Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 42   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vadszalámi, kolbász, sonka, füstölés.  (Megtekintve 215647 alkalommal)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #210 Dátum: 2010. Július 16. - 14:55:29 »

Na, beért a Somától lenyúlt ötlet alapján elkészített nemespenészes kolbász.

A lényeg, hogy a egy penészes szalámiról le kell húzni a bőrt, majd ezt összekeverni cukros vízben beáztatott kenyérrel (én arról a jó kis hungaricumról nyertem az alapot). Ezt 2-3 napra letakartam és olyan helyre tettem, ahol nagyjából 22-25fok volt folyamatosan. Mikor az áztatott kenyér tetejét bevonta a fehérpenész, átöntöttem egy tepsibe és két pár kolbászt alaposan megforgattam benne, majd csak úgy, kézzel lehúztam a fölösleges masszát a kolbászról és beakasztottam a pincébe. Két-három hét után már látszott, hogy megfogta a kultúra, majd jó 3 hónapra teljesen bevonta a szép, fehér penész a kolbász teljes felületét. Tegnap vágtam meg először, és szó mi szó, tényleg okos ember volt, aki rájött, hogy nem minden penészes ételt kell kidobni.  Nyami

Fényképpel nem szolgálhatok, mert a telefonon készített nem élvezhető, és nem tudom, hogy marad-e belőle valami, mire rendes gépet szerzek  Ördög
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
hilux
Vendég
« Új üzenet #211 Dátum: 2010. Július 17. - 07:46:19 »

Én tavaly műbélbe töltöttem...hát a mai napig is bánom.A szalámi körül teljesen felengedett a műbél,és teljesen bepenészesedett....Viszont az szarvas keveréke volt.Hát,eddig ez sikerült a legjobban,egy hónap alatt szinte az összes elfogyott Emelem
Naplózva
oregszabo
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 121



« Új üzenet #212 Dátum: 2010. December 29. - 17:35:19 »

Naplózva
Hergó
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 190


« Új üzenet #213 Dátum: 2010. December 29. - 17:42:52 »

 Igen Nyálcsorog Nyálcsorog
Naplózva
S.Fox
Vendég
« Új üzenet #214 Dátum: 2010. December 29. - 17:47:54 »

húúúúú  Igen Igen
Naplózva
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #215 Dátum: 2010. December 29. - 17:56:20 »



Sába hogy sajnálhatja hitét  Stoel Röhög Röhög

De ez felér egy közösség elleni izgatással...  Kacsint
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #216 Dátum: 2010. December 29. - 18:14:21 »

Öregszabó!  Igen Recept? Én még nem tenném ki a padlásra!
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
oregszabo
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 121



« Új üzenet #217 Dátum: 2010. December 29. - 18:44:29 »

Öregszabó!  Igen Recept? Én még nem tenném ki a padlásra!

A fűszer! Nem kell sajnálni, mert izetlen, és nem fogy el, kell sok csipősparika bele - nem asszonyoknak készül - 15-20 órát állt, majd 5 nap igen intenziv füstöt kapott. Ha fiam éjjel szolgálatban volt reggelig füstölt, felér 8-10 napi füstöléssel amit kapott. A füstöt nem kell sajnálni, attól áll el, sok éve a szallonák és sonkák mellé le kellett hordanom a padlásról a kolbászt, mert a gyenge füstölés miatt már két szál kezdett penyhedni - nem nemespenész volt.
Mi 10 kg húshoz leglább 30 dkg paprikát teszünk. A fokhagyma frissen volt préselve, de trehányság miatt. Azt előtte nap meg kell áztatni, úgy az igazi.
Naplózva
oregszabo
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 121



« Új üzenet #218 Dátum: 2010. December 29. - 18:45:07 »

Tényleg, miért nem tennéd ki a padlásra???
Naplózva
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #219 Dátum: 2010. December 29. - 19:24:36 »

Igen Nyálcsorog Nyálcsorog
Miért kell ezt a nemes becsüs dolgokat a padláson tárolni???????????
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
oregszabo
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 121



« Új üzenet #220 Dátum: 2010. December 29. - 20:01:18 »

Mert az szellős, és jelenleg fagyos is. A kamra, pince nem szellős, és ott nemigen fagy ki. Be is b@szna ha megfagyna a borunk Ördög
Naplózva
Fomec
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1029


« Új üzenet #221 Dátum: 2010. December 30. - 10:13:02 »


Gratulálok, ez igen! Jóvilágkft!!!  Ördög
Naplózva
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #222 Dátum: 2010. December 30. - 12:56:46 »

Tényleg, miért nem tennéd ki a padlásra???
Pont a fagyás miatt. Elveszítheti a színét!
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #223 Dátum: 2010. December 30. - 13:01:34 »

A fűszer! Nem kell sajnálni, mert izetlen, és nem fogy el, kell sok csipősparika bele - nem asszonyoknak készül - 15-20 órát állt, majd 5 nap igen intenziv füstöt kapott. Ha fiam éjjel szolgálatban volt reggelig füstölt, felér 8-10 napi füstöléssel amit kapott. A füstöt nem kell sajnálni, attól áll el, sok éve a szallonák és sonkák mellé le kellett hordanom a padlásról a kolbászt, mert a gyenge füstölés miatt már két szál kezdett penyhedni - nem nemespenész volt.
Mi 10 kg húshoz leglább 30 dkg paprikát teszünk. A fokhagyma frissen volt préselve, de trehányság miatt. Azt előtte nap meg kell áztatni, úgy az igazi.
Nesze semmi, b@zd meg jól! Tasli
Milyen hús? hús szalonna arány? Hanyas lyukú darálón? Milyen fűszerek? Miből mennyi? Milyen bél? stb.?
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Tamás
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 830



« Új üzenet #224 Dátum: 2010. December 30. - 13:03:02 »

Pont a fagyás miatt. Elveszítheti a színét!

Mi is úgy érleljük, hogy lehetőleg fagyjon ki egyszer. Nem kell neki -10, csak elég ha megcsípi egy picit a fagy. Ugyanígy a szalonnát is.
Naplózva

"Nem az a lényeg, hogy hol vadászik az ember, hanem hogy kivel."
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 42   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: