Oldalak: 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 84   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Fegyverápolás  (Megtekintve 263799 alkalommal)
foximaxi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 373


vadász


« Új üzenet #570 Dátum: 2013. Február 08. - 13:20:47 »

Köszönöm!  Emelem
Sok sikert hozzá! Bármi kérdésed van, szívesen segítek!

Üdv  Emelem
Naplózva

"Üres a puska" - ennyi soha ne legyen elég, bárkitől is hangozzék!
Oerdescu
Vendég
« Új üzenet #571 Dátum: 2013. Február 08. - 14:37:19 »

Köszönöm!  Emelem
Sok sikert hozzá! Bármi kérdésed van, szívesen segítek!

Üdv  Emelem

Köszönöm. Biztos lesz kérdés...  Mosolyog

 Emelem
Naplózva
Oerdescu
Vendég
« Új üzenet #572 Dátum: 2013. Február 14. - 09:17:25 »

Köszönöm!  Emelem
Sok sikert hozzá! Bármi kérdésed van, szívesen segítek!

Üdv  Emelem

Szia

Van is kérdésem. A szódabikarbónás tisztítás előtt megcsiszoltad a fát? ...vagy inkább a tisztítás után javasolt a fát kicsit felcsiszolni, hogy a felületi karcok, sérülések eltűnjenek?
Erről a fegyverről van szó egyébként: http://vadaszforum.net/forum/index.php?topic=25.msg203112#msg203112

Még egy kérdés: a letisztított fát csak olajjal kezelted, vagy kapott más féle védőbevonatot is?


Köszi szépen.

 Emelem

Üdv;
Dani
Naplózva
foximaxi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 373


vadász


« Új üzenet #573 Dátum: 2013. Február 14. - 10:47:21 »

Szia!

Én átcsiszoltam finom csiszolóvászonnal, hogy az elzáródott pórusokat "megnyissam" a kezelendő felületen.
Látom a tusán vannak "karcolások" esetleges korábbi ürődések nyomai ....
Ezt is finoman csiszold meg, arra figyelj, hogy ne "szőrösödjön" a kezelt felületet!
Ezerk után jöhet az áztatás, ahogy leírtam....
A tust jól szárítsd meg és jöhet az olaj!
Én az olaj után nem kezeltem semmivel...

üdv
FM  Emelem
Naplózva

"Üres a puska" - ennyi soha ne legyen elég, bárkitől is hangozzék!
Oerdescu
Vendég
« Új üzenet #574 Dátum: 2013. Február 14. - 10:59:09 »

Szia!

Én átcsiszoltam finom csiszolóvászonnal, hogy az elzáródott pórusokat "megnyissam" a kezelendő felületen.
Látom a tusán vannak "karcolások" esetleges korábbi ürődések nyomai ....
Ezt is finoman csiszold meg, arra figyelj, hogy ne "szőrösödjön" a kezelt felületet!
Ezerk után jöhet az áztatás, ahogy leírtam....
A tust jól szárítsd meg és jöhet az olaj!
Én az olaj után nem kezeltem semmivel...

üdv
FM  Emelem

Szia

Köszönöm szépen. Tökéletesen kielégítő válasz.  Mosolyog


 Emelem

Dani
Naplózva
Oerdescu
Vendég
« Új üzenet #575 Dátum: 2013. Február 19. - 09:07:17 »

Sziasztok!

Szeretnék megosztani Veletek, egy személyes tapasztalatot. Egy kicsit utánnaolvastam a fegyvertus, illetve a fába beszívódott olajak szennyeződések eltávolításának módszereire. Találtam egyet, amit tegnap este ki is próbáltam...
SZÓDABIKARBÓNA!!!  Fejvakarás  Vállat von
Először néztem nagyot, de gondoltam kipróbálom!
1 liter forró víz + 3 kanál szódabikarbóna bele....jól felkavar oldódásig és már is lehet kenegetni a SZÉTSZERELT FEGYVER fa részeit..
A lecsöpögő vizen jól látszik a kimosott olaj....  Meglepődött
Bekentem, 5 perc várakozás és kezdtem elölről az ecsettel.... kb 10 szer ismételtem majd hideg vizes öblítés és szárítás.....
 Meglepődött  Meglepődött  Meglepődött  Meglepődött  Meglepődött
Így néztem ma reggel, hogy mi lett a tussal, mint ha most faragtam volna friss anyagból...
Mindenkinek javaslom, még mielőtt valami komolyabb vegyszerhez nyúlna!

Vadászüdvözlettel
FM  Emelem

Szia

Tegnap megcsiszoltam a fát, ma vagy holnap jöhet a mosás. A 3 kanál szódabikarbóna teáskanál vagy evőkanál?


 Emelem


Dani
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #576 Dátum: 2013. Február 19. - 16:49:03 »

Szia

Tegnap megcsiszoltam a fát, ma vagy holnap jöhet a mosás. A 3 kanál szódabikarbóna teáskanál vagy evőkanál?


 Emelem


Dani
Szedő. Kacsint
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #577 Dátum: 2013. Február 19. - 19:42:06 »

Szedő. Kacsint

Az mi?
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #578 Dátum: 2013. Február 19. - 19:44:43 »

Az mi?

Szedőkanál =merőkanál
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #579 Dátum: 2013. Február 19. - 19:46:05 »

Szedőkanál =merőkanál

Ohhh...

Az SI egyszerűbb... Ördög

 Emelem
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Vinczelehel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 761


« Új üzenet #580 Dátum: 2013. Február 19. - 20:53:43 »

Az mi?

 Egyes  tájegységeken  a  merőkanál = szedőkanál Okos
Naplózva

Erdész  vadász  üdvözlettel    Lehel
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #581 Dátum: 2013. Február 19. - 21:04:07 »

Egyes  tájegységeken  a  merőkanál = szedőkanál Okos

Nem ragozni akarom, meg offolni, de ettől szoktam kiborulni pl. a szakmámon belül is, hogy tk, meg kk,ek (púpozott, vagy csapott...) ,meg tasak, zacskó, pohár, ilyesmi.
Szösszenet a wasabis korszakból:
Wok-kanál!
Mint mértékegység...
Az "az mi" kérdésem árnyaltan provokatív volt, mert - ismét a végzettségemre utalva - ismerek merőkanalat (vagy szedőkanalat) 0,5 dl-től 5 literesig.
Ezért ajánlottam az SI-t, azért találták ki.


 Emelem  Effendi

Bocsánat az offért.
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Vinczelehel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 761


« Új üzenet #582 Dátum: 2013. Február 19. - 21:10:14 »

Nem ragozni akarom, meg offolni, de ettől szoktam kiborulni pl. a szakmámon belül is, hogy tk, meg kk,ek (púpozott, vagy csapott...) ,meg tasak, zacskó, pohár, ilyesmi.
Szösszenet a wasabis korszakból:
Wok-kanál!
Mint mértékegység...
Az "az mi" kérdésem árnyaltan provokatív volt, mert - ismét a végzettségemre utalva - ismerek merőkanalat (vagy szedőkanalat) 0,5 dl-től 5 literesig.
Ezért ajánlottam az SI-t, azért találták ki.


 Emelem  Effendi

Bocsánat az offért.

   Tisztelt  FŐ szakács úr,  hát  itt  éppen  az  5  literesről  van  szó, ha nem  jött  volna  le Nyelv Stoel Stoel
Naplózva

Erdész  vadász  üdvözlettel    Lehel
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16600



« Új üzenet #583 Dátum: 2013. Február 19. - 22:06:59 »


Wok-kanál!

Szerintem a "fuck anal" akart lenni, tájszólásban... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #584 Dátum: 2013. Február 19. - 22:24:40 »

Szerintem a "fuck anal" akart lenni, tájszólásban... Ördög

Thai-szólásban..
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Oldalak: 1 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 84   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: