Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7680 Dátum: 2019. November 28. - 16:50:58 » |
|
Én kb 20 éve csinálok őzsonkát. Nagyon szeretjük, és aki eddig megkóstolta mindenkinek nagyon ízlett!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7681 Dátum: 2019. November 28. - 22:03:33 » |
|
Sziasztok! Tudnátok ajánlani jó pác receptet őzsonkához? A terv az, hogy beleforgatom száraz fűszerkeverékbe, vákuumfóliázva elteszem 2-3 hétre hűvös helyre majd megy fel a füstre. Ha van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban, kérlek osszátok meg. Köszi! Nem rossz az az őzsonka... mi is csináltunk már párszor! 3-4 nap sóban -ahogy Kama is írta-, majd egy jó kis pác-ízlés szerint, de valóban kell valami savas is bele- és füstölés, érlelés után fogyasztható. Szerintem ínyencség, de ha túlságosan hagyod kiszáradni, akkor akár kést is élezhetsz rajta, olyan kemény lesz! Optimális állapotban hajszálvékonyra szeletelve fenomenális!Főleg valamilyen gyümölccsel, esetleg érettebb sajttal(nekem a kékpenészes jött be hozzá) párosítva!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7682 Dátum: 2019. November 28. - 22:56:46 » |
|
Nem rossz az az őzsonka... mi is csináltunk már párszor! 3-4 nap sóban -ahogy Kama is írta-, majd egy jó kis pác-ízlés szerint, de valóban kell valami savas is bele- és füstölés, érlelés után fogyasztható. Szerintem ínyencség, de ha túlságosan hagyod kiszáradni, akkor akár kést is élezhetsz rajta, olyan kemény lesz! Optimális állapotban hajszálvékonyra szeletelve fenomenális!Főleg valamilyen gyümölccsel, esetleg érettebb sajttal(nekem a kékpenészes jött be hozzá) párosítva! Nálunk még soha nem tudott kiszáradni!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7683 Dátum: 2019. November 29. - 07:36:56 » |
|
Nálunk még soha nem tudott kiszáradni! Nekem már sikerült addig òvni, vigyázni a sok kóstolgatástól, hogy a vége az lett, hogy vonatkozott rá a fegyverembargó... igaz, két nap áztatás után a bablevest még fel lehetett vele tunningolni
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
zajandras
|
|
« Új üzenet #7684 Dátum: 2019. November 29. - 10:48:41 » |
|
Köszönöm szépen a tanácsokat! Remélem hamarosan lesz hozzá alapanyagom is.
|
|
|
Naplózva
|
"Már az is megérte, hogy sétáltunk egy jót..."
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7685 Dátum: 2019. November 29. - 11:36:00 » |
|
Én dámból csináltam, hagyományosan sóztam, majd pácoltam, füstöltem. Nekem nem lett jó. Nagyon száraz volt, hiányzott a zsiradék. Azért elfogyott... Megbántam, mert a pörkölt, vagy sűlt, jobb belőle.
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7686 Dátum: 2019. November 29. - 11:44:07 » |
|
Ami régen motoszkál a fejembe, az az "ördögsonka" (Vaddisznó sonka szőrösen füstölve) Természetesen csak bevizsgáltatott disznóból. A megvalósításig még nem jutottam el. Egyik ismerősöm ugyanúgy dolgozza fel a disznót mint a házit. Pörzsöli stb. Parádés!!! Különösen a kolozsvári szalonnája.
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #7687 Dátum: 2019. November 29. - 11:51:01 » |
|
Ami régen motoszkál a fejembe, az az "ördögsonka" (Vaddisznó sonka szőrösen füstölve) Természetesen csak bevizsgáltatott disznóból. A megvalósításig még nem jutottam el. Egyik ismerősöm ugyanúgy dolgozza fel a disznót mint a házit. Pörzsöli stb. Parádés!!! Különösen a kolozsvári szalonnája.
Egy jó vadászbarátom készít rátermett kocákból szuvidálva olyan szalonnát,hogy mióta megkóstoltam,csak azt várom,hogy újra legyen.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7947
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #7688 Dátum: 2019. November 29. - 11:55:48 » |
|
Ami régen motoszkál a fejembe, az az "ördögsonka" (Vaddisznó sonka szőrösen füstölve) Természetesen csak bevizsgáltatott disznóból. A megvalósításig még nem jutottam el. Egyik ismerősöm ugyanúgy dolgozza fel a disznót mint a házit. Pörzsöli stb. Parádés!!! Különösen a kolozsvári szalonnája.
Sakac öcsköse varázsolt ilyeneket, ránézésre azt mondtam, hogy hiha, de biztos jó...
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7689 Dátum: 2019. November 29. - 15:28:13 » |
|
Ami régen motoszkál a fejembe, az az "ördögsonka" (Vaddisznó sonka szőrösen füstölve) Természetesen csak bevizsgáltatott disznóból. A megvalósításig még nem jutottam el. Egyik ismerősöm ugyanúgy dolgozza fel a disznót mint a házit. Pörzsöli stb. Parádés!!! Különösen a kolozsvári szalonnája.
Volt már részem benne... azért 2+4 palack kiürült (gáz+furmint) mire megperzseltük, de meglett!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #7690 Dátum: 2019. December 01. - 18:11:50 » |
|
Nem rossz az az őzsonka...
Én nem mondtam, hogy rossz lenne! De: 1., Az őzhús harmadával drágább, mint a szarvas 2., Ha a javahúsokat kiformázod, aztán összemennek feleakkorára, meg még szikkad is - szóval lesz belőle egy kolbászvastagságú ( félf@szomnyi ) "sonka" 3., Én spec nem szeretem az őzhúst. De ízlésről nem vitatkozunk.
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
zajandras
|
|
« Új üzenet #7691 Dátum: 2019. December 01. - 19:18:13 » |
|
Én nem mondtam, hogy rossz lenne! De: 1., Az őzhús harmadával drágább, mint a szarvas 2., Ha a javahúsokat kiformázod, aztán összemennek feleakkorára, meg még szikkad is - szóval lesz belőle egy kolbászvastagságú ( félf@szomnyi ) "sonka" 3., Én spec nem szeretem az őzhúst. De ízlésről nem vitatkozunk. A kocka mostmár el van vetve. A sonka már tegnap óta pihen a só-bors-boróka keverékben. Egy hét múlva megy a füstre.
|
|
|
Naplózva
|
"Már az is megérte, hogy sétáltunk egy jót..."
|
|
|
chris
|
|
« Új üzenet #7692 Dátum: 2020. Január 17. - 20:29:27 » |
|
Vadliba római tálban, zöldség ágyon, kolozsvári szalonnával betakarva
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Chris
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #7693 Dátum: 2020. Január 17. - 21:23:54 » |
|
Vadliba római tálban, zöldség ágyon, kolozsvári szalonnával betakarva Egy csülökkel kiegészítve zöldségágy nélkül...meg egy kis zserbó,bejgli...
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
chris
|
|
« Új üzenet #7694 Dátum: 2020. Január 18. - 15:06:31 » |
|
Egy csülökkel kiegészítve zöldségágy nélkül...meg egy kis zserbó,bejgli... Meg egy kis ...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Chris
|
|
|
|