Troja
|
|
« Új üzenet #90 Dátum: 2009. December 09. - 14:09:50 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #91 Dátum: 2009. December 09. - 14:26:31 » |
|
Komolyan mondom, ha valaki még egy kolbászos, szalámis képet feltesz, feljelentést teszek! Mióta végét vetett a család a disznóvágásoknak, azóta nem jutottam egy igazán jó sült kolbász közelébe... a füstölt barátaikról nem is beszélve...
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #92 Dátum: 2009. December 09. - 14:47:12 » |
|
Komolyan mondom, ha valaki még egy kolbászos, szalámis képet feltesz, feljelentést teszek! Mióta végét vetett a család a disznóvágásoknak, azóta nem jutottam egy igazán jó sült kolbász közelébe... a füstölt barátaikról nem is beszélve... Látod, ha tavaly nem siettél volna el a Somáéknál megtartott galambozásról, akkor nem lett volna ilyen problémád
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #93 Dátum: 2009. December 09. - 16:18:04 » |
|
Látod, ha tavaly nem siettél volna el a Somáéknál megtartott galambozásról, akkor nem lett volna ilyen problémád Nagyon gyorsan elhúztam a csíkot, ugyanis ott sem voltam.
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
manipulus
|
|
« Új üzenet #94 Dátum: 2009. December 09. - 16:52:21 » |
|
Tisztelt Vadásztársak!
Szeretném kérni a segítségeteket. A vadszalámiról és füstölt áruk készítéséből és végfelhasználásából írom a szakdolgozatomat. Minden mennyiségben elfogadok kóstolót a különböző receptek elbírálásához.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Vadászüdv: Csaba
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #95 Dátum: 2009. December 09. - 17:05:39 » |
|
Nagyon gyorsan elhúztam a csíkot, ugyanis ott sem voltam. Nem neked kellett korábban elmenned valami miatt?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #96 Dátum: 2009. December 09. - 17:06:38 » |
|
Szeretném kérni a segítségeteket. A vadszalámiról és füstölt áruk készítéséből és végfelhasználásából írom a szakdolgozatomat. Minden mennyiségben elfogadok kóstolót a különböző receptek elbírálásához.
Cseles
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
bferi
|
|
« Új üzenet #97 Dátum: 2009. December 09. - 17:39:02 » |
|
Tisztelt Vadásztársak!
Szeretném kérni a segítségeteket. A vadszalámiról és füstölt áruk készítéséből és végfelhasználásából írom a szakdolgozatomat. Minden mennyiségben elfogadok kóstolót a különböző receptek elbírálásához.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Vadászüdv: Csaba
Csabi! Küldtem volna egy kis kóstolót, de az enyémben csak disznó meg egy kis marha van, vadhús nincsen, így nem vennéd hasznát a szakdolgozatodhoz! >
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. December 09. - 17:53:43 írta Horrido »
|
Naplózva
|
-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram? -Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
|
|
|
manipulus
|
|
« Új üzenet #98 Dátum: 2009. December 09. - 21:26:14 » |
|
Csabi! Küldtem volna egy kis kóstolót, de az enyémben csak disznó meg egy kis marha van, vadhús nincsen, így nem vennéd hasznát a szakdolgozatodhoz! > Basszus! De kell mindenképpen kontroll vizsgálati anyag is, hogy mi a különbség a vad és a hagyományos kolbászok között.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #99 Dátum: 2009. December 09. - 21:56:06 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
manipulus
|
|
« Új üzenet #100 Dátum: 2009. December 09. - 22:06:43 » |
|
Én azt tanultam, hogy egy mérés nem mérés, két mérés egy fél mérés..... Szóval majd én segítek dönteni Neked... Ha meglesznek a vizsgálati anyagok akkor összeülünk egy konzíliumra.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ma-98
|
|
« Új üzenet #101 Dátum: 2009. December 30. - 09:20:42 » |
|
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hozzátok, tud e valaki valamit arról, hogyan lehet ill kell a vaddisznó sonkát elkészíteni? A boltokban láttam ilyet szőrben bőrben, és érdekelne a módszer mert ki szeretném próbálni. Segítséget köszönve, és BÚÉK mindenkinek: Ma-98
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #102 Dátum: 2009. December 30. - 18:50:37 » |
|
Szia Ma-98! Szőröstül bőröstül? Az nem tudom, de pörzsölve ugyan úgy, mint a házi disznót. Nem tudom, ki hogy van vele, de én a vaddisznót csak főzve sütve fogyasztom!!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Bobakos
|
|
« Új üzenet #103 Dátum: 2009. December 31. - 04:13:07 » |
|
Ördöglábnak hívják. Bizarr látvány! Múltkor én is rábeszéltem magam, azután mégsem lett belőle semmi. Először nagynyomású mosóval letakarítod a disznót, vagyis a hátulját. A pác és a füstölés ugyanúgy egyéni ízlés szerint mint a házisonkánál. Annyi a különbség, hogy ezt be kell injektálni a páclével, mert másképp nem járja át. Ha nem nyersen akarod enni, nincs baj a vizsgálattal sem.
|
|
|
Naplózva
|
Itt van egy süldő..... ... jó lesz ez kannak is!
|
|
|
Ma-98
|
|
« Új üzenet #104 Dátum: 2009. December 31. - 08:00:58 » |
|
Köszönöm a válaszokat! Nem nyersen akarom fogyasztani, csak próba ként csinálnék mert van egy 5-7 kg-s combom szőrösen. Már le van tisztítva, kicsontozva és teszem bele először a száraz pácba, majd 5 nap múlva a nedvesbe. Azt szoktuk csinálni, hogy be injektáljuk, így a húst biztosan átjárja a sós páclé. Ha készen leszek a füstöléssel képet rakok fel róla. Üdv és Boldog Új Évet Mindenkinek: Ma-98
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|