Feri!
Szép vadászat lehetett
.
Éppen tegnap egyeztettünk a kollégámmal, hogy a szokásos ünnepi récevadászatot nehogy elmúlasszuk a Kapos és a Koppány mentén.
Ha Tás kerül az asztalra, akkor én két féle módon szoktam elkészíteni.
Vagy hosszú lére eresztett pörkölt lesz belőle korondi fedeles cserépköcsögben sütve, vagy
előbb a félbevágott kacsa a levesben haknizik, majd az apró részektől megfosztott fődarabok bacon-be borítva mennek a római cserépedénybe
némi zöldség és gyümölcs ágyra és még 2 órácskát aggódnak a sütőben alacsony hőmérsékleten.
Ja és mindíg szárazon kopasztom és a sütéshez-főzéshez nem szabad sajnálni tőkük a jóféle házi kacsa, vagy libazsírt.
"Végszükség" esetén mangalica is megteszi