Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 42   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vadszalámi, kolbász, sonka, füstölés.  (Megtekintve 217521 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #165 Dátum: 2010. Február 17. - 12:50:43 »

A Te mindenféle E-vel kezdődő fűszerrel telerakott szalámidat fagyaszd le! Másnak ne adj ilyen tanácsot, mert van aki még természetes anyagokból készíti a szalámit. Az igazi szalámi frissen tartása fahamuban történik.
E betű?
E-gy kis szarvashús E-l-E-gyítv-E s-E-rtéshússal és k-E-vés zsírszalonnával, m-E-ghintv-E fűsz-E-r-E-kk-E-l (például sz-E-r-E-cs-E-ndió), t-E-rmész-E-t-E-s-E-n házi cs-E-m-E-g-E és E-rőspaprikával.
Tényleg tele van E betűvel.
Egyébként kolbászról beszélünk ami vékonyabb és hamuzza a rosseb, nomeg nem mindenki olyan szerencsés, hogy van megfelelő tárolóhelye.
Nálam vagy kiszárad vagy penészedik a szalámi attól függően, hová teszem. próbáltuk a hamut is, a gipszet is, de a legjobb egy réteg alufólia majd egy réteg nylon és zsupsz be a mélyhűtőbe.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #166 Dátum: 2010. Február 17. - 13:02:25 »

E betű?
E-gy kis szarvashús E-l-E-gyítv-E s-E-rtéshússal és k-E-vés zsírszalonnával, m-E-ghintv-E fűsz-E-r-E-kk-E-l (például sz-E-r-E-cs-E-ndió), t-E-rmész-E-t-E-s-E-n házi cs-E-m-E-g-E és E-rőspaprikával.
Tényleg tele van E betűvel.
Egyébként kolbászról beszélünk ami vékonyabb és hamuzza a rosseb, nomeg nem mindenki olyan szerencsés, hogy van megfelelő tárolóhelye.
Nálam vagy kiszárad vagy penészedik a szalámi attól függően, hová teszem. próbáltuk a hamut is, a gipszet is, de a legjobb egy réteg alufólia majd egy réteg nylon és zsupsz be a mélyhűtőbe.
Még jobb, egy réteg kenyér, egy réteg szalámi.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #167 Dátum: 2010. Február 18. - 15:39:45 »

A kenyér minek? Hizlal!

Paradicsom, paprika, és sok kolbász! Mosolyog
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 7952


Generalbakter


« Új üzenet #168 Dátum: 2010. Február 18. - 16:53:24 »

Fórumtalálkozóra várva, (bár addig még sokszor éhes leszek....):



Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Taser
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2149

"“ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ”"


« Új üzenet #169 Dátum: 2010. Február 18. - 17:03:44 »

Azért betonoztad le  Bion Bion Bion
Naplózva

A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem.
Nem gondolkodunk. Nincs mivel. Lövünk. Van mivel.
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 7952


Generalbakter


« Új üzenet #170 Dátum: 2010. Február 18. - 17:16:52 »

Azért betonoztad le  Bion Bion Bion

Ez fahamu, mégpedig csakis lábonszáradt tölgyből!!!! Te.... Fejvakarás...panelvadász... Bion Bion Bion
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #171 Dátum: 2010. Február 18. - 17:17:09 »

Fórumtalálkozóra várva, (bár addig még sokszor éhes leszek....):


Ez komoly, ez a hamu? Vagy kamu?
Ha komoly, mesélhetnél róla!
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 7952


Generalbakter


« Új üzenet #172 Dátum: 2010. Február 18. - 17:40:32 »

Ez komoly, ez a hamu? Vagy kamu?
Ha komoly, mesélhetnél róla!

Igen ez hamu. Fahamu a kazánomból. Csak tölggyel fűtök, amit magam "szedek" lábonszáradtan. Ismered a filinget: fagyos reggelen ropog a sarjtűz, serceg a szalonna, a pálinka íze alig illan, a gyenge nap fénye megcsillan a láncfűrészen.....tudom nálad Stihl, de én a nonémekre esküszöm. Ördögó

Szóval, ha hamut gyűjtök még a begyújtáshoz általánosan alkalmazott grillkockát sem használom. Ha összejön a megfelelő mennyiség, homokszitán átszűröm és megy bele az erre rendszeresített fadobozba. Ha a  kolbászok - ilyenkor - kezdenének átmenni magliteba, akkor beleteszem őket úgy , hogy legyen köztük bőven hamu. Nyárra az egész megy egy száraz, de hűvös helyre. Nálad, a vadászház raktárrésze igen alkalmas lehet erre.
Elállnak szalámiállagban bőgésig. Állítólag... Ördög Ördög Ördög addig én még nem kínoztam... Bion Bion
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Taser
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2149

"“ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ”"


« Új üzenet #173 Dátum: 2010. Február 18. - 17:43:52 »

Jah igy könnyű. Próbálj itt lábon száradt tölgyet találni. Bion Azt se tudom hol a kazánunk.  Fejvakarás Valahol Újpesten lehet Bion Bion
Naplózva

A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem.
Nem gondolkodunk. Nincs mivel. Lövünk. Van mivel.
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9530


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #174 Dátum: 2010. Február 18. - 18:20:58 »

Jah igy könnyű. Próbálj itt lábon száradt tölgyet találni. Bion Azt se tudom hol a kazánunk.  Fejvakarás Valahol Újpesten lehet Bion Bion

Úgyis ráérsz, menj el hamuért.  Ördög  Stoel

Örülni fognak, ha elhozod a gáz hamuját, nem lesz gondjuk vele.  OOO
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #175 Dátum: 2010. Február 18. - 20:30:58 »

Köszönöm az infót!!!
János, szerinted van jelentősége annak, hogy tölgyfahamu?
Akác nem lehet jó? Mi szinte kizárólag azzal tüzelünk. Persze ha ezen múlik az üdvösség, megoldom a tölgyfa alapanyagot is.

Sohasem hallottam még erről az eljárásról, először azt hittem, csak poénkodtok Somával együtt.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 7952


Generalbakter


« Új üzenet #176 Dátum: 2010. Február 18. - 20:45:09 »

Köszönöm az infót!!!
János, szerinted van jelentősége annak, hogy tölgyfahamu?
Akác nem lehet jó? Mi szinte kizárólag azzal tüzelünk. Persze ha ezen múlik az üdvösség, megoldom a tölgyfa alapanyagot is.

Sohasem hallottam még erről az eljárásról, először azt hittem, csak poénkodtok Somával együtt.
Ugyanolyan jó! Ne legyen jellegzetessége a hamunak az  a lényeg!
Hozzánk édesapám hozta a "receptet". Még a 70-es évek eljén volt hivatalos a főnöke réven egy vadászatra a Balaton felvidékre, meggyérés idején. A présházban vendégül látták őket és friss házi kenyérhez a pincelyukból előhúzott hamus dobozból vették elő az őszi szarvas vastagkolbászt.
Azóta álmodozott arról a kolbász-kenyér-meggy ízhalmazról.
Szerintem ők is akáchamuban tárolták.

Üdv,H
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #177 Dátum: 2010. Február 18. - 20:47:17 »

Soma is így tárolja évek óta, de Ő 10% gipszet is kever a hamuba.
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #178 Dátum: 2010. Február 18. - 20:48:47 »

Üdv ! A penészedés általában a túl laza vagyis levegős töltés miatt fodulhat elő .Plussz ,ha füstőléskor túl meleget kap hirtelen / melegfüst=/ .
Keresztmamámnak egyszer Az ősszes vastagkolbászt kikellett ez miatt dobni kb 90 kg. Hamú helyet régen ,van aki gipszport használt .De ennél ha nagyon csepeg a zsir akkor szárazra törölni és újra gipsz. Wave  Ha valamit rosszúl tudok kérem javitani . Wave
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 7952


Generalbakter


« Új üzenet #179 Dátum: 2010. Február 18. - 20:51:16 »

Üdv ! A penészedés általában a túl laza vagyis levegős töltés miatt fodulhat elő .Plussz ,ha füstőléskor túl meleget kap hirtelen / melegfüst=/ .
Keresztmamámnak egyszer Az ősszes vastagkolbászt kikellett ez miatt dobni kb 90 kg. Hamú helyet régen ,van aki gipszport használt .De ennél ha nagyon csepeg a zsir akkor szárazra törölni és újra gipsz. Wave  Ha valamit rosszúl tudok kérem javitani . Wave
Liszttel is kenegették felénk. Több rétegben és intenzitással.
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 42   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: