Oldalak: 1 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 [88] 89 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 222003 alkalommal)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #1305 Dátum: 2020. Június 19. - 08:11:26 »

Soma a málnaszakértő.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #1306 Dátum: 2020. Június 19. - 08:12:39 »

Van valakinek málnával bármi tapasztalata?

Ittam már többfelől, többfélét.

Volt amire csak ráírták, de ha törkölyt írnak rá az is hihető lett volna...  Rííí

De ami jó volt az nagggggyon jóóóó!!!

A sárgabarack mellett a málna tudja azt a húb@zzeg élményt nyújtani.
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #1307 Dátum: 2020. Június 19. - 09:51:45 »

Főzött már közületek vaki málnát? Isten elleni vétek  hozzáadott minimális cukor (fruktóz) alkalmazása a cefrébe ?  Úgy tudom, hogy a kihozatala elég gyenge, és állítólag könnyen ecetesedik a cefréje házi körűlmények között. A 18 C°os  erjedési hőmérsékletet tudom neki biztosítani.  Azt tudom, hogy alacsony a savtartalma, és be kell majd állítani. Soha nem cefréztem még málnát, de most kénytelen leszek  Mosolyog A málna étkezési minőségű, hűtőházas hidegsokkos, fagyasztott. Remélem ez nem befolyásolja majd a minőséget. Vállat von Van valakinek málnával bármi tapasztalata?

Nem egyszerű, de megéri. Hívj fel és megbeszéljük, mert hosszú. +36-30-9311-904
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #1308 Dátum: 2020. Június 19. - 15:01:01 »

Nem egyszerű, de megéri. Hívj fel és megbeszéljük, mert hosszú. +36-30-9311-904

Köszönöm a segítséget! Igen Emelem
Naplózva

Jó szelet!
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #1309 Dátum: 2020. Június 21. - 08:40:36 »

Köszönöm a segítséget! Igen Emelem

 Emelem
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #1310 Dátum: 2020. Június 21. - 15:13:04 »

Nem egyszerű, de megéri. Hívj fel és megbeszéljük, mert hosszú. +36-30-9311-904

Amit Tusnádon ittunk az makulátlan volt, azóta sem ittam olyan jó és kidolgozott pálinkát! Igen
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #1311 Dátum: 2020. Június 22. - 08:03:45 »

Amit Tusnádon ittunk az makulátlan volt, azóta sem ittam olyan jó és kidolgozott pálinkát! Igen

Sajnos az idén az is elmarad.

 Piál
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #1312 Dátum: 2020. Június 22. - 08:05:00 »

Sajnos az idén az is elmarad.

 Piál

Hát, ja.
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #1313 Dátum: 2020. Június 24. - 17:21:42 »

Ma Iván nap van, akkor eljött a diópálinka ideje Mosolyog

Naplózva

Jó szelet!
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11252


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #1314 Dátum: 2020. Június 24. - 22:08:28 »

Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #1315 Dátum: 2020. Június 24. - 23:09:57 »

Ma Iván nap van, akkor eljött a diópálinka ideje Mosolyog


Berakott zöld paradicsom, pöndör paprikával, felezett vörös hagymával 4,2-es üvegben. Pont ennyit tudok róla, de küldjetek, alávetem magam a tesztnek.
Naplózva
serg
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 384



« Új üzenet #1316 Dátum: 2020. Június 25. - 00:24:08 »

A hètvègèn èn is nekilátok,ha találok annyicska diót ami kell hozzá... Ezt a narancshèjas verziót nem ismerem,szabad tudni,hogy miben különbözik az "alap" recepttől?
Naplózva
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #1317 Dátum: 2020. Június 25. - 08:29:29 »

Tegnap cseresznyeszedés-magozás (paszírozás) volt a délutáni program. Nem lett sok, de meglátjuk mi lesz belőle.

A hétvégén a vadcseresznyét is szedni kell az ágyasnak.
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #1318 Dátum: 2020. Június 25. - 15:04:25 »



 Igen Wave Piál

Naplózva

Jó szelet!
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #1319 Dátum: 2020. Június 25. - 15:11:56 »

A hètvègèn èn is nekilátok,ha találok annyicska diót ami kell hozzá... Ezt a narancshèjas verziót nem ismerem,szabad tudni,hogy miben különbözik az "alap" recepttől?

Szia!

Én még "diópálinka szűz" vagyok, most próbálom először.  Mosolyog  Ezt a receptet kaptam:

25 db zöld dió negyedelve
2,5L 50-es pálinka
20dkg cukor (szerintem ez kevés lesz)
15db szegfűszeg
3db csillagánizs
1 rúd vanilia
1 rúd fahéj
3 szelet gyömbér
1 nagyobb narancs héja, a fehér rész nélkűl

6 hétig napon érlelni rázogatni, leszűrni, karácsonyig békén hagyni.
Remélem jó lesz.
Naplózva

Jó szelet!
Oldalak: 1 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 [88] 89 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: