Oldalak: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vadszalámi, kolbász, sonka, füstölés.  (Megtekintve 215640 alkalommal)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #450 Dátum: 2013. Június 09. - 12:52:43 »

Ügyes! Igen
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #451 Dátum: 2013. Június 09. - 16:28:32 »

Ügyes elmés szerkezet! Igen Emelem       
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
pisti848
Rügy
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1


« Új üzenet #452 Dátum: 2013. December 06. - 15:15:33 »

Sziasztok!   Én holnap töltök szarvas szalámit, 19 kiló szarvashoz adok még 10 kiló sertést és 8 kiló szalonnát....Mi a véleményetek, jó az arány?
Naplózva
Dzsi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 517


« Új üzenet #453 Dátum: 2013. December 06. - 15:58:31 »

Sziasztok!   Én holnap töltök szarvas szalámit, 19 kiló szarvashoz adok még 10 kiló sertést és 8 kiló szalonnát....Mi a véleményetek, jó az arány?


70% szarvashús 30% hasaalja szalonna. Szerintem.  Emelem
Naplózva
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #454 Dátum: 2013. December 06. - 19:44:54 »

Sziasztok!   Én holnap töltök szarvas szalámit, 19 kiló szarvashoz adok még 10 kiló sertést és 8 kiló szalonnát....Mi a véleményetek, jó az arány?
Elég száraznak gondolom ebben az arányban.
A saját recept aránya a következő:
1/3 szarvas színhús
1/3 sertés színhús
1/3 császárvég
De rossz biztosan nem lesz, legfeljebb hamarabb lehet vele verekedni Ördög
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #455 Dátum: 2013. December 06. - 20:07:46 »

Elég száraznak gondolom ebben az arányban.
A saját recept aránya a következő:
1/3 szarvas színhús
1/3 sertés színhús
1/3 császárvég
De rossz biztosan nem lesz, legfeljebb hamarabb lehet vele verekedni Ördög

Csaba! Ezt milyen szaláminak nevezed? Sertés vagy császárvég szalámi?  Ördög
Beledobsz egy kolibrit és lehetne kolibri szalámi!  Röhög

Én 60 % szarvast teszek bele 10 % mangalica nyesedéket és 30 % mangalica hasalját, de csináltam már 70 % szarvas és 30 % mangalica hasaljából is és jó lett úgy is.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #456 Dátum: 2013. December 06. - 20:15:34 »

Csaba! Ezt milyen szaláminak nevezed? Sertés vagy császárvég szalámi?  Ördög
Beledobsz egy kolibrit és lehetne kolibri szalámi!  Röhög

Én 60 % szarvast teszek bele 10 % mangalica nyesedéket és 30 % mangalica hasalját, de csináltam már 70 % szarvas és 30 % mangalica hasaljából is és jó lett úgy is.

Errefelé is az egyharmados arány a "menő"  Vállat von, bár én nem vagyok mérvadó, mert nekem a szalámi disznóból készül.  Stoel
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #457 Dátum: 2013. December 06. - 21:21:20 »

Csaba! Ezt milyen szaláminak nevezed? Sertés vagy császárvég szalámi?  Ördög
Beledobsz egy kolibrit és lehetne kolibri szalámi!  Röhög
Jáá,mint a fülemüle kolbász lóhússal, egy az egyhez arányban.
Ein Pferd, eine Nachtigall.  Vigyorog

De nevezzük "csak szaláminak", mindenféle részrehajlás nélkül Kacsint
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Cheyenne
Vendég
« Új üzenet #458 Dátum: 2013. December 06. - 22:03:13 »

Sziasztok!   Én holnap töltök szarvas szalámit, 19 kiló szarvashoz adok még 10 kiló sertést és 8 kiló szalonnát....Mi a véleményetek, jó az arány?


Üdv pisti848!

Az arány szerintem, "szinte" tökmindegy. ( amennyiben túl jóra sikerül, előbb, ha nem annyira.., akkor, később fogy el..  Ördög .. )
 
A CSODA, mint fogalom.. , a fűszerezésében, illetve a füstölésében lakozik ..


..Bár, jó vadszalámit, az utóbbi 8-10 évben, nem sikerült készítenem..   Rííí ..   Stoel ..   Emelem
Naplózva
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4147


TSP


« Új üzenet #459 Dátum: 2014. Január 08. - 10:44:06 »

"Kívánom, hogy iparostársaim a saját boldogulásuk és iparunk fejlesztése szempontjából haszonnal forgassák e könyvet.

Budapest, 1929. május hó

Bittner János
(hentesmester, kormányfőtanácsos, a Budapesti Hentesipartestület elnöke, felsőházi tag)

http://www.foodlawment.hu/downloads/bittner_janos_konyv.pdf


 Emelem
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Cheyenne
Vendég
« Új üzenet #460 Dátum: 2014. Január 08. - 12:10:42 »


        Meghajol  Meghajol  Meghajol ..    Emelem
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #461 Dátum: 2014. Január 20. - 17:20:14 »

http://index.hu/gazdasag/2014/01/20/a_fustolt_kolbaszra_is_raszall_az_eu/
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #462 Dátum: 2014. Január 21. - 13:05:50 »

Ha ennek a cikknek a hatására valamelyikőtök úgy dönt, hogy kidobja a frissen füstölt szarvaskolbászát, előtte írjon nekem privátot!  Röhög
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #463 Dátum: 2014. Január 21. - 18:58:44 »

Ennek bizony a fele se tréfa !!!  A falusi öregek néha 70 - 80 évet is vártak , mire hatott az a gyalázatos sonka , kolbász ... !

 Ördög  Vigyorog

Naplózva
Jager74
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1686


« Új üzenet #464 Dátum: 2015. December 01. - 08:27:01 »

Szombaton megvolt az idei szarvaskolbász-töltésem.Vasárnap kapta az első füstöt,akkor még 4-5 C fok volt a kinti hőmérséklet,tegnap kapta a másodikat,de azt már 10-12 C fok mellett.Mit gondoltok ebben az enyhe időben kapjon még 3.-at?
Naplózva
Oldalak: 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: