Oldalak: 1 ... 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 [724] 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 ... 933   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Szarvasbika  (Megtekintve 1914543 alkalommal)
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #10845 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 09:37:23 »

Köszönöm!  Emelem

A kaliber 8x68S, lőszer 14,5 g RWS KS.
Mindkét lövés lapocka közepén érte.


Hely... de jó kis vadászat lehetett...  Igen Emelem Angyal

Ilyesmi bikát kergetek én is, de most leléptek valahová...

 Wave
Naplózva

Üdv End
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #10846 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 09:56:23 »

Nyár eleji őzbakos német barátommal voltam kint ma délután..........
De szombat reggel 4-kor itt lesz nálam és újból ráállunk az ügyre.....addigra talán már valami bőgés féle is beindul........
Következzen a folytatás:
Csütörtökön szünetet tartottunk, nekem gyerekmotoroztatós programom volt Bp-en, a hivatásos vadászunknak halaszthatatlan családi elfoglaltsága volt betervezve aznapra, így barátom kirándulni ment és a hely thermálfürdőben áztatta a golyóit egy kicsit Vigyorog
Pénteken nekem munkahelyi időtöltés volt a penzum, így vadőrünkkel mentek ki.
Reggel láttak is egy jobbacska bikát bőgni két kukorica között egy felcsapzott repcetarlón, de a nagy távolság miatt J. nem engedte lőni a vendéget, becserkelésről szó sem lehetett a sok tarvad és a mellékbikák miatt, így élményekkel tele, de kézzel fogható eredmény nélkül jöttek be délelőtt.
Este ugyan oda ültek vissza, de napközben J. kivitt egy hordozható kislest az egyik kukorica szélébe és arra ültek fel.
Kicsivel fél 8 után jött is az sms, hogy fekszik a bika!
T. egy bő 10 éves, páratlan 14-es, kb 9 kilós bikát ejtett el egyetlen magas vál-lap lövéssel, igaz a bika nem jött el a tarvadjaitól a tehénhang ellenére sem, így bő 200 méterről adott csak lehetőséget a lövésre. De barátomnak (mint azt talán már említettem volt) valami hihetetlenül jó keze és nyugodt idegrendszere van, megfontoltan lő és gyakorlatilag minden lövése 100%-os. Ha nem biztos a dolgában, akkor inkább hagyja a vadat elmenni lövés nélkül Igen
Nagy volt az öröm, telefonon a nagy gratulációk közepette megbeszéltük, hogy másnap reggel fél 5-kor találkozunk...na nem a Sarvajc körösztyinél, hanem csak nálunk.

Szombat:
Éppen lefőtt a hajnali kávé, mikor betoppant T. Gyors élménybeszámoló az esti műsorról (210 kg volt a bika zsigerelve, még el kellett menni +segítségért, mert hárman sem bírták feltenni), majd autóba ülünk és irány egy másik terület rész. Sajnos az eső olyannyira szakadt közben, hogy az ablaktörlő a legnagyobb fokozatban is meddő harcot vívott az áradattal.....
Jó negyed órát ültünk a kocsiban, mire elkezdett kicsit csendesedni. Ekkor becserkeltünk egy nem annyira magas leshez (T. alatt egyszer leszakadt Csehországban egy 6-7 méteres les létrája, összetörte a lábait, azóta nehezen gyalogol és borzasztóan fél lesre mászni, csak erős, stabil les jöhet szóba, de azt is csak max. 3 méteres magasságig vállalja be), majd azon ülve vártuk, hogy történjen valami. Már teljesen világos lett, mikor a mögöttünk lévő égeresben elnyekeregte magát egy bika. Kisvártatva választ is kapott a tőlünk kb. 600 méterre lévő tó feletti fenyvesből.
Az eső újból rázendített, mi pedig közel 2 órán át vártunk, de hiába. Annyi eredménye votl, hogy a csizmám szára karimáig feltelt vízzel és a ruhámban volt kb. 5 liter felesleges nedvesség.
Hazafelé telefonon beszéltem a hivatásosunkkal, aki ajánlott egy másik repcetarlót, amin előző este is volt kint vagy 25 tarvad, már 7 óra előtt.

6-kor értünk beiratkozás után a repcéhez, de már kint volt 8 gímtarvad rajta. Nagy sebességgel elhajtottam mellettük, mire kelletlenül visszakocogtak az erdőbe.
Megszokták már a mezőgazdaságban dolgozók rohanását, egy lopakodó autó gyanút keltett volna bennük, de így nem vették nagyon zokon a zavarást.
Ez abból is meglátszott, hogy alig ültünk fel agy kislesre a kukorica szélében, már jöttek is vissza legelni.
Aztán a 8-ból 12 lett, majd 17 és végül 28-30 tarvad tépte a zöld, húsos leveleket....mire megjelent a háremúr is, de tőlünk vagy 600 méterre, a repce túlsó végén.
Ráadásul megállt az erdő lombja alatt a föld szélében és nem mozdult onnan. A lobos háttér és a nagy távolság miatt az agancsából szinte semmit nem láttunk, a testének alsó fele is takarásban volt a domborzat miatt, így nem alkothattunk róla konkrét véleményt.
Idősebb hivatásosunk távolról kukkerolta a történéseket, hívtam is, hogy ő meg tudta-e rendesen nézni a bikát?
De sajnos neki is nagyon messze esett és a háttér őt is zavarta......nem volt más lehetőségünk, mint várni.
Amíg nem tudom, hogy milyen bikáról van szó, a becserkelés szóba sem jöhetett, mert ha nem lőhető, akkor esetleg távozáskor feleslegesen megzavarjuk a rudlit és elvadítjuk őket a kiváló helyről.
Már kezdett szürkülni, mire a basa úgy döntött, hogy "leereszkedik" az övéihez és kikocogott a tarlóra.
Futkározott tehéntől tehénig, gondosan elhajtva egy csapost asszonyai közeléből.
Közben jól megfigyelhettük minden mozdulatát és az agancsát is.
Max. 8 éves, 8-9 kilós páros 14-es, igazi ereje teljében lévő titán.
Egymásra néztünk és már a másik pillantásából tudtuk, hogy ez a bika (ha csak rajtunk múlik) nem kerül saroglyára idén...de még jövőre sem.
Gyönyörködtünk bennük még a teljes sötét beálltáig és nagy kerülővel a Kapos töltésén haza indultunk.

Vasárnap:
A hajnal első fényei már ott köszöntek ránk, ahol szerda este leselkedtünk.
Sajnos még sötétben bejött szél alatt egy bika (csak a szagát éreztem és az agancs kopogást hallottuk a bokrokon), majd nagy robogással faképnél is hagyott minket.
Hál'Istennek az eső Napkeltére elállt (mert megint trópusi felhőszakadásban csúszkáltunk ki a területre), így reménykedve vártunk a szárítkozó szarvasok megjelenésére az akácsarjasban.
Nem is okoztak csalódást, elsőként egy borjas tehén, majd kis családjának többi tagja jelent meg a napsütötte domboldalban.
Később csatlakozott melléjük egy 4 éves koronás 10-es és egy csapos is, csak a háremúr nem jelentkezett.....talán őt zavartuk meg hajnalban?
Láttunk még jó pár őzet, egy süldő is keresztül bandukolt a vágás-oldalban és valahonnan messziről bőgést hozott magával a megélénkülő nyugati szél.
A szélnek most igen örültem, mert szemlátomást csapatta szét az egybefüggő vastag felhőzetet és ez reményt adott a délutáni, utolsó kimenetelünkhöz.

Ami megint csak esőben kezdődött...hogyaza......de vártunk türelmesen a kocsiban. Mindketten jól megfáztunk az előző napi pacallá-ázástól, nem akartunk újból áthűlni.
De szerencsére újból kitisztult az ég, rögtön neki is indultunk a hosszan elhúzódó sarjasnak az alsó szélén vezető úton.
Két bikát hallottunk bőgni, az egyik még az erdőben nyomta, a másik a tőlünk távolabb lévő sarjason lehetett. Megszaporáztuk a lépéseinket, de a sok őz miatt csak nem értünk oda időben.
A hang tulajdonosa már felment a tetőn álló napraforgóba és onnan hallatta hangját, egyre távolabbról.
Erre rákezdett az előbb még erdőben bőgő bika is, de már azon a sarjason, amit otthagytunk emennek a kedvéért.
Hátra arc, irány vissza. Ismét átcsempésztük magunkat az őzek védőzónáján és már a kislesen is ültünk, távcsöveinkkel vallatva az egy nyár alatt valami elképesztő módon felcsapzott akácos oldalt.
T. látta meg először a bikát, azaz inkább csak a lengő-mozgó sarjakat, amiket a dühösen bőgő bika csépelt, mintegy erő-demonstrációként.
Aztán kihajtott egy villás 8-ast és ekkor egy pillanatra látszott szinte az egész agancsa.
Koronás (jégág hiányos) 10-es, kissé abroncsos és szűk állású is......de nem annyira, hogy (miután az arcát is felfedte, majd a teljes testét is megnézhettük) emiatt kimondtam volna rá a tűzparancsot. Széles karimájú "búvárszemüveg", gitárnyak, gömbölyű testalkat, világos rőt szín,......"6 éves" mondjuk ki egyszerre az ítéletet.
A puska visszakerül a les sarkába, maradnak a távcsövek és gyönyörködünk a sötétség beálltáig az előadásban.

Este azzal válunk el egymástól, hogy 22-én találkozunk és ha lesz még némi utóbőgés, akkor megpróbálunk kézre keríteni még egy jó terítékre való bikát.
Lesz rá bő egy hetünk és akkor nem kell haza rohannia a "Gescheft" miatt...
 Emelem
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Dobba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 418



« Új üzenet #10847 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 10:08:21 »

Hely... de jó kis vadászat lehetett...  Igen Emelem Angyal

Ilyesmi bikát kergetek én is, de most leléptek valahová...

 Wave

Ugye nem a megyehatár körül? Mert esett ott egy bika, de milyen bika...
Naplózva
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #10848 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 10:17:47 »

Tetszett Csabus! Igen Wave
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
Vadász35
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 229



« Új üzenet #10849 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 12:02:10 »

Szia Csaba! Emelem

 Igen Igen Igen
Naplózva

„Nem a szarvas megy át az úton, az út megy át az erdőn.”
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #10850 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 15:51:31 »

Ugye nem a megyehatár körül? Mert esett ott egy bika, de milyen bika...

Pedig ott. Most is van bent egy (tegnap) 5 év 6kg körüli koronás, meg kettő siheder...
A túl oldalon esett a bika???

 Wave
Naplózva

Üdv End
Janikafox
Vendég
« Új üzenet #10851 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 15:57:30 »

A gímszarvasbika agancs bírálat szabályai:

Sok ága legyen.(Kalaptartónak kell az előszobába.)
Ne legyen lombár. (Nem fér el az előszobában.)
Ne legyen "lépegető".(Leveri a csillárt az előszobában.)
Az ágvégei fehérek legyenek. (Sötétben is látni kell,hogy hová akasztod a kalapot.)
Jó vastag legyen az agancstő. (Az család gyerektagjainak kedvenc mászókája lesz,meg néha a puskát is ide akasztod.)
Szemág hiánya kizáró ok. (Az a kulcstartó.)
Korona nem követelmény. (Nehéz takarítani.)

Ezen beh.gyoztam  Igen Röhög Röhög Röhög Röhög
Naplózva
Dobba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 418



« Új üzenet #10852 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 20:02:57 »

Pedig ott. Most is van bent egy (tegnap) 5 év 6kg körüli koronás, meg kettő siheder...
A túl oldalon esett a bika???

 Wave

Igen!
Bal szára valamilyen mechanikai sérülést szenvedett, de még így 6,7 kg lett!
Naplózva
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #10853 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 21:20:35 »

Igen!
Bal szára valamilyen mechanikai sérülést szenvedett, de még így 6,7 kg lett!

Nem őt kerestem, de gondolom "jó" lett volna.
Már féltem, mert a sakálövés napján, állt előttem, egy 8 kg körüli -5 pontos agancserdő, és hát sok helyen elesnek. Pedig
ha megéri komoly bika lehet.
Meg amit keresek, az egy 8 kg körüli jégághiányos, felül villa-korona, és feltűnően hosszú szárhosszal megáldott, hatalmas testű, koros bika.
Ha nem lőnék többé az sem bánnám, ezért is akarom megadni a módját...

 Wave

Naplózva

Üdv End
Dobba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 418



« Új üzenet #10854 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 21:35:46 »

Nem őt kerestem, de gondolom "jó" lett volna.
Már féltem, mert a sakálövés napján, állt előttem, egy 8 kg körüli -5 pontos agancserdő, és hát sok helyen elesnek. Pedig
ha megéri komoly bika lehet.
Meg amit keresek, az egy 8 kg körüli jégághiányos, felül villa-korona, és feltűnően hosszú szárhosszal megáldott, hatalmas testű, koros bika.
Ha nem lőnék többé az sem bánnám, ezért is akarom megadni a módját...

 Wave



Nagy jövőt nem jósolok neki, ha tőletek kiteszi a lábát... Epp ma láttam egyet, ami szintén tőletek váltott ki, 6 év 7 kg ezüstérem Nem
Neked nagy kalappal a villáshoz, kitartás meghozza a gyümölcsét!!!

Wave
Naplózva
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #10855 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 21:54:35 »

Hírek a lucernásból- pillangós híradó!



Elbúcsúzott a nyár és figyelni kezdtem egy akácsarjasba beállt tehenet a borjával. Vártam a napot, mikor csatlakozik a papa nyoma is a szarvas családhoz és ez a nap is eljött. A meglehetős patanyom pár naponta megjelent a sűrű környékén, de még máshová feküdt be nappali pihenőre a nagyúr. Aztán beköszöntött a várva-várt szeptember. Már első reggel elesett a terület első bikája és én is elindultam utánanézni a szarvasoknak. A bika már egész kis háremet terelgetett a nyomok alapján és a közeli soros nyarasba nálunk is maradt. Másodikán este ide terveztem a lesem, de meglepetésemre idehozta a kinézett magas les előtti bőgőplaccra a bikazsigert a jól képzett… vadásztárs.
Átrendeződött a szarvasok járása és átkényszerültem a közeli repcecsirára, ahol viszont nem volt magasles és a szél sem volt partner a cselszövésemben, szóval felsültem.
Reggel semmi, azaz mégis. Termo felsőben beültem sötétben az erdőszélbe, méghozzá a legdurvább bürök közé, amit el tudtok képzelni. Úgy megfogott az a ragadós apró bogáncsos istenátka, mint a tépőzár! Kibújtam a ruhából. Egyszerűen ott kellett volna hagyni a felsőt, de a lényeg, hogy szerencsére vadőrünk meg tudta nézni két lessel arrébb a bikát. Nem az én bikám volt. Reményteljes hét éves 14- es. Új helyet kellet hát keresni.



Folyt. Köv. Vigyorog
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 09. - 09:03:47 írta Sakac » Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #10856 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 22:06:07 »

Hezitálás

Este a Cetli lesre ültem, ahol az első bika is esett.
Előttem dagonya, balra vadföld herével.






Egy kutya hajtja az erdőt. Hol közeledik, hol elhal a csaholás, várom, hogy felbukkanjon, de csak egy kisbak jön ki a vadföld túl felén. Nem látom az agancsát és egyre jobban érdekel, így közelebb settenkedem a here bal szélén, egész a kiszögellésig.
Farral áll végig és mikor az égnek emelve rázza a fejét a szúnyogok miatt, úgy nézem szőrős a homloka. Agancsa egyáltalán nincsen, csak az agancstövek. Ekkor a fara fölött hátranéz, lőni nem tudok, beszalad a velem szembe eső sűrűségbe. Visszamászok a lesre. Ahogy sötétedik, észreveszem, hogy áll valami nagyobb a kisbak beváltási helyén. A legtávolabbi csücsökben az árokparton, jó kétszázra. Távcső fel… bika… sötétebb háttérnél úgy látom villás nyolcas. Elmenőben van a fák között, épp csak benézett. Na, itt az alkalom, bezárom az orrom az ujjaimmal és a markomba préselek egy tehénhangot, életembe először, élesben. URAMISTEN JÖN A BIKA! Peckesen, mint egy parádés ló! Meg megáll, de minden hívásra közelebb van, ám a baloldali kiszögellésnél lecövekel. Felhergelve gereblyézni kezd az agancsával.



Ekkor elkezdtem hezitálni. A here világos háttere előtt már csak annyit tudtam kivenni, hogy három és fél, talán négy kilós lehet a majdani trófeatömeg, kicsit felemás állású, de szabályos szemágai vannak. Jók a középágai és onnantól felfele fehér az agancs… és rá is akadhattak dolgok, mert már nem tiszta, hogy tényleg nyolcas e, és már agyalok biztos négyéves e? Hiszen egyedül van, nincsen mihez viszonyítani. Egyik oldalon gyenge, kifent átmenővillában végződik az agancsa, de a másik oldal… ekkor elfordul… lőni kellene… elnyeli a kiszögellés. Elment. Nem volt 15 másodperc a látomás, de az elmúlt évek sikertelensége ott dübörgött az ereimben és nem lőttem. Van ez így nálam. Aztán sötétben kijött egy tehén borjúval meg két nagyobb bika. Meglepő egyetértésben legeltek a fekete pacák a lucernán. Óvatosan lemászva hazasomfordáltam.
Reggel semmi említésre méltó nem volt. Sőt most nem is a here melletti fenyőbe jöttek be szarvasék. Beváltottak a szomszédos lesnél az erdőtömbbe. 
Estére úgy döntöttem újra a Cetli vadlegelőnél folytatom, de a kiszögelléssel szemben beülök kisszékre a here szélébe, hátha közelebbről több esélyem lesz csatát nyerni a leereszkedő szürkülettel szemben. Holnap reggel meg majd felülök emerre a visszaváltós lesre a szomszédban és még estére is ugyanoda, ha addig nem történik semmi - tervezgettem.





Folyt. köv. Wave
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #10857 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 22:16:07 »


Hogy mitől szép a vadászat…

Barátom trükkjével,”Gálos módszerrel” kezdtem befészkelni magam a vadföld széli fosószilvafák ernyője alá. Leszúrtam egy száraz ágat balról a kisszék elé, mellmagasságban zöld spárgát kötöttem rá, aminek másik végét a szilvatörzshöz csomóztam jobbról. Ezután fogtam a metszőollót és a lecsipkedett szederindával teleaggattam, beszőttem a rögtönzött madzagos mellvédet. Takaros lett, remekül elrejt, és jó kilátásom van 100 méterre, a hereszéli árokpartra a lucernaföld felső eldugott csücskében. És még zajjal sem járt, ötperces mutatvány.













Ülök a háromlábú kisszéken és nyúzottan mélázok. Becsukom a szemem. Jó ideje próbálom bebizonyítani, elsősorban magamnak, hogy lehet „szépen” is bikára vadászni. Az elmúlt években mentem szeptembertől-január végéig annyit, amennyit csak lehetett. Lestem bikát agylágyító forróságban a sáros dagonyák mellett, lestem páraterhes őszi időben váltók mentén és lopakodtam hólepelbe burkolózva fehér harisnyába bújtatott puskát szorongatva a frissen hullott hóba rajzolt bikacsapásokon. Gyűjtöttem közel három év alatt egy évtizedre való élményt, kilestem néhány szarvast, de egyik sem volt az én bikám. Most értettem meg, hogy tévúton jártam, feleslegesen belefeszültem. El kell engednem a dolgot, nem elég éjjel nappal kajtatni, nem lehet erőltetni, nem kell bizonyítani, akkor majd jön az a bika, amit nekem szánt a sors. Akkor aztán, ha tiszta fejjel semmit sem elvárva jövök ki az erdő templomába, majd jönni fog az én szarvasom. Ha rossz széllel, a leglehetetlenebb helyre is ülök ropis zacskót csörgetve, akkor is kiáll majd az én bikám, mert a sors már csak ilyen. Mikor ezt így meghánytam-vetettem magamban, megkönnyebbülve, tiszta fejjel tekintettem a közelgő alkonyatba.

Az előbb még nem volt ott az a… Szarvastehén áll az árokszélen! Harap egyet a harsogó csemegéből, majd kinyomakodik mögüle a váltón egy másik tehén is a nyarasból, majd kikapaszkodik a kedveseit terelgető nagyúr is a mély csatornából. Hátul a suvadás túlpartján átlép még egy árnyék, kisebb mellékbika ólálkodik a csapat nyomában. Ezt a percet vártam évek óta, tisztán lüktet bennem a felismerés. Jobbján tehén, balján tehén és hátrahajolva elégedetten csipkedi, nyalogatja oldalát a csapatbika. Szemágak, jégágak, középágak - vizslatom a fejdíszt - minden a helyén.  Amint a fejét forgatja, a sötétebb háttér előtt szinte világít jobb szárán a villa, másik oldalon pedig a hófehérre fent abroncsosan beforduló gyilkos dárda. Ötéves kifejlett bika igen gyenge aganccsal, nagyon nekem való dalia. Innám még magamba a pillanatot, várnám, hogy bőgjön is, de nem lehet. A szél megtréfálna, és a kertkapuban tébláboló sötétedés is szorít már, így magas lapra fogva odalövök! A buffanásra összeomlott a dárdás csapatbika és a csalfa dámák kámforként illantak el a potyázó fiatalabb lovag díszkíséretében.
Olajozottan csúszik helyére az újabb töltés, rezzenéstelenül célzom a helyet a lucernában percekig. Nem hiába! Felemelkedik az agancsos fej egyszer, kétszer, majd feltápászkodik a hátuljával, miközben küzd, nem adja magát! Csak be ne essen az árokba! Muszáj újra lőnöm. Eldől, de nem várok, mert nem jó pozícióból kapta a lövést, csak kis időt nyertem. Mire ötvenre érek, nagybetegen újra csülökre kap a szívós vad, és megint farral felém, így körbenyargalom, és oldalról végre ellőhetem a nyakát, mire végleg ledől.   
     
Török nyárfalombot a kiváltás helyén, méltóképpen búcsúztatom az én királyom. Nem kapkodok telefonért-fényképezőért, minek is, térerő sincs és nem is hiányzik egyik sem most. Mellkasra fogott kalappal nézem a sötét fellegeket, köszönöm a Mindenhatónak, hogy ma énrám figyelt pár percig és letérdelve simogatom a bika homlokát, kérem a bocsánatát a szenvedésért! Fülemben csengenek Dávid barátom szavai, amimtől örömömben megtelnek a szemeim:

-   Na, látod, ettől szép a vadászat!  Amikor érzed, hogy van valami a szíved helyén!


Vadászüdvözlettel: Csincsák Róbert







 Wave
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #10858 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 22:26:13 »

Robi!
Pár megjegyzés a történethez:
A bőgőteknőben azért nem érezted jól magad, mert:
1. bele kellett volna brunyálnod, esetleg még egyéb testnedvekkel megjelölnöd, abban meghemperegni, 5-6 napig nem fürdeni.....csodákra képes.....főleg utána otthon Ördög
2. az orrod előtt akkora parlagfű maradt, hogy a könnyiden át akkor sem láttad volna meg a bikát, ha odalibeg eléd és szabályszerű testtartásban "lelövésre jelentkezik".  Vigyorog
A "módszert" meg az "Eladó" rovatba kéretik áttetetni valamelyik modival, aztán a hasznot meg közösen lehúzzuk róla Angyal

Mivel én már szóban gratuláltam, itt most jól nem fogok...ne mondják, hogy ez csak egy gratulafórum.... Nyihi

De azért:  Piál Emelem Igen
 Wave 
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #10859 Dátum: 2015. Szeptember 08. - 22:33:48 »

Természetesen jól esik a törődés, fetrengek a röhögéstől! Tiéd Mester az összes jog és bevétel. A parlagfűvel semmi bajom, még, a 'gyökerekkel' annál inkább. Mindig feldobod a napom. Vigyázz magadra Barátom!
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
Oldalak: 1 ... 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 [724] 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 ... 933   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: