Phydhy
Rügy
Nem elérhető
Hozzászólások: 4
|
|
« Új üzenet #375 Dátum: 2013. Január 16. - 16:38:36 » |
|
Köszönöm az eddigi válaszokat! Kezd körvonalazódni bennem a dolog, megpróbáljuk sertéshússal keverni a dámhúst. A másik probléma valószínűleg a dámhús előkészítése lehet.Mi semmilyen extra előkészületet nem csináltunk, ahogy feldolgozásra került a dám, egyből daráltuk és töltöttük. Ezek szerint kell pihentetni,csöpögtetni! Hallottam,hogy van aki egy-két napra beáztatja. Ez szükséges??? Valamint az interneten a recepteket böngészve találtam néhány érdekességet, ami nem tudom, hogy mennyire kell bele, vagy egyáltalán miért használják. Ezek a következők! -Na-benzoát:tudom, hogy tartósítószer, de nem tudom hogy szükséges-e!? -Porcukor: erről fogalmam sincs, miért is használják -Bors: ez is érdekel, hogy mennyire szükséges. Mi a Csabai-kolbász receptjét használjuk és ez bors nélkül készül, de nem tudom, hogy vadkolbászba kell-e!? Minden további tanácsot szívesen fogadok!!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bferi
|
|
« Új üzenet #376 Dátum: 2013. Január 16. - 18:10:46 » |
|
Köszönöm az eddigi válaszokat! Kezd körvonalazódni bennem a dolog, megpróbáljuk sertéshússal keverni a dámhúst. A másik probléma valószínűleg a dámhús előkészítése lehet.Mi semmilyen extra előkészületet nem csináltunk, ahogy feldolgozásra került a dám, egyből daráltuk és töltöttük. Ezek szerint kell pihentetni,csöpögtetni! Hallottam,hogy van aki egy-két napra beáztatja. Ez szükséges??? Valamint az interneten a recepteket böngészve találtam néhány érdekességet, ami nem tudom, hogy mennyire kell bele, vagy egyáltalán miért használják. Ezek a következők! -Na-benzoát:tudom, hogy tartósítószer, de nem tudom hogy szükséges-e!? -Porcukor: erről fogalmam sincs, miért is használják -Bors: ez is érdekel, hogy mennyire szükséges. Mi a Csabai-kolbász receptjét használjuk és ez bors nélkül készül, de nem tudom, hogy vadkolbászba kell-e!? Minden további tanácsot szívesen fogadok!!! Szia! Na-benzoát: kár elrontani szerintem vele a kolbászt, ha már "házi kolbászt" csinálsz, csak természetes dolgokat tegyél bele Porcukor: azt mondják, hogy ízfokozó, meg a vágási felület szép lesz tőle (szaláminál), megint csak hülyeségnek tartom kolbászba tenni, nem ezen fog múlni a kolbász íze Bors: a csabai vagy tót kolbászba valóban nem tesznek borsot, de annál több őrölt parikát és fokhagymát. Ízlés kérdése, én biztos tennék a vadkolbászba borsot, méghozzá fehérborsot. Milyen bélbe szoktatok tölteni? Javaslom a Böllér Kft-nél kapható klipszes textil belet, nálunk bevált, sokáig frissen tartja a kolbászt és nem szárad össze mint a sima műbél. Üdv. bferi
|
|
|
Naplózva
|
-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram? -Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
|
|
|
Phydhy
Rügy
Nem elérhető
Hozzászólások: 4
|
|
« Új üzenet #377 Dátum: 2013. Január 16. - 18:36:34 » |
|
Szia!
Na-benzoát: kár elrontani szerintem vele a kolbászt, ha már "házi kolbászt" csinálsz, csak természetes dolgokat tegyél bele Porcukor: azt mondják, hogy ízfokozó, meg a vágási felület szép lesz tőle (szaláminál), megint csak hülyeségnek tartom kolbászba tenni, nem ezen fog múlni a kolbász íze Bors: a csabai vagy tót kolbászba valóban nem tesznek borsot, de annál több őrölt parikát és fokhagymát. Ízlés kérdése, én biztos tennék a vadkolbászba borsot, méghozzá fehérborsot.
Milyen bélbe szoktatok tölteni? Javaslom a Böllér Kft-nél kapható klipszes textil belet, nálunk bevált, sokáig frissen tartja a kolbászt és nem szárad össze mint a sima műbél.
Üdv. bferi
A belet azt nem én szerzem be, de ha jól tudom, akkor osztályozott marhabelet szoktunk venni, az vált be a sertéskolbásznál legjobban. Még a dámhús előkészítéséről olvasnék szívesen egy pár mondatot...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bütyök
|
|
« Új üzenet #378 Dátum: 2013. Január 18. - 17:32:53 » |
|
Egy hete böllérkedtem egy kicsit ,ma pedig leszedtük a termést a füstölőből. Egészen jól megjött a színe.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #379 Dátum: 2013. Január 18. - 17:40:28 » |
|
Szépek a kolbászok! Apropó a pontos címedet nem is montad??
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7948
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #380 Dátum: 2013. Január 18. - 18:11:06 » |
|
-Porcukor: erről fogalmam sincs, miért is használják Minden további tanácsot szívesen fogadok!!! Szia! A porcukor ellensúlyként kerül bele a szalámiba, ha NaNitrites sót ( ismertebb nevén E 250) is tesznek bele tartósításként. Enyhíti a só hatását és a száradás ellen is jó. És szép kikerekített színe marad a szaláminak. Pesrsze csak mértékkel a cukorral.
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #381 Dátum: 2013. Január 18. - 19:00:48 » |
|
Egy észrevételt ha megengedsz. Látszik hol értek össze a szálak a füstölésnél, egy szál gyufa,fogpiszkáló legközelebb ezt a problémát is megoldja.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #382 Dátum: 2013. Január 18. - 19:05:25 » |
|
"Egy hete böllérkedtem egy kicsit ,ma pedig leszedtük a termést a füstölőből. Egészen jól megjött a színe. " Szépek lettek Bütyök! A Fórumtalira pont beérnek! A daráló érintésvédelmiét hol csináltatod?
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #383 Dátum: 2013. Január 18. - 19:10:33 » |
|
"Egy hete böllérkedtem egy kicsit ,ma pedig leszedtük a termést a füstölőből. Egészen jól megjött a színe. " Szépek lettek Bütyök! A Fórumtalira pont beérnek! A daráló érintésvédelmiét hol csináltatod? Az még lehet jó, de a hardi tárcsa az elég baleset veszélyes főleg 8-9 sör után!
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
Jager74
|
|
« Új üzenet #384 Dátum: 2013. Január 18. - 19:17:00 » |
|
Az még lehet jó, de a hardi tárcsa az elég baleset veszélyes főleg 8-9 sör után!
Nincs ott Hardy-tárcsa,közvetlen a hajtás.A vill.motor tengelyén porvédő gumiharang van.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #385 Dátum: 2013. Január 18. - 19:23:56 » |
|
Nincs ott Hardy-tárcsa,közvetlen a hajtás.A vill.motor tengelyén porvédő gumiharang van.
Jaja.. olajcső meg két ababilincs. Nyugatnémet licenc Amúgy jó ám az, apám egyik-másik olajszivattyúit tizenx' éve hajtják.
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #386 Dátum: 2013. Január 18. - 19:45:56 » |
|
Látnátok az enyémet! Burkolat nélküli fogaskerék hajtás 3 fázisú 0.75 kW-os motorral. Sajnos, amikor az Állami Gazdaságban dolgoztam /25 éve/ csak ilyen jutott nekem!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #387 Dátum: 2013. Január 18. - 20:08:01 » |
|
Látnátok az enyémet! Burkolat nélküli fogaskerék hajtás 3 fázisú 0.75 kW-os motorral. Sajnos, amikor az Állami Gazdaságban dolgoztam /25 éve/ csak ilyen jutott nekem! Ettől már csak a láncos hajtás a klasszabb!
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #388 Dátum: 2013. Január 18. - 20:10:51 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #389 Dátum: 2013. Január 18. - 20:14:07 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
|