Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11260
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #7695 Dátum: 2020. Január 18. - 16:33:51 » |
|
Meg egy kis ...
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
J.vadász
|
|
« Új üzenet #7696 Dátum: 2020. Január 18. - 18:21:03 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
" ...A megbízható embert még az ellensége is tiszteli...A többi szemét, amit elfúj a szél... " (Wass Albert)
|
|
|
táborilelkész
|
|
« Új üzenet #7697 Dátum: 2020. Január 18. - 21:45:01 » |
|
Neked besikerült az élet. Disznó, liba...
|
|
|
Naplózva
|
Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
|
|
|
chris
|
|
« Új üzenet #7698 Dátum: 2020. Január 19. - 08:37:00 » |
|
Aki keres, talál
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Chris
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #7699 Dátum: 2020. Január 19. - 16:49:01 » |
|
Egy csülökkel kiegészítve zöldségágy nélkül...meg egy kis zserbó,bejgli... Egy csülökkel liba nélkül , zöldség nélkül ............. házi krémes fojtásnak !
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7700 Dátum: 2020. Február 06. - 08:35:22 » |
|
Tegnap az egyik jól fizető multinál találtam egy számomra új dolgot, egy szuvidáló rudat. Az ára még az elfogadható kategória volt számomra, így beruháztam és otthon kíváncsian álltam neki életen 2. souse vide ételének (az első egy vízzel és olajjal is használható fritőzzel történt és csúfos véget ért, mert a hús finom, de kőkemény lett). Akadt hozzá segítség is, akivel a vadkacsát elkészítettük. Az folyamat: olajos fűszerezés (só, boróka, babérlevél, gyömbér, fehérbors és csombor), 4 óra szuvidálás 70C⁰-on, majd 10 perc sütés 200 fokon sütőben. Az eredmény pedig olyan porhanyós sült vadkacsa, amilyet még nem ettem! Azt hiszem rendszeresítem ezt az új kütyüt...
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2020. Február 06. - 08:49:19 írta Voldi »
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #7701 Dátum: 2020. Február 06. - 10:09:46 » |
|
Szóval vettél egy "okosmerülőforralót"...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7702 Dátum: 2020. Február 06. - 10:35:14 » |
|
Szóval vettél egy "okosmerülőforralót"...
Ha jól belegondolunk, akkor igen. Bár ez nem melegít 100C⁰ fölé, szóval okos merülőforralónak elég csapnivaló
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #7703 Dátum: 2020. Február 06. - 10:36:15 » |
|
Ha jól belegondolunk, akkor igen. Bár ez nem melegít 100C⁰ fölé, szóval okos merülőforralónak elég csapnivaló Még forralni se tud? Girgesz, téged átbasztak...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7704 Dátum: 2020. Február 06. - 10:50:01 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #7705 Dátum: 2020. Február 06. - 14:05:16 » |
|
Még forralni se tud? Girgesz, téged átbasztak... Tud az forralni, csak nem jó helyen használja! A Mount Everest magasságán, ahol egyharmad atmoszféra körüli a légnyomás, ott a víz már 70 ◦C-on forrni kezd.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #7706 Dátum: 2020. Február 06. - 14:28:56 » |
|
Tud az forralni, csak nem jó helyen használja! A Mount Everest magasságán, ahol egyharmad atmoszféra körüli a légnyomás, ott a víz már 70 ◦C-on forrni kezd. Ott elég kevés a konnektor...azt mondják...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7707 Dátum: 2020. Február 06. - 15:06:38 » |
|
Ott elég kevés a konnektor...azt mondják... Hogy te mindenben csak a hibát keresed!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #7708 Dátum: 2020. Február 06. - 15:18:53 » |
|
Hogy te mindenben csak a hibát keresed! Inkább köszönnéd meg, hogy megóvtalak egy csalódástól... Felcipelnéd az everestre a merülőforralód, egy fazekat meg valami belevalót oszt igencsak mereszthetnéd a szemed, hogy sehol egy konnektor...sok költség és fáradtság a semmiért. És persze mi sem tudnánk meg, milyen a sous vide jaklapocka balzsamecettel...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7709 Dátum: 2020. Február 06. - 15:45:12 » |
|
Csülök újragondolva aszpikban. Vadászvendégeim lesznek a hétvégén. Ez 3 nagy füstölt hátsó csülök tömbösítve. A bőrét lefejtettem és felűlre meg alúlra került. Tormával toljuk a pofánka. Kell az ágy a pálinkának
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
|