Oldalak: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: A vadgazdálkodás helyzete, jövőképe.  (Megtekintve 90068 alkalommal)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #360 Dátum: 2021. Január 24. - 16:59:33 »

....... Magunkba kellene szállnunk, elfogadni, hogy vannak rajtunk kívül is emberek, kiknek esetleg ellentétes az érdekük a miénkkel, kikkel törekednünk kellene a kompromisszumos megoldásokra...........

Azért van egy kurva nagy különbség a két csoport között!  Mi nem szoktuk gyilkosnak nevezni senkit aki  megveszi a húst és kétpofára zabálja. Nem kívánjuk senkinek a halálát, és nem fenyegetődzünk a családja kiirtásával, mert leöli a jószágát, vagy nem ért egyet velünk. A vadállomány nagyságához is csak annyit fűznék hozzá, hogy senki sem b@sztatja azon a területek gazdáit, ahol valóban olyan mértékű túlzott vadtartás van ami valóban elfogadhatatlan!  Magyarországon van hatvan valahányezer vadász, és kilencmillió állatvédő. Ennek a pár tízezer vadásznak a feladata, hogy a vadállományt Gondozza, etesse, és a létszámát valamilyen módon karbantartsa. Úgy tapasztalom, hogy ma sem az "egyszerű " helyi vadászokkal van a lakosságnak gondja, (ha nem is szeretnek, de nem támadnak minket ha végig megyünk az utcán) hanem azokkal, akik jódolgukban már azt  sem tudják mit lőjenek, hol vadászanak, és ezzel még kérkednek is.  Nehogy azt higgye bárki is, hogy a pár éve megrendezésre kerülő jótékonysági vadászatoknak olyan nagyon pozitív visszhangja van nem vadász berkekben. Ott is csak a csillogást, villogást, a terülj -terülj asztalkámat, a tízen - húszon milliós terepjárókat, a rongyrázást  látják, és azt, hogy a vadászok mérhetetlen pénzzel rendelkeznek!  (ami ugye azért egyáltalán nem igaz)


Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16592



« Új üzenet #361 Dátum: 2021. Január 24. - 18:09:37 »

Akkor én egy kicsit elemezném is,nem csak véleményezem:

 "az állam tavaly 5 milliárd forintot fizetett ki a vadászatra jogosultaknak az ASP-s leadások után. Még emlékszünk, hogy válogatás nélkül napjában kétszer is púposra lőttük az ATEV-es gyűjtőkonténereket. "

-Sajnos ez nem légből kapott gondolat.

"A vaddisznó és gímszarvas állományának ilyen mértékű növekedéséhez jelentősen hozzájárult az a rengeteg kozmetikázott létszámbecslési adat a hosszú évek alatt, amit önös érdekből leadtunk, elhitettünk. Hozzájárult még mindkét faj tekintetében a nőivarú egyedek értelmetlen óvása."

-Az általam ismert nagyvadas vadásztársaságok gazdálkodására inkább jellemző.

"Talán a szerkezeti változás egyik alappillére lehetne végre a hivatásos állomány állami alkalmazásba vétele! Az államnak nem kellene csak a munkáltatói jog gyakorlását átvenni, a hivatásos vadász bérét továbbra is fizethetné a vadászatra jogosult, de már az állam felé! "

-A mostani helyzet a társaságok nagyobb részében katasztrofális,valamit tenni kell,erről már itt is sokat vitáztunk.


"Számtalan vadásztársaság számol be arról, hogy hiába a sokszor 30-40-es taglétszám, az aktívan vadászó tagok száma alig éri el a 10-et. A kilövési tervek teljesítése szinte kivétel nélkül rajtuk múlik. A „beugrón” túl az éves tagdíj mértéke ritka esetekben éri csak el a 120.000 forintot."

-Ez is inkább jellemző.

"Egyszerű szövegértési feladatok okoznak nehézséget, amit aztán feltevéssel, elméletek gyártásával csiszolunk sziklaszilárd meggyőződéssé! Az elmúlt időben számtalan helyen vívtunk ki ellenszenvet a nem vadászó társadalomtól a megjelenésünkkel, viselkedésünkkel, véleményünkkel és tetteinkkel. Természetesen ez a nem vadászó emberre is igaz, hisz zömében a világ változása hozza ezeket, de minket könnyebb csoportba tömöríteni, mint a társadalom nem vadászó részét. Magunkba kellene szállnunk, elfogadni, hogy vannak rajtunk kívül is emberek, kiknek esetleg ellentétes az érdekük a miénkkel, kikkel törekednünk kellene a kompromisszumos megoldásokra."

-Összetett gondolatmenet : az elejével teljes mértékben egyetértek,a második felét pl. Lajos is gyakran dörgöli az orrunk alá.

"Ott volt a szalonka monitoring amin gyönyörű szépen megbuktunk, így ne lepődjünk meg, ha pár év múlva az sem lesz! Tele volt a Facebook a szalonkás fotókkal, mert itt sem bírtunk magunkkal… csak pechünkre volt egy lelkes aktivista, aki nem állt bukásra matematikából és volt elég ideje is egy kis számoláshoz! Máris lehetett magyarázkodni az EU-nak a miértekről.
 A Covid járvánnyal kapcsolatos szankciókból gyakorlatilag egész jól jöttünk ki a többi „iparághoz” képest. A kezdeti pánik után csak megtarthattuk a vadászatainkat, a létszám korlátozása nélkül. Pár apróságot kértek tőlünk csupán cserébe! Tartsuk a védőtávolságot, szabad területen gyülekezzünk, autóban, terítéknél viseljük a maszkot. Ezzel szemben mi volt? Tele volt a Facebook az ölelkező, maszk nélküli vadászokkal, a közös szelfikkel, stb. Ha ez mégsem lenne elég, a kijárási tilalom se nagyon vonatkozik ránk… egy apró trükkel hivatalosan igazolt az este 20 h utáni kint tartózkodásunk."

-Ebben sem látok markáns hazugságot. Sajnos-nagyon sajnos- a többségünk ilyen,így viselkedik.


Lajos megelőzött de azért pár gondolat erről a faszságról amit annyira támogatsz...
Az ASP miatti kénszerhasznosítást nem örömében csinálta senki. Kibaszott bunkó dolog egy vadászfestmény alatt ülve az íróasztalnál számonkérni a gyakorló területgazdákon, hogy jóformán teljesíthetetlen kvótákat sóztak a nyakukba és kénytelenek voltak "púposra lőni" a konténert. "Zigazvadászozzon" a édesanyjának ez a majom.
A vaddisznóállomány létszáma nem robbanásszerűen emelkedett hanem lecsökkent, de ezt azok tudják akik kijártak minden évben vadkárelhárító vadászatokra és tapasztalták, hogy tavaly tavasszal töredéke volt a kár és kevés disznó esett. Meg tapasztalták azok, akiknek lepucolta a területét az ASP. Arról meg, hogy "invazív" fajnak nevezi az alföldön a szarvast meg a disznót...bassza meg ez az idióta, az ember az invazív faj, nem a nagyvad...
Kozmetikázott adatok...
Bazdmeg Balázs, Te olyan okos ember és tapasztalt vadász vagy, áruld már el nekem, hogy a heródes faszába lehet egy terület disznóállományáról MEGBÍZHATÓ létszámadatot megállapítani(azon kívül persze, hogy kiírtom mind és akkor nulla). Vagy mond meg, a szétaprózott területeken ki valljon be egy rudli szarvast amikor három társaság területén mozog de ha megugrasztják, átmegy az ötödikbe?
Valamit le kell írni de az igazat senki nem tudja. Kinek kell szégyellni magát, aki leír valamit a papírra vagy annak, aki a törvény erejével belekényszeríti ebbe? Amúgy meg, ki a faszom veszi ezt komolyan? Amikor leadod, hogy van tíz róka a területeden és jön a parancs, hogy akkor lőj huszat jövőre. Ennyire hittek neked...
Tagdíj...leír a "szerző" egy teljesen alaptalan általánosítást a 120 000-es határszámról amit "ritkán ér el" a tagdíj. Békésben lehet, arra nem vagyok ismerős. De errefelé ez a minimum. Sorolja mellé a kedvezményeket és nagy bölcsen megállapítja, hogy a tagok még talán keresnek is a dolgon. Aha...keresnek... Ahol 120 000 a tagdíj ott a bika, disznóhajtás el van adva, kompetencia vagy van, vagy nincs, lehet menni társadalmi munkába és lehet zsebbe nyúlni egy vadkárosabb évben. Cserébe a beugró volt vagy kétmillió ami még a húszéves ciklusra visszaosztva is év 100 000 plusz.
Aktív tagok...ötven főből tizen vadásznak aktívan... Elárulok neked valamit. Ahol ötven tagból negyven akar aktívan vadászni, az a társaság két éven belül felbomlik. Nagyon jó adottság kell ahhoz, hogy ennyi ember EGYSZERRE elférjen. És akkor számoljuk hozzá azt is, hogy az erdőgazdasági területeken vagy a csányi féle mega-giga vadgazdálkodási egységekben mennyi az egy hektárra jutó vadászok avagy kiülések száma?
Hivatásos állomány. Pár éve még magam is azt mondtam, legyen a vadőr állami alkalmazott. Ma már másként gondolom. Így is visszaélnek vele, hogy kényszerhelyzetben vannak a vadásztársaságok. Eközben lámpással sem lehet egy normális vadőrt találni, a fiatalok vadászni szeretnének de dolgozni nem viszont a marhanagy önérzet az megvan bennük. Rendben, legyen állami alkalmazott de akkor fizesse meg az állam és legyen szigorú számonkérés a munkájában.
Arról kár is beszélni, hogy a fészbúkos idióták miatt is a komplett vadásztársadalmat ostorozza. Meglehet, a T. szerző is olyan Homo kirakatensis aki a közösségi médiában éli mindennapjait és azt hiszi, az a valóság de ez messze nem így van, a normális többség messze elkerüli azt a pöcegödröt(jól is néznénk ki, ha minden szubkultúrát a fészbúkon nyomuló tagjai alapján ítélnénk meg).
COVID. Bazdmeg, ma már bárki tud valami kamu papírt szerezni amivel megszegheti ezt az idióta kijárási tilalmat. Nekünk legalább legálisan van. Egyrészt a vadászat részben éjszakai tevékenység, másrészt nem kiszámítható, hogy egy sebzés, utánkeresés, elakadás mennyivel nyújtja meg a tervezett időtartamot. Tényleg úgy kellene éreznünk, hogy hatalmas kegyben részesültünk?
A társasvadászatok komoly részét hozzák a társaságok éves bevételének. Tényleg csapjuk össze a bokánkat amiért néhányat engedtek megtartani-miközben meccset is lehet rendezni, misére is lehet járni...
Ez a faszi szemét módon csúsztat, butaságokat irkál miközben irigyen ostorozza az egész vadásztársadalmat. Te meg Balázs asszisztálsz hozzá... Fejvakarás
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11252


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #362 Dátum: 2021. Január 24. - 18:40:22 »

Lajos megelőzött de azért pár gondolat erről a faszságról amit annyira támogatsz...

Te meg Balázs asszisztálsz hozzá... Fejvakarás
Most már legalább megismertük a te véleményedet is. Nem támogatom, nem asszisztálok a cikkben leírtakhoz. Nem is ismerem a szerzőt. Egész egyszerűen -az én nézőpontomból,az én általam ismert társaságok gazdálkodását véve alapul- sok igazság volt abban amit írt.
A Bazdmeg Balázs-zsal kezdődő mondatod kissé pejoratív rám nézve,de lassan megszokom,hogy egy fórumon ahol a véleményünket lehetne leírni,ott csak egy véleménynek lehet helye, a tiédnek. Legyen ez sonka,vagy vadgazdálkodás. Mindegy is. Utoljára szóltam hozzá bármihez.
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16592



« Új üzenet #363 Dátum: 2021. Január 24. - 18:44:46 »

Most már legalább megismertük a te véleményedet is. Nem támogatom, nem asszisztálok a cikkben leírtakhoz. Nem is ismerem a szerzőt. Egész egyszerűen -az én nézőpontomból,az én általam ismert társaságok gazdálkodását véve alapul- sok igazság volt abban amit írt.
A Bazdmeg Balázs-zsal kezdődő mondatod kissé pejoratív rám nézve,de lassan megszokom,hogy egy fórumon ahol a véleményünket lehetne leírni,ott csak egy véleménynek lehet helye, a tiédnek. Legyen ez sonka,vagy vadgazdálkodás. Mindegy is. Utoljára szóltam hozzá bármihez.
Hülye vagy? Agyadra ment valami?
Kapd már össze magad... Tasli
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9992



« Új üzenet #364 Dátum: 2021. Január 25. - 06:59:17 »

"A vaddisznó és gímszarvas állományának ilyen mértékű növekedéséhez jelentősen hozzájárult az a rengeteg kozmetikázott létszámbecslési adat a hosszú évek alatt, amit önös érdekből leadtunk, elhitettünk. Hozzájárult még mindkét faj tekintetében a nőivarú egyedek értelmetlen óvása."

Még egy rövid gondolat, aztán befejezem ennek a témának a boncolgatását, mert szerintem így is több szót vesztegettünk rá, mint amit érdemel.

Szóval rémlik magyar közéletből egy "hazudtunk reggel, hazudtunk este" c. önostorozás.
Emlékeim szerint nem annyira gyütt' be. Mármint az előadónak.
Azoknak, akinek ezt a magas labdát felütötte, annál inkább.
Sajnos a magyar közfelfogás túlságosan egyszerű ahhoz, hogy a költői túlzás helyével és szerepével tisztában legyen. Egy ilyen mondat óriási öngól lehet a magyar vadgazdálkodásban, ha nagy nyilvánosságot kap.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9992



« Új üzenet #365 Dátum: 2021. Január 26. - 09:19:40 »


(Elnézést,egy nagyon lényeges dolog felett átsiklottam: a gyülekező helyszíne évtizedeken át a "Felső" bisztró előtti betonozott placc volt. Nem kellett menni sehova.)


Basszus, a miénk meg évek óta a gelseszigeti temetőnél van.
Most szembesülök vele, hogy ez tán nem egy jó ómen.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16592



« Új üzenet #366 Dátum: 2021. Január 27. - 12:12:58 »

Basszus, a miénk meg évek óta a gelseszigeti temetőnél van.
Most szembesülök vele, hogy ez tán nem egy jó ómen.
Helyi vadásztársak vihetnek virágot a "kedves mama" sírjára(virágosnál: Adjon valamit rontás ellen kiskezitcsókolom, az anyósom sírjára lesz!), megnézhetik, nem mozdult-e el a gránitlap stb. Kellemeset a hasznossal... Stoel
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
copper
Erdő
****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 23


« Új üzenet #367 Dátum: 2021. Január 28. - 13:38:31 »

AZ emberiség is túl ,,szaporodott " a bolygónkon és sajnos az emberek között is  súlyos halálos betegség terjed /kovidnak nevezik/.Akkor most a Nébih logikája szerint nemzeti akcióterv készül a magyar emberek kiirtására is ? Vagy esetleg lehet racionális megoldást is találni mindkét problémára.

Össze kell fogni a vadásztársadalomnak és meg kell akadályozni hogy ilyen léptékű vadirtást kényszerítsenek ránk.Forduljon mindenki a megyeileg illetékes kamarához, mégis csak ők a képviselőink .De mellette egyéb fórumokon is hallatni kell a hangunkat. Ne egymást próbáljuk kioktatni,hanem  harcoljunk együtt közös érdekeink mentén .
Hiszem,hogy sokan erősek vagyunk.FOGJUNK ÖSSZE.
Naplózva
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #368 Dátum: 2021. Január 28. - 14:15:10 »

Össze kell fogni a vadásztársadalomnak és meg kell akadályozni hogy ilyen léptékű vadirtást kényszerítsenek ránk.Forduljon mindenki a megyeileg illetékes kamarához, mégis csak ők a képviselőink

A NÉBIH és az FVM nem a vadászokat kötelezi a vaddisznó létszámának drasztikus csökkentésére, hanem a vadászatra jogosultakat, mint jogi személyeket.
Ott a kamarának semmi köze nincsen semmihez, mert abban az OMVV az illetékes érdekképviselet.
Aminek az elnöke S.Zsolt min. elnök-helyettes..... szerinted?????
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
copper
Erdő
****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 23


« Új üzenet #369 Dátum: 2021. Január 28. - 17:00:20 »

Tudom és értem a különbséget, azért is írtam hogy egyéb fórumokon is hallatni kell a hangunkat . A vadászatra jogosult jogi személyek nagy részét is mi vadászok alkotjuk, ezért a vadászatra jogosultaktól is kell hogy legyen tiltakozás., A Semjén is vadász nem akarok naivnak tűnni de sok ember hangját neki is meg kell hallania mégiscsak politikus és szavazótáborra szüksége van,meg lehet hogy ő sem ért egyet a  nagy hatalmú Nébih tervével.
Fejezze ki  mindig mindenki mindenhol a tiltakozását tegye meg a környezetébe amit tud.Érkezzen több ezer tiltakozó levél a kamarához az OMVV hez , Nébih hez minden szálon fusson be,hogy a vadásztársadalom nem ért egyet és tiltakozik. Ha nem hallják meg a szép szót akkor szervezzünk demonstrációt / Soha életemben nem tüntettem semmi ellen de ha kell hajlandó vagyok ezért az ügyért  megtenni/. Összefoglalva FOGJUNK ÖSSZE.
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9992



« Új üzenet #370 Dátum: 2021. Január 29. - 10:19:50 »

Azzal van a gond, hogy a magyar vadállomány sorsa, léte, - rajtunk, 60000 vadászon kívül - senkit nem érdekel.
Sőt, nálunk sokkal népesebb, hangosabb, tőkeerősebb csoportok éppen abba érdekeltek, hogy írmagja se maradjon a disznónak.
A növénytermesztő a terményében esett kár miatt fúj rá, az állattenyésztő a pestis telepre való behurcolásától retteg, az erdész a természetes felújítás ellehetetlenülését veti a szemére a makk felszedése miatt, összetúrja a focipályát, rétet, kertet, szőlőt, gyümölcsöst. Még a legvérmesebb állatvédők is csak fanyalognak a disznó kapcsán, mert hiányzik belőle a "cukisági faktor", fekete, szőrös és otromba.

Nekem személy szerint nem azzal az elgondolással van problémám, hogy a vaddisznólétszámot a jelenlegi szintről apasztani kell.
A mértékkel, annak átgondolatlanságával, egyáltalán azzaf a "fűnyíró elvvel" párosult hatalmi gőggel, ahogy ezt végrehajtják.
Azzal, hogy mérlegelés nélkül, terület ismeret, a helyi viszonyok felmérése nélkül közlik velünk, hogy idén a tavalyi elejtésszám másfélszeresét teljesíteni  kell, figyelmen kívül hagyva az eddigi hasznosítás mértékét. Fel sem merül az a kérdés, hogy van-e ennyi egyáltalán.
Végiggondolta egyáltalán valaki, hogy milyen lesz a terület disznó nélkül?
Sokszor eszembe jut egy Szolnok megyei vadásztársaság területe, ahol többször vadásztam.
Apróvadas terület. A fácán és a nyúl miatt tűzzel-vassal irtják a rókát.
A lucerna táblák és a gyepek úgy néznek ki, mint az ementáli sajt. Milliószámra az egér meg a pocok. Mérlegelte azt valaha valaki is, hogy egy elfogott nyúlra, vagy fácáncsibére hány rágcsáló jut a róka étrendjében?
A disznó a túrása közben vajon hány egérfészket foszt ki? Hány millió cserebogár pajortól, meg ilyen-olyan kártékony féregtől szabadítja meg az erdőt-mezőt? A kukacos makk, férges vadgyümölcs felszedése közben hány lárva végzi a disznógyomorban?
A természetben megvan a helye mindennek. Ha ebbe drasztikus belenyúlunk, nem múlik el következmények nélkül.


Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Bartalis László
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 312


« Új üzenet #371 Dátum: 2021. Január 29. - 14:04:05 »

Lajos mindenben igazad van.Csak a 60000 vadászban nem, ebből van pár tiz -száz akik a politikában betöltött szerepüknél fogva bár  vadásznak mondják magukat,csak éppen szarnak a saját fészkükbe.Három szemfényvesztőt emelnék ki,Semjén Kovács és Jámbor (ilyen névvel ,hogy lehet valaki ekkora g..i) urakat.Bármit eltudnának érni (miniszterelnök helyettes)de féltve a pozíciójukat kussolnak.Egy csak egy (számomra antipatikus) politikus szólalt meg(SimonL.László) a vaddisznó irtás ellen,a többi hallgat mint szar a fűben.Veretik a Világkiállítást ,meg Magyarország vadászati nagyhatalom, egy f@szt nekik már nem a pénz kell,hanem a hatalom:ott vadászok az országban ahol akarok.Én láttam a 1971-es Világkiállítást,de ezt nem akarom látni!
Naplózva
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #372 Dátum: 2021. Január 31. - 09:53:55 »

Itt tartunk. Burn

https://www.facebook.com/vadasz.szotar/photos/a.1192379500955156/1577763929083376/?__cft__
  • =AZWL-L6Bbwc34mAD1dMD0ki2aHjkCWI511saqgLxr9rvaWp6fLXCaBXRN5WsxS6QeQGe3oP929RrSndJn6MFq272PNftKsIhBfHkqa-zfNvJNzMy2Q2nUr71tGN1Aeo_ToSYHz8ldmgfElNDZbaaVTl1bsLbONki2acI4Fz2YRx5BlGKsnmkH_lEIPMAsL00WawHbhuX0Fz_idsdxtBCgSt9&__tn__=EH-R
Naplózva

Jó szelet!
copper
Erdő
****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 23


« Új üzenet #373 Dátum: 2021. Február 02. - 17:42:08 »

A vadásztársadalomnak kell a Nébih terv ellen tenni én kérek minden fórumozót aki egyetért velem ,hogy lépjen ki a komfortzónájából és tegye meg amit lehet.Csak egy ötlet volt hogy írjon mindenki egy emailt pár tiltakozó sorral de ha ennyire sem hajlandóak a vadásztársak akkor hajtsuk le a fejünket és fogadjuk el a sorsunkat.Nem tudom elhinni hogy olyan emberek akiknek jó meglátásaik vannak itt a fórumon ne tudnának esetleg szerkeszteni egy oldalnyi anyagot, amit ha a többi fórumozó aki sok vadásztársaság tagja  eljuttatja a saját vadásztársaihoz ott aláírja a tagság és több helyről beérkezik a megfelelő hivatalokba,hogy ne lenne esélyünk.Csak tenni kellene  valamit közösen összefogva.
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #374 Dátum: 2021. Február 02. - 18:35:02 »

A vadásztársadalomnak kell a Nébih terv ellen tenni én kérek minden fórumozót aki egyetért velem ,hogy lépjen ki a komfortzónájából és tegye meg amit lehet.Csak egy ötlet volt hogy írjon mindenki egy emailt pár tiltakozó sorral de ha ennyire sem hajlandóak a vadásztársak akkor hajtsuk le a fejünket és fogadjuk el a sorsunkat.Nem tudom elhinni hogy olyan emberek akiknek jó meglátásaik vannak itt a fórumon ne tudnának esetleg szerkeszteni egy oldalnyi anyagot, amit ha a többi fórumozó aki sok vadásztársaság tagja  eljuttatja a saját vadásztársaihoz ott aláírja a tagság és több helyről beérkezik a megfelelő hivatalokba,hogy ne lenne esélyünk.Csak tenni kellene  valamit közösen összefogva.


Ez a "rendelet" nem közvetlenül a vadászokra nézve kötelező, hanem a vadgazdálkodó egységekre. Ha valaki tiltakozhat, az a vadászatra jogosult szervezet, természetesen a teljes tagságuk nevében!
Szerintem.
 
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Oldalak: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: