St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #150 Dátum: 2010. április 06. - 19:53:58 » |
|
Sziasztok! Kicsit feldobtam a pálinkáimat. 1.) szilva és barack vegyespálinka, melyet felmelegítettem és kb 1 deci meleg virágmézet belekevertem, majd tettem bele aszalt kajszit, aszalt szilvát, narancshéjat, szegfűszeget, szegfűborsot, fahéjt Most érlelem őket, aztán majd beszámolok az ízükről Jól néznek ki!-kíváncsi lennék a végeredményre is Azért a narancshéjjal tényleg óvatosan kell bánni, de én nem az olajtartalma miatt jártam pórul, hanem mert rajt hagytam a alsó, szivacsos részt, amitől keserű lett. Utána mondták, hogy csak a színes-olajos részét használjam a citrusféléknek és azóta nincs gond.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Fegbock
|
|
« Új üzenet #151 Dátum: 2010. április 06. - 20:07:33 » |
|
Ezek -a színük alapján- már romlásközeli állapotban vannak! Ha meg szeretnéd előzni, hogy ki kelljen önteni, gyorsan fogyasszátok el baráti körben! (Legyen beteg más is!)
|
|
|
Naplózva
|
Minden lövésem, amely talál, azonnal öljön! De ha nem öl, akkor ne ejtsen sebet!
|
|
|
bferi
|
|
« Új üzenet #152 Dátum: 2010. április 06. - 21:19:37 » |
|
Ok, meggyőztetek! Délelőtt beleraktam a narancshéjat, délután meg kiszedtem belőle. Csak nem lesz baja. Addig is jó pár cent pálinkát magába szívott, nem győztem kifacsarni .
|
|
|
Naplózva
|
-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram? -Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #153 Dátum: 2010. április 07. - 08:08:35 » |
|
Elrágni!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
bferi
|
|
« Új üzenet #154 Dátum: 2010. április 07. - 16:35:27 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram? -Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #155 Dátum: 2010. április 08. - 12:45:41 » |
|
Ok, meggyőztetek! Délelőtt beleraktam a narancshéjat, délután meg kiszedtem belőle. Csak nem lesz baja. Addig is jó pár cent pálinkát magába szívott, nem győztem kifacsarni . Nem azért mondtam, hogy ne tegyél bele egyáltalán. Csak ha teszel, akkor módjával ("csak az ízié' ) és a fehér rész nélkül. Én most olyan pálinkával kísérletezek, aminek egy darab lépesmézzel ágyaztam meg -kíváncsi vagyok rá, mennyire oldja az alkohol a méhviaszt.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #156 Dátum: 2010. április 08. - 12:51:29 » |
|
Én most olyan pálinkával kísérletezek, aminek egy darab lépesmézzel ágyaztam meg -kíváncsi vagyok rá, mennyire oldja az alkohol a méhviaszt. Hát ha zümmögve kirohansz utána kankalint nyalogatni, akkor jól
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #157 Dátum: 2010. április 08. - 13:54:29 » |
|
Girgi! Én úgy tudom, a méhviaszban vannak mérgező anyagok is (illetve allergén) !
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Sziju
Vendég
|
|
« Új üzenet #158 Dátum: 2010. április 08. - 20:11:39 » |
|
Csak ha valaki érzékeny rá, akkor veszélyes, de akkor nagyon... Ha valaki bírja, akkor nagyon jó a lépesméz tüdőgyulladásra, légúti fertőzésekre, mint természetes gyógyszer.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #159 Dátum: 2010. április 10. - 18:56:19 » |
|
Beugrott megint az a régi történet (bár biztosan meséltem már), amikor méhészkedő kollégámat felkérte egy idősödő munkatársunk, hogy hozzon neki propoliszt, mert azt hallotta, hogy jó hatással van a potenciára. Pár hét elteltével rákérdezett: - No, Gyuri bácsi, használt a propolisz? - Hogyne, hogyne Pistikém, zümmögni már tudok!
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #160 Dátum: 2012. Június 02. - 15:24:58 » |
|
Nem én találtam ki! Ha nem jó, ne szidjatok! UNIKUM RECEPT 20g édeskömény 20g fehérüröm 20g kálmosgyökér 20g ezerjófű 20g angelikagyökér 20g izsópfű 20g koriandermag 20g cickafark 20g diólevél 20g édesgyökér A fenti anyagokat kávédarálón meg kell őrölni, majd tegyétek 7dl alkohol és 3 dl víz keverékébe. Ezt a mixet hagyjátok 7-10 napig érni hűvös , de nem hideg helyen. Az érési idő után ki kell préselni, majd nagyon finom filteren átszűrni.(türelem kell hozzá) Ezt az eszenciát sokáig el lehet tartani! Az ital készítése a következő: 30 dkg cukorból sötét, de nem égett karamelt készítünk, majd 3 dl vízzel sziruppá olvasztjuk. A kihűlt szirupba 3,5 dl alkoholt és legalább 5cl eszenciát keverünk, ha nem találjátok elég töménynek, az eszenciával el lehet menni 8cl-ig. A kész italt érdemes összeérlelni. A nagykönyv 1-2 hónapot javasol.
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Forma4
|
|
« Új üzenet #161 Dátum: 2012. Június 02. - 16:53:31 » |
|
Nem én találtam ki! Ha nem jó, ne szidjatok! UNIKUM RECEPT 20g édeskömény 20g fehérüröm 20g kálmosgyökér 20g ezerjófű 20g angelikagyökér 20g izsópfű 20g koriandermag 20g cickafark 20g diólevél 20g édesgyökér A fenti anyagokat kávédarálón meg kell őrölni, majd tegyétek 7dl alkohol és 3 dl víz keverékébe. Ezt a mixet hagyjátok 7-10 napig érni hűvös , de nem hideg helyen. Az érési idő után ki kell préselni, majd nagyon finom filteren átszűrni.(türelem kell hozzá) Ezt az eszenciát sokáig el lehet tartani! Az ital készítése a következő: 30 dkg cukorból sötét, de nem égett karamelt készítünk, majd 3 dl vízzel sziruppá olvasztjuk. A kihűlt szirupba 3,5 dl alkoholt és legalább 5cl eszenciát keverünk, ha nem találjátok elég töménynek, az eszenciával el lehet menni 8cl-ig. A kész italt érdemes összeérlelni. A nagykönyv 1-2 hónapot javasol. Attila...én ugy tudom, hogy a diólevél elég keményen mérgező...de lehet rosszul tudom
|
|
|
Naplózva
|
A vadászvizsgám meg van,... nem azt jelenti, hogy vadász vagyok...csak a lehetőséget kaptam meg, hogy vadász...jó vadász válhassék belőlem !
...ha küzdesz, veszíthetsz...ha nem küzdesz, vesztettél !
|
|
|
hahnbarna
|
|
« Új üzenet #162 Dátum: 2012. Június 02. - 18:05:22 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv, Barna
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11260
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #163 Dátum: 2012. Június 02. - 18:45:51 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Forma4
|
|
« Új üzenet #164 Dátum: 2012. Június 02. - 19:26:35 » |
|
Nos évente 4 hétvégémbe kerül mire elégetem, összeszedem, mert mondta apukám, meg az öregek, hogy nem szabad beásni, mert fertőző...legyen okos az ember fia Viszont mától fokozottabban fogom fogyasztani az Unicumot
|
|
|
Naplózva
|
A vadászvizsgám meg van,... nem azt jelenti, hogy vadász vagyok...csak a lehetőséget kaptam meg, hogy vadász...jó vadász válhassék belőlem !
...ha küzdesz, veszíthetsz...ha nem küzdesz, vesztettél !
|
|
|
|