St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #210 Dátum: 2010. Július 16. - 14:55:29 » |
|
Na, beért a Somától lenyúlt ötlet alapján elkészített nemespenészes kolbász. A lényeg, hogy a egy penészes szalámiról le kell húzni a bőrt, majd ezt összekeverni cukros vízben beáztatott kenyérrel (én arról a jó kis hungaricumról nyertem az alapot). Ezt 2-3 napra letakartam és olyan helyre tettem, ahol nagyjából 22-25fok volt folyamatosan. Mikor az áztatott kenyér tetejét bevonta a fehérpenész, átöntöttem egy tepsibe és két pár kolbászt alaposan megforgattam benne, majd csak úgy, kézzel lehúztam a fölösleges masszát a kolbászról és beakasztottam a pincébe. Két-három hét után már látszott, hogy megfogta a kultúra, majd jó 3 hónapra teljesen bevonta a szép, fehér penész a kolbász teljes felületét. Tegnap vágtam meg először, és szó mi szó, tényleg okos ember volt, aki rájött, hogy nem minden penészes ételt kell kidobni. Fényképpel nem szolgálhatok, mert a telefonon készített nem élvezhető, és nem tudom, hogy marad-e belőle valami, mire rendes gépet szerzek
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
hilux
Vendég
|
|
« Új üzenet #211 Dátum: 2010. Július 17. - 07:46:19 » |
|
Én tavaly műbélbe töltöttem...hát a mai napig is bánom.A szalámi körül teljesen felengedett a műbél,és teljesen bepenészesedett....Viszont az szarvas keveréke volt.Hát,eddig ez sikerült a legjobban,egy hónap alatt szinte az összes elfogyott
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
oregszabo
|
|
« Új üzenet #212 Dátum: 2010. December 29. - 17:35:19 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Hergó
|
|
« Új üzenet #213 Dátum: 2010. December 29. - 17:42:52 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
S.Fox
Vendég
|
|
« Új üzenet #214 Dátum: 2010. December 29. - 17:47:54 » |
|
húúúúú
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #215 Dátum: 2010. December 29. - 17:56:20 » |
|
Sába hogy sajnálhatja hitét De ez felér egy közösség elleni izgatással...
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #216 Dátum: 2010. December 29. - 18:14:21 » |
|
Öregszabó! Recept? Én még nem tenném ki a padlásra!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
oregszabo
|
|
« Új üzenet #217 Dátum: 2010. December 29. - 18:44:29 » |
|
Öregszabó! Recept? Én még nem tenném ki a padlásra! A fűszer! Nem kell sajnálni, mert izetlen, és nem fogy el, kell sok csipősparika bele - nem asszonyoknak készül - 15-20 órát állt, majd 5 nap igen intenziv füstöt kapott. Ha fiam éjjel szolgálatban volt reggelig füstölt, felér 8-10 napi füstöléssel amit kapott. A füstöt nem kell sajnálni, attól áll el, sok éve a szallonák és sonkák mellé le kellett hordanom a padlásról a kolbászt, mert a gyenge füstölés miatt már két szál kezdett penyhedni - nem nemespenész volt. Mi 10 kg húshoz leglább 30 dkg paprikát teszünk. A fokhagyma frissen volt préselve, de trehányság miatt. Azt előtte nap meg kell áztatni, úgy az igazi.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
oregszabo
|
|
« Új üzenet #218 Dátum: 2010. December 29. - 18:45:07 » |
|
Tényleg, miért nem tennéd ki a padlásra???
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #219 Dátum: 2010. December 29. - 19:24:36 » |
|
Miért kell ezt a nemes becsüs dolgokat a padláson tárolni???????????
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
oregszabo
|
|
« Új üzenet #220 Dátum: 2010. December 29. - 20:01:18 » |
|
Mert az szellős, és jelenleg fagyos is. A kamra, pince nem szellős, és ott nemigen fagy ki. Be is b@szna ha megfagyna a borunk
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Fomec
|
|
« Új üzenet #221 Dátum: 2010. December 30. - 10:13:02 » |
|
Gratulálok, ez igen! Jóvilágkft!!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #222 Dátum: 2010. December 30. - 12:56:46 » |
|
Tényleg, miért nem tennéd ki a padlásra???
Pont a fagyás miatt. Elveszítheti a színét!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #223 Dátum: 2010. December 30. - 13:01:34 » |
|
A fűszer! Nem kell sajnálni, mert izetlen, és nem fogy el, kell sok csipősparika bele - nem asszonyoknak készül - 15-20 órát állt, majd 5 nap igen intenziv füstöt kapott. Ha fiam éjjel szolgálatban volt reggelig füstölt, felér 8-10 napi füstöléssel amit kapott. A füstöt nem kell sajnálni, attól áll el, sok éve a szallonák és sonkák mellé le kellett hordanom a padlásról a kolbászt, mert a gyenge füstölés miatt már két szál kezdett penyhedni - nem nemespenész volt. Mi 10 kg húshoz leglább 30 dkg paprikát teszünk. A fokhagyma frissen volt préselve, de trehányság miatt. Azt előtte nap meg kell áztatni, úgy az igazi.
Nesze semmi, b@zd meg jól! Milyen hús? hús szalonna arány? Hanyas lyukú darálón? Milyen fűszerek? Miből mennyi? Milyen bél? stb.?
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Tamás
|
|
« Új üzenet #224 Dátum: 2010. December 30. - 13:03:02 » |
|
Pont a fagyás miatt. Elveszítheti a színét!
Mi is úgy érleljük, hogy lehetőleg fagyjon ki egyszer. Nem kell neki -10, csak elég ha megcsípi egy picit a fagy. Ugyanígy a szalonnát is.
|
|
|
Naplózva
|
"Nem az a lényeg, hogy hol vadászik az ember, hanem hogy kivel."
|
|
|
|