Na,még így se jártam...
Asszonypajti megkért,hogy üssek már össze egy gyors májpörköltet a sárgaborsó főzelékre.A hétvégén lőtt vadmalac mája tűnt erre legalkalmasabbnak,már pirítottam is a hagymát,csíkoltam a májat.Sűrített paradicsom,bors,kömény,paprika,babérlevél,már rotyogott is.
Majdnem kész,pici só...hoppá! a fokhagyma kimaradt.Gyorsan 3 gerezd bele a nyomóba,bele a lábasba.Egyet forr,gáz elzárva.
Nézegetem,kóstolom...mi a 3,14csa úszkál a tetején? Félmarék,centi hosszú,gyufaszál vastagságú,fehér,szelvényes kva anyja...
Vadhúsvizsgálói bizonyítványom van,minden általam zsigerelt vad belsőrészeire különös figyelmet fordítok...
Lábast ki az udvarra,egy fütty a szomszéd kuvaszoknak,már a kerítésnél előre nyalják a szájukat...
Nem,ez nem lehet az,aminek látszik!
Pörköltet vissza a konyhába...megkóstolom a gyanúsan lebegő "hernyókat".Ha a celebeknek nem lett tőle baja,nekem sem árthat,max.lekísérem fél szilvával...
Undorral fakanálra,majd a számba veszem...10 perc főzés után nem puha?!
Mégsem lárva! Fokhagyma íz,halleluja!...