Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7620 Dátum: 2019. április 08. - 14:44:30 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #7621 Dátum: 2019. április 08. - 14:56:58 » |
|
Akkor mégsem volt felesleges az az "izgatás"...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #7622 Dátum: 2019. április 08. - 17:40:16 » |
|
Csak indiszkrétileg kérdezem! Miért kell a pacalt elrontani csülökkel? Régi vendéglátós koromban, mikor nehéz volt pacalhoz jutni, akkor dobtuk fel vele a mennyiséget. De most? Speckó én szeretem a bablevest meg a mákostésztát is. De egybeöntve?
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9527
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #7623 Dátum: 2019. április 08. - 17:50:10 » |
|
Csak indiszkrétileg kérdezem! Miért kell a pacalt elrontani csülökkel? Régi vendéglátós koromban, mikor nehéz volt pacalhoz jutni, akkor dobtuk fel vele a mennyiséget. De most? Speckó én szeretem a bablevest meg a mákostésztát is. De egybeöntve?
Nem jól közelíted meg Gézám. Nem kötelező, aki nem szereti, nem tesz bele. De a füstölt csülök nagyon jól kiegészíti a pacal ízét.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #7624 Dátum: 2019. április 08. - 18:23:33 » |
|
Nem jól közelíted meg Gézám. Nem kötelező, aki nem szereti, nem tesz bele. De a füstölt csülök nagyon jól kiegészíti a pacal ízét.
Óvatosan használva, igen! Vagy szalonna zsíron pirítani a hagymát és a bőrét belefőzni. Persze ez csak az én izlésem. Tévedések elkerülése végett, szeretem a csülkös pacalt, sőt a velőset is. Bár az már olyan, mint ha Feri Vegetát tenne a lecsóba.
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #7625 Dátum: 2019. április 08. - 18:42:20 » |
|
Csak indiszkrétileg kérdezem! Miért kell a pacalt elrontani csülökkel? Régi vendéglátós koromban, mikor nehéz volt pacalhoz jutni, akkor dobtuk fel vele a mennyiséget. De most? Speckó én szeretem a bablevest meg a mákostésztát is. De egybeöntve?
Számomra a "csülök" és az "elrontani" kifejezések így együtt használva értelmezhetetlenek. A csülök még a dobostortába is jó... A pacalba meg kell is, pláne a mostanában kapható, hidrogénperoxiddal "tisztított" pacalokhoz amelyekből inkább leves, mint jós sűrű, ragadós szaftú pörkölt készül. A csülök bőre sűrít a húsa meg nagyon finom, nagyjából ennyi a magyarázat A füstölt meg kell bele és kész. Aki nem szereti, majd nekem adja. A pacal amúgy is befogadó alapanyag. Önmagában nincs túl sok íze, olyan lesz amilyenre fűszerezed. Simán elfér mellé a velő, a gomba, a bab(!) és hát a csülök vagy köröm is. Van, aki csíkozott bőrkét tesz bele, ugyancsak a sűrítés végett. A pacalpörkölt készítésének szvsz. nincsenek olyan kőbe vésett szabályai, mint a halászlének. Szerintem.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #7626 Dátum: 2019. április 08. - 19:12:24 » |
|
Számomra a "csülök" és az "elrontani" kifejezések így együtt használva értelmezhetetlenek. A csülök még a dobostortába is jó... A pacalba meg kell is, pláne a mostanában kapható, hidrogénperoxiddal "tisztított" pacalokhoz amelyekből inkább leves, mint jós sűrű, ragadós szaftú pörkölt készül. A csülök bőre sűrít a húsa meg nagyon finom, nagyjából ennyi a magyarázat A füstölt meg kell bele és kész. Aki nem szereti, majd nekem adja. A pacal amúgy is befogadó alapanyag. Önmagában nincs túl sok íze, olyan lesz amilyenre fűszerezed. Simán elfér mellé a velő, a gomba, a bab(!) és hát a csülök vagy köröm is. Van, aki csíkozott bőrkét tesz bele, ugyancsak a sűrítés végett. A pacalpörkölt készítésének szvsz. nincsenek olyan kőbe vésett szabályai, mint a halászlének. Szerintem. Itt lehet az igazság!
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7627 Dátum: 2019. április 08. - 19:28:16 » |
|
........ Van, aki csíkozott bőrkét tesz bele, ugyancsak a sűrítés végett. ....
Valamikor az un. "M" készletben mindég kellett lenni 4-5 készétel konzervnek. Vettem is két pacal konzervet. Amikor kinyitottam felakadt még a szemem is. Valami zsíros lében úszkált 2-3 pacal csíik, és egy csomó sz@rrá főtt bőrke. Az egészet az objektum macskái ették meg, de ők sem repkedtek a gyönyörtől! Én szoktam főzni pacal levest is. Nem úgy ahogy a szlovákoknál láttam, hanem ugyan úgy mint a húslevest. Bezöldségezve, grízgaluskával, és ha olyanom van tárkonyosan! Eddig mindenkinek izlett aki megkóstolta!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #7628 Dátum: 2019. április 08. - 20:50:22 » |
|
hanem ugyan úgy mint a húslevest. Bezöldségezve, grízgaluskával, és ha olyanom van tárkonyosan! Eddig mindenkinek izlett aki megkóstolta!
Kifejtenéd , ha kérhetem .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #7629 Dátum: 2019. április 09. - 09:15:08 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7630 Dátum: 2019. április 09. - 20:50:47 » |
|
Kifejtenéd , ha kérhetem . A vízbe teszek egy fej hagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, szemes borsot, sót, és a felcsíkozott bő fél kiló pacalt. Addig főzöm még puha nem lesz. Nem kell olyan gyöngyözve főzni mint a húslevest, (akár kuktába is főzheted) mert a tejföltől, úgy sem lesz átlátszó. Mikor a pacal már megpuhult, bele teszem a zöldséget, tárkonyt, petrezselymet és készre főzöm. Amikor kész, kanállal szaggatok bele gríznokedlit, majd teszek bele tejfölt, és citromot. Azt, hogy miből mennyit, az ízlés kérdése, én soha nem mérek semmit, hanem kóstolgatom!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #7631 Dátum: 2019. április 10. - 01:13:49 » |
|
Nos, vegul is az ominozus pacal leves a melyhutobe kerult, valahogyan nem kerult sor ra. De majd hamarosan elokerul. Azonban megint "sztejkeztem" (New York strip loin, a steak) barna csiperkevel (Portobello magyarul.. ) Remek volt.
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #7632 Dátum: 2019. április 15. - 00:32:20 » |
|
A legutobbi BBQ annyira izlett mindenkinek, hogy meg kellett ismeteljem. Habar most ribeye a steak....az enyemre kimondottan csak sot es borsot hintettem (miutan enyhen a feluletuket megkentem vekonyan egy kis olajjal) nem akartam extra mas steak fuszer izeket erezni. A masik ketton Montreal steak spice van amit rutinosan hasznalok de sokszor csak igy van kedvem a szemelyes steak - jeimet fuszerezni egyszeruen csak soval es borsal, szamomra mintha jobban kijon igy a hus ize. Mindez mellett a Montreal a kedvenc steak fuszerem. - 3 perc utan megforditva: (a gombak mar 15 perce sultek) Perfekt : omlos es puha.
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #7633 Dátum: 2019. április 22. - 13:01:40 » |
|
Bátya a sonka elfogyott ...
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #7634 Dátum: 2019. április 22. - 20:32:03 » |
|
Bátya a sonka elfogyott ... Ez mindjárt más...
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
|