St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #105 Dátum: 2009. Február 19. - 13:35:46 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #106 Dátum: 2009. Február 19. - 14:04:23 » |
|
Girgi, hogy pucolod a sügeret? Én azért nem eszem, mert kínszenvedés megpucolni. Van valami spéci trükköd?
A tepsifülesben megtárgyaljuk.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #107 Dátum: 2009. Február 19. - 16:20:21 » |
|
Girgi, hogy pucolod a sügeret? Én azért nem eszem, mert kínszenvedés megpucolni. Van valami spéci trükköd?
Két trükköt is tanultam a Deltában. Az egyik, miszerint nem pikkelyezik a sükeret, megmossák, kibelezik pikkelyestől, tesznek a hasába kis szalonnadarabot, (próbáltam fűszervajjal azzal is kiváló) betekerik alufóliába, majd parázson/grillen megsütik. 10-15 perc mindkétoldalnak elég. Majd kibontva a csomagot, szétnyitják a sügeret és belülről kifele megeszik a pikkelyig. A mésik az valóban pikkelyezés. Kell hozzá egy segédfa. Oválisra faragnak egy 30 cm hosszú 1,5 cm x 2 cm lécdarabot, vagyis csak a a felét. Erre felhúzzák a sügeret a száján keresztül. A sügér gyakorlatilag ráfeszül a fára, a bőrbe nőtt pikkelyei felállnak picit és a hagyományos söröskupakból készített pucolóval könnyedén lejön az összes pikkely. Ráadásul a fánál fogva nagyon könnyű tartani, forgatni. Valahol van itt egy kép amin szerepel néhány deltai sügér, azokat ilyen módszerrel pucoltuk. Egy részét meg az elsővel
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #108 Dátum: 2009. Február 20. - 20:52:17 » |
|
A tenyérnyi kárászról nem elfeledkezni!!!
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Karcsi
|
|
« Új üzenet #109 Dátum: 2009. Február 20. - 20:56:37 » |
|
Én azt szeretem a legjobban. Neke, bejön nagyon a kicsit édeskés ize.
|
|
|
Naplózva
|
A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. (Bob Dylen)
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #110 Dátum: 2009. Február 23. - 08:17:18 » |
|
Én azt szeretem a legjobban. Neke, bejön nagyon a kicsit édeskés ize. Ja, ha már itt tartunk akkor finom az a csuka vagy compó is, a van mellette füstölt szalonna, meg a pisztráng ha együtt pirítod 10dkg szeletelt mandulával és egy kevés dióval, majd még melegen megszórod kevés apróra vágott friss petrezselyem zöldjével és ráfacsarod fél lime levét. Na, ez aztán tényleg finom!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Karcsi
|
|
« Új üzenet #111 Dátum: 2009. Február 23. - 08:38:07 » |
|
Ja, ha már itt tartunk akkor finom az a csuka vagy compó is, a van mellette füstölt szalonna, meg a pisztráng ha együtt pirítod 10dkg szeletelt mandulával és egy kevés dióval, majd még melegen megszórod kevés apróra vágott friss petrezselyem zöldjével és ráfacsarod fél lime levét. Na, ez aztán tényleg finom! Majd a nyáron bemutathatod.Én adom a halat.
|
|
|
Naplózva
|
A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. (Bob Dylen)
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #112 Dátum: 2009. Február 23. - 08:42:30 » |
|
Majd a nyáron bemutathatod.Én adom a halat. Hol fogsz majd hozzá pisztrángot nyáron?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Karcsi
|
|
« Új üzenet #113 Dátum: 2009. Február 23. - 11:51:47 » |
|
Hol fogsz majd hozzá pisztrángot nyáron?
Teszünk helyette süllőt.De csak akkor,ha a süllőtől nem vagy rosszul.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. Február 23. - 12:09:46 írta St.Girgesz »
|
Naplózva
|
A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. (Bob Dylen)
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #114 Dátum: 2009. Február 23. - 12:09:59 » |
|
Teszünk helyette süllőt.De csak akkor,ha a süllőtől nem vagy rosszul. Na, jó!Legyen süllő. Talán kibírom valahogy
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #115 Dátum: 2009. Március 17. - 11:18:29 » |
|
Mivel ma megint alig van időm, így mára két recept közül lehet csak választani:
Tárcsás rakott pulykamell, Egytálétel agglegényeknek tárcsán sütve.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #116 Dátum: 2009. Március 17. - 11:21:30 » |
|
Egytálétel agglegényeknek tárcsán sütve
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7949
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #117 Dátum: 2009. Március 17. - 11:30:15 » |
|
Agglegényes tárcsás.
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #118 Dátum: 2009. Március 17. - 11:47:44 » |
|
Agglegényes tárcsás.
Én is
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #119 Dátum: 2009. Március 17. - 12:44:11 » |
|
Ölég egyöntetű lett a válasz.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|