Oldalak: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 42   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vadszalámi, kolbász, sonka, füstölés.  (Megtekintve 217593 alkalommal)
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #90 Dátum: 2009. December 09. - 14:09:50 »

 Kajat
Naplózva
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #91 Dátum: 2009. December 09. - 14:26:31 »

Komolyan mondom, ha valaki még egy kolbászos, szalámis képet feltesz, feljelentést teszek!  Nyami Nyálcsorog
Mióta végét vetett a család a disznóvágásoknak, azóta nem jutottam egy igazán jó sült kolbász közelébe... a füstölt barátaikról nem is beszélve...  Rííí
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #92 Dátum: 2009. December 09. - 14:47:12 »

Komolyan mondom, ha valaki még egy kolbászos, szalámis képet feltesz, feljelentést teszek!  Nyami Nyálcsorog
Mióta végét vetett a család a disznóvágásoknak, azóta nem jutottam egy igazán jó sült kolbász közelébe... a füstölt barátaikról nem is beszélve...  Rííí
Látod, ha tavaly nem siettél volna el a Somáéknál megtartott galambozásról, akkor nem lett volna ilyen problémád  Nyihi
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #93 Dátum: 2009. December 09. - 16:18:04 »

Látod, ha tavaly nem siettél volna el a Somáéknál megtartott galambozásról, akkor nem lett volna ilyen problémád  Nyihi
Nagyon gyorsan elhúztam a csíkot, ugyanis ott sem voltam.  Ördög Bion
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
manipulus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1179


Vadásztacskó vezető


WWW
« Új üzenet #94 Dátum: 2009. December 09. - 16:52:21 »

Tisztelt Vadásztársak!

Szeretném kérni a segítségeteket. A vadszalámiról és füstölt áruk készítéséből és végfelhasználásából írom a szakdolgozatomat. Minden mennyiségben elfogadok kóstolót a különböző receptek elbírálásához.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Vadászüdv: Csaba



Naplózva

Nem láttam még vadat, mely szánná magát.
A madár fagyottan zuhan le az ágról,
de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát.

www.vadaszkutyaiskola.freewb.hu
http://manipulus.ewk.hu/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #95 Dátum: 2009. December 09. - 17:05:39 »

Nagyon gyorsan elhúztam a csíkot, ugyanis ott sem voltam.  Ördög Bion
Nem neked kellett korábban elmenned valami miatt?
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #96 Dátum: 2009. December 09. - 17:06:38 »

Szeretném kérni a segítségeteket. A vadszalámiról és füstölt áruk készítéséből és végfelhasználásából írom a szakdolgozatomat. Minden mennyiségben elfogadok kóstolót a különböző receptek elbírálásához.

Cseles  Ördög Ördög Ördög
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
bferi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1024


« Új üzenet #97 Dátum: 2009. December 09. - 17:39:02 »

Tisztelt Vadásztársak!

Szeretném kérni a segítségeteket. A vadszalámiról és füstölt áruk készítéséből és végfelhasználásából írom a szakdolgozatomat. Minden mennyiségben elfogadok kóstolót a különböző receptek elbírálásához.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Vadászüdv: Csaba


Csabi!

Küldtem volna egy kis kóstolót, de az enyémben csak disznó meg egy kis marha van, vadhús nincsen, így nem vennéd hasznát a szakdolgozatodhoz!  >Nevet
« Utoljára szerkesztve: 2009. December 09. - 17:53:43 írta Horrido » Naplózva

-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram?
-Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
manipulus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1179


Vadásztacskó vezető


WWW
« Új üzenet #98 Dátum: 2009. December 09. - 21:26:14 »

Csabi!

Küldtem volna egy kis kóstolót, de az enyémben csak disznó meg egy kis marha van, vadhús nincsen, így nem vennéd hasznát a szakdolgozatodhoz!  >Nevet


Basszus! De kell mindenképpen kontroll vizsgálati anyag is, hogy mi a különbség a vad és a hagyományos kolbászok között. Wave Táncol
Naplózva

Nem láttam még vadat, mely szánná magát.
A madár fagyottan zuhan le az ágról,
de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát.

www.vadaszkutyaiskola.freewb.hu
http://manipulus.ewk.hu/
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9530


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #99 Dátum: 2009. December 09. - 21:56:06 »

Basszus! De kell mindenképpen kontroll vizsgálati anyag is, hogy mi a különbség a vad és a hagyományos kolbászok között. Wave Táncol

Én azt tanultam, hogy egy mérés nem mérés, két mérés egy fél mérés.....

Szóval majd én segítek dönteni Neked...  Nyihi Nyihi Nyihi
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
manipulus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1179


Vadásztacskó vezető


WWW
« Új üzenet #100 Dátum: 2009. December 09. - 22:06:43 »

Én azt tanultam, hogy egy mérés nem mérés, két mérés egy fél mérés.....

Szóval majd én segítek dönteni Neked...  Nyihi Nyihi Nyihi

Ha meglesznek a vizsgálati anyagok akkor összeülünk egy konzíliumra.
Naplózva

Nem láttam még vadat, mely szánná magát.
A madár fagyottan zuhan le az ágról,
de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát.

www.vadaszkutyaiskola.freewb.hu
http://manipulus.ewk.hu/
Ma-98
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 358


« Új üzenet #101 Dátum: 2009. December 30. - 09:20:42 »

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hozzátok, tud e valaki valamit arról, hogyan lehet ill kell  a vaddisznó sonkát elkészíteni?
A boltokban láttam ilyet szőrben bőrben, és érdekelne a módszer mert ki szeretném próbálni.
Segítséget köszönve, és BÚÉK mindenkinek: Ma-98  Emelem
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #102 Dátum: 2009. December 30. - 18:50:37 »

Szia Ma-98!

Szőröstül bőröstül? Fejvakarás Fejvakarás Fejvakarás

Az nem tudom, de pörzsölve ugyan úgy, mint a házi disznót.
Nem tudom, ki hogy van vele, de én a vaddisznót csak főzve sütve fogyasztom!!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Bobakos
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1117


« Új üzenet #103 Dátum: 2009. December 31. - 04:13:07 »

Ördöglábnak hívják. Bizarr látvány!
Múltkor én is rábeszéltem magam, azután mégsem lett belőle semmi.
Először nagynyomású mosóval letakarítod a disznót, vagyis a hátulját.
A pác és a füstölés ugyanúgy egyéni ízlés szerint mint a házisonkánál. Annyi a különbség, hogy ezt be kell injektálni a páclével, mert másképp nem járja át.
Ha nem nyersen akarod enni, nincs baj a vizsgálattal sem.
Naplózva

Itt van egy süldő.....   ...  jó lesz ez kannak is!
Ma-98
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 358


« Új üzenet #104 Dátum: 2009. December 31. - 08:00:58 »

Köszönöm a válaszokat!
Nem nyersen akarom fogyasztani, csak próba ként csinálnék mert van egy 5-7 kg-s combom szőrösen. Már le van tisztítva, kicsontozva és teszem bele először a száraz pácba, majd 5 nap múlva a nedvesbe. Azt szoktuk csinálni, hogy be injektáljuk, így a húst biztosan átjárja a sós páclé.
Ha készen leszek a füstöléssel képet rakok fel róla.
Üdv és Boldog Új Évet Mindenkinek: Ma-98 Emelem Koccint Pezsgő
Naplózva
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 42   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: