Felmerült a minap, hogy eszik a halászok a kárókatonát.
Találtam egy receptet:
Kormorán tokány
A kibontott kormorán melleket félcentis csíkokra vágjuk majd hagymacsíkokkal és 1-2 gerezd zúzott fokhagymával együtt forró olajon lesütjük. Ezután jófajta konyakot öntünk alá. A továbbiakban húslevessel és főzőtejszínnel felöntjük, sózzuk- borsozzuk és 15-20 percig lassú tűzön főzzük.
Kis lisszttel besűrűsítjük és kész.
Rizs és savanykás fehérbor illik mellé.
Szürke gémből még finomabb…..
Ez kb. olyan, mint a skandináv sün és hattyú recept...
Az biztos, hogy a kolbász nem nagyon fog változni. Az elmúlt 200 évben is kb. annyi változhatott, hogy nem késsel aprították, dörzsölték el, hanem képbe jött a daráló is. Papámnak volt egy könyve, amit 1880 körül nyomtattak és ugyanaz a kolbász recept volt benne, amit ma is használnak a legtöbb helyen.
No ez jó lett!
Bele tudtam élni magam...
Pláne úgy, hogy emlékszem, még kicsi voltam, a sok kis igyunkegyet, csapassukszét hatására a kolbászba bors helyet fahéj került valamilyen rejtélyes folyamat hatására.
Karcsi, ez a szarabél nagyon jó meglátás volt. Egyen se voltam még úgy, hogy ezt ne hallottam volna.
Nálunk is mindig szarabél
de ez egy olyan mindentvisz indok arra, hogy bénán töltjük