Ruger
|
|
« Új üzenet #975 Dátum: 2014. November 24. - 08:24:15 » |
|
Szerintem pálinkát aligha, legfeljebb likőrt.
Lajos! Természetesen a csipkéből lehet pálinkát főzni, igaz nem adja úgy mint a szilva. Én kétszer főztem, nagyon finom, illatos pálinkája van. Eddig amit vadgyümölcsből főztem, nekem a csipke ízlett legjobban. Ha éretten szedjük, simán festékkeverővel lehet pépesíteni, utána sok vizet vesz fel. 3% napfény csak javít rajta. Ha keményen szedjük, két lehetőség van, vagy a fagyasztóba tesszük egy ideig, vagy felforraljuk, így puhítjuk. Aki szereti a finom különleges pálinkát próbálja ki. Tudjátok, amiből lekvárt lehet, abból pálinkát is!!
|
|
|
Naplózva
|
"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #976 Dátum: 2014. November 24. - 08:40:35 » |
|
Minden évben csinálok, csipkés ágyaspálinkát, azaz csipkén pihentetem a pálinkát legalább fél évig. Finom zamatokat old ki a szesz a csipkéből. Határozottan az aszú borra hajaz.
Ezt természetesen nem hisszük el... Esetleg ha megkóstolnánk...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #977 Dátum: 2014. November 24. - 10:35:18 » |
|
Lajos! Természetesen a csipkéből lehet pálinkát főzni, igaz nem adja úgy mint a szilva. Tudjátok, amiből lekvárt lehet, abból pálinkát is!! Lekvárt is csak jó sok cukorral lehet belőle főzni, nem áll másból, mint héjból, magból, meg szöszmöszből. A velem egykorú asszonyok egyik gyerekkori rémálma a csipkelekvár szőrtelenítése. Hány kiló csipkebogyó kell 1 liter pálinkához "dúsítás" nélkül?
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Ruger
|
|
« Új üzenet #978 Dátum: 2014. November 24. - 11:55:42 » |
|
Lekvárt is csak jó sok cukorral lehet belőle főzni, nem áll másból, mint héjból, magból, meg szöszmöszből. A velem egykorú asszonyok egyik gyerekkori rémálma a csipkelekvár szőrtelenítése.
Hány kiló csipkebogyó kell 1 liter pálinkához "dúsítás" nélkül?
Lajos! Utolsó főzetem 13 kg csipke, 30 dkg cukor, 7 dl 46-os pálinka ( párlat)
|
|
|
Naplózva
|
"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #979 Dátum: 2014. November 24. - 13:47:38 » |
|
Minden évben csinálok, csipkés ágyaspálinkát, azaz csipkén pihentetem a pálinkát legalább fél évig. Finom zamatokat old ki a szesz a csipkéből. Határozottan az aszú borra hajaz.
Így már van esélye a csipkebogyónak !
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ruger
|
|
« Új üzenet #980 Dátum: 2014. December 10. - 11:18:27 » |
|
Lekvárt is csak jó sok cukorral lehet belőle főzni, nem áll másból, mint héjból, magból, meg szöszmöszből. A velem egykorú asszonyok egyik gyerekkori rémálma a csipkelekvár szőrtelenítése.
Hány kiló csipkebogyó kell 1 liter pálinkához "dúsítás" nélkül?
Lajos! Készen lett a csipke. Jobban adta mint gondoltam. A 22 kg csipkéhez 60 dkg cukrot tettem, mert rengeteg vizet vett fel, és féltettem a cefrét. 9 nap alatt forrt ki, 2,1 l 46%-os párlatot adott. Szerintem ez nem rossz, ezek szerint magában is adott volna kb1,5 litert.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #981 Dátum: 2014. December 24. - 19:22:41 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #982 Dátum: 2014. December 26. - 10:35:34 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lorka
|
|
« Új üzenet #983 Dátum: 2015. Január 09. - 08:59:52 » |
|
Hát ide is megosztom pálinkás "trükkömet". Sokan ismerik szerintem az ajándékba kapott házipálinkáknak azt a 10%-át ami, iható. ehető de az íze valahogy csak nem a hazai édes anyatej. Ezeknek a pálinkáknak elpusztítására szoktam felhasználni az alábbi receptet. 1 litya pájinka 2 rúd fahéj 5 egész szegfűszeg ha van akkor vagy 10 aszalt vörös áfonya ezt edénybe bele és áztatom kb 1 hétig, naponta rázva. 1 hét után "agác" mézzel beállítom vagy csajosra, vagy vendégváróra, vagy kufircolósra. Na erős túlzással ezzel a koktéllal még jóformán a kromofág is ihatóvá tehető, nade maradjunk a pálinkánál inkább. Karácsonyi időszakra szoktam finom páleszből is csinálni, csak az áhitat miatt ugye.... sose maradt még belőle. 'Egésédegre!'
|
|
|
Naplózva
|
Nem az a lényeg, hogy mire vadászik az ember hanem hogy kivel.
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #984 Dátum: 2015. Január 09. - 09:42:53 » |
|
vagy csajosra, vagy vendégváróra, vagy kufircolósra. 'Egésédegre!' Itt beállt a váltó. Melyik milyen?
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Lorka
|
|
« Új üzenet #985 Dátum: 2015. Január 09. - 09:47:45 » |
|
Csajos az édes mert a jányok azt jobban szeretik szürcsölni Vendégváró az mondhatni a "félédes", érezzék, hogy van benne minden nem csak méz. Kufircolós a "száraz". Felhajtja az ember, beleborzong, csettint a nyelvével, kirázza a hideg és menten üvölthetnékje támad :D:D
|
|
|
Naplózva
|
Nem az a lényeg, hogy mire vadászik az ember hanem hogy kivel.
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #986 Dátum: 2015. Január 09. - 09:51:31 » |
|
A jó pálinkát meg kell inni, úgy ahogy van! A rossz pálinkát félre kell tenni, jó lesz tüzet gyújtani...
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #987 Dátum: 2015. Január 09. - 09:52:47 » |
|
Kufircolós a "száraz". Felhajtja az ember, beleborzong, csettint a nyelvével, kirázza a hideg és menten üvölthetnékje támad :D:D Bödőcsként a vidéki ember "bandzsi dzsampingja".
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #988 Dátum: 2015. Január 09. - 09:54:49 » |
|
A rossz pálinkát félre kell tenni, jó lesz tüzet gyújtani...
Vagy odaadni a B...-nek, itassa meg a bojtárokkal.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Lorka
|
|
« Új üzenet #989 Dátum: 2015. Január 09. - 09:57:35 » |
|
A jó pálinkát meg kell inni, úgy ahogy van! A rossz pálinkát félre kell tenni, jó lesz tüzet gyújtani... Van olyan pálinka ami "nem ízlik" és van a "sz@ar". Na a másodikból ablakmosó szokott lenni. Az elsőt nem kell azonnal temetni.
|
|
|
Naplózva
|
Nem az a lényeg, hogy mire vadászik az ember hanem hogy kivel.
|
|
|
|