vegeza
|
|
« Új üzenet #1905 Dátum: 2015. április 30. - 13:05:16 » |
|
De mi az a muzsdéj? Román antibébi, eszel belőle és aznap nem lesz szex. (mujdei)
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9527
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #1906 Dátum: 2015. április 30. - 13:17:16 » |
|
De mi az a muzsdéj? A muzsdéj a román konyha legfinomabb fokhagymás öntete. Aki egyszer megkóstolta sült hallal, vagy bármilyen grill étellel, attól fogva sűrűn fogja készíteni. Muzsdéj hozzávalók: 2 fej fokhagyma 2 dl olaj só (ecet, yoghurt) Muzsdéj készítése A fokhagymákat megpucoljuk, áttörjük, vagy nagyon apróra vágjuk. A fokhagymapépet enyhén sózzuk, majd fokozatosan hozzákeverjük az olajat. Az ínyencek pár csepp ecettel savanyíthatják, de nélküle is nagyon finom. Ha nagyon erős lenne a muzsdéj íze, akkor kevés vízzel higítsuk fel. Muzsdéj tipp! A muzsdéj a világ talán legegyszerűbb öntete (mártása). Ha a muzsdéjt egy kis tálkában tesszük ki a tányérok mellé, akkor mindenki kedvére mártogathatja a saját hús falatkáit. Kedvünk szerint bővithetjük az hozzávalók körét. Mustáros muzsdéj esetén egy kiskanál mustárt kell az alaprecepthez keverni. Kapros muzsdéj készítésekor kaporral ízesitsük az alapreceptet. Joghurtos muzsdéj esetén kaprot és joghurtot is keverjünk az alaprecepthez. A muzsdéjt használhatjuk húsok és saláták ízesítésére. Hűtőszekrényben üvegben lezárva tárolható. Én az ecetes, yoghurtos változatot csinálom, de ízlés ugye nem vita tárgya.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7947
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #1907 Dátum: 2015. április 30. - 13:18:21 » |
|
Román antibébi, eszel belőle és aznap nem lesz szex. (mujdei) Jobb szeretem azt, amit ha beveszel lesz szex....😃😃😃😃 És sneci sem kell hozzá....
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #1908 Dátum: 2015. április 30. - 13:23:37 » |
|
Zuzott fokhagyma suruen ugy egy deci olajos vizbe, nagyon keves olaj nehany csepp (kis vegeta is ok a vizbe so helyett)
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #1909 Dátum: 2015. április 30. - 14:23:14 » |
|
Stefi meg kihagyta a törpeharcsát! Dunai horgász vagyok ! "Így egyszerűen."
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #1910 Dátum: 2015. április 30. - 18:09:58 » |
|
Akkor még rásegítek egy kicsit: Autentikusan parázs felett kell sütni, földbe szúrt fa nyársakon, időnként megforgatva, hogy minden oldala piruljon: A rasegites sikerult! A problemat ott latom hogy itt nincs Garda, attol eltekintve sok a feherhal, majd avval probalkozom
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
Eb
|
|
« Új üzenet #1911 Dátum: 2015. Május 02. - 08:34:20 » |
|
A rasegites sikerult! A problemat ott latom hogy itt nincs Garda, attol eltekintve sok a feherhal, majd avval probalkozom A pisztrángfélék is nagyon jók, csak ne legyenek túl nagyok.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #1912 Dátum: 2015. Május 02. - 16:27:08 » |
|
A pisztrángfélék is nagyon jók, csak ne legyenek túl nagyok.
- vagyis, az is lenyeges hogy egybe legyen megsutve?
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #1913 Dátum: 2015. Május 02. - 17:10:05 » |
|
- vagyis, az is lenyeges hogy egybe legyen megsutve?
Kisebb testű (tenyeres kárász 20-25 centis pisztráng ) vagy vékony felépítésű ( garda , bagoly keszeg , napkárász ) halak a legjobbak mert a forró olaj jól átsüti viszonylag rövid idő alatt . Pisztráng és napkárász ha igaz van nálatok. Osztom a nézetet kb. 1 órát álljon rajt a só ne többet . Süllő,harcsa,csuka stb esetében az elv hasonló csak ott a szeletek vastagságával tudunk variállni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16600
|
|
« Új üzenet #1914 Dátum: 2015. Május 02. - 18:16:53 » |
|
napkárász ha igaz van nálatok.
Pumpkinseed ha jól emlékszem...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #1915 Dátum: 2015. Május 03. - 00:52:13 » |
|
Kisebb testű (tenyeres kárász 20-25 centis pisztráng ) vagy vékony felépítésű ( garda , bagoly keszeg , napkárász ) halak a legjobbak mert a forró olaj jól átsüti viszonylag rövid idő alatt . Pisztráng és napkárász ha igaz van nálatok. Osztom a nézetet kb. 1 órát álljon rajt a só ne többet . Süllő,harcsa,csuka stb esetében az elv hasonló csak ott a szeletek vastagságával tudunk variállni. Kosz a jotanacsokat, ki fogom probalni Pumpkinseed ha jól emlékszem...
Hogyne lenne Feri, hiszen innen szatmazik Viszont azon kivul hogy nagyon szur, eszembe se jutott hogy, meg meg is lehet enni Jol mondod, a leg nepszerubb elnevezese "pumpkinseed" ami tokmagot jelent, azonkivul nevezik meg: pound perch, common sunfish, punkys, sunny, meg kivver-nek. Mindattol eltekintve ha jo ize van en lemondok az eloiteletekro (mert van ) joetvagyat
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #1916 Dátum: 2015. Május 03. - 10:16:53 » |
|
Kosz a jotanacsokat, ki fogom probalni Hogyne lenne Feri, hiszen innen szatmazik Viszont azon kivul hogy nagyon szur, eszembe se jutott hogy, meg meg is lehet enni Jol mondod, a leg nepszerubb elnevezese "pumpkinseed" ami tokmagot jelent, azonkivul nevezik meg: pound perch, common sunfish, punkys, sunny, meg kivver-nek. Mindattol eltekintve ha jo ize van en lemondok az eloiteletekro (mert van ) joetvagyat Nem teljesen voltam biztos abban hogy Észak Amerikából származik de hogy jövevény azt tudtam. Gyerekkoromban még elég sok volt a "napcsi" és majd meglátod hogy érdemes elhajítani az előítéleteket mert nagyon finom ízű és jó állagú húsa van . Már nagyon régen fogtam .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #1917 Dátum: 2015. Május 03. - 16:29:57 » |
|
Meg evvel a keppel kapcsolatban lenne egy olyan kerdesem hogy; mi a panir ezeken a halakon? A kovetkezo kerdes, vagy inkabb keres (hacsk nem titok) mar mindenkinek szol: egy jo etetokosar massza osszetetele, amivel etetni is lehehet. Ui; altalaban konzervkukoricaval horgaszom.
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #1919 Dátum: 2015. Május 03. - 18:56:04 » |
|
A kovetkezo kerdes, vagy inkabb keres (hacsk nem titok) mar mindenkinek szol: egy jo etetokosar massza osszetetele, amivel etetni is lehehet. Ui; altalaban konzervkukoricaval horgaszom. Megáztatod a kenyeret ,hozzáöntöd a konzervkukorica levét is ,kukorica lisztet illetve durvább kukoricaőrleményt adsz hozzá kevergetve gyúrva amíg gyurma állagú nem lesz . Nem tudom hogy nálatok milyen aromára ugranak a békés halak de az ottani spillerek vagy boltosok elárulják (?) tegyél hozzá az aromából is de még a lágy konzervkukoricából is dolgozhatsz bele. Itt divat a csontival (légy lárva) való horgászat és kapható is a boltokban. Abból is néha gilisztából is szoktam beletenni de nem túl sokat mert hamar szétmállasztják a gombócot. Itt kész porokat és masszát is árulnak amiknek az alapja darált kenyér , nápolyik , édes puffasztott kukoricák stb. őrleménye + aromák. ( Nem fognak kinézni a többiek hogy fehér halakra netán pontyra horgászol ? )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|