Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 573   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Segítsünk egymásnak  (Megtekintve 923737 alkalommal)
Csk777
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 361



« Új üzenet #30 Dátum: 2008. április 23. - 18:54:11 »

S.O.S!!!

Feladatot csinálok (erdészeti útépítéstan), viszont mértékegységet kellene átváltanom, de nagyon nem megy :'(. 1 kp/cm2 az hány N/cm2-nek felel meg???
A jegyzetünk 1975-ös, viszont nekünk mai adatokkal kell számolni...  Dühös

Gugli ma nem segít...
Naplózva

Ha örökké a lábam elé nézek, előbb-utóbb beverem a fejem.
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #31 Dátum: 2008. április 23. - 19:55:47 »


 Nem vagyok biztos benne? 1Kp=9.80665 N ,Ha nem jót irtam  Kalapal
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Csk777
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 361



« Új üzenet #32 Dátum: 2008. április 23. - 20:23:43 »


 Nem vagyok biztos benne? 1Kp=9.80665 N ,Ha nem jót irtam  Kalapal

Köszi!  Wave Úgy néz ki, hogy jót írtál, mert a vége "olyannak jött ki, amilyennek köll":  Táncol  gyozo Vigyorog
Naplózva

Ha örökké a lábam elé nézek, előbb-utóbb beverem a fejem.
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #33 Dátum: 2008. április 24. - 10:53:01 »

Málna ügyben szeretném hozzáértő véleményét kérni!
Van egy pár sor málnám,szépen kordonozva,hogy könnyebb legyen szedni.A kapálás és ásás nem az erősségem,meg idő,meg stb.
Ennek a fárasztó munkának a kiküszöbölésére és a málnás gyommentesítésére gondoltam,hogy fenyő kérget teszek a málna alá.
Szeretném megkérdetni,hogy a málnának nem árt e a fenyő kéreg.
Tudom,hogy fel kellene ásni,meg kapálni,de majd az ősszel ha lesz rá idő.
Naplózva
Burhinus65
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 669


« Új üzenet #34 Dátum: 2008. április 24. - 10:54:25 »

Málna ügyben szeretném hozzáértő véleményét kérni!
Van egy pár sor málnám,szépen kordonozva,hogy könnyebb legyen szedni.A kapálás és ásás nem az erősségem,meg idő,meg stb.
Ennek a fárasztó munkának a kiküszöbölésére és a málnás gyommentesítésére gondoltam,hogy fenyő kérget teszek a málna alá.
Szeretném megkérdetni,hogy a málnának nem árt e a fenyő kéreg.
Tudom,hogy fel kellene ásni,meg kapálni,de majd az ősszel ha lesz rá idő.
Szerintem nyugodtan telerakhatod az alját,nem lesz tőle baja.
Naplózva

A könyvgyüjtő két legnagyobb ellensége, a feleség és a halál
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #35 Dátum: 2008. április 24. - 10:55:51 »

Egyáltalán nem árt a mulcs, a tesóm is csinálja évek óta.
De jó lenne egy kis málna....
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #36 Dátum: 2008. április 24. - 11:03:19 »

Egyáltalán nem árt a mulcs, a tesóm is csinálja évek óta.
De jó lenne egy kis málna....
Nem jól mondod!
De jó lenne sok-sok málna.... Vigyorog
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #37 Dátum: 2008. április 24. - 11:13:08 »

Nagyon szeretem. Meg az IGAZI epret.
Nem a multist,hanem az igazit.
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #38 Dátum: 2008. április 24. - 11:15:53 »

Nagyon szeretem. Meg az IGAZI epret.
Nem a multist,hanem az igazit.
Ugye tudod, hogy az eper, az fán terem?
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #39 Dátum: 2008. április 24. - 11:19:55 »

Jujj, az nagyon finom volt!!!Van 30 éve, hogy nem ettem...nem igaz, két éve lekopasztottam egy fát.
Egyébként maga a fa is olyan jól néz ki...
Jól színezi a szilvapálinkát az eperfahordó...
Nekem van két hatalmas fa.
Egy fehér és egy fekete...
Meg az eperpálinka sem egy utolsó dolog... Piál
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #40 Dátum: 2008. április 24. - 11:22:12 »

Szólj, ha feketére érett, megyek!!!
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
St.Girgesz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #41 Dátum: 2008. április 24. - 14:08:51 »


Ennyit tudtok...
Szóval, a szezámpogácsa olyan csemege, amit a hazánkban is őshonos szezámmagból készítenek a maszáj asszonyok.
Jelen esetben kultikus jelentősége is van a kérdésnek, mert ha Muwga asszonynak megtetszik Mimbili, a szomszéd legelőn marháit terelgető csordás, akkor - tekintettel arra, hogy Muwaga asszony nem Mimbilivel él házastársi közösségben-, az aktus elkövetése után elkészíti a fent nevezett ételt férjurának, N'kosinak.
Ezáltal a felszarvazott férj olyan természetes agancsot növeszt, melyet - természetesen elhullatás után- jó pénzért értéskesítenek a casablancai piacon.
Ezt a körforgást évente többször megismétlik, így tesznek szert mind magasabb bevételre.
Erre mondják azt, hogy a káposzta is megmaradt és az asszonyt is megdugták.
Na, ezt a szokást vették át némely magyar vadásztársaságok, kamatoztatva a licencjogot is, kézről- kézre adva a titkot.
Hogy mi egyébre használják? A fene tudja, ízlés dolga. De, mint azt hallottuk, Bulgáriában igen erős demográfiai robbanás következett be a szezámpogácsa mellékhatásaként...

Ha szépen kéritek, Girgesz holnap leírja Nektek a receptet is.

Nos, ez a szezámpogácsa, Peti.

Hát ha nagyon szépen kéritek,akkor utánanézhetek... Vigyorog

(Bár akkor inkább elsősorban az asszonyaitoknak és a Dianáknak ajánlom figyelmébe!  Nyihi )
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #42 Dátum: 2008. április 24. - 14:12:28 »

Jól színezi a szilvapálinkát az eperfahordó...
Nekem van két hatalmas fa.
Egy fehér és egy fekete...
Meg az eperpálinka sem egy utolsó dolog... Piál

Bezony az eper fán terem-a szamóca meg a földön. Csak ezt sokan elfelejtik...
Amúgy a jó eperpálinka titka, hogy érlelni kell kifőzés után 3-8évet eperfahordóban. A sárgabarackpálinka után a második legfinomabb pálinkát adja.Meg is kívántam-egy kicsit...
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #43 Dátum: 2008. április 24. - 14:15:24 »

Apukám, Hajdúban ez nem megy, itt már a murcit is megisszák.
6-8 év? Még elpárolog...
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Steve
Vendég
« Új üzenet #44 Dátum: 2008. április 24. - 14:17:11 »

"A sárgabarackpálinka után a második legfinomabb pálinkát adja."

Girgesz!

És hol marad a JÓÓÓÓ őszibarack(kimagozott!!!), szílva, körte és -na most figyelj- dió pálinka?????!!!!! Piál Piál
Fúúúúú.... a törköly meg ki is maradt..... gyozo gyozo
Naplózva
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 573   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: