, most ahogy emlited a nevet eszembe jutott, meg tenyleg ott furodtek is.
A tulajt pedig Szombath Tibornak hívják.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #1206 Dátum: 2012. Február 25. - 01:49:56 » |
|
A tulajt pedig Szombath Tibornak hívják.
Ha tudom, hogy Movaron laksz felkerestelek volna, egyebet sem csinaltam ott mint a Magyar utcan setaltam egy csomot, neha elmentunk a Thermalba, es vittem a nejem Parndorf-ba vasarolni :
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #1207 Dátum: 2012. Február 25. - 06:51:57 » |
|
Ma-i vacsora: kisutott sullo filek. Recept: - so, bors rahintve, azutan enyhe paprikas lisztbe beforgatva .... En legtobbszor csak igy magaba fogyasztom, nem "pazarlom a helyet" a gyomromba ilyen, olyan koretekkel...... A francnak kell az a sok krumpli ! A paprika az ugye magyar !? Ismerik ott a mi fogalmaink szerinti törtpaprikát ?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #1208 Dátum: 2012. Február 25. - 08:08:31 » |
|
Ha tudom, hogy Movaron laksz felkerestelek volna, egyebet sem csinaltam ott mint a Magyar utcan setaltam egy csomot, neha elmentunk a Thermalba, es vittem a nejem Parndorf-ba vasarolni : Nem ott lakom, de ha legközelebb jössz szívesen látlak!
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Vinczelehel
|
|
« Új üzenet #1209 Dátum: 2012. Február 25. - 10:07:50 » |
|
No igen, egy kis sültkárász az ütős lenne... Úgy látom Feri az a bizonyos modi csak nem akar elmenni kárászt fogni,:riii hiába lövöldözünk itt a levegőbe ,hátha leesik valami. Ebből nem igen lesz sült kárász a találkozón. Még szerencse , hogy a miccs az biztos mert azt én hozom.
|
|
|
Naplózva
|
Erdész vadász üdvözlettel Lehel
|
|
|
vadasz90
|
|
« Új üzenet #1210 Dátum: 2012. Február 25. - 15:06:11 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #1211 Dátum: 2012. Február 25. - 16:25:52 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #1212 Dátum: 2012. Február 25. - 16:37:40 » |
|
Úgy látom Feri az a bizonyos modi csak nem akar elmenni kárászt fogni,:riii hiába lövöldözünk itt a levegőbe ,hátha leesik valami. Ebből nem igen lesz sült kárász a találkozón. Nem gondolod, hogy korai még megfogni a halat hozzá? A kárász nagyon finom egy éjjelt egy kis mustáros-fokhagymás pácban érleleve, majd másnap beforgatva paprikás lisztbe és kisütve! Még a végén...
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #1213 Dátum: 2012. Február 25. - 16:46:39 » |
|
Nem gondolod, hogy korai még megfogni a halat hozzá? A kárász nagyon finom egy éjjelt egy kis mustáros-fokhagymás pácban érleleve, majd másnap beforgatva paprikás lisztbe és kisütve! Még a végén... Még a végén..... iszunk is rá!?
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #1214 Dátum: 2012. Február 25. - 21:29:24 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
|