Oldalak: 1 ... 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 [313] 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 654106 alkalommal)
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #4680 Dátum: 2010. Január 07. - 17:43:32 »

No ez jó lett!  Ördög Bele tudtam élni magam...
Pláne úgy, hogy emlékszem, még kicsi voltam, a sok kis igyunkegyet, csapassukszét hatására a kolbászba bors helyet fahéj került valamilyen rejtélyes folyamat hatására.  Bion Nyihi
Karcsi, ez a szarabél nagyon jó meglátás volt. Egyen se voltam még úgy, hogy ezt ne hallottam volna.
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #4681 Dátum: 2010. Január 07. - 20:28:15 »

Üdv ! Mindig van mit tanulni. "Szarabél""" Ördög 
 Zsiros a hal ?? Jó pár Id. cimborám egyszerüen imádja pl.a rántott pontyot ,amelyik hátán legalább ujnyi vastag a zsir ! Brrr...lehet,hogy egészséges Ördög Ördög Ördög
 Réges -régen mikor még nem kellett rohanni ! A disznó vágás igazi ünnep volt.Nem részletezem a rétes sütés stb,.stb részleteit ,de igen megadták a módját.A kolbász készítés még mindig úgyan -úgy maradt .Ha száraz a hús több szalonna ,hanem akkor is kilónként 30 dkg .Emlékeim szerint 8-as lyukú darálóval. Többször átforgatva ,pihentetve és a legvégén kerül sor a tőltésre.A lényeg amit tulajdon képpen akartam irni semmi cicó -micó és az ize pont olyan ma is mint 50 éve  Igen Igen Igen .Ettem az ország több pontján nagyon finom mindenféle vastag kolbászt .,de azt az izt csak itt békésben ..
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
bferi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1024


« Új üzenet #4682 Dátum: 2010. Január 07. - 21:17:52 »

Ettem az ország több pontján nagyon finom mindenféle vastag kolbászt .,de azt az izt csak itt békésben ..

Jó mondod Lacus, és a megnevezés vastag kolbász, nem szalámi. Szalámi nekünk max. a Pick  Mosolyog.
Naplózva

-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram?
-Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 7952


Generalbakter


« Új üzenet #4683 Dátum: 2010. Január 08. - 13:48:02 »

Felmerült a minap, hogy eszik a halászok a kárókatonát.  Ördög Ördög
Találtam egy receptet:

Kormorán tokány

A kibontott kormorán melleket félcentis csíkokra vágjuk majd hagymacsíkokkal és 1-2 gerezd zúzott fokhagymával együtt forró olajon lesütjük. Ezután jófajta konyakot öntünk alá. A továbbiakban húslevessel és főzőtejszínnel felöntjük, sózzuk- borsozzuk és 15-20 percig lassú tűzön főzzük.
Kis lisszttel besűrűsítjük és kész.
Rizs és savanykás fehérbor illik mellé.

Szürke gémből még finomabb….. Wave
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Karcsi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 650



« Új üzenet #4684 Dátum: 2010. Január 08. - 13:57:17 »

Hát,ezt legalább úgy megkívántam,mint a róka fejhúst. Nyihi Hány
Naplózva

A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. (Bob Dylen)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #4685 Dátum: 2010. Január 08. - 15:07:20 »

Olyan a húsa mint a szárcsának!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #4686 Dátum: 2010. Január 08. - 18:06:48 »

Khmmm... Én már nyúztam pár kormoránt életemben, ritka büdös egy jószág...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #4687 Dátum: 2010. Január 08. - 23:37:31 »

Iszap és hal szaga van, mint a szárcsának, gémeknek, bakcsónak, stb.

Minden hús ehető, csak éhesnek kell lenni!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4688 Dátum: 2010. Január 09. - 12:56:48 »

Felmerült a minap, hogy eszik a halászok a kárókatonát.  Ördög Ördög
Találtam egy receptet:

Kormorán tokány

A kibontott kormorán melleket félcentis csíkokra vágjuk majd hagymacsíkokkal és 1-2 gerezd zúzott fokhagymával együtt forró olajon lesütjük. Ezután jófajta konyakot öntünk alá. A továbbiakban húslevessel és főzőtejszínnel felöntjük, sózzuk- borsozzuk és 15-20 percig lassú tűzön főzzük.
Kis lisszttel besűrűsítjük és kész.
Rizs és savanykás fehérbor illik mellé.

Szürke gémből még finomabb….. Wave


Ez kb. olyan, mint a skandináv sün és hattyú recept...

Üdv ! Mindig van mit tanulni. "Szarabél""" Ördög 
 Zsiros a hal ?? Jó pár Id. cimborám egyszerüen imádja pl.a rántott pontyot ,amelyik hátán legalább ujnyi vastag a zsir ! Brrr...lehet,hogy egészséges Ördög Ördög Ördög
 Réges -régen mikor még nem kellett rohanni ! A disznó vágás igazi ünnep volt.Nem részletezem a rétes sütés stb,.stb részleteit ,de igen megadták a módját.A kolbász készítés még mindig úgyan -úgy maradt .Ha száraz a hús több szalonna ,hanem akkor is kilónként 30 dkg .Emlékeim szerint 8-as lyukú darálóval. Többször átforgatva ,pihentetve és a legvégén kerül sor a tőltésre.A lényeg amit tulajdon képpen akartam irni semmi cicó -micó és az ize pont olyan ma is mint 50 éve  Igen Igen Igen .Ettem az ország több pontján nagyon finom mindenféle vastag kolbászt .,de azt az izt csak itt békésben ..

Az biztos, hogy a kolbász nem nagyon fog változni. Az elmúlt 200 évben is kb. annyi változhatott, hogy nem késsel aprították, dörzsölték el, hanem képbe jött a daráló is. Papámnak volt egy könyve, amit 1880 körül nyomtattak és ugyanaz a kolbász recept volt benne, amit ma is használnak a legtöbb helyen.

No ez jó lett!  Ördög Bele tudtam élni magam...
Pláne úgy, hogy emlékszem, még kicsi voltam, a sok kis igyunkegyet, csapassukszét hatására a kolbászba bors helyet fahéj került valamilyen rejtélyes folyamat hatására.  Bion Nyihi
Karcsi, ez a szarabél nagyon jó meglátás volt. Egyen se voltam még úgy, hogy ezt ne hallottam volna.


Nálunk is mindig szarabél Fejvakarás Fejvakarás Fejvakarás de ez egy olyan mindentvisz indok arra, hogy bénán töltjük Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4689 Dátum: 2010. Január 12. - 09:23:19 »

Olyan rég volt választósdi, hogy gondoltam ma tartunk egyet:

Gombás vadraguleves májgombóccal,
Háromszor sült vadmalackaraj,
Húsos rétes.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9530


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #4690 Dátum: 2010. Január 12. - 09:24:27 »

Olyan rég volt választósdi, hogy gondoltam ma tartunk egyet:


Háromszor sült vadmalackaraj,


 Igen

Háromszor sült vadmalackaraj,
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #4691 Dátum: 2010. Január 12. - 09:25:32 »

Igen

Háromszor sült vadmalackaraj,
Legyen...
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
RWS
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1124



« Új üzenet #4692 Dátum: 2010. Január 12. - 09:28:52 »

Háromszor sült vadmalackaraj! Igen
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4693 Dátum: 2010. Január 12. - 09:34:17 »

elég egyöntetű a vélemény  Ördög
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
RWS
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1124



« Új üzenet #4694 Dátum: 2010. Január 12. - 09:35:39 »

elég egyöntetű a vélemény  Ördög
Azért a gombás vadragut is szívesen megkóstolnám! :Mosolyog
Naplózva
Oldalak: 1 ... 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 [313] 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: