Oldalak: 1 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... 111   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Őzhívás  (Megtekintve 286591 alkalommal)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #900 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 08:50:06 »

........Szúnyog volt bőven: kettőt lenyeltem,hármat kiköptem.  Vigyorog

Miért válogatsz? Röhög Stoel
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Anti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2681



« Új üzenet #901 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 08:52:30 »

Hátha érdekel valakit.:

Aug. 5. hétfő


Ha lesz rá igény, folytatom, 3 napos volt a vadászat...  :Mosolyog  Ördög




 Emelem

  Igen Várjuk a folytatást!
Az a gombnyársas remélem megvár engem...  Kacsint
 Wave
 
Naplózva

"kilenc és fölötte"
I shot the sheriff, but I did not shoot the deputy...
Plank Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1345



« Új üzenet #902 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 09:37:52 »

Péter! Igen  Emelem
 Csak így tovább...! Vigyorog Wave Várjuk! Emelem
Naplózva

"Az legyen a vadász nemes törekvése,hogy a vadat óvja,kímélje és védje,vadásszon ahogy a törvény és szokás kívánja,s teremtményeiben a teremtőt áldja"
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #903 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 10:25:41 »

Jöhetnek a további részek, Peti, Gyula  Igen és mindenki írjon, várom minden nap a folytatást és a képeket! Igen Wave
Csabus remélem terítékre hozta és a sípra ugró kant történetét írja éppen! Tőle kitelik! Ördög Igen
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #904 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 11:13:57 »

Este

7 óra után indulunk, időben szeretnék kiérni arra a betárcsázott búzaföldre, amelyikre állítólag egy 400-450 gr körüli öreg bak jár ki. Tikkasztó hőségben gyalogolunk a les felé, a szélben kint van már egy kis suta, szerencsére riasztás nélkül ugrik be.
Felülünk, megkezdődik a várakozás.
Nemsokára tőlünk jobbra, elég messze újabb suta lép ki az erdőcsíkból, kicsit bóklászik a tarlón, de aztán elég határozottan bemegy a mellette levő kukoricásba.
Újabb jó negyedóra telik el csendben, aztán N. meglök, balra szemben egy bak áll a fák lombja alatt. Sajnos mindjárt látom, hogy nem őt keressük, 300 gr körüli páratlan hatos, a bal szemága teljesen hiányzik, korban sem több szerintem négyévesnél. Egy darabig ott csipeget, nézeget, aztán kifekszik a tarlóra.
Várunk, és egészen besötétedésig nem történik tulajdonképpen semmi. Szemben valami zörög néha az erdősávban, a szajkók és a rigók is jelzik néha, a bak is figyeli időnként, de nem lép ki a titokzatos valami. A szomszéd területről nagy csapatokban húznak be a szürkevarjak aludni a halastó mögötti erdőbe. Végül már jó szürkületben bakunk megunja a fekvést, felkel, kényelmesen elsétál előttünk, majd megkerüli a lest, és mögöttünk bemegy a bozótba.
Próbálunk hívni, de eredménytelen.

Aug. 6. hajnal

Kissé megkésve indulunk a tervezetthez képest, mert N.-t  telefonja nem jókor ébresztette, de őzre még bőven időben vagyunk. Most megint máshova megyünk, és esti helyünket a vadőr foglalja el, hátha ő látja majd az őzet. Mi pedig oda megyünk, ahol ő látott előző este egy öreg, 400 gr körüli bakot.
Az utat, ahol cserkészünk, eleinte mindkét oldalán kukorica szegélyezi, mondom is N.-nek, figyeljen nagyon, mert disznóval is találkozhatunk itt, majd balról repcetarló, utána búzatarló következik. Mögöttük még van kukoricás.
A búzatarlón két őz, még így szürkületben is látszik, hogy az egyik egy nagytestű bak. Messze vannak, de talán eljuthatunk a jobboldali kukoricás sarkáig, onnét meg majd valamit kitalálunk, talán a gidasíp segít…
Sajnos, az utolsó métereken a suta kiszúr bennünket, és berohannak az út végénél levő kukoricásba. Hát, ezért kár, de nincs mit tenni, korán van még, ki is jöhetnek az üzekedés hevében, majd mindjárt felmegyünk odáig. Előtte még megnézzük a másik tarlón álló bakot, fiatal, nem érdekes. Észre is vesz bennünket, elugrik, nem baj.
Megyünk tovább az úton, meg-megállva, távcsövezve. A kukoricás mellett, amibe az őzek futottak, most sötét alak jelenik meg – disznó! Mázsa körüli kannak nézem, egyedül van, ferdén keresztbe igyekszik előttünk, valószínűleg át a másik, a tarlók mögötti kukoricákba, illetve az aljukban húzódó patakmenti bozót hűvösébe.
Sajnos messze van, úgy gondolom, közelebb a 300-hoz, mint a 200-hoz, ezért csak annyit mondok N.-nek, hogy nézze meg a céltávcsőben és ő döntsön. A kan meg-meglódul, kocog egyet-egyet, közben megáll, figyel. A szelünk jó, de takarásunk semmi, elvileg láthat, nem olyan rossz a disznó szeme, mint sokan tartják… N. nem érzi biztosnak a dolgot, így nem lő, a disznó végül megugrik és vágtatva tűnik el a hajlatban. De szép látvány volt!!!
Az út végén T alakú elágazás, N.-t balra, a kukorica sarkára küldöm, hátha kijön a bak, én meg gyorsan elmegyek jobbra, távolabb van egy hatalmas tarló, azt okvetlen meg akarom nézni. De, mivel csak nagyon messze van kint egy kisebb testű őz, hamar visszatérek én is.
A kukoricástól jó golyólövésre - köztük tarló - egy akácfolt sarkában áll egy magasles,. Odáig elmegyünk, majd jobbra fordulva a másik sarokig lopakodunk. Itt egy mély lejtő kezdődik, innét lelátunk az aljára, melyben kis ér húzódik a tarló feléig, partját keskeny, sűrű bozót szegi. Hátha ide mentek az őzek, vagy ide akarnak majd beváltani… Itt látta a hivatásos este a nagy bakot.
Jó 10 perc várakozás után úgy döntök, meg kellene nézni az ér túloldalát is, ott repceföld volt, amennyire látszik, szépen kicsírzott, hátha…
N. marad, én átosonok, körbenézek, semmi. Akkor irány vissza! Ahogy kibújok a bokrok alól, már csuklom is össze, és ülök le, előttem a szélben őz áll és néz - suta. Patthelyzet, pláne, ha vele van a bak is… Várok türelmesen, mert innét elmozdulni nem lehet, és a suta bizalmatlansága lassan oldódik, mert néha már elfordítja a fejét. Aztán megszólal N. felől a Buttoló, a suta felfigyel, rohanva indul a  hang irányába, neki a dombnak, mögötte egy jó bak ugrik ki a bokrok alól, utána a sutának!
Ugrom fel én is, gyorsan vissza az akácos szélébe, ott nem vagyok útban, takarást is találok, és a lövést sem zavarom, de most jelezni kellene N.-nek, hogy lőhet, ha tetszik a bak, hátha egyedül nem tud dönteni. Hozzám képest a két őz a horizonton túl van, néha látom a bak testének felső részét. Lőhető, de a súlyban bizonytalan vagyok, olyan nagynak nem nézem. De talán közel van a 400-hoz…  Ennyinek látta tegnap András… Amikor takarásba kerülnek, még feljebb megyek, már látom N. alakját a bokrok mögött, súgom is, hogy lőhet, ha tetszik a bak! A választ nem értem, de az őzek némi tipródás után N. előtt elmenve, túloldalán, de még a les előtt bemennek az akácosba.
N. nem tudott dönteni, hogy lőjön-e, és igazság szerint még a vadőr visszajelzésére is várunk, mert amit tegnap próbáltunk, az nagyobb bak ennél mindenképp. Azt lenne jó megcsípni…
Kinézünk a távolabbi, nagy tarlóra, vagy 500 méterre egy nagytestű, de csak közepes agancsú bak van kint egy sutával, ezeket nem piszkáljuk. Vissza a kocsihoz!
A tarlón gyalogolva még szemből jön egy kereső bak, középkora elején járó, 350 gr körüli hatos. Szeretném lefényképezni, de hiába lapulunk, nem tudjuk becsapni a síppal, gyanúsak vagyunk neki.

Átmegyünk a másik beírókönyvhöz, és utána egy nagy repcetarló közepén, föld alatti vezetéket jelző tábla mellett megállva hívunk. Körbenézve, a mögöttünk levő kukoricás szélén kint is van mindjárt egy őz, de a nagy nagyítású távcső hamar lehűti a lelkesedést, első agancsú, füléig sem érő nyársas.
De igazából nem is onnét várunk nagyobb bakot, hanem a hajlatban levő bozótcsíkból, aminek a végében pár perc múlva meg is jelenik egy komolyabb jövevény! Sajnos ez sem jó nekünk, középkorú 330-350 gr körüli hatos. Jó lenne lefotózni, de nem akar jönni, inkább párhuzamosan figyel előre. Amikor ott megjelenik egy suta, már tudjuk, mit nézett… Oda is kocog hozzá, és együtt tűnnek el a bokrok között.
Még egy másik körzetet, egy erdő alatti nagy tarlót megpróbálunk, itt lesről lehet hívni. Pár strófa után meglátom a messziről, szemből szaladó őzet. Meg vagyunk átkozva, mint Bagaméri, ez megint csak egy kis nyársas. Na, mindegy, akkor majd jól lefotózom!
Aztán, amikor a gépet bekapcsolom, és 2 mp videózás után a kijelzőn megjelenik, hogy te hülye, otthon hagytad a memóriakártyát, megtelt a saját memória, akkor egy kicsit ideges leszek… Gyorsan visszanézem a képeket, párat törlök (közben a bakocska a lestől 2 m-re téblábol), és tudok még fényképezni vagy 2-3 kockát. Sajnos nagy igyekezetemben két olyan képet is kitöröltem, amit nem kellett volna…
Visszamegyünk a faluba, kicseréljük tapasztalatainkat a vadőrrel. Nem látta a nagy bakot ma sem, csak egy közepest, meg egy csontsovány, valószínűleg rendkívül vén jószágot.
N. dönt, este a ma reggelit nézzük meg újra, az jobban tetszik a tegnapinál, ha látjuk, meglövi.
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #905 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 15:13:45 »

Peti!
 Igen  Emelem
Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #906 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 15:15:40 »

Aug. 5 este.

Estére még két vadász érkezik. Úgy döntünk, hogy én kísérem a Lacit ,  A Sanyi pedig a Zsoltival igyekszik kis bakot lövetni. Két részre osztjuk a területet, hogy ne zavarjuk egymást. Nekünk jut a szik. A Zsoltiéké a mezőgazdasági részek. Iszonyat meleg mozgás alig. Azért három bakot sikerül behívnom. Egy padkáról hívok, amikor meglátjuk a nádból a nagy gazban felénk jövő őzet. Alig látszik ki a feje az sem mindig. Messziről nehéz eldönteni, hogy bak de azért sikerül. Nyolcvan méter körül eltűnik a gazban. Amikor kinéz, a Laci még megkérdezi: biztos, hogy nem suta?
Nem az, ha jól áll lőjed.
Párat lép jobbra akkor kapja nyakon a golyót.
Azt hiszem ezt a bakot is sokan szívesen látnák a falukon. Ezután még egy kis éves hatos bakot behívok bála mögül. Az agancs hegyén rászáradt barkafoszlányok. Odajön tíz méterre, sokáig ott mászkál körülöttünk. Sajnos a fényképező a kocsiban volt.
Hazafelé összeakadunk K. Sanyival. Reggel Ő is betársul mellénk fotózni.
Zsoltinak nem sikerült semmit lőni.






Egy kis sziki hangulat:

Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
J.vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2891


« Új üzenet #907 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 16:37:11 »

Péter!
Nagyon jó volt olvasni a remek beszámolót! Igen Emelem
Én is várom a folytatást! Türelmetlenül
Üdv: J. vadász Emelem
Naplózva

" ...A megbízható embert még az ellensége is tiszteli...A többi szemét, amit elfúj a szél... " (Wass Albert)
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #908 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 16:38:04 »


Nédmááá, hát nem meglőtték a bakomat?
Pont ilyen után kajtatok Vigyorog
Gratula, ez többet ér bármilyen szabályos hatosnál!
 Emelem
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
J.vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2891


« Új üzenet #909 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 16:42:30 »

Ma este hiába vártunk a kis felemásra,nem jött.Mondjuk más sem.Két szomjas nyúlon kívül 9-ig nem láttunk semmit.Szúnyog volt bőven:kettőt lenyeltem,hármat kiköptem.  Vigyorog

A vadász legfőbb erényei a kitartás és a türelem! Vigyorog
Ebben az időszakban meg a legfontosabb "kiegészítő" a szúnyogriasztó! Röhög
De ne csüggedj el Balkó! Előbb-utóbb összetalálkozol azzal a bakkal! Igen
Most én is hasonló cipőben/csizmában járok!
 
Naplózva

" ...A megbízható embert még az ellensége is tiszteli...A többi szemét, amit elfúj a szél... " (Wass Albert)
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #910 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 16:45:51 »

Gyula, ez nagyon jó kis bak!!!  Igen Emelem
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
J.vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2891


« Új üzenet #911 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 16:50:06 »

Nédmááá, hát nem meglőtték a bakomat?
Pont ilyen után kajtatok Vigyorog
Gratula, ez többet ér bármilyen szabályos hatosnál!
 Emelem

Gratulálok Gyula! Emelem
Ilyen bakot nehéz lőni/lövetni! Igen
És csatlakozva Csabához:
Egy ilyen trófeát én is sokkal többre becsülök, mint egy "megfelellő közönséges"-t (Sz. Zs. Gróf Úr után szabadon)!
Üdv: J. vadász Emelem
Naplózva

" ...A megbízható embert még az ellensége is tiszteli...A többi szemét, amit elfúj a szél... " (Wass Albert)
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #912 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 17:08:35 »

Este

Időben indulunk, a hőség kissé kellemetlen. Most valamivel közelebb megyünk az autóval, és amikor megállunk, meglepetésünkre két őz már kit van azon a tarlón, ahonnét hajnalban elugrottak. A távcső az egyiket komoly baknak mutatja, csak úgy szikráznak fehér ágvégei a rávetülő napsugarakban. Nem is nagyon nézegetem tovább, nyilvánvaló, hogy őt keressük, de a neheze most jön, be kellene lopni!
Ehhez viszont jókora kerülő szükséges, egyrészt a szél, másrészt a takarás miatt.
Nekiindulunk tehát, pár lépést hátrálunk a kocsitól, aztán a repcetarló szélében irány északnak, a következő akácosig. Annak sarkára érve izzadtan, lihegve állunk meg, nem túl szórakoztató dolog az erőltetett menet jóval 30 C felett… Bebújunk a bokrok mögé, jó 300 méterre vannak az őzek, talán a gidasíp behozza a sutát, és akkor nyilván a bak is vele jön majd!
N. elhelyezkedik, én sípolok, az őzek fütyülnek – ránk. Ez így nem jó!
Az őzek háta mögött, tőlünk balra kukoricás van, amely egészen a lesig, és a másik akácosig húzódik, ebbe szaladt be reggel a kan. A terephullámokat kihasználva újabb kerülővel ennek a sarkáig is eljutunk minden gond nélkül, innét már a lőtávolság határán van a bak. De a háttér nem jó, forgalmas út húzódik a távolban, így a szélső sorokban óvatosan, ki-kinézegetve még tovább lopakodunk, és lassacskán már egyvonalba kerülünk, majd némi körbenézés, tájékozódás után túl is megyünk az őzeken. Mivel most épp mi vagyunk egy gödörben, nem láthatjuk őket, feljebb kell kúszni. Szerencsére elfelé legelésznek, így sikerül a manőver, ott van előttünk a bak, 100-120 méterre!
A gaz elég magas ott a tarlón, csak a test felső harmada látszik, így megbeszéljük, hogy N. még kicsit oldalt és előre settenkedik, onnét már nyugodtan lőhet, a háttér is jó.
Így is történik, felállítja a célzóbotot, nézegeti a nagyítást, a bak most nem is áll jól, de nem baj, addig még én is megnézem legalább egyszer… Itt ér a meglepetés, a pofa, az arckifejezés, és most már látom, az agancs sem olyan, mint amit reméltem, maximum 5 éves, 350 körüli hatos!
Gyorsan súgom is: - Ezt láttad reggel?
Jön a válasz, hiszen ő jobban látta: - Szerintem nem!
Szerintem sem, ezt majdnem benéztük, annyira biztos voltam benne, hogy nem lehet másik bak, hogy a cserkészet közben meg sem néztem normálisan, bíztam a távoli, első pillantásban… De jó lecke, még szerencse, hogy idejében!!!
Ott is hagyjuk azonnal, és kissé értetlenül, de megkönnyebbülve rázzuk a fejünket, majdnem hülyeséget csináltunk! Főleg én.
Nincs más hátra, fel az akácoshoz, akkor ott kell lennie a másik baknak a gödörben, ha van egy kis szerencsénk…
Már majdnem kiérünk a sarkon, amikor a szemben levő kukoricából egy suta jön ki, ez is feltart bennünket, mert hátha jön utána bak is, várni kell kicsit, de egyedül van.  Aztán pedig rálátni a kérdéses tarló felső részére, a gödör utáni legmagasabb pontjára, ott épp akkor vált ki két őz. Sajnos messze vannak, és a fény is kezd fogyni, annyit látok, hogy koros a bak, sötét, elég vastag szárai vannak alul, de többet képtelen vagyok kivenni. Lehet, hogy őt keressük?
Mindenesetre, ha a völgyben nem lesz semmi, akkor gyorsan lemegyünk a szélső bokrokig, onnét talán még be lehet hívni…
Recseg ez a nyomorult tarló, nem így képzeltem el az osonást a túlsó sarokig, de odaérünk, és abban a pillanatban jön be jobbról, a legutolsó bokrok felől egy suta, nyomában egy jó bak!
A távcső mutatja, hogy szabályos hatos, alul elég vastagok a szárak, bár a hosszukkal nem vagyok megelégedve, és nem értem, hogyan láthatott a vadőr ebben 400 gr-ot, de ő talán jobb fényviszonyok között nézte.
Mindenesetre lőhető, ha ezt látta N. reggel, akkor itt az alkalom!
Míg ezen tanakodunk, és eldöntjük egy élet végét, a suta lassan közeledik felénk, a bak pedig folyamatosan próbálkozik nála, és háromszor is borítja. Amikor aztán megállnak, talán, ha 100 méterre, először takarják egymást, majd a suta párat lép visszafelé…
Nem hallunk becsapódást, és gyanúsan magasan porzik a talaj… A bak csak áll rezzenetlenül!
-   Fölé lőttél! – sziszegem,  - lőj még egyet gyorsan!
-   Nem értem – tanácstalankodik N., – mi van ezzel a puskával?
-   Itt az enyém, az pontos – akasztom le a vállamról a ZKK-t, ami persze üres, de N. a sajátját tölti meg gyorsan.
Teljes a káosz mindkettőnk fejében, de a puska már töltve, ám N. még fel sem emelheti, amikor a bak megtántorodik, és helyben összecsuklik!!! Húúúúú… Azonban még fent a feje, várni kell, mindenesetre a lövés mégis jó helyre ment, ez már biztos.
Talán egy perc telik el, és ahelyett, hogy elfeküdne, inkább talpra vergődik a nagybeteg állat, bizonytalan, tántorgó léptekkel akar a bokrok közé bejutni.
-   Lődd még meg gyorsan!!!
Közvetlen a bozótszélben szól még egyszer a puska, és a bak összeesik. Hát ez nem semmi volt, vajon hova mehetett az első lövés? N. azt mondja, a második előtt látta már, hogy jó helyen vérzik az oldala.
A következő pillanatban alig 30-40 lépésre tőlünk megvillan valami a tarlóban, róka szalad nagy ugrásokkal le a gödörbe előttünk.
-   Lődd meg!
-   Nincs nálam több töltény!
-   Itt az enyém! – nyomok egy lőszert a csőbe, miközben folyamatos cincogással próbálom megállítani a komát.
Lassít, a bozót előtt megállva keresztbe fordul, N. célozni akar, de jobbról berobog a suta, neki a rókának, mire az egy ugrással eltűnik a sűrűben. Úgy tűnik, mintha a suta őt tette volna felelőssé a bak haláláért…
Hát akkor nézzük a bakot! Ott fekszik a szélben, az első lövés is tökéletes volt, lapocka mögött, középmagasan ütötte át a 6,5x57-es Nosler Partition, korrekt tüdőlövés, elég jó kimenettel. Én attól féltem, hogy talán nem gombásodott valamiért a lövedék, ezért volt a furcsa viselkedés. A második golyó nyakon találta. Tulajdonképpen felesleges volt, de ezt nem tudhattuk akkor és legalább azonnal ölt.
Feltűnően kistestű bak, 14 kg-ot mutat a mérleg a hűtőkamránál...
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2661


« Új üzenet #913 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 17:27:21 »

Péter! Gratulálok a sikeres eredményes vadászathoz! Igen Emelem
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #914 Dátum: 2013. Augusztus 09. - 19:52:22 »

azonban pár perc múlva jobbra elöl, az úton megjelenik egy őz. Lassan bandukol erre, illetve mellettünk megy el. A síp nem érdekli, csak baktat, a feje lent, a szája nyitva. Néha megáll, oldalra figyel, aztán megy tovább. Bak, de micsoda bak! Hosszú, csaknem ceruzavékony, seszínű, gyöngytelen, a fül fölött kissé hátratörő szárak, vékony, hegyes hátsóágak, a bal szemág helyén valami kis dudor, a jobbat már nem is jelzi semmi. Gyenge test, és amikor mellettünk alig 80-100 méterre belépne a kukoricába, szinte megdöbbenek vénséges vén arcán, végtelenül fáradt tekintetén… Csak még egyszer találkozzunk, ha már felszabadult a tagi bak!!! De erre kevés esély van, tudom.

Rosseb se érti a bérvadászokat!

Én - hiába vadásznék gyémánttal kirakott, aranyba mártott 850 gr-os agancsú bakra - egy ilyet biztos nem engednék el...
Egyrészt mert nagyobb ritkaság, másrészt meg mert ... csak.  Vigyorog

Szóval egy pénzbe alig kerülő, de érdekes bakot elengedni csak azért mert én a négyszázgrammosra gyüttem...? Hááát...
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Oldalak: 1 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... 111   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: