Oldalak: 1 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... 96   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Lábbelik  (Megtekintve 266489 alkalommal)
Marksman
Aladdin
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4220



« Új üzenet #915 Dátum: 2015. Január 07. - 22:35:35 »

És miért nem használod a Kamikot? Én majd 10 évig nyűttem egy 90 USD-ért vett Frontrange-et, mire elkezdett lejönni a talpa, de a cipész simán visszaragasztotta, azóta is hordom. Egy fura dolog volt vele, ha kicsit is beleizzadt az ember lába a thermo betétbe, az a gumival érintkezve nagyon büdős gumiszagot vett át.

Most meg vettem egy Everestet 130 USD-ért, csak még cseréli rajta a cipész az "átdugós" fűzőszemeket "beakasztósra" a szárán, mert az eredetivel elég szerencsétlenül lehet fűzögetni-szorítgatni, meg meglazítani is.

"Akkora mint egy csónak" Mosolyog Vezetni nem tudok benne, és még nem barátkoztam meg a cipőcserével lesvadászat előtt... Mosolyog
Naplózva

"és hosszan kígyózó libasorban - útra kél a szafári"
huszlavika
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2791



« Új üzenet #916 Dátum: 2015. Január 07. - 23:07:13 »

..................... Vezetni nem tudok benne..................

Ez így elég gyenge kifogás.........
Mér másban tudsz?? Stoel Stoel Stoel Ördög Ördög

Na jó... hihetetlen genyóságomat csak így tudom kiélni Vigyorog Vigyorog

Nekem is komoly trenír kellett, hogy a Sorelben tudjam nyomkodni a pedálokat, de érzéssel azért oda lehet figyelni, hogy az ember ne satuzzon..... (sűrűn..) Kacsint
 Emelem
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #917 Dátum: 2015. Január 07. - 23:22:09 »

és még nem barátkoztam meg a cipőcserével lesvadászat előtt... Mosolyog
Előtte? Az semmi...
Utána a "visszacsere"...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Stefi
Vendég
« Új üzenet #918 Dátum: 2015. Január 08. - 07:38:54 »

Előtte? Az semmi...
Utána a "visszacsere"...

 Röhög
Na nem ilyen röhejes - egyszer próbáltam pont elég is volt .  Rííí
Nyilván jó megoldás a fűthető talpbetét.  Aki idegenkedik tőle vagy nincs rá zsozsó azoknak két dolgot tudok ajánlani. Egyik un. mamusz amit rá lehet húzni a rajtunk lévő bakancsra hótaposóra. Én duplára vett pokróc anyagból varrattam . Előnye hogy kis mozgást ha kell az ülésdeszkán keresztben ülést is biztosítja a leszsákkal szemben amiben a haladás csak jól ismert zsákbafutással megoldható. Én még a hóra is kiültem benne . Ha kellően hideg van nem ázik át. Ha viszont locsog akkor már nincs rá szükség. Volt hogy a szálasban még 5-10 métert is el tudtam gyalogolni benne a havon hogy jó pozícióba kerüljek a lövéshez. Másik megoldás - ha kellően nagy a hótaposó és a zoknikra egy neoprén zoknit veszek fel. De ilyenkor sietni kell ám kifelé mert nagyon meleg "szobahőmérsékleten" . Leginkább horgászboltban szerezhető be. Persze egy idő után ez is áthűl . Az orosz télben anno -30 Celsius alatt is lehetett bírni a hóban árcsorgást . Nekik azért van tapasztalatuk. Szerintem évszázados találmány az un . "válenki" ami egy - két centi vastag tisztán posztóból készült "csizma ". Semmi varrás semmi bőr vagy gumi leginkább egy könyök kályhacsőre hasonlít de nem fázik benne a láb az biztos. Gyalogolni úgy ahogy lehet benne de vezetni lehetetlen ezért nem lehet megoldás mert a terepen átöltözni  Rííí

Várnám olyanok tapasztalatát akik intenzíven több éve használnak elektromosan fűthető talpbetétet. Melyik az a fajta ami igazán bírja a strapát és megbízható is ?      Emelem
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #919 Dátum: 2015. Január 08. - 07:45:37 »

A "válenki"

Naplózva
Kovács Ádám
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 277


« Új üzenet #920 Dátum: 2015. Január 08. - 10:09:17 »

A "válenki"


Ez engem érdekel. Nem találom a fényképen látható web oldalon így, hogy valenki.
Mennyibe kerülhet?


Naplózva
Makkmarci
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3149



« Új üzenet #921 Dátum: 2015. Január 08. - 10:24:57 »

A "válenki"


Hogy ne foglaljon minden válaszban ekkora helyet ugyanaz a kép, kitöröltem az idézetből a képet tartalmazó sort.

Kérdésem: az Alibaba oldalon milyen néven szerepel ez a cucc. Másik kérdés: ez így ahogy van külső csizmaként használható? Hülye kérdésnek tűnhet de én anno a Discovery "Hogyan készül" sorozatban úgy emlékszem, ebben úgy álltak Moszkvában a rendőrök a hóban, mint önálló csizma, nem mint filcbetét. Ezek szerint ez valamilyen szinten vízhatlan is?
Naplózva
dobbasszus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1767



« Új üzenet #922 Dátum: 2015. Január 08. - 10:53:50 »

Én egy rövidszárút vettem tavaly ősszel akciósan (a hosszúban úgy éreztem,mintha be lenne gipszelve a sípcsontom).Ajándékba kaptam hozzá egy Reflex Grasso Foca spray-t.(fókazsír).
A bakancsot beviszem a szobába (padlófűtés) átmelegszik egy óra alatt és a garázsban! befújom a sprayvel.Iszonyat büdös,de nem kell beledörzsölni a bőrbe,mert beissza.Haverom ugyanezt a zsírt használja tégelyesben,de annál hajszárítóval kell buziskodni.
A watzmann bonyhádon gyártódik? Ha én ezt tudom....
Többmint egy éve használok egy hosszúszárút, nyáron is elég sokat...
Eleinte volt csak ez a gipszeltláb érzés, aztán bejáratódik. Eddig nagyon jól bírja, de ez még nem mérvadó.
Parafinnolajban olvasztok méhviaszt, azzal kenem néha. Ápol, és nem ázik be, amég felül be nem folyik a víz...
Naplózva

,,Körülállják valamennyien, mustrálják, dícsérik, gyászolják. Mert gyász ez, bár vidám gyász. Győzelmesen örvendenek rajta, mert öröm is egyben. De valami furcsa szomorkás öröm. Szép. Akár hiszik, akár nem: szeretet.,, Zs.F.
Stefi
Vendég
« Új üzenet #923 Dátum: 2015. Január 08. - 12:43:36 »


Nem betét ! Ezt így használják esetleg lehet rá kapni egy gumírozott tutyit de nagy hidegben felesleges .
A google val keressetek rá. . "válenki"
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #924 Dátum: 2015. Január 08. - 12:50:49 »


"Motoros fordítás" de érthető .

A legtöbb oroszok vonatkozik a "valenki" valami nagyon régi, vagy csak furcsa. Annak ellenére azonban, sok új technológiák állnak rendelkezésre, de még nem találták fel semmit kényelmesebb és jobb meleg idején a kemény orosz tél, hogy ez a csizma gyapjú. A valenki hagyományos, hasonló fele csizma vagy bakancs Uggs modern orosz cipő márka.

Forrásairól és felhasználásáról valenki

Azonban kiderül, hogy az eredete a valenki nem olyan valóban az orosz, mint gondoljuk. A történészek szerint az eredete a találmány ez a fajta cipő van a nomád népek a sztyeppéken Közép-Ázsiában. Ők voltak az első, aki feltalálta a módszer enfurtir (pelyhesítéssel) gyapjú. A gyapjú nem csak ellenáll a hideg, hanem védi a lábakat az éles sziklák és növények tövisekkel. Ez a kényelmes cipő ment nomádok minden lakott a keleti szláv területen. Most valenki egyik jelképe Oroszországban.

Úgy ítélik meg, bár vannak más változatok, hogy valenki oroszok eredetileg a város Miskin, Jaroszlavl megyében, ahol a kézművesek elkezdte ezt a cipőt, mint tudjuk, ez ma. By the way, Myshkin az egyik a két múzeum valenki van az országban. Ebből a régióból, csizma elterjedt az egész Oroszország területén.

Mi a legértékesebb a valenki az, hogy anyaguk nélkül varrat, az egyik darab, és mert az, hogy puha és kényelmes a láb. Csak egy meglehetősen problematikus hátránya: a valenki Calan, ezért gyakran fel gumi lábbeli rájuk.

Az orvosok megerősítik a jótékony hatását valenki az egészségre. Gyapjú képesek elnyelni, és eloszlassa a víz és a hőtároló és így segíthet gyógyítani megfázás, reuma, isiász és egyéb betegségek, az izmok és az ízületek. A valenki nagyon hasznos azok számára, akik mozgásszervi rendellenességek miatt a láb nem deformálódik őket. Egyébként, lábbelik, megakadályozva a gombás fertőzések. A valenki is enyhíti a stressz, a fáradtság és a láb fájdalma. Hogy a lehető legjobb terápiás hatás kerül mezítláb, és hogy a durva szövet felületét serkenti a vérkeringést.

A valenki ne legyen feszes. Mindig kell legyen egy rés a levegő, csak hogy a lábad meleg lesz.

Korábban a valenki volt egy drága objektumot, miért a gazdagok voltak az egyetlenek, akik megengedhették maguknak ilyen luxust. A paraszti család, melynek minden tagja volt egy pár valenki tartották gazdag. Más házak úgy gondolják, szerencsés, ha legalább volt egy pár mindenki számára. Így került egy ajándék nagyra értékelik, hogy kell használni, hogy örökölje. A katona, aki elment a háborúba, nem volt semmi többet ér, mint egy pár csizma gyapjú, mivel ez minőségű lábbeli mentette meg nem csak a hideg, hanem megvédte a lábát a törmeléket és éles tárgyak harc közben. A Nagy Honvédő Háború (1941-1945) több mint 100 millió pár valenki került a frontra. Ez az elem az orosz katonai egyenruha nagy szerepet játszott a vereség a fasizmus. Megemlíteni, hogy a német katonák valenki oroszok egyik legnépszerűbb csizma, mint a német ipar soha nem volt képes előállítani egy hasonló lábbelit, hogy megvédje a katonái a hideg orosz tél.

Még a vezetők viselt valenki . Például Peter I hozná őket leküzdésére másnaposságot. A hideg tél, a császárné Catherine II és Ana együttes az orosz valenki, és kifejezetten a számukra, a fényűző labdát ruhák. Egy másik híres rajongója valenki volt Lenin . A legenda szerint használta őket a forradalom előtt, hogy küldjön könyveket betiltották. Amikor már súlyos beteg volt, az ő valenki télen és nyáron egyaránt. Még Sztálin , aki felnőtt a kellemes klíma a Kaukázus és nem használták a valenki , ő kezdte el használni, miután megkapta őket, mint egy ajándék a hetvenedik születésnapjára. Azt mondta, hogy amit ő értékelte legjobban ezt a cipőt hagyjuk besurranó kollégák.

Gyártás

Hosszú idő után, a termelés terjedt el az orosz falvakban. Ez az üzlet nagyon jövedelmező, mert mindenki szükség valenki . Az ókorban ezt a calzadose gyártók tekinthető az elit cipészek, mert egy pár többe kerül, mint egy pár, bőr bakancs. A gyártási technológia öröklődik nemzedékről nemzedékre, és minden iparos volt a maga titka, vagy a saját technikával.

Így valenki egy folyamat, amit a türelem és idő. Ma 60% -a a munka még mindig kézzel végzik. Mivel nem varrások, a kézműves kell dolgozni hímzőfonal ez az egyik egy darabban. A folyamat nagyon nehéz, a cipész kell sok erő, hogy mérjük le anyagot. Alakítani a cipő nedves lesz forró vízzel, helyezzük a fa formájában, a hit és éjszakán át hagyjuk száradni.

A valenki legolcsóbb a szürkék, amelyeket készült kevert gyapjú. Feketék és fehérek drágábbak, mert kell elválasztani színű gyapjú gyártás során.

Szakember vesz csaknem hat órát, hogy készítsen egy pár valenki , de hogy ezen a ponton, hogy egy tanár: tart öt éve foglalkozom hagyományos Art. Érdemes megjegyezni, hogy a gyártási technológia alig változott az elmúlt száz évben. Hasonlóképpen dolgozott nagyszülők és dédszülők a jelenlegi tanárok.

Sok babonák mintegy valenki . Korábban az ifjú kaptak el. A néphit szerint, nem lenne szeretet és harmónia a házasságban, amíg desgastasen. Költözött új házba, a tulajdonosok tevékenységet elsősorban a valenok . Azt hitték, hogy a lélek, és belépett a házba -az domovói- állítólag segített azoknak, akik kedvesek voltak hozzá.

A valenki jelenleg

Továbbra is szükség van a valenki ma. Átlagosan mintegy négymillió és az Oroszországban gyártott évente. Néhány közülük még, hogy a designerek szerint a legújabb divat trendek és megtalálható az öltözők elegáns városi nők. De a legfontosabb a fogyasztók ennek lábbeli maradnak lakói a vidéki lakosság és szinte minden munkavállaló az olaj, a gáz és a vasutat.

S
Naplózva
dobbasszus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1767



« Új üzenet #925 Dátum: 2015. Január 08. - 13:56:58 »


Nem betét ! Ezt így használják esetleg lehet rá kapni egy gumírozott tutyit de nagy hidegben felesleges .
A google val keressetek rá. . "válenki"
Ez rohadt jó lehet, láttam én is a hogyan készültben.
A hátizsákban is elfér, a lesen át lehetne húzni. Ha meg le kell mászni közelebb cserkelni, arra is simán jó lehet. Szerintem.
Kell nekem egy ilyen...
Naplózva

,,Körülállják valamennyien, mustrálják, dícsérik, gyászolják. Mert gyász ez, bár vidám gyász. Győzelmesen örvendenek rajta, mert öröm is egyben. De valami furcsa szomorkás öröm. Szép. Akár hiszik, akár nem: szeretet.,, Zs.F.
Stefi
Vendég
« Új üzenet #926 Dátum: 2015. Január 08. - 14:21:38 »

Ez rohadt jó lehet, láttam én is a hogyan készültben.
A hátizsákban is elfér, a lesen át lehetne húzni. Ha meg le kell mászni közelebb cserkelni, arra is simán jó lehet. Szerintem.
Kell nekem egy ilyen...

Az biztos hogy még nem láttam olyat ami ennyire védene a hidegtől de sajnos megvannak a korlátai és ezért nem szereztem be még eddig .
Nem olyan egyszerű ám ezt sem felhúzni és levetni főleg ha jól be vagy öltözve és különösen ha jó méretes úszógumival és bendővel rendelkezik valaki. A csere cipő meg azért zűrös mert qrvára kihűlhet pár óra alatt az autóban. Nincs sarka nincs talpa inkább gurulni lehet benne de a hideg ellen a legjobb 0 celsius alatt.
Naplózva
huszlavika
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2791



« Új üzenet #927 Dátum: 2015. Január 08. - 17:38:38 »

Szégyen, hogy ilyen sokáig váratott magára, de ma hajnalban kipróbáltam a lidlis fűthető betétet....
Nem volt különösen hideg (a kocsi hőmérője szerint mínusz 6-7 C között ingadozott), de nagy szembe szél fújt, úgyhogy TEK mintájú, zöld, dekatlonos fejkotonnak nagyobb hasznát láttam..
A talpbetétre visszatérve, csak akkor éreztem, hogy mintha langyosabb lenne, amikor koncentráltam rá. A kettes fokozaton volt végig, kb. két órát púposkodtam kint, lehet, hogy ha többet lettem volna a hidegben, akkor kijött volna az előnye. Vállat von
Viszont a viselete nem annyira zavaró, mint vártam, csak vigyázni kell, hogy az aksi ne koppanjon semmihez. Majd, ha igazán hideg lesz, felveszem a lesnadrágot, az majd eltakarja.
Még nem tudom, hogy megérte-e az árát, de hétezer valamennyit lehet max. bukni rajta, ez meg még elviselhető. Vigyorog
 Emelem
Naplózva
Pannon Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 98


WWW
« Új üzenet #928 Dátum: 2015. Január 08. - 17:58:22 »

Szégyen, hogy ilyen sokáig váratott magára, de ma hajnalban kipróbáltam a lidlis fűthető betétet....
Nem volt különösen hideg (a kocsi hőmérője szerint mínusz 6-7 C között ingadozott), de nagy szembe szél fújt, úgyhogy TEK mintájú, zöld, dekatlonos fejkotonnak nagyobb hasznát láttam..
A talpbetétre visszatérve, csak akkor éreztem, hogy mintha langyosabb lenne, amikor koncentráltam rá. A kettes fokozaton volt végig, kb. két órát púposkodtam kint, lehet, hogy ha többet lettem volna a hidegben, akkor kijött volna az előnye. Vállat von
Viszont a viselete nem annyira zavaró, mint vártam, csak vigyázni kell, hogy az aksi ne koppanjon semmihez. Majd, ha igazán hideg lesz, felveszem a lesnadrágot, az majd eltakarja.
Még nem tudom, hogy megérte-e az árát, de hétezer valamennyit lehet max. bukni rajta, ez meg még elviselhető. Vigyorog
 Emelem


Szia!

Épp most beszéltem a cimborával, aki igaz nem vadászik, de szabadban dolgozik (napelemeket épít ki) és neki egy átlagos cipőben van egy Lidl-s talpbetétje, és áradozik róla, hogy milyen jól fűti a lábát.
Én még az enyémet nem tudtam sajnos tesztelni, mert vagy nem volt olyan idő, vagy én nem voltam akkor épp kint...

 Emelem
Naplózva
Makkmarci
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3149



« Új üzenet #929 Dátum: 2015. Január 08. - 18:02:50 »

Szia!

Épp most beszéltem a cimborával, aki igaz nem vadászik, de szabadban dolgozik (napelemeket épít ki) és neki egy átlagos cipőben van egy Lidl-s talpbetétje, és áradozik róla, hogy milyen jól fűti a lábát.
Én még az enyémet nem tudtam sajnos tesztelni, mert vagy nem volt olyan idő, vagy én nem voltam akkor épp kint...

 Emelem

Azért az baromira nem mindegy fűthető talpbetéttel vagy anélkül, hogy egyébként egy helyben ül, vagy folyamatosan mozog a lábfeje.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... 96   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: