Oldalak: 1 ... 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 [575] 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 ... 933   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Szarvasbika  (Megtekintve 1914558 alkalommal)
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #8610 Dátum: 2013. Február 11. - 10:33:10 »

Wave Ördög Vigyorog

Kedves Jóakaratú Barátom !
Ha már szögmérés , meg időutazás , -a vadgazdálkodásban - akkor is csak '71 - '85-6-ig kell vissza teleportálni magunkat . Ott egy kicsit állítani a jövőképen , aztán újra mehet a verkli !!!   OOO Táncol

 Angyal Bow Emelem


... csak tovább viszem a gondolataim, nem tudom megállni, bár nehéz leírni  Vigyorog  ez a fórum az oka!  Türelmetlenül egyébként bent maradna, úgysem hallgatna meg senki, ha igen, akkormeg egyik fülén be másikon ki...  Figyelmes olvasás Vagy csak  ki Röhög -ne Szóval  Vigyorog ha jól bele gondolok ez is egy olyan dolog ebben az országban, amiben nem bánnám ha átesnénk (átestünk volna) a "ló túloldalára". A 70-80-as évek elején, közepén szép bikák voltak, igaz akkor sem voltak errefelé 15 kilósak, mert a táj a  fauna nem engedi, de voltak szép bikák és ez tény, a vadászat egy "elit dolognak, hobbinak" számított. Az gímszarvas állomány jórészt szép egészséges egyedekből állt, de eltudnám képzelni, a "ló másik oldalát" , és 2013 tavaszán az lenne a hír, hogy a felelős emberek (((az ország gazdasági vérkeringésében meghatározó szerepet játszó, iszonyt gazdag, tehetős, milliárdos újgazdag vadászemberek támogatása, "szponzorálása" mellett))) "nagyon elcseszték" az egész itteni vadgazdálkodást, mert a sűrűn leszálló külföldi vendégvadászokat szállító helikopterek zaja zavarja a vadakat, és egyszerűen sok agancsozó nem tud kijutni a szigorúan ellenőrzött, erdei "seriff-ek" által is felügyelt területekre, mert mozgásérzékelős detektoros kamerák figyelik a tiltott erdei területek minden négyzetméterét, és szinte nincs is megélhetési agancsozás, ugyanis azok a szegény emberek akik manapság rákényszerülnek, most a hatalmas erdőterületeket tisztítják, etetőket töltik, ősszel betakarítják a hatalmas, művelt területekről a télire szükséges takarmányt...stb  De eszükbe sincs a vadat űzve erdőbe járni és agancsot keresni, amiből egyébként is csak néhány napi élelem szükségletüket fedeznék, mert annyi munkát adnak nekik a helyi vad és erdőgazdaságok... A hobbi agancsozók, természetjárók, fotósok  területen való tartózkodását is szigorú előírások, engedélyek szabályozzák. Járműveket használni tilos, kutyával kimenni tilos...stb.stb. és a felszedett 7-8-9 kg-os 10-20 ágú félszár agancsokat minden erdőjáró kötelesek bemutatni a terület gazdájának, aki a bemutatott agancsokból tájékozódik az állomány minőségéről, mennyiségéről, ami nagyon fontos, hiszen az ország gazdasága szempontjából is meghatározó ágazat egyre gyorsuló fejlődése a cél...stb  ...hoppp...bilibe ért a kezem...  Nooormalis?   Ördög  ...ez már sci-fi kategória...    OOO Röhög
Naplózva

" There is good out there "
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #8611 Dátum: 2013. Február 11. - 11:45:42 »

...hoppp...bilibe ért a kezem...  Nooormalis?   Ördög  ...ez már sci-fi kategória...    OOO Röhög

 Vigyorog Röhög  Az !!!   Vigyorog Röhög
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #8612 Dátum: 2013. Február 11. - 11:51:28 »

ami nagyon fontos, hiszen az ország gazdasága szempontjából is meghatározó ágazat egyre gyorsuló fejlődése a cél...stb  ...hoppp...bilibe ért a kezem...  Nooormalis?   Ördög  ...ez már sci-fi kategória...    OOO Röhög

Igen, a felvázolt rendszered tényleges megvalósulásának realitása pillanatnyilag elhanyagolható.
Az ágazat részesedése a bruttó nemzeti termékből jelenleg olyan 0.4 ezrelék, tehát semmiképpen sem nevezhető meghatározó tényezőnek.
Tisztelt vadásztársak, EZ CSAK NEKÜNK FONTOS. Ami problémát mi nem oldunk meg, azt senki nem fogja.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #8613 Dátum: 2013. Február 11. - 12:58:20 »



Ez a Földnek fontos !!!

 A "bruttó nemzeti termék" meg nem vadgazdálkodási , hanem pénz -  és közgazdasági kitalálmány . . . !   Nyihi



 Wave Emelem
Naplózva
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #8614 Dátum: 2013. Február 11. - 13:24:33 »


 A "bruttó nemzeti termék" meg nem vadgazdálkodási , hanem pénz -  és közgazdasági kitalálmány . . . !   Nyihi


Minden összefügg mindennel: Ha megfelelő, vagy kiemelkedő a termőföld, az erdőgazdálkodás, és a vadgazdálkodás, akkor magasabb színvonalon lehet erdőt, földet művelni, ezáltal az állatokkal a vaddal gazdálkodni, ezáltal lehet cserekereskedelmet bonyolítani, vagyis a megfelelő "árunkért", megfelelő "árut" kapni. Vagyis a kapitális gímbika vadászatért 10 milliókat kapni, és ezáltal lehet a  szegény önhibájukon kívül munkanélkülivé vált embereknek munkát adni és fizetést adni, amit majd elköltenek a boltokban, amik kisvállalkozások, és a kisvállalkozó is tud adózni, színvonalasan tud élni... De csökken a megélhetési bűnözés is! Meg eljön a pénzes külföldi vendégvadász kapitális gímbikát lőni, megszáll a kisvállalkozó kisvendéglőjében, eszik, iszik, vadászfestményeket vásárol!!!  Vigyorog itthagyja az "áruját" eu-ját a vadásztársaságoknál az utazási irodákban, benzinkutakban stb.stb. Pörög az élet, a gazdaság... stb  :Mosolyog Ördög halad mindenki, és van jövő... szóval ez a sci-fi tudod Károly...  Figyelmes olvasás  Emelem
Naplózva

" There is good out there "
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #8615 Dátum: 2013. Február 11. - 14:46:47 »


 A "bruttó nemzeti termék" meg nem vadgazdálkodási , hanem pénz -  és közgazdasági kitalálmány . . . !   Nyihi

 Wave Emelem

Károly, számomra a szarvas sokkal fontosabb mint a "dzsidipi", következésképpen engem nem kell meggyőznöd.
A törvényhozókat meg úgysem tudod, nekik ez az iránymutató fáklya.
Azzal törődnek, ami ezt a közgazdasági kategóriát leginkább befolyásolja, hiszen ettől függ részben az az újraválasztásunk, részben az általuk újraelosztható pénz.

Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #8616 Dátum: 2013. Február 11. - 15:04:25 »

Szervusz Elaccc! Emelem

Azért lenne egy-két lehetőség az agancsgyűjtés és a vad zavarásának megelőzésére. Mint Lajos is írta, ez csak nekünk fontos,  de egy kalap sza..(mócát) sem ér, ha mi vadászok sem élünk a lehetőségekkel.


2. § A vadászati jog:
d) a hullatott agancs, valamint

9. § (1) A vad az állam tulajdonában van.

(2)7 A vadászterületen elejtett, elfogott vad (ideértve annak trófeáját is), a hullatott agancs, a szárnyas vad jogszerűen gyűjtött tojása, az elhullott vad teteme a jogosult tulajdonába kerül.
(3) A nem vadászterületen elhullott vad teteme, valamint a hullatott agancs annak a jogosultnak tulajdonába kerül, amelyiknek a vadászterületéről a vad oda került. Kétség esetén tulajdonosnak a fellelés helye szerinti legközelebbi vadászterület jogosultját kell tekinteni.

28. §
(2) A vadászaton kívül a vad nyugalmát mindenki köteles megóvni. Tilos vadászaton kívül a vad fennmaradását bármilyen módon veszélyeztetni.
(3) A vad védelme érdekében tilos a vad búvó-, lakó-, és táplálkozási, valamint szaporodási vagy költési helyét zavarni. Nem minősül zavarásnak az okszerű mező- és erdőgazdálkodással összefüggő tevékenység, ideértve a halastavak lehalászását is.


Tehát: "A hullott agancs gyűjtését a vadászati jog szabályozza, hangsúlyozta Tengerdi Győző is, a HM Verga Zrt. vezérigazgatója. Amíg a bika fején van az agancs, addig az államé, ha leesik, akkor már vadászatra jogosult tulajdona. Ha valaki engedély nélkül megszerzi (még a földről sem vehető fel!), lopást követ el, és elzárással is büntethető."

És ha már az eretnek gondolatoknál járunk:
Ezelőtt negyven évvel senki sem gondolta volna, hogy azon a területen ahol több ezer vadfácánt lőttünk évente, harminc éve csak azt lőjük amit tenyésztünk. Így is csak keveset. Senki sem gondolta volna, hogy a mezei nyúl lassan bekerül a kipusztuló állatok közé.  Azt sem hiszem, hogy akár még pár éve bárki gondolta volna, hogy toportyánféregre fogunk vadászni.    ( ....... mindenki folytathatja )
Én is szívesebben vadászok hosszú farkú, nagy sarkantyús kakasra, ezerrel húzó vadkacsára, igazi fekete csuhás vaddisznóra (a babos, vagy  vörös göndör szőrű helyett) de lassan tudomásul kell venni, hogy a Vadászat már soha nem lesz a régi! Úgy gondolom, akár a 70-es évekre visszagondolva is, igen csak megváltozott a vadállomány úgy számszakilag, mint minőségileg,  már elég régen nem mondhatjuk el, hogy vadászati nagyhatalom vagyunk.  Az idő, a természetes élettér, a takarmány,... változik, és aki ezt nem veszi tudomásul az lemarad. (Nézzük csak meg, hogy egyre több a ranglistára került vad a környező országokban.)  Egyre többen fogadják el, és vadásznak kertekben, egyre többen keresik a nagy, akár "tuningolt" trófeákat is. Véleményem szerint, nagyon gyorsan el kell tudni dönteni, hogy akarunk e változtatni megszokott felfogásunkon, beidegződött gyakorlatainkon, vagy tudomásul vesszük, hogy hagyományos gazdálkodással lecsúszunk a búvárbéka alá! Természetesen nem arra gondolok, hogy most aztán nyomni kell minden szintetikus sz@rt, de igen is szükség van a klf takarmánykiegészítőkre. Már nem elég a kukorica, széna téli etetése, mert a bekerített erdőkben, beszántott földeken már más takarmányt szinte nem is nagyon talál a vad.
Szép dolog a hagyományőrzés, az értékeinkhez való ragaszkodás, csak azt kell mérlegelni, hogy azok az értékek szép lassan lesüllyednek a nullára.
Ha még sokáig sopánkodunk, ha tovább döngetjük a mellünket, hogy mi milyen természetes körülmények között gazdálkodunk, ha nem váltunk szemléletet, ha nem állítjuk meg pl. a vaddisznók lassan minden életteret elfoglaló térhódításait, ha nem kezdjük el a rendszeres ragadozó gyérítéseket, pár év/évtized múlva csak a vadászházak kályhái mellett beszélgethetünk vadászat helyett. Persze, ez nem azon a pár ezer vadászon múlik akik itt vagyunk a fórumon, de ha már központilag nem tesznek semmit, talán mi is elkezdhetjük egy kicsit oltani (jó irányban) saját környezetünket, és előbb utóbb csak meghallják többen is.

Persze, lehet velem nem egyetérteni, de így gondolom, és  az egyáltalán nem biztos, hogy jól.
Már csak azért sem, mert nekem igen is tudnak tetszeni a kifestett, kozmetikába (is) járó fitneszlányok ( látok is naponta vagy 250-et, és mondhatom nagy része igen szép)) és nem biztos, hogy  tetszik minden havasi legelőn felnőtt hamvas bőrű üde leányzó  főleg a medicinlabda melleivel, riskáét megszégyenítő  ringó fenekével, negyvenötös bicepszével, és nyolcvan kilójával! Röhög Stoel
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #8617 Dátum: 2013. Február 11. - 16:27:12 »

Pörög az élet, a gazdaság... stb  :Mosolyog Ördög halad mindenki, és van jövő... szóval ez a sci-fi tudod Károly...  Figyelmes olvasás  Emelem

Ja - ja !  Meg beteges , lázálmukban a hagymázas önkívületi állapotban lévő bankártojások hazudoznak a több steksz reményében , miközben a helyezkedő erdészeti vezérigazgatók vendégül látják " iket " . . . !     Doof Nyihi Nyihi

 Emelem

Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #8618 Dátum: 2013. Február 11. - 17:05:11 »

Elaccc  Emelem ! Megértem hogy neked és még sok vadásznak is tetszenek az ilyen trófeák ,.
Véleményem szerint meg nem kellene mesterségesen beleavatkozni + etetőkkel , minőségi vadföldekkel .
Arra ott vannak a kertek .  Emelem
  Még egyszer , mint az idézetből látszik Arra ott vannak a kertek   Röhög Röhög

Attila az elől én sem zárkózom el , ha a piac megkívánja ám legyen gigantománia . Teljesen zárt rendszerben .
Mindig vissza nézel akkor így - volt meg úgy volt . A föld művelést kellene a régi kerékvágásba visszaterelni ,
/ persze csak  pozitív értelemben / A másik addig őrizzük meg a természetes állapotokat amíg csak lehet ,.
Ne feledjük a ükunokánknak is kell majd a FÖLD   Emelem
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #8619 Dátum: 2013. Február 11. - 18:22:38 »

 
Ne feledjük a ükunokánknak is kell majd a FÖLD   Emelem

Az nem biztos, ha a ma élő generációk élhetetlen világot teremtenek!  Fejvakarás
Naplózva

" There is good out there "
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #8620 Dátum: 2013. Február 11. - 18:36:25 »

Ja - ja !  Meg beteges , lázálmukban a hagymázas önkívületi állapotban lévő bankártojások hazudoznak a több steksz reményében , miközben a helyezkedő erdészeti vezérigazgatók vendégül látják " iket " . . . !     Doof Nyihi Nyihi

 Emelem



Ezeknek mond el, hogy mikor az erdőben rátalálsz a  szarvasbika fekhelyére az jó szagú, sőt már már illata van!  Vigyorog  Vagy szép, sőt csodálatos egy avarban lehullott szarvasagancs és mámorító érzés rátalálni... Vagy a szélfútta hegytetőn a magas fűben, friss oxigéndús levegőben hanyatt feküdni és hallgatni a varjak károgását, érezni az avar illatát a szabadságot, megállítani az időt, élvezni az életet a pillanatot, azt kívánni, hogy mások is érezhessék... Vigyorog

... a luxus merci bőrkárpitjának, és a pénznek jobb szaga van!!! A Te érzéseid, meg világnézeted mehet a kukába, túl "primitív"...  Nyihi  "Istent játszani jobb, más szenvedése árán is, kit érdekel a szarvasbika, vagy a szegény ember...  :Mosolyog   (((káros demagóg gondolkodás...fújjjjj  Tasli  (((hülyeség azt képzelni, hogy ezek a gondolatok csak addig járnak az eszembe, míg megnem nyerem a lottó ötöst, utána elfelejteném...  NoNo   Kacsint
Naplózva

" There is good out there "
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #8621 Dátum: 2013. Február 11. - 19:28:24 »

Lacus! Emelem

Én nem a gigantikus (ősszarvas) agancsméretre gondolok, hanem arra, amit a természet már nem tud megadni, azt nekünk kell pótolni!

Nem hiszem, hogy komolyan gondolod, hogy a  földművelést a régi kerékvágásba vissza lehet terelni?
Szerinted, nem afelé megy az egész világ, hogy minél gyorsabban, minél fejlettebb technikával, egyre több kemikáliával, génkezelt vetőmagokkal egyre többet termeljen a világ minden  termelője?
Így sem tud a Föld annyit teremni amennyi a 7 milliárd embernek kellene!
Lacus! Ne kergess csalóka álmokat! Nagyon rövid időn belül eljön az az idő, mikor csak néhány megszállottunkat fog érdekelni, hogy mekkora az agancs, a csiga, az agyar, és milliókat az, hogy mennyi kaja van benne, mi meg vért fogunk pisilni, hogy valami megmaradjon a vadjainkból!
Már így is vannak részei az országnak, ahol a vadászok is szemet hunynak a kutyás-lándzsás orvvadászatokon. Mikor rákérdeztem miért, azt válaszolták, B+ nekik is enni kell! :Mosolyog Szomorú

 Wave Attila


Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #8622 Dátum: 2013. Február 11. - 19:44:39 »

Minden összefügg mindennel: Ha megfelelő, vagy kiemelkedő a termőföld, az erdőgazdálkodás, és a vadgazdálkodás, akkor magasabb színvonalon lehet erdőt, földet művelni, ezáltal az állatokkal a vaddal gazdálkodni, ezáltal lehet cserekereskedelmet bonyolítani, vagyis a megfelelő "árunkért", megfelelő "árut" kapni. Vagyis a kapitális gímbika vadászatért 10 milliókat kapni, és ezáltal lehet a  szegény önhibájukon kívül munkanélkülivé vált embereknek munkát adni és fizetést adni, amit majd elköltenek a boltokban, amik kisvállalkozások, és a kisvállalkozó is tud adózni, színvonalasan tud élni... De csökken a megélhetési bűnözés is! Meg eljön a pénzes külföldi vendégvadász kapitális gímbikát lőni, megszáll a kisvállalkozó kisvendéglőjében, eszik, iszik, vadászfestményeket vásárol!!!  Vigyorog itthagyja az "áruját" eu-ját a vadásztársaságoknál az utazási irodákban, benzinkutakban stb.stb. Pörög az élet, a gazdaság... stb  :Mosolyog Ördög halad mindenki, és van jövő... szóval ez a sci-fi tudod Károly...  Figyelmes olvasás  Emelem

Nem utópia ez, sőt így kéne működnie az országnak! "Rend a lelke mindennek!" Csak ehhez vaskezű vezető kéne, vastörvényekkel! Na itt van kis hiba, ehhez nem látom a politikai akaratot! Szomorú
Naplózva
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #8623 Dátum: 2013. Február 11. - 19:47:14 »

Lacus! Emelem

Én nem a gigantikus (ősszarvas) agancsméretre gondolok, hanem arra, amit a természet már nem tud megadni, azt nekünk kell pótolni!

Nem hiszem, hogy komolyan gondolod, hogy a  földművelést a régi kerékvágásba vissza lehet terelni?
Szerinted, nem afelé megy az egész világ, hogy minél gyorsabban, minél fejlettebb technikával, egyre több kemikáliával, génkezelt vetőmagokkal egyre többet termeljen a világ minden  termelője?
Így sem tud a Föld annyit teremni amennyi a 7 milliárd embernek kellene!
Lacus! Ne kergess csalóka álmokat! Nagyon rövid időn belül eljön az az idő, mikor csak néhány megszállottunkat fog érdekelni, hogy mekkora az agancs, a csiga, az agyar, és milliókat az, hogy mennyi kaja van benne, mi meg vért fogunk pisilni, hogy valami megmaradjon a vadjainkból!
Már így is vannak részei az országnak, ahol a vadászok is szemet hunynak a kutyás-lándzsás orvvadászatokon. Mikor rákérdeztem miért, azt válaszolták, B+ nekik is enni kell! :Mosolyog Szomorú

 Wave Attila







"Így sem tud a Föld annyit teremni amennyi a 7 milliárd embernek kellene!"----Tévedsz Attila, tud a többszörösének is! Amit alább írtam ide is másolhatnám.
Naplózva
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #8624 Dátum: 2013. Február 11. - 20:04:25 »

Már most rossz az elosztás és jön majd még az édesvíz !!!  Lesz itt nemulass , meg minden . . . !   Vállat von Nyihi
Naplózva
Oldalak: 1 ... 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 [575] 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 ... 933   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: