Oldalak: 1 ... 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 [335] 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 ... 981   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Golyós fegyverekről általában  (Megtekintve 1753258 alkalommal)
Stefi
Vendég
« Új üzenet #5010 Dátum: 2012. Június 12. - 12:04:28 »

Keveset jártok vadászni, minden topicban csak a feszülés megy.  Nyihi

 Igen                        Rííí
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #5011 Dátum: 2012. Június 12. - 12:28:22 »


A JEHOVÁN láttam először Rösler fegyvert . Mindjárt megkapott egyszerű szépsége és mivel több különböző variáns is volt még a műanyagtusásakat is megnéztem . (pedig nem szeretem a műanyagot de egyre inkább elfogadom és nagyon praktikusnak "strapabírónak" tartom). A lényeg hogy nekem nagyon tetszik szép fegyver (ha egy fegyver szép lehet) csak mikor megnézem a technikai adatokat akkor megy el tőle a kedvem még pedig azért mert a súlya 3 kilogramm alatt van . Valahogy úgy gondolom hogy egy jó középkalibernek 3-4 kg. között kell lennie a fegyver csupasz súlyának . Lehet hogy rossz berögződés és vélhetőleg lőni kellene néhányat vele aztán megváltozna a véleményem ( vagy nem ).
Érdekességként leírom hogy egy jóismerősöm vett egy Tkka T3 ast  9,3 x 62 kaliberben majd saját bevallása szerint is félt tőle , sokat hibázott el is adta . Na mit vett helyette ?  (lehülyéztem mikor meghallottam)  Tikka T3  300 Win.mag.  Ördög   Rííí    Ami a legérdekesebb - már vagy 4 éve ezt használja tökéletesen elégedett vele és nagyon is eredményes !   Vállat von
Naplózva
huszlavika
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2791



« Új üzenet #5012 Dátum: 2012. Június 12. - 12:51:59 »

Üdv az uraknak,
tényleg front lehet!
Ogre és kritizálóikkal kapcsolatban……
Emlékszem egy pár hónapja, amikor – mivel vélhetőleg egy precíz ember – szépen közzétette, hogy az alutokos 30-06-os Rössler-rel NP Hirt tölténnyel mennyi idő alatt pontosan hány vaddisznót zsákmányolt, mennyit cseszett el, mi volt a tőtény hatása…. stb., akkor azért támadták sokan, mert a számok bűvöletében él, és ezt nem illik, mert…… mittudénmárhogymiért!
Volt egy vita, hogy miből kell egy vadászpuska fémrészeit készíteni! Oltogattuk sokan, nem kicsit, hanem jó rendesen Ogrét, hogy az alumínium jó kávéfőző anyagnak, bilinek, biciklialváznak, de vadászpuska alapanyagnak nem! (Előre bocsátom, hogy szerintem is az acél, amely a legjobb a célra, de a legtöbbet használt és legjobban szeretett puskám egy Tikka, amely tele van „gagyi” műanyagokkal. Nehezemre esik beismerni, de semmi hátrányát nem tapasztaltam eddig, pedig sok éven keresztül szent meggyőződésem volt – már sikeres használat közben – hogy bizony akkor is veszek egy ACÉL VADÁSZPUSKÁT , ha törik ha szakad, mert a Tikka jó… jó… de akkor is egy műanyag gagyi! Aztán nem így lett, sok vasat vettem azóta, de egy sincs olyan, ami álompuska lenne!)  Akkor Ogre csak azt írta, hogy nem tapasztalta semmi hátrányát a Rösslerének, eladta, de kib@szottul visszasírja, mert a Steyr-nél is jobb volt neki – szerinte! Ez is csak egy, és csak szubjektív vélemény, de objektív tapasztalásokkal alátámasztva! De akkor is csak EGY vélemény!
Most is ezt mondta! A kérdező kérdezett, a válaszolók pedig leírták a véleményüket, azok is, akik szerint jó, sőt nagyon jó, azok is akik szerint egy kalap sz@rt sem ér! Majd a kérdező eldönti, hogy kinek a véleményére kíváncsi. Eldönti, hogy a kategorikus stílusban megmondottakra hallgat, vagy a nagyon udvarias stílusban mondott véleményre.
A tartalomról ……..ha valaki alaposan meg gusztál egy fegyvert a boltban, és van egy véleménye róla, az is egy vélemény, de ha valaki éveken keresztül rendszeresen használja, és jóval száz fölötti az elejtett nagyvadak száma, és mechanikai problémája sem volt vele, másik fórumtárs még csavarhúzóval is kapargatta, de semmi kárt nem tudott benne tenni, és ugyanígy nincs rossz használati tapasztalata, akkor én azt – már megbocsássatok – de valamivel autentikusabbnak fogadom el, mint a jól meggusztáltam a vadászboltban, meg az „ilyen sz@rt, meg olyan sz@rt mondanak róla” véleményt. Ettől függetlenül a vadászboltban is lehet tapasztalatra szert tenni…. hogy fekszik, milyen a súlyelosztása, agyazása, a felhasznált anyagok minősége, kidolgozása mennyire tetszik…. stb.(Saját puska a példa, ha hallgatok magamra – és lett volna több pénzem – a büdös életben nem vettem volna gagyi műanyag alkatrészes fegyvert! Aztán tessék, itt van, és mint egy igásló, húz és működik! Lehet, hogy hamarabb tönkre megy, mint egy M98, de hát ahhoz más jellegű használat kellene….)
Ismét mondom, ezek után a kérdező majd eldönti, hogy kire, kikre hallgat!
Stílus……… lássuk be, hogy nagyon nehéz itt a fórumon úgy hozzászólni, hogy az valakinek, vagy valakiknek ne bökje a szemét. Van, akié az én szememet is böki, és vannak olyanok, akiknek az én stílusom nem jön be. Ez van, de hát ez egy ilyen verkli. Társasvadászaton, előtte, az esetleges szünetekben, utána az ebédnél is vannak baráti csoportok, akik jól érzik magukat egymás társaságában, és vannak olyanok is akiknek csak köszönünk! Ez már így lesz, amíg a világ világ, és még két nap. Mert az ember ilyen!

De hogy front van az biztos!!!

Üdv,
Naplózva
sab
Vendég
« Új üzenet #5013 Dátum: 2012. Június 12. - 16:44:42 »

Had adjak még egy pofont a Rössler Titan fegyvernek.

Ez a pofon, nem az első és szerintem nem is az utolsó.

Tokozat.

Elismert kollégám felszerelt az alu tokozatra, szabályosan, ragasztva, szabályos, nem gányolt csavarokal egy acél, fix, gyári szereléket és egy "súlyos" variábel céltávcsövet.

Nos a fegyver nálam kötött ki, mert a tulajdonos erre vadászott és "sírva " hozta hozzám, külön-külön a fegyvert és a céltávcsövet szerelékestül.

Nem ragozom tovább, a lényeg, hogy a 30-06-os kaliber leverte a szereléket céltávcsővel, menettel együtt a fegyverről.
Ki tépve a menetet a tokozatból, annak ellenére, hogy láttam a csavarok menethelyesek voltak és ragasztva is lettek, megfelelő ragasztóval.

Nos, ez azért történhetett meg, mert a tokozat anyaga nem az az igazi jó alu ötvözet, valamint sajnos a többi alutokos fegyverhez mérten, ennél a gyártmánynál kevés a falvastagsága a megfelelő menethosszhoz, tartáshoz.

Ez a kaliber már gondot okozott, nem bírta elviselni a szerelék és a céltávcső össz. súlyát.

Tessék megnézni, megmérni pld. egy Sauer 202-es esetében, hogy milyen is az alu ötvözetes tokban lévő szerelékfuratok hossza, vagyis a tok anyagvastagsága.
Annál anyagminőség is van, mint aluötvözet, valamint falvastagság is.

Ez a Rössler Titan fegyvergyártmány az osztrák büchenmasterek és boltosok szerint is ( egyben mind a kettővel rendelkeznek), pontosan tudják, hogy ez a fegyvergyártmány egy bukás és ezt nem is titkolják.

Ez egy átmeneti kisérletezgetés terméke, melyet megelőzött más gyártmány is, de ez sajnos nem sikerült.

Egy pozitív van a fegyverben, kétségtelen, az pedig a cső. Emelem
Naplózva
forester73
Vendég
« Új üzenet #5014 Dátum: 2012. Június 12. - 17:52:19 »

SFOX és DUDU az én anyukám azt tanította még az óvodában , hogy tartsuk tiszteletben a másikat ez által a véleményét . Én fikáztam és nem küldtem el az annyába senkit sem rólatok ez elmonható ? Gyakorlati tapasztalatokról volt szó és ezzel csak az rendelkezik aki használja is jelen esetben mind két fegyverre értendő . Azt nem mondtam , hogy a Tikka sz@r de azt még mindíg állítom ,hogy a Rössler jobb és én ezt gyakolati tapasztalatból mondom . Értitek már???? Sorolhatnám a történeteket ,hogy igaz a T6-ból kieshet a tár volt ilyen de nem hullot atomjaira mint a Tikka T3 műanyag tárja , amit a lesen elemlámpa fényénél kellet össze legózni .Vagy azt , hogy a Rössler sohasem bántotta még a lőszer hegyétsem , a Tikka meg már 4 lövedéket tólt vissza a hüvelybe . Igaz ezen hibái miatt még nem dobom a kukába mert még megfelel a részemre. A költöi túlzásokról meg csak annyit , mit a nagy Levin modott " Uraim szavaik maró gúnya nem ér fel hozzám" . Az írásaim meg akinek nem tetszenek ne olvassa hiszen a szerzője nem titok csak elkell olvasni a fejlecet.


TAL még mindig tisztelettel , nem érzel valami ellent modást abban amit írtál? Az elismert kollégád mit hibázhatott nem tudom de a miskolci kollégád Holló Józsibácsi az enyémre -milyen véletlen pont 3006-os volt az enyém is- egy 2.5-10x56 IR paralaxos Deltát szerelt amivel a barátom még ma is lelkesen vadászik és ami tökéletesen áll a fegyveren v. ezen távcső pehelykönnyű!? Felhívtam a barátomat Bécsben szintén vadász és azt most nem tudom melyik boltban de a standard kaliberek kaphatóak de vannak amiket rendelni kell , három hónap . A Steyer helyett SAKO 75 338 WM-et akartam 6-7 hónappal kecsegtetek . Nem tudom  milyen egyébb Rössler fegyverek vannak amik megbuktak de a T6 és T3 kívül én még más fegyvert sem ismerek ennél a cégnél a honlapjukon is csak ezek vannak , hiszen a cég is csak a második évezred szülötte és az alapítói a Voere-ből váltak ki , tehát valamennyi tapasztalattal biztosan rendelkeznek . A ragasztás technikáról a BASF -es barátom csak annyit mondott ha megfelelően előkészített felületre a célnak megfelelő ragsztót használunk és a ragasztási felület megfelelő méretü akkor a csavarok és szorítók csak addig látjátk el feladatukat amíg a ragasztó megnem köt , RGO tökk mindegy ,hogy a tok  4.5 v. 6 mm mert a terhet a ragasztott rész viseli . De akkor vissza kérdezek ezen hiba után te hogyan orvosoltad a bajt kidobtátok a fegyvert?. Azt azért szeretném ,hogy addig éljek egészségesen amíg a barátomnál lévő fegyver tönkre megy. Ördög

Maradok még midig tisztelettel - már annak aki megérdemli_ az OGRE
Naplózva
Petibácsi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 615


« Új üzenet #5015 Dátum: 2012. Június 12. - 18:00:37 »



Azt azért szeretném ,hogy addig éljek egészségesen amíg a barátomnál lévő fegyver tönkre megy. Ördög

Maradok még midig tisztelettel - már annak aki megérdemli_ az OGRE

Szia!

Én ennyire nem lennék könnyelmű  Mosolyog,  az egészség fontosabb mint egy Rössler  Nyihi
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #5016 Dátum: 2012. Június 12. - 18:17:52 »

"Én fikáztam és nem küldtem el az annyába senkit sem rólatok ez elmonható ? "


Forester73!
Én ilyet egyetlen hozzászólásban sem olvastam! Te hol láttad?
Ha már ilyen tanmesével éltél, had kérdezzem meg: Anyukád azt is elmondta, hogy eltúlozni, elferdíteni sem illik semmit!

Üdv. Attila
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Fegbock
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1487


« Új üzenet #5017 Dátum: 2012. Június 12. - 18:25:55 »

Nem fontos a mentor nekem se nagyon van, most se meg nem is lesz úgy mond! Kértem már tanácsot én is ezzel nincs is baj! De sajnos olyan emberek is vadásznak akik a vadmacskát nem tudják megkülönböztetni a hiúztól, nem kell hozzá vadgazda mérnöki diploma, de aki valamit csinált azt csinálja rendesen és sport szerűen és tudja elengedni is a vadat ! De ez csak egy megjegyzés volt most, csak így eszembe jutott, még ha nem teljesen is ide tartozik!
 Emelem
Persze, nem fontos a Mentor, gondolod Te!
Sajnos nekem sem volt, de nagyon kellett volna! Első 1-2 vadászévemben eléggé tapasztalatlan voltam.
Amit magad tapasztalsz évek alatt, azt a Mentortól megtanulhatod néhány közös vadászat alatt.
Naplózva

Minden lövésem, amely talál, azonnal öljön! De ha nem öl, akkor ne ejtsen sebet!
Petibácsi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 615


« Új üzenet #5018 Dátum: 2012. Június 12. - 19:08:58 »

Persze, nem fontos a Mentor, gondolod Te!
Sajnos nekem sem volt, de nagyon kellett volna! Első 1-2 vadászévemben eléggé tapasztalatlan voltam.
Amit magad tapasztalsz évek alatt, azt a Mentortól megtanulhatod néhány közös vadászat alatt.

Szia!

Nem mindenkinek volt, de nem is baj! A Keresztapában volt egy mondat amit sajnos nem tudok pontosan idézni, de a lényeget leírom: Az a férfi aki magától éri el a célját, viszi sokra - ebben az esetben lesz jó vadász - TISZTELETREMÉLTÓ!
BP  Emelem
Naplózva
Dudu
Tacskós
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 328



« Új üzenet #5019 Dátum: 2012. Június 12. - 19:34:41 »

SFOX és DUDU az én anyukám azt tanította még az óvodában , hogy tartsuk tiszteletben a másikat ez által a véleményét . Én fikáztam és nem küldtem el az annyába senkit sem rólatok ez elmonható ? Gyakorlati tapasztalatokról volt szó és ezzel csak az rendelkezik aki használja is jelen esetben mind két fegyverre értendő . Azt nem mondtam , hogy a Tikka sz@r de azt még mindíg állítom ,hogy a Rössler jobb és én ezt gyakolati tapasztalatból mondom . Értitek már???? Sorolhatnám a történeteket ,hogy igaz a T6-ból kieshet a tár volt ilyen de nem hullot atomjaira mint a Tikka T3 műanyag tárja , amit a lesen elemlámpa fényénél kellet össze legózni .Vagy azt , hogy a Rössler sohasem bántotta még a lőszer hegyétsem , a Tikka meg már 4 lövedéket tólt vissza a hüvelybe . Igaz ezen hibái miatt még nem dobom a kukába mert még megfelel a részemre. A költöi túlzásokról meg csak annyit , mit a nagy Levin modott " Uraim szavaik maró gúnya nem ér fel hozzám" . Az írásaim meg akinek nem tetszenek ne olvassa hiszen a szerzője nem titok csak elkell olvasni a fejlecet.

Maradok még midig tisztelettel - már annak aki megérdemli_ az OGRE

Szia!  Emelem

Ne menjünk bele abba, hogy kinek mit tanítottak meg a szülei, mert ez a történet nem arról szól. Ne siklasd ki ezt is egészen más vágányra.
Kért véleményeket a srác a Rössler-ről. Te leírtad mit tapasztaltál. Én is leírtam, mit tapasztaltam és milyen körülmények között milyennek láttam a fegyvert. Nem is kellett volna, hogy mi egymással beszéljünk.....hacsak ki nem jelented, hogy akinek nincs az fogja be, mert az egyetlen hiteles vélemény itt a tied. Miért baj az, ha nekem nem az a véleményem róla, mint neked? Tikkát én meg sem említettem sehol, nem is akartam ahhoz hasonlítgatni a Rösslert. Az egyetlen,aki nem tartotta tiszteletben a másik véleményét, az Te vagy.  Nem szól szám

Kérlek, hogy zárjuk le ezt a témát. Mivel valószínűleg én vagyok a fiatalabb, ne az enyém legyen az utolsó szó.

Szóval a Rössler téma összefoglalva Taki dolgának megkönnyítése végett:

-Forester megvette, használja, szerinte jó. Jobb, mint a Tikka T3.
-Én nem vettem meg, és nem is szeretnék olyan fegyvert soha. Nem bíznék meg benne. Szerintem pl. a CZ 550, Remington 700 típusokkal jobban járnál. Ez csak az én véleményem.
Naplózva

Dávid
S.Fox
Vendég
« Új üzenet #5020 Dátum: 2012. Június 12. - 19:45:55 »

Forester, Anyukád helyesen írni nem tanított meg?  Mert ha nem, akkor legalább figyelj oda a piros hullámvonalakra.  cca 20 hiba volt színvonalas szösszenetedben, jórészt olyanok, amelyekért már alsóban is elégtelen járt volna. Erről nincs gyakorlati tapasztalatod?
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16599



« Új üzenet #5021 Dátum: 2012. Június 12. - 19:55:09 »

 Türelmetlen
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
S.Fox
Vendég
« Új üzenet #5022 Dátum: 2012. Június 12. - 20:05:06 »

Feri, kértem a törlésem, teljesítsétek légyszi! Gyakorló pszichopatákra nem vagyok kíváncsi, főleg, hogy lassan ők lesznek a hangadók

Priviben ezek után elég nehéz Veled kontaktálni, sine ira et studio nem Te vagy az, akinek most innen távoznia kell. Legjobb tudtommal megerősíthetném én is a törlésed, de erre különféle objektív okok miatt nem fog sor kerülni  BEE

Komolyra fordítva: vannak elvek, elvhű férfiember öléggé rögeszmés is. DE! Ettől halad a világ Uram  Emelem

 
« Utoljára szerkesztve: 2012. Június 12. - 20:18:53 írta nagysas » Naplózva
sab
Vendég
« Új üzenet #5023 Dátum: 2012. Június 12. - 20:33:59 »

SFOX és DUDU az én anyukám azt tanította még az óvodában , hogy tartsuk tiszteletben a másikat ez által a véleményét . Én fikáztam és nem küldtem el az annyába senkit sem rólatok ez elmonható ? Gyakorlati tapasztalatokról volt szó és ezzel csak az rendelkezik aki használja is jelen esetben mind két fegyverre értendő . Azt nem mondtam , hogy a Tikka sz@r de azt még mindíg állítom ,hogy a Rössler jobb és én ezt gyakolati tapasztalatból mondom . Értitek már???? Sorolhatnám a történeteket ,hogy igaz a T6-ból kieshet a tár volt ilyen de nem hullot atomjaira mint a Tikka T3 műanyag tárja , amit a lesen elemlámpa fényénél kellet össze legózni .Vagy azt , hogy a Rössler sohasem bántotta még a lőszer hegyétsem , a Tikka meg már 4 lövedéket tólt vissza a hüvelybe . Igaz ezen hibái miatt még nem dobom a kukába mert még megfelel a részemre. A költöi túlzásokról meg csak annyit , mit a nagy Levin modott " Uraim szavaik maró gúnya nem ér fel hozzám" . Az írásaim meg akinek nem tetszenek ne olvassa hiszen a szerzője nem titok csak elkell olvasni a fejlecet.


TAL még mindig tisztelettel , nem érzel valami ellent modást abban amit írtál? Az elismert kollégád mit hibázhatott nem tudom de a miskolci kollégád Holló Józsibácsi az enyémre -milyen véletlen pont 3006-os volt az enyém is- egy 2.5-10x56 IR paralaxos Deltát szerelt amivel a barátom még ma is lelkesen vadászik és ami tökéletesen áll a fegyveren v. ezen távcső pehelykönnyű!? Felhívtam a barátomat Bécsben szintén vadász és azt most nem tudom melyik boltban de a standard kaliberek kaphatóak de vannak amiket rendelni kell , három hónap . A Steyer helyett SAKO 75 338 WM-et akartam 6-7 hónappal kecsegtetek . Nem tudom  milyen egyébb Rössler fegyverek vannak amik megbuktak de a T6 és T3 kívül én még más fegyvert sem ismerek ennél a cégnél a honlapjukon is csak ezek vannak , hiszen a cég is csak a második évezred szülötte és az alapítói a Voere-ből váltak ki , tehát valamennyi tapasztalattal biztosan rendelkeznek . A ragasztás technikáról a BASF -es barátom csak annyit mondott ha megfelelően előkészített felületre a célnak megfelelő ragsztót használunk és a ragasztási felület megfelelő méretü akkor a csavarok és szorítók csak addig látjátk el feladatukat amíg a ragasztó megnem köt , RGO tökk mindegy ,hogy a tok  4.5 v. 6 mm mert a terhet a ragasztott rész viseli . De akkor vissza kérdezek ezen hiba után te hogyan orvosoltad a bajt kidobtátok a fegyvert?. Azt azért szeretném ,hogy addig éljek egészségesen amíg a barátomnál lévő fegyver tönkre megy. Ördög

Maradok még midig tisztelettel - már annak aki megérdemli_ az OGRE

Nézd, én leírtam a tapasztalatomat, úgy ahogy volt, sem hozzá, sem elvenni nem volt célom az írtakhoz.
Természetesen egy forgalmazó nem mondhatja, hogy volt vagy vannak gondok, saját renoméját nem fogja rontani.

Én megtehetem, hogy függetlenül nyilatkozom, mert se nem gyártó, se nem forgalmazó nem vagyok és nem vagyok egyik fegyvergyártó cégnek sem a kötelezettje.

Nem gondolom, hogy a kollégám bármiben is hibázhatott, mert ismerem, és láttam a munkáját, láttam, hogy mit és mivel ragasztott, és azt nem szükséges közölni velünk, hogy miként is kell felhelyezni egy szereléket.

Ennek ellenére az est megtörtént, ha tetszetős, ha nem.

De miért is mondanám egy fegyverről el a szakmai véleményemet ?

Nem bicigliszerelő vagyok, és nem most kezdtem a szakmát, van már véleményem, és pontosan tudom már 15 éve, hogy az osztrákoknál mi a vélemény egyes fegyverekről, főleg, hogy a puskaművesen egyben vadászboltosok is többségében Ausztriába.

Felénk pld. a megyében a saját megrendelőim kivétel nélkül mind eladta ( nyomott áron) a fegyvert és nem azért, mert én rossz munkát végeztem, mert azért gerinces ember szól, vagy elküld melegebb éghajlatra. ( jogosan)

Tehát, én leírtam a véleményemet erről a gyártmányról, és részemről ennyi.

Nem Neked írtam elsőként, ha nem úgy általánosságban. Emelem
Naplózva
Takika
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 99



« Új üzenet #5024 Dátum: 2012. Június 12. - 20:48:43 »

Ajhe!:)

Nem gondoltam volna,hogy ennyit vitáztok rajta!:)
Igazából mindenkinek köszönöm aki hozzászólt és leírta akár a véleményét,akár a tapasztalatát, mert így is többet tudok róla!:) Az biztos,hogy igyekszem megnézni,kézbe fogni és ha lehetőség adódik kipróbálni a Rösslert! A Tikkát már írtam,hogy csupán az ára miatt nem nézem,de biztos vagyok benne,hogy jó fegyver!

Azonban kérdésiem között az is szerepelt,hogy a Zastava M70-es típussal kinek van és milyen tapasztalata + véleménye, mivel nálam még ez is szerepel a listán, elérhetősége és ára miatt!Régebben sok jött be az országba,és olvastam,hogy hullámzó volt a minőség is a háború miatt.Az újabb gyártásúakkal van valakinek tapasztalata?

nagysas: Köszönöm az ajánlást,eddig elkerülte a figyelmem ez a típus(tényleg...mintha jobb lenne egy Zasztinál:D),azonban a külföldi fegyverbeszerzéssel csak részben vagyok tisztában! EWP és export engedély gondolom szükséges hozzá+a kinti hatóságokkal is egyeztetni kell! Azonban egy németországi kiutazás+az engedélyek(itthoni/külhoni bürokrácia) okán gondolom,hogy megéri egy ilyen utazás!Ismered ennek a menetét?Érdekelne,mivel az új fegyver beszerzésnél már felmerült bennem a külföldi boltok felkeresése is! (Pl a dunaszerdahelyi vadászbolt és a hazai forgalmazó között laza 45000Forintos a különbség egy  új CZ550 esetén, 300Huf/Euró árfolyamon is,ami azért bőven megéri az utazás+vizsgáztatás+papírozás költségei mellett is)

Sajnálom,hogy nem vártál.... hidd el, én négy évet vártam erre,és úgy érzem az bőven elég volt!:) Vegyescsövűeket néztem én is, hiszen egy 7x57R-es, kölcsön ZH-val ejtettem el az első disznómat!:) Azóta is szeretnék egy ilyen fegyvert,de általában csak nagyon leharcolt állapotúakat találok... és bizony nem egyszer "kotyogós" csővel próbálják rátukmálni a (hülyének nézett) vásárlóra(nem boltosról beszélek)!Mit vettél végül?Kaliberek?Mosolyog

Még egyszer is köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat,de kérlek benneteket,hogy nekem mindenkié számít,hiszen Ti tapasztaltabbak vagytok!Nem szeretném,ha ilyenek miatt felesleges viták és ellenségeskedések lennének ezen a fórumon!

Üdvözlettel:Taki
Naplózva

"A bürühöz üljön, ifiúr! Csak a bürühöz. Ott ma biztosan kijönnek..."
Oldalak: 1 ... 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 [335] 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 ... 981   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: