Oldalak: 1 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: VADÁSZBALESET  (Megtekintve 177264 alkalommal)
ollotq
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 65


« Új üzenet #885 Dátum: 2018. Május 26. - 21:38:01 »

"Papír" szerint úgy van ahogy írod, de a vadász is EMBERBŐL van.
Naplózva
Győző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 301


« Új üzenet #886 Dátum: 2018. Május 27. - 14:01:55 »

A két vadász egy lesen ült. Lőttek egy őzet az idősebbik lement zsigerelni a fiatalabb utolsó lő világnál úgy 21.00 után lőtte meg az idősebb még hívta telefonon hogy meglőttél a mentők mire kiértek elvérzett.
Naplózva

A róka, sakál és a farkas az erdész és mezőgazdász legjobb barátja.
oconor
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2332


« Új üzenet #887 Dátum: 2018. Május 27. - 14:43:12 »

A két vadász egy lesen ült. Lőttek egy őzet az idősebbik lement zsigerelni a fiatalabb utolsó lő világnál úgy 21.00 után lőtte meg az idősebb még hívta telefonon hogy meglőttél a mentők mire kiértek elvérzett.

Ha ennek csak a fele igaz akkor az a magyarázat, hogy a "vadász is EMBERBŐL van" baromi gyenge érv és magyarázat.

A Luxuria (tudatos gondatlanság, könnyelmű bizakodás az eredmény elmaradásában) és a Negligencia(hiányzik az értelmi és az érzelmi oldal (nincs előre látás, és az ahhoz való érzelmi viszonyulás)
tőle elvárhatóság értelmezése) bizar elegye.

Ezzel együtt sajnálom mind az elhunytat és részvétem a hátrahagyottaknak, és sajnálom az elkövetőt is, mert súlyos teher fogja kísérni az életben.
Naplózva

„A valós információ létfontosságú, a téves információ sajnálatos és káros, de a jól irányzott hamis információ halálos.” (Frederick Forsyth, angol író)
Bwana
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 770



« Új üzenet #888 Dátum: 2018. Május 27. - 14:47:24 »

Igen, a vadász is emberből van...meg az is abból volt, akire rálőtt. Ha sötétben, vadkárban vadászok, tudom, rövid idő van a lövésre, de azért abba a rövid időbe bele kell férnie a ,,felismerésnek, elbírálásnak" vagy nem? Azt is fel kell ismerni, hogy egyáltalán disznó-e? Vagy nem? De még azt is, hogy mondjuk nem-e koca kismalacokkal, vagy nem? Ha meg disznó, meg még lőhető is, akkor meg is kell célozni ott, ahova a golyót szánja az ember nem? Meg, hogy mi van mögötte még golyófogó, meg ilyesmi...Tudja mindegyikőnk, hogy megy ez, az utolsó egy két pillanatban a lámpafénybe még egy két pillanat kell (az elég, addig még nem ugrik el), hogy mégegyszer lámpafényben is ,,biztosan" lehessen látni, hogy az-e, amire még a lámpa felvillanás előtt számítottunk (már szinte biztosra), de a felvillanó fény bizonyosságot ad még a legvégső pillanatban. Kell még egy-két pillanat kivárás, megbizonyosodás ilyenkor is. Azt az egy két pillanatot még tűri elugrás nélkül a legtöbbször a disznó. Ha meg nem biztos a dolog, az elbírálás, akkor MAJD LEGKÖZELEBB! A vadkár sem ér annyit, mint agyonlőni valamit, vagy valakit, amit-akit nagyon nem kéne.  Emelem

Egyetéetek veled.  Emelem  De sötétben nem bírálunk semmit!   Angyal
Naplózva

Mint azt bölcs elmeprofeszorom mondogatta: "Ne siesd el a gyógyítást, néha jó a hülye a háznál"!

Minden este bánva bánják, Hogy e vadat mér' kivánják, Mért is űzik egyre, nyomba,
Tévelyítő bús vadonba.
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #889 Dátum: 2018. Május 27. - 16:03:19 »

A két vadász egy lesen ült. Lőttek egy őzet az idősebbik lement zsigerelni a fiatalabb utolsó lő világnál úgy 21.00 után lőtte meg az idősebb még hívta telefonon hogy meglőttél a mentők mire kiértek elvérzett.

Hát, én azt hiszem ebből csak annyi igaz, hogy meglőtték!  Majd ha konkrétumot dudunk Barátunkról, megírom.  Addig kár találgatni! 
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Makkmarci
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3149



« Új üzenet #890 Dátum: 2018. Május 27. - 17:16:21 »

Tudja mindegyikőnk, hogy megy ez...

Ne haragudj, nem (... valami udvarias jelzőt keresek...) naivság egy újabb baleset után ilyet leírni? Épp itt a tragikus ellenpélda, látod, hogy pont nem tudja mindegyikőnk?!... Aki mindenáron lőni akar valamit, mert még rutintalan és/vagy kezdő és/vagy fiatal és/vagy kapzsi/lődühös (tetszőleges jelző alá- vagy lehúzandó), az pont nem fog elkezdeni rulettezni, hogy most épp állja-e a majd disznó a lámpát "még egy-két pillanatig", ha felkapcsolom, vagy nem. Mert fél, hogy azt is elb@ssza, mert megbocsáss, én pl. nem ismerem az összes disznót személyi szám és fényállóság szerint, idegen területen meg pláne nem (vendégvadász volt az illető tudtommal), úgyhogy az sem szentírás, hogy minden disznó mindig állja a lámpát pár pillanatra. Villantottam már lámpát úgy süldőre (nem is valami öreg harcosra), hogy már csak a porfelhőt láttam a helyén, ahogy elindult. Ezt előre nem tudhatod. "Mert mi van, ha ez pont nem állja? Meg hát látom én így is, hát ott van az! Durr..." a többit meg olvassuk a sajtóban. Sajnos a vadászatban csakúgy, mint a közlekedésben, jobban teszi az ember, ha "ismeretlen" vadászokkal együtt vadászva a legjobbra számít, de a legrosszabbra készül, mígnem majd idővel "egyedenként" meg nem győződik a megbízhatóságukról, ill. a hozzáállásukról a biztonságot illetően. A hozzáállást mindenki a "civil" személyiségéből hozza a vadászatra is. Aki a civil életben is agresszív/hebehurgya/szarik az előírásokra, és még sorolhatnám a jellemhibákat, attól szerinted mit várhatsz majd fegyverrel a kézben, amitől óhatatlanul mindenki több hatalmat érezhet magában. A jó vadász él vele, a rossz meg visszaél. Értem én, hogy mindenki hibázhat, de ahhoz előbb azért tudatosan és "túlságosan forró fejjel" (lehetséges okok/jellemhibák legfentebb leírva) fel kell rúgni egy csomó vérrel írt előírást a minden kétséget kizáró felismerésről, stb., stb., és még akkor sem tart senki pisztolyt senki fejéhez, hogy márpedig most lőni kell. Vajon a felelőtlen tettes mit válaszol majd (akár saját magának is), hogy akkor "ugyan miről is ismerte fel minden kétséget kizáróan a célpontot?" Mert bármit válaszol, az vagy nem volt elegendő, vagy nem is volt ott, ahogy és ahova ő képzelte. Mert ha úgy lett volna, akkor most terítékfotókat nézegethetnénk, nem gyászjelentést.

Egyébként egyrészt hogyan lehet normálisan zsigerelni fejlámpa nélkül?... Másrészt: leszáll valaki mellőlem a lesről, végignézem, amint feljebb megy vagy 100 m-t, elkezd zsigerelni, majd 3/5/10/20 perc után egyszer csak disznónak nézem és odalövök?.. Vagy mi?...  Fejvakarás Fejvakarás
Naplózva
uzbence
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2149



« Új üzenet #891 Dátum: 2018. Május 28. - 09:09:08 »

Hát, én azt hiszem ebből csak annyi igaz, hogy meglőtték!  Majd ha konkrétumot dudunk Barátunkról, megírom.  Addig kár találgatni! 

Kb.
Semmi több.

Emelem
Naplózva
Fegbock
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1487


« Új üzenet #892 Dátum: 2018. Május 29. - 14:09:18 »


Egyébként egyrészt hogyan lehet normálisan zsigerelni fejlámpa nélkül?...
Másrészt: leszáll valaki mellőlem a lesről, végignézem, amint feljebb megy vagy 100 m-t, elkezd zsigerelni, majd 3/5/10/20 perc után egyszer csak disznónak nézem és odalövök?.. Vagy mi?...  Fejvakarás Fejvakarás
Korom sötétben nem vadászunk, akkor ugye zsigerelni sem kell! Holdvilágnál meg nem kell lámpa!
Nálam pl. sosincs fejlámpa cserkeléskor. Ha elejtek egy disznót, akkor többnyire mindjárt kizsigerelem holdfénynél és mivel egyedül vagyok abban a körzetben, nem várom, hogy bárki agyonlőjön. Másrészt, ha valaki meglát egy sötét foltot és nem szánja rá az időt, hogy percekig, vagy addig nézze, míg el nem tudja dönteni, hogy mit lát, az ne vadásszon!
Naplózva

Minden lövésem, amely talál, azonnal öljön! De ha nem öl, akkor ne ejtsen sebet!
Makkmarci
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3149



« Új üzenet #893 Dátum: 2018. Május 29. - 14:50:48 »

Holdvilágnál meg nem kell lámpa!

Igazán dicséretes, hogy Te ilyen kemény legény vagy, és Neked pusztán a holdfény elég a zsigereléshez, de szerintem jóval kevesebben zsigerelnek csak a holdvilágra hagyatkozva, mint ahányan fejlámpát használnak, számomra egyébként teljesen érthető módon. A lámpa azért van, hogy jobban láss, tán még annál is, mint ahogy Te látsz holdfénynél. Megjegyzem ha ez a szerencsétlen jóember is használt volna fejlámpát épp e sajnálatosan konkrét esetben, jó eséllyel pont nem lőtték volna meg. Egyébként ő még a lővilág végén lőtt meg valamit, HA jól tudom(!), majd lement zsigerelni. Fejlámpa nélkül (minden bizonnyal legalábbis, mert azt már végképp nehezen hinném, hogy valaki még egy fejlámpás foltra is rálőne), és holdvilágnál, pont ahogy Te szoktad, ügyesen. Evidenciákat sorolsz fel, csak ha mindenkinek ilyen magától értetődő volna mindaz, amit leírtál, nem volnának balesetek.
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11251


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #894 Dátum: 2018. Május 29. - 15:04:48 »

Igazán dicséretes, hogy Te ilyen kemény legény vagy, és Neked pusztán a holdfény elég a zsigereléshez, de szerintem jóval kevesebben zsigerelnek csak a holdvilágra hagyatkozva, mint ahányan fejlámpát használnak, számomra egyébként teljesen érthető módon. A lámpa azért van, hogy jobban láss, tán még annál is, mint ahogy Te látsz holdfénynél. Megjegyzem ha ez a szerencsétlen jóember is használt volna fejlámpát épp e sajnálatosan konkrét esetben, jó eséllyel pont nem lőtték volna meg. Egyébként ő még a lővilág végén lőtt meg valamit, HA jól tudom(!), majd lement zsigerelni. Fejlámpa nélkül (minden bizonnyal legalábbis, mert azt már végképp nehezen hinném, hogy valaki még egy fejlámpás foltra is rálőne), és holdvilágnál, pont ahogy Te szoktad, ügyesen. Evidenciákat sorolsz fel, csak ha mindenkinek ilyen magától értetődő volna mindaz, amit leírtál, nem volnának balesetek.
A fejlámpa nálam kötelező tartozék,esti vadászatnál,a lesről leszállva...igaz Feri??? Ördög
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #895 Dátum: 2018. Május 29. - 16:21:18 »

A fejlámpa nálam kötelező tartozék,esti vadászatnál,a lesről leszállva...igaz Feri??? Ördög
Pedig nincs mitől félned, egyetlen vadászható vadfajra sem hasonlítasz. Sokkal rondább vagy náluk... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #896 Dátum: 2018. Május 29. - 17:12:37 »

Korom sötétben nem vadászunk, akkor ugye zsigerelni sem kell! Holdvilágnál meg nem kell lámpa!
Nálam pl. sosincs fejlámpa cserkeléskor. Ha elejtek egy disznót, akkor többnyire mindjárt kizsigerelem holdfénynél és mivel egyedül vagyok abban a körzetben, nem várom, hogy bárki agyonlőjön. Másrészt, ha valaki meglát egy sötét foltot és nem szánja rá az időt, hogy percekig, vagy addig nézze, míg el nem tudja dönteni, hogy mit lát, az ne vadásszon!
Csak a miheztartás végett!
A törvény:
(4) *  Vaddisznó, aranysakál, borz és róka éjszakai vadászatán a vadász köteles magánál tartani és használni keresőtávcsövet, céltávcsövet, valamint kézilámpát, továbbá - ha a vadászati hatóság az eseti használatát külön engedélyezte - a fegyverlámpát.
Azért arra is kíváncsi lennék, lámpa nélkül hogyan tudsz félholdnál utánkeresni?
 Emelem
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11251


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #897 Dátum: 2018. Május 29. - 18:09:25 »

Pedig nincs mitől félned, egyetlen vadászható vadfajra sem hasonlítasz. Sokkal rondább vagy náluk... Ördög
Csak azért nem válaszolok neked,mert nem tudok yetiül... Ördög
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Bwana
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 770



« Új üzenet #898 Dátum: 2018. Május 29. - 18:13:21 »

Korom sötétben nem vadászunk, akkor ugye zsigerelni sem kell! Holdvilágnál meg nem kell lámpa!
Nálam pl. sosincs fejlámpa cserkeléskor. Ha elejtek egy disznót, akkor többnyire mindjárt kizsigerelem holdfénynél és mivel egyedül vagyok abban a körzetben, nem várom, hogy bárki agyonlőjön. Másrészt, ha valaki meglát egy sötét foltot és nem szánja rá az időt, hogy percekig, vagy addig nézze, míg el nem tudja dönteni, hogy mit lát, az ne vadásszon!

Inkább 1000 lámpakapcsolás, 1000 eredménytelenség mint egyszer olyanra lőni amire nem kellene!
Naplózva

Mint azt bölcs elmeprofeszorom mondogatta: "Ne siesd el a gyógyítást, néha jó a hülye a háznál"!

Minden este bánva bánják, Hogy e vadat mér' kivánják, Mért is űzik egyre, nyomba,
Tévelyítő bús vadonba.
Stefi
Vendég
« Új üzenet #899 Dátum: 2018. Május 29. - 18:20:32 »

Korom sötétben nem vadászunk, akkor ugye zsigerelni sem kell! Holdvilágnál meg nem kell lámpa!
Nálam pl. sosincs fejlámpa cserkeléskor. Ha elejtek egy disznót, akkor többnyire mindjárt kizsigerelem holdfénynél és mivel egyedül vagyok abban a körzetben, nem várom, hogy bárki agyonlőjön. Másrészt, ha valaki meglát egy sötét foltot és nem szánja rá az időt, hogy percekig, vagy addig nézze, míg el nem tudja dönteni, hogy mit lát, az ne vadásszon!

Hej !  Ha én ilyen jól látnék !  Angyal   De még akkor ott van hogy a másik aki lehet tudatosan, orvadászva , tévedésből (!) kerül oda a területre ugyan olyan jól lát e és elég higgadt e és ..........
Hirtelen öt olyan esetet tudnék most felsorolni mikor egyik nótórikus "tévesztő" de egyébként "tévedhetetlen" ex (hála Istennek) ""vadásztársam" megjelent a körzetemben és vadászott - volt hogy a dátumot tévesztette el , volt hogy a körzet számát , volt hogy kettőt lapozott  stb.stb. stb.  De volt még akik ezt többször megtették és volt hogy én is elnéztem valamit és olyan kor jobb ha van lámpa és jobb ha mindkettőtökön !    Emelem
Naplózva
Oldalak: 1 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: