Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #75 Dátum: 2013. Február 04. - 19:54:22 » |
|
És az összetett gyomornak melyik részét használják fel? Bevallom férfiasan, a szarvasmarhánál sem tudom, a húsos pultnál szoktam találkozni először a fehér törülközővel.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #76 Dátum: 2013. Február 04. - 20:40:49 » |
|
És az összetett gyomornak melyik részét használják fel? Bevallom férfiasan, a szarvasmarhánál sem tudom, a húsos pultnál szoktam találkozni először a fehér törülközővel.
Szerintem a százrétűt. Talán:
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
schpeter
|
|
« Új üzenet #77 Dátum: 2013. Február 04. - 20:50:00 » |
|
Úgy tudom az oltógyomor a klasszikus pacal (frotírtörölköző) alapja. De hallottam már a százrétűből készültről is, de az nem bolyhos. Nekem nagy kedvencem, de originálisan még sosem jutottam hozzá, nem is tisztítottam. Ahogy Zsoltiék írták, eléggé sárkányos lehet. Egyenlőre hasonló élménynek a disznóvágáskori húrolás marad... Pacalból maradok a mélyfagyasztott, előfőzöttnél. Mondjuk, ha valaki megkínál az általa tisztított alapanyaggal, elfogadom...
|
|
|
Naplózva
|
"Azt mondják, az igazi vadásznak nagyobb és jobb szíve van, mint annak az embernek, akinek a vad csak hús, az erdő csak fa, a mező csak széna, és az erdőn-mezőn való bolyongás egyszerűen: naplopás.” (F. I.)
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #78 Dátum: 2013. Február 04. - 22:24:22 » |
|
Mihály barátom a pacalt anno ecetes vízben mosta a keverőtárcsás mosógépben. Állítólag 48 óra alatt sokszori vízcserével szép tiszta lesz.
Tényleg ecetes vízben áztatta! Én soha nem bontottam még ki egyetlen kérődző gyomrát sem, de ha jól emlékszem három féle marhapacalt ettem eddig. Az egyik az a frottír törölköző, a másik az ami kevésbé lyukacsos, és a harmadik amelyikben olyan hosszú rojtok vannak. (ez utóbbit már nagyon régen nem láttam a piacon sem)
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #79 Dátum: 2013. Február 05. - 07:40:56 » |
|
Az előző hozzászólások egy szarvas-körmös pacalt ihletnek,vaddisznó pofahússal tuningolva.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
r0li
Levél
Nem elérhető
Hozzászólások: 9
|
|
« Új üzenet #80 Dátum: 2013. Március 08. - 18:25:01 » |
|
Szorosan nem vág ide, de hogyan lehet az őz húst különösen a combokat megtisztítani attól a finom nyálkás hártyától? Egy jó éles késsel próbáltam, szépen el is vágtam, de lehúzni már nem lehetett.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
serg
|
|
« Új üzenet #81 Dátum: 2013. Március 08. - 19:15:13 » |
|
A késsel szépen le lehet fejteni Kb. úgy kell csinálni mint amikor nyúzáskor a bőr elválását késsel segíted. Remélem tudtam valamennyit segíteni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
r0li
Levél
Nem elérhető
Hozzászólások: 9
|
|
« Új üzenet #82 Dátum: 2013. Március 10. - 08:24:09 » |
|
Köszönöm! Úgy is próbáltam, de valahogy nem volt az igazi. Azért nagy nehezen lekapirgáltam, de a 2 kg-os combbal kb 30 percet bíbelődtem. Még gyakorolnom kell. De a lényeg, hogy pácolt comb sütve nagyon finom lett
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vadmotoros
|
|
« Új üzenet #83 Dátum: 2013. Március 10. - 10:55:34 » |
|
Szorosan nem vág ide, de hogyan lehet az őz húst különösen a combokat megtisztítani attól a finom nyálkás hártyától? Egy jó éles késsel próbáltam, szépen el is vágtam, de lehúzni már nem lehetett.
Gézlappal, nagyobb méretűvel kell letépni.Szépen ráragad a gézre a nyálkás bőr egy komplett őz olyan 10 perc max! Persze gyakorolni kell!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
r0li
Levél
Nem elérhető
Hozzászólások: 9
|
|
« Új üzenet #84 Dátum: 2013. Március 10. - 14:30:09 » |
|
Gézlappal, nagyobb méretűvel kell letépni.Szépen ráragad a gézre a nyálkás bőr egy komplett őz olyan 10 perc max! Persze gyakorolni kell! Köszi! Legközelebb kipróbálom!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vadmotoros
|
|
« Új üzenet #85 Dátum: 2013. Március 10. - 18:31:27 » |
|
Én műtős hasi törlőt használok, persze újat!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #86 Dátum: 2013. Március 12. - 11:51:16 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #87 Dátum: 2013. Március 12. - 12:59:05 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #88 Dátum: 2013. április 05. - 18:41:29 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
pati
|
|
« Új üzenet #89 Dátum: 2013. április 05. - 19:19:12 » |
|
Egy idézet, döntsétek el, mennyire valós: "Ha egy vadásztársaságnál tag akar valaki lenni, ott a beugró - amit kilépéskor visszaszolgáltatnak - általában egymillió forint, de ez társaságonként változó, 250 ezer és másfél millió is lehet."
|
|
|
Naplózva
|
"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem." Üdv: pati
|
|
|
|