Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #450 Dátum: 2013. Június 09. - 12:52:43 » |
|
Ügyes!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #451 Dátum: 2013. Június 09. - 16:28:32 » |
|
Ügyes elmés szerkezet!
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
pisti848
Rügy
Nem elérhető
Hozzászólások: 1
|
|
« Új üzenet #452 Dátum: 2013. December 06. - 15:15:33 » |
|
Sziasztok! Én holnap töltök szarvas szalámit, 19 kiló szarvashoz adok még 10 kiló sertést és 8 kiló szalonnát....Mi a véleményetek, jó az arány?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Dzsi
|
|
« Új üzenet #453 Dátum: 2013. December 06. - 15:58:31 » |
|
Sziasztok! Én holnap töltök szarvas szalámit, 19 kiló szarvashoz adok még 10 kiló sertést és 8 kiló szalonnát....Mi a véleményetek, jó az arány?
70% szarvashús 30% hasaalja szalonna. Szerintem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #454 Dátum: 2013. December 06. - 19:44:54 » |
|
Sziasztok! Én holnap töltök szarvas szalámit, 19 kiló szarvashoz adok még 10 kiló sertést és 8 kiló szalonnát....Mi a véleményetek, jó az arány?
Elég száraznak gondolom ebben az arányban. A saját recept aránya a következő: 1/3 szarvas színhús 1/3 sertés színhús 1/3 császárvég De rossz biztosan nem lesz, legfeljebb hamarabb lehet vele verekedni
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #455 Dátum: 2013. December 06. - 20:07:46 » |
|
Elég száraznak gondolom ebben az arányban. A saját recept aránya a következő: 1/3 szarvas színhús 1/3 sertés színhús 1/3 császárvég De rossz biztosan nem lesz, legfeljebb hamarabb lehet vele verekedni Csaba! Ezt milyen szaláminak nevezed? Sertés vagy császárvég szalámi? Beledobsz egy kolibrit és lehetne kolibri szalámi! Én 60 % szarvast teszek bele 10 % mangalica nyesedéket és 30 % mangalica hasalját, de csináltam már 70 % szarvas és 30 % mangalica hasaljából is és jó lett úgy is.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
pati
|
|
« Új üzenet #456 Dátum: 2013. December 06. - 20:15:34 » |
|
Csaba! Ezt milyen szaláminak nevezed? Sertés vagy császárvég szalámi? Beledobsz egy kolibrit és lehetne kolibri szalámi! Én 60 % szarvast teszek bele 10 % mangalica nyesedéket és 30 % mangalica hasalját, de csináltam már 70 % szarvas és 30 % mangalica hasaljából is és jó lett úgy is. Errefelé is az egyharmados arány a "menő" , bár én nem vagyok mérvadó, mert nekem a szalámi disznóból készül.
|
|
|
Naplózva
|
"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem." Üdv: pati
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #457 Dátum: 2013. December 06. - 21:21:20 » |
|
Csaba! Ezt milyen szaláminak nevezed? Sertés vagy császárvég szalámi? Beledobsz egy kolibrit és lehetne kolibri szalámi! Jáá,mint a fülemüle kolbász lóhússal, egy az egyhez arányban. Ein Pferd, eine Nachtigall. De nevezzük "csak szaláminak", mindenféle részrehajlás nélkül
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
Cheyenne
Vendég
|
|
« Új üzenet #458 Dátum: 2013. December 06. - 22:03:13 » |
|
Sziasztok! Én holnap töltök szarvas szalámit, 19 kiló szarvashoz adok még 10 kiló sertést és 8 kiló szalonnát....Mi a véleményetek, jó az arány?
Üdv pisti848! Az arány szerintem, "szinte" tökmindegy. ( amennyiben túl jóra sikerül, előbb, ha nem annyira.., akkor, később fogy el.. .. ) A CSODA, mint fogalom.. , a fűszerezésében, illetve a füstölésében lakozik .. ..Bár, jó vadszalámit, az utóbbi 8-10 évben, nem sikerült készítenem.. .. ..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #459 Dátum: 2014. Január 08. - 10:44:06 » |
|
"Kívánom, hogy iparostársaim a saját boldogulásuk és iparunk fejlesztése szempontjából haszonnal forgassák e könyvet. Budapest, 1929. május hó Bittner János (hentesmester, kormányfőtanácsos, a Budapesti Hentesipartestület elnöke, felsőházi tag) http://www.foodlawment.hu/downloads/bittner_janos_konyv.pdf
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Cheyenne
Vendég
|
|
« Új üzenet #460 Dátum: 2014. Január 08. - 12:10:42 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #461 Dátum: 2014. Január 20. - 17:20:14 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #462 Dátum: 2014. Január 21. - 13:05:50 » |
|
Ha ennek a cikknek a hatására valamelyikőtök úgy dönt, hogy kidobja a frissen füstölt szarvaskolbászát, előtte írjon nekem privátot!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
|
Jager74
|
|
« Új üzenet #464 Dátum: 2015. December 01. - 08:27:01 » |
|
Szombaton megvolt az idei szarvaskolbász-töltésem.Vasárnap kapta az első füstöt,akkor még 4-5 C fok volt a kinti hőmérséklet,tegnap kapta a másodikat,de azt már 10-12 C fok mellett.Mit gondoltok ebben az enyhe időben kapjon még 3.-at?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|