Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 69   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Így írunk mi...  (Megtekintve 163059 alkalommal)
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #30 Dátum: 2008. április 18. - 13:17:35 »

Tomek, Girgesz!
Gratulálok, nagyon jó írások! Igen Igen
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #31 Dátum: 2008. Május 13. - 13:54:19 »

Sziasztok!

Kicsit leült ennek a topiknak a forgalma, gondoltam, felteszem (kissé kijavítgatva) az első írásomat, ami még a régi fórum rókás kaladjai között jelent meg. Hátha valaki nem olvasta...


"2001. januárjának eleje. Borult, párás, de nem túl hideg téli délelőtt. Az eget teljesen beborítják az összefüggő szürke felhők, még esélyt sem adnak az amúgy is alacsonyan járó Napnak, hogy fénye áttörjön rajtuk. Az állandó irányú, mérsékelt déli szél meg-meglebbenti a nádszálak zászlós tetejét, de ennél többre nem futja a tudományából.
Mindenre rányomja bélyegét ez a szomorkás időjárás. Csak a vadludak kis csapatai járják szórványosan az égi utakat. Az éjszakát a Balatonon töltötték és most táplálék után néznek valami tarlón vagy üde zöld vetésen.
A többi nappali állat, legyen az emlős vagy madár, keveset mozogva, a legkisebb feltűnés nélkül keresgéli táplálékát, lehetőleg egy-egy védelmet nyújtó hely közelében.
Még a máskor oly nagyszájú, szinte állandóan hangoskodó szajkók is csendben, csaknem láthatatlanul ugrálnak a bokrok között, alig lehet észrevenni őket.

A hatalmas, ereje teljében levő kan róka kényelmesen heverészik az öreg bodza tövében, ami közvetlenül a nád szélében áll. Kétoldalt szántó szegélyezi azt a pár száz méter hosszú, nedves talajú nádast, amelynek közepén kis, épphogy csörgedező vízfolyás, szélein pedig meglehetősen sűrű bozótos húzódik. Ebben szeret tanyázni a ravasz.
Éjjel jóllakott, a helye biztonságos, tehát zavartalanul pihenhet, és pihen is, mert erőt kell gyűjteni a szerelemre. Ösztönei már érzik, hogy napokon belül elkezdődik a nász, akkor csak az lesz a fontos, minden más mellékes. Az éjszakában izgalomtól lázas torkok vakogják majd a Hold felé izzó vágyaikat, és ha többen összetalálkoznak, a karcsú, hajlékony testű, parázsló szemű rókahölgyek kegyeiért folyik a küzdelem. A harc tétje roppant nagy, a győztes családot alapíthat.

A hely mindenesetre régóta megvan hozzá, bízvást hozhat asszonyt. Jó területet harcolt ki magának annakidején, élelem mindig található, búvóhely rengeteg, egyetlen ellensége, vadász itt alig jár, mi kell még a rókának?

A nyugodtan, összegömbölyödve szunyókáló ravaszdi álmában is őrködő, finoman billegő fülét most valami távoli, ritkán hallott zaj üti meg. Emberek beszélnek.
Erre már kinyitja szemeit, felemeli a fejét, figyel. Igen, délről hozza a hangokat a gyenge szellő. Felül, és arra felé fordul. Finom orrát szélirányba emeli, és nem is kell túlságosan szimatolnia, rögvest megcsapja az emberbűz. Vadászok jönnek, érezni lehet a velük levő kutyák szagát is.
Na, akkor most alighanem odébb kell állni egy házzal…
Még szerencse, hogy ilyen ostobák, sem csendben nem tudnak maradni, sem annyi eszük nincs, hogy legalább a szelet figyelembe vegyék. Nevetségesen egyszerű lesz előlük kitérni. Akármelyik kölyök is simán megtenné ezt, nemhogy ő, aki professzornak számít a cselezésben, ravaszkodásban!
Igaz, hátszéllel kell mennie, így csodálatos orrának nem sok hasznát veszi, de a terep kitűnő, végig takarásban osonhat, aztán meg ott van éles szeme és a hallását bárki megirigyelhetné. Alaposan kösse fel a nadrágot, aki meg akarja lepni!

Egy kiadós, unott ásítás - ami megmutatja tökéletes, hibátlan fogsorát, és van benne valami lekicsinylése is a közeledő veszedelemnek – aztán sarkon fordul. Elindul északi irányba, lassan, kényelmesen. Most látszik csak igazán, milyen pompás példány. Teljes testhossza csaknem másfél méter, bundája tömött, hibátlan, bár kissé világos, inkább sárgás-szürkés, mintsem kimondottan vörös. Dús vitorlája büszkén úszik utána.

Még messze vannak a kutyák, jóllehet csörtetésük ide hallatszik, a róka tudja, a távolság elégséges. Mire ezek végigérnek a nádason, ő árkon-bokron túl lesz. Még csak különösen sietnie sem kell. Annyi itt a sűrűség, bozót, hogy észrevétlenül osonhat bármeddig. Ha véget ér ez a nád, pár lépés, és kezdődik a másik, a harmadik. Nincs semmi vész.

Egy széles, kitaposott váltóra áll rá, és kényelmesen poroszkálni kezd, de aztán megugrik, mert mögötte, a távolban tompán dörren egy lövés. Rögtön utána szajkók kiabálnak felháborodva, ugyanis egyik társukat próbálta leszólítani valamelyik vadász.
Recsegve, rikácsolva jelezgetnek egymásnak, alacsonyan, takarásban, bokortól bokorig húznak előre. Tarka bóbitájuk riadtan mered az égnek, fürkésző, bizalmatlan tekintettel nézelődnek minden irányba. Amilyen nagy legények, ha egy kis énekesmadár fészkét kell kifosztani, olyan ijedtek most, amikor a bőrükre megy a játék. Jelenleg egyszerre menekülnének és lapulnának is, eléggé határozatlanok. Nem szívesen hagyják el a biztonságot jelentő bodzákat, kökényeket. A nagyobb távú repüléssel meglehetősen hadilábon állnak, ha csak lehet, elkerülik.

A váltó a kis ér mellett fut, párhuzamosan a vízzel. Ahol véget ér, mindössze egy keskeny úton kell átmenni és a következő sűrű szélében folytatódik. Ismeri a róka, ahogy más a tenyerét. Számtalanszor járt már erre.
Egyenesen megy majd tovább, arra úgy el lehet tűnni, hogy soha nem találják meg. Ismét kicselezi az ügyetlen embereket és veszélyes, de ostoba négylábú szolgáikat.

Nádszál meg nem libben, száraz gallyacska meg nem reccsen, a jól kijárt ösvényen szürke szellemként suhan a hatalmas róka…

Pár pillanat és ki is lép az útra. Nem kémlel körül – felesleges, hiszen itt soha nem érte meglepetés -, hanem változatlan tempóval, egyenesen a túloldali nád felé tart, de mielőtt elérné, hirtelen megtorpan. Oldalra néz, mert a szeme sarkából észrevette, hogy ott valami nem olyan, mint volt, mint amit megszokott. És a látványtól egy rövid másodpercre földbe gyökerezik a lába.

Egy vadász áll talán 25 méterre tőle, mozdulatlanul. Lábánál zömök, koromfekete kutya ül. Mindketten őt nézik. Mintha maga a Végzet öltött volna alakot… Ráadásul furcsa, jeges karom markol a gerincébe, amitől égnek áll minden szál szőr a hátán és eszébe villan, hogy ez már a közelítő Halál első szorítása…

A kék szempár alatt a duplapuska két fekete torka is rá van szegezve. És az a nagy fekete kutya, annak a tekintete pontosan megmutatja, mi vár rá…

Tapasztalt, rutinos jószág a kutya. Meg nem mozdul, csak testének finom remegése árulja el, hogy pattanásig húzódnak idegei, azok a híres-neves, talán egyenesen drótkötélből font idegek, amelyeknek köszönhetően fajtája világhírű lett. Várja a lövés felszabadító dörrenését, ami majd véget vet ennek a hihetetlen feszültségnek. Mert lesz lövés, biztosan lesz, ezt tökéletesen tudja, azonnal megérezte gazdája hangtalan, óvatos mozdulataiból, visszafojtott lélegzetvételéből és a leheletfinoman kinyitott biztosító halk pattanásából. Idestova hat éve vadásznak együtt, hát még szép, hogy tisztában van a helyzettel!

Ma, úgy látszik, ilyen szerencsés nap van. Reggel az a vadász, aki mindig jókedvű, már az első bozótos átmozgatásánál megcsípett egy ilyen vörös bolhafészket. Kicsi, tavalyi süldő volt, alig nagyobb, mint egy jó kandúr, a szajkóra töltött apró sörét duplázása is végleg felborította.
Aztán a következő hajtásban a gazdi is leemelt két szajkót, lehetett keresni és apportírozni, amit ez a fekete kutya annyira tud, és oly nagyon szeret.
És még nincs vége a vadászatnak, előttük az újabb zsákmány. Ez most már biztos - hiszen a gazdi idejekorán észrevette a settenkedő ravaszt -, csak szólaljon meg végre az a puska!
A többi aztán majd az ő dolga, ám a lövés előtt nem mozdulhat.

 A zsákmányára lecsapni készülő ragadozó magabiztossága és könyörtelensége van a fekete kutya nagy barna szemében – abban a pillanatban, amikor a préda már semmiképpen sem menekülhet -, és ezt méri fel egyetlen rövid szemvillanás alatt a hatalmas kan róka. Hányszor, de hányszor gyulladtak már fel az ő ferde vágású szemében is ezek a fények! De úgy látszik, most megfordult a kocka…
A nagy róka viszont nem az a legény, aki csak úgy, könnyedén feladja. Ráadásul rendkívül jól vág az esze. Egy tavalyi süldő talán még bámészkodna valameddig, értékes időt veszítve azzal, hogy nem tud hamarjában tisztába jönni a helyzettel, de itt erről szó sincs. Azonnal, a másodperc tört része alatt reagál.
Teste megrándul, hogy a következő szempillantásban cikázó villámmá változva tűnjön el a túloldali bokrok között, ekkor azonban a vadász begörbíti mutatóujját…

Még látta a Merkel jobb csövének sárgásfehér felvillanását, ugyanakkor iszonyú erő csapott a nyakába, vállába, vágta őt földhöz, és hallotta a hatalmas dörrenést, olyan közelről, mint eddig soha életében.
Miközben elsötétedett előtte a világ, a labrador zömök termetét meghazudtoló fürgeséggel termett ott, és a torkánál elkapva, alaposan megrázta az utolsókat  rúgó rókát. Ám ebből a koma már semmit sem érzett…"

 
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
Viktor
Vendég
« Új üzenet #32 Dátum: 2008. Május 13. - 14:03:49 »

Péter Komám!

Sokáig csend volt ebben a topicban.... sajnos... de most azt kell mondjam. ez vihar előtti csend volt, mert ez az írás kimagasló írás, amit nagyon köszönöm, hogy megosztottál velünk!

 Igen Igen Igen Igen Igen
Naplózva
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7949


Generalbakter


« Új üzenet #33 Dátum: 2008. Május 13. - 15:05:29 »

Még mindig jó! Áthozhatnád a többit is.
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #34 Dátum: 2008. Május 13. - 18:34:34 »

Péter, nagyon jól tetted, hogy itt is olvasható lett az írásod!  Éljen  Taps
Végre ebben a topicban is van hozzászólás, tényleg nagyon leült.
Írj még nekünk sok ilyen szépet!  Mosolyog
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
Viktor
Vendég
« Új üzenet #35 Dátum: 2008. Május 13. - 19:52:01 »

Péter, nagyon jól tetted, hogy itt is olvasható lett az írásod!  Éljen  Taps
Végre ebben a topicban is van hozzászólás, tényleg nagyon leült.
Írj még nekünk sok ilyen szépet!  Mosolyog

Meg Te is! Eszméletlen jók az írásaid!
Naplózva
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #36 Dátum: 2008. Május 14. - 12:47:18 »

Köszönöm Nektek!

A helyzet az, hogy azért átnézem még az írásaimat, melyiket lehetne kicsit még feljavítani. Ssokan olvastátok őket, nem biztos, hogy szerencsés ugyanazokat újból felrakni...
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
St.Girgesz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #37 Dátum: 2008. Május 14. - 13:12:05 »

Sziasztok!

Kicsit leült ennek a topiknak a forgalma, gondoltam, felteszem (kissé kijavítgatva) az első írásomat, ami még a régi fórum rókás kaladjai között jelent meg. Hátha valaki nem olvasta...


Ez még most is jó! Taps
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7949


Generalbakter


« Új üzenet #38 Dátum: 2008. Május 15. - 13:52:40 »

Keresgéltem némi, a honlaphoz méltó írások után és ezt a régi írásomat is megtaláltam (lehet, hogy ismerős néhányatoknak):

Novemberi élmény

19 órakor azzal a tudattal zártam be az irodám ajtaját, hogy elkéstem az esti lest. Reggel még bíztam, hogy hátha, világosban hazaérek, de integrált rendszer-projekt, átfogó Apeh ellenőrzés, meg a „normál” ügyek, bizony máshogy hozták. Ez van, a szakmámhoz hozzátartozik.
Amikor a kocsiba beszálltam és a félhold rám vigyorgott elhatároztam, hogy mégis kimegyek.
Tudom, hogy sokak szerint, sötétben indulni, elítélendően csúnya dolog, hiszen a klasszikus értelemben vett vadászidőt ez sérti, én mégis úgy gondolom, hogy ha nincs más lehetőség igenis el lehet indulni  - persze disznóra –  bőven sötétben is. Vannak olyan búvóhelyek ahol a disznó nem is indul el a napnyugtát követő három órán belül.  Minden esetre, fél óra alatt kocsival hazaértem, és az ajtóban kedvesem fogad, sápadtan és ijedten!
- Hirtelen azt hittem a babánkkal van baj, de hál istennek nem, más komoly esemény történt. Vérzik az Olcsi lába!  Olcsi a családhoz tartozik és hivatalosan szálkásszőrű tacskó.
- Táska le, megnéz, és valóban… a vadászszoba padlóján véres tappancsnyomok, a nyomok által határolt terület középen áll a sérült. Mégpedig, három lábon, és úgy néz, ahogy csak egy sérült (vagy sértett) tacskó tud nézni. Miután megnézem a lábát, és megállapítom, hogy sima kis vágás, nem hosszú, nem is mély; a beteg bemászik a kosarába. Teszi ezt úgy, mint aki máris a másvilág korlátján kényszerülne áthágni. Hatalmas hasát alig bírja beemelni… Ezirányú kérdő pillantásomra –kötszerrel és hintőporral felszerelt – Kedvesem azonnal szabadkozik, hogy csak fájdalomfalatokat kapott a kutya, meg a vérveszteség ellen egy keveset, és az ijedtség miatt .....Szóval majdnem biztos, hogy nevezett,  tekintélyes potrohba, cirka a fél hűtő –közte a nekem szánt vacsora felvágott része –belevándorolt.
Minden esetre akadt még harapnivaló nekem is, amit hamar bekaptam, és öltözni kezdtem. Miközben vadászgúnyába bújtam, hallani véltem némi mocorgást a kosár irányából, és amikor a páncél kulcsával kezdtem el zörögni, hirtelen körülöttem ugrált egy makkegészségesnek tűnő, igen vidám, szálkásszőrű tacskó. Mégpedig szemlátomást négy lábon. Mindig tudtam, hogy a vadászatnak gyógyító hatása van, de hogy ennyire….

Ezek után hamar elindultunk és tízperces terepjárózás után – ahol a száraz időnek köszönhetően az öszkerékmeghajtást be sem kellett kapcsolni – meg is érkeztünk. Tervem szerint egy régi traktorút oldalán álló ülőkét foglaltunk el, nem messze egy dagonyától. Ez a hely egy évtizedes távváltó mellett található, ahol a disznók és szarvasok a hegyről a mezőgazdasági területekre váltanak ki. Jobbra egy szálas tölgyes, azon túl 500 méterre már a kukoricaföldek. Az ülőkémtől balra akácos csík, rét, patak, a patakon túl, pedig vegyes szálas. Innen várom a disznókat. Az ülőke nem ma készült, de még elég masszív, a tacskó mellettem ül egy pokrócon, és miután nincs friss illat a levegőben, és én is nyugton vagyok, hamar elnyomja a „ fél hűtő”.  Megtöltöm a puskát. A kisgolyós csőbe egy kemény Sierrát tolok, ez malacra, rókára meg pláne elég; az alsó csőbe pedig babonából egy TUG kerül. Hátha jön egy jó kis kan, mint ugyanitt, pontosan hét hónappal ezelőtt. Akkor is egy TUG-ot töltöttem be az általában használt osztott köpenyes lőszer helyett.
Lőttem is egy kancsit, amolyan hároméves formát. Ennek ellenére, tapasztalatom szerint 9,3-as kaliberben a TUG nagyon erős.  Talán bőgő bikára meg nagy kanra…. de mikor?! Minden esetre van egy csomagom, ugyanoda lövi a fegyver, mint az osztott köpenyest, tehát próbálom elhasználni. 
- A létrán közben nem történt semmi. Célozni próbáltam, jól lehetne lőni, ha lenne mire.
Hátradőltem ezen a rozoga ülőkén és ott, akkor valahogy nagyon jól éreztem magam. A mindennapos gondok háttérbe szorultak, sőt eltűntek, helyettük jött a rothadó fűzfalevél csak ilyenkor érezhető fanyar illata, a csalafinta őszi pára, az egyenként lehulló levél zizzenése, és a félhold szórt fénye. Olyan melankolikus, igazi novemberi este-éjszaka, ahol nem agyal az ember, hanem élvezi a pillanatot. Legalábbis én élvezem! Jó volt ott leselkedni, harcolni az elalvás ellen és lebegni. Közben némi riadalmat szolgált egy őz, mely a szemközti oldalban kezdett el riasztani. Keményen és elszántan. Próbáltam kitalálni bak-e vagy suta? Vannak olyan vadásztársak, akik biztosra mondjak, hogy suta riaszt, vagy három éves bak. Bizony nekem fogalmam sincs! Riaszt, hát riasszon! Fene tudja miféle, remélem disznótól riadt meg és azok errefelé jönnek.
- Sajnos semmi sem jön. Néha jobbról a szálasból hallani némi motoszkálást, de nem tudom eldönteni, hogy egér, pele, vagy egy számmal nagyobb és: nyest.
Az egér is úgy szalad ebben a friss avarban, hogy hinné az ember vadkan jön.
Közben nyikkan valami, gondolom most jönnek a disznók. Kagylózok a szó szoros értelmében, hiszen a kezemet a fülkagylóim mögé téve, azokat befeszítve hallgatózom. Ezt a technikát a régiektől tanultam, egyszerű, de hatékony. Sajna nem disznó visít, rövidesen már hallom a vonuló vadlibacsapatot, ahogy jön végig a völgyön. Nem tudom mi verte őket errefelé, hiszen köd nincs, ragyog a hold, ilyenkor a Fertő akár több ezer méter magasról is látható.  Mint mindig ilyenkor, lesem ám a libákat, tágra nyílt szemmel, bár pontosan tudom, hogy ha éjjel 20-30 méternél magasabban repülnek, nem igen látni – de hátha. Nem látom őket persze most sem, cserébe viszont hosszasan nézek, immár távcsővel egy, dél felé igyekvő nagy repülőgépet. Magasan van, a felszálló fényei már nem villognak, de látni, hogy négymotoros. Nem Bécsből jön, akkor még alacsonyabban lenne, de az biztos, hogy nem is a szomszédban van a célja. Ezen a légifolyosón a nagy gépek a Távol Keletre mennek. Feltűnik milyen jól látni a kondenzcsíkokat, nem csoda, hogy a háború idején, a holdfényes éjszakákon az éjszakai vadászok uralták az eget.
A földön bezzeg nem történik semmi, eltekintve egy lövés hangjától, mely az osztrák szomszédok irányából jön. Rögtön még egy is elcsattan! Úgy látszik megállt a rudli az erdőszélen…. Fel is bosszantom magamat egyből. A sógorok kíméletlenül kihasználják a holdfényt, szorgalmasak nagyon és meg is lövik a lelövési tervük többszörösét. Holdfény nélkül is! Nem irigykedek, de bánt, hogy azt a kevés maradék szarvvasunkat válogatás nélkül lemészárolják. Sok pici terület egymás elől igyekszik ellőni mindent és arra vár, hogy a kifogyhatatlan magyar erdőből jön az utánpótlás. Az idei bőgés már megmutatta, hogy nálunk is elfogyott, nincs utánpótlás, aus, nix. Disznónál ugyanez. Októberben egy üzleti vacsora felfokozott hangulatában súgta meg egy szakmai partner – aki egy ilyen határterület vadászbérlője is – hogy már a 100. disznónál tartanak. 500 hektáron, a hivatalos 12 +25 vadkár miatti pótterv mellett! Ez van, nem vagyunk egyformák. Nem is idegesítem magam!

Közben messziről hallom, hogy a község felé, az utolsó busz teljes gázzal – gondolom utas nélkül – igyekszik a falu előtti,  nagyobb emelkedőt leküzdeni. A sofőr bizonyára még nyitva szeretné találni a kocsmát.
Menni kéne nekem is hazafelé, bár egy öreg vadásztársunk – isten nyugosztalja – szerint, a komoly disznó megvárja az utolsó buszt, és akkor indul a kukoricavacsora felé.
- 10 percet még várok, határozom el! Csendben figyelünk az időközben felébredt barátommal, de semmi vadra utaló jel nincs. Feltámad egy kis szellő, szemből fúj és valamiféle iszapszagot hoz, legalábbis úgy érzem. A dagonya üres azt látom, de végigfut az agyamon, hogy esetleg a patakban dagonyáztak a disznók és azok közelednek. Olcsim viszont nagyon nyugodt, ha lenne szélirányban valami, már halkan nyüszítene és remegne. Ő jobban tudja, nem is jön semmi. Közben a 10 percből a szokásos fél óra lett, összepakolok és lemászok a létrán. A kocsihoz gyorsan odaérünk, még gyorsabban vagyunk otthon. A vadászszobám sarokpadján ülve pedig újra átgondolom a történteket.
Nem lőttem, sőt nem is láttam semmit, mégis gyönyörű estém volt.
Úgy gondolom, nem kell mindehhez semmiféle pénz, státusz, és hatalom. Elég észrevenni azt, ami szép, és azt, amit csak akkor lehet látni, ha észre is szeretnénk venni…
Ezt kívánom vadásztársaimnak!
Üdvözlettel: Horrido
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Viktor
Vendég
« Új üzenet #39 Dátum: 2008. Május 15. - 14:11:01 »

Horrido Komám! Köszönöm! És nem csak a jókívánságot!

 Igen Igen Igen
Naplózva
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #40 Dátum: 2008. Május 15. - 14:30:21 »

Nagyon jó volt! Örülök, hogy olvashattam!
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
Marksman
Aladdin
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4220



« Új üzenet #41 Dátum: 2008. Május 15. - 14:58:17 »


Peti! Ez csodálatos! Az utolsó mondatokig nem lehetett tudni, mi lesz az eredmény, és a ragadozó, vagy a vadász "nyer"... Különösen tetszett a mondat: "A hatalmas, ereje teljében levő kan róka kényelmesen heverészik az öreg bodza tövében, ami közvetlenül a nád szélében áll." - jól mutatja az ellentétet, hogy míg minden négylábú és szárnyas "a legkisebb feltűnés nélkül keresgéli táplálékát, lehetőleg egy-egy védelmet nyújtó hely közelében", addig a róka, melynek ébersége, fittsége az élet kulcsa, nem lapulhat, nem szürkülhet bele a téli mindennapokba...

Nagyon jó, ha van még, tedd fel bátran!  Afro Afro Afro
Naplózva

"és hosszan kígyózó libasorban - útra kél a szafári"
Marksman
Aladdin
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4220



« Új üzenet #42 Dátum: 2008. Május 15. - 15:05:33 »


 Igen Igen Igen
Naplózva

"és hosszan kígyózó libasorban - útra kél a szafári"
St.Girgesz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #43 Dátum: 2008. Május 15. - 15:55:26 »

Keresgéltem némi, a honlaphoz méltó írások után és ezt a régi írásomat is megtaláltam (lehet, hogy ismerős néhányatoknak):

Novemberi élmény
...
Ezt kívánom vadásztársaimnak!
Üdvözlettel: Horrido


Nagyon jó!
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #44 Dátum: 2008. Május 15. - 18:00:43 »

Igazi Horrido élmény!
Köszönjük!  Taps Éljen Éljen
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 69   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: