Oldalak: 1 ... 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 [323] 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 655426 alkalommal)
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #4830 Dátum: 2010. Május 05. - 13:01:35 »

Hallottam, hogy még régebben Szente Tanárúr egyik vadgáz óráján megkérdezte az egyik diákjától hogy:
"Fiam! Nyáron egész nap kint dolgozol a dögmelegben. Hazamész. Megennél egy jó nyúlpörköltet, friss húsból, újkrumplival mellette egy jó pohár hideg fröccsel?"
A válasz után -ami természetesen az volt hogy igen- Laci Bá' véste befelé a karót a naplóba..  Bion
Szeged... Igen
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #4831 Dátum: 2010. Május 05. - 13:10:48 »

Fiatal koromban Ácson,  messze a falutól őriztük a rengeteg kisfácánt. Hetente 4 x biztos bográcsos paprikás krumplit főztünk. A rövidre főtt fácán - vagy nyúlpaprikásba belevágtunk egy(!) szem krumplit. Ezt neveztük annak! Ördög
Szente Laci nekem is volt tanárom. Akkor még Ő is a 20-as éveit taposta...!
A recept nem(!) Tőle volt!!! Nyihi Nyihi Emelem
Naplózva
BErik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1812



« Új üzenet #4832 Dátum: 2010. Május 05. - 14:42:25 »

Peti!

Te is itt voltál Szegeden, vagy honnan ismered Szentét meg Égetőt?


Károly!

Én már meg sem lepődök.
Szentét ismeri már a mai erdész- meg vadásztársadalom fele  Mosolyog
Naplózva

"Amit csinálunk, ahhoz érteni kell. Amit mondunk, abban hinni kell. És akivel beszélünk -akit tanítunk- azt egyrészt szeretni kell, másrészt komolyan kell venni." Sz.L.
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #4833 Dátum: 2010. Május 05. - 14:52:41 »

Igen, ott tanultam.
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #4834 Dátum: 2010. Május 05. - 17:15:40 »

Na nézd mán, a csávó kekeckedik a moderátorokkal... Fa testápoló Ördög

Ismételten 2.
Úgy látom nem volt elég "egy" invitálás Wanderer fórumtárstól testápolásra.  Bion
Tuti, hogy gyorsabban futok nálad!  Ördög

Naplózva
Kun Gábor (Gaben85)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 806


« Új üzenet #4835 Dátum: 2010. Május 05. - 19:55:46 »

Fiatal koromban Ácson,  messze a falutól őriztük a rengeteg kisfácánt. Hetente 4 x biztos bográcsos paprikás krumplit főztünk. A rövidre főtt fácán - vagy nyúlpaprikásba belevágtunk egy(!) szem krumplit. Ezt neveztük annak! Ördög
Szente Laci nekem is volt tanárom. Akkor még Ő is a 20-as éveit taposta...!
A recept nem(!) Tőle volt!!! Nyihi Nyihi Emelem

Így így! De hát tudod Károly, hogy hogyan működik... az a fácán a szemével kérte, hogy megfőhessen, a nevelt kacsa meg magától ugrott a kezembe és a meglepődéstől úgy megijedtem, hogy eltörtem a nyakát... már persze ha lehetne ilyet fácán őrzéskor... de mivel nem lehet...  Ördög Ördög Taps Wave
« Utoljára szerkesztve: 2010. Május 06. - 08:26:12 írta St.Girgesz » Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4836 Dátum: 2010. Június 15. - 09:46:04 »

Eszembe jutott 3 jó recept, úgyhogy mai választós a következő:

Erdei húskosárka,
Sajtos agglegényváró,
Tésztában sült húsrolád.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
BErik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1812



« Új üzenet #4837 Dátum: 2010. Június 15. - 09:50:06 »

3
Naplózva

"Amit csinálunk, ahhoz érteni kell. Amit mondunk, abban hinni kell. És akivel beszélünk -akit tanítunk- azt egyrészt szeretni kell, másrészt komolyan kell venni." Sz.L.
RWS
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1124



« Új üzenet #4838 Dátum: 2010. Június 15. - 09:52:26 »

1.,
Naplózva
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #4839 Dátum: 2010. Június 15. - 10:13:28 »

Üdv!
                1.

És ha van valami jó recepted kemencében való sütéshez akkor azt is megoszthatnád velünk.  Bion   Wave
Naplózva
Kapszli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 759



« Új üzenet #4840 Dátum: 2010. Június 15. - 10:26:50 »

Húsrolád
Igen gyozo
Naplózva

Üdv:Kapszli
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4841 Dátum: 2010. Június 15. - 10:32:46 »

És ha van valami jó recepted kemencében való sütéshez akkor azt is megoszthatnád velünk.  Bion   Wave

A kemencében sütésnek csak a képzeleted és a kemence mérete szab határt Bion
Próbáld ki pl. ezt:
Kb. 2kg tarját és 1kg karajt ujjnyi vastag szeletekre vágsz, kiklopfolod, megszóród sóval, borssal, kevés köménymaggal, csomborral. Aztán egy szeletelt paprikával és paradicsommal kibélelt tepsibe fekteted srégen egymásra rakva őket (halszálka minta szerint). A tetejére raksz pár gerezd zúzott fokhagymát, és bőven megszóród karikára vágott vöröshagymával, ráöntesz egy üveg barna sört, majd letakarod fóliával és előmelegített kemencében készre sütöd. Egészben sült újburgonyával, sörrel, friss salátával nagyon finom! Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9530


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #4842 Dátum: 2010. Június 15. - 10:36:59 »

Üdv!
                1.

És ha van valami jó recepted kemencében való sütéshez akkor azt is megoszthatnád velünk.  Bion   Wave

Ez is kemencés, ráadásul itt van a receptek között:

Csanakfalui részeges csülök

Hozzávalók 5-6 főre:
2 db sertés hátsó csülök

fokhagymakrém
csípős pirosarany
bors
mustár
kömény
majoranna
fél liter száraz fehérbor
1 üveg sör

A hátsó csánkot 5 darabra vágjuk fel, a szárkapocscsontot bennhagyjuk a húsban, csal a sípcsontot vesszük ki. Besózzuk és negyed óráig állni hagyjuk a húst, ezalatt elkészíthetjük a fűszerkeveréket, amely egy evőkanál csípős Piros Aranyból, egy evőkanál mustárból és ugyanennyi fokhagymakrémből áll. Ha túl sűrűnek találjuk, a pépet, vízzel higíthatjuk. A fűszerpépet ecsettel vékonyan felvisszük a hús egész felületére, így a rászórandó fűszer könnyebben megragad a hús felületén. Borssal, majorannával és a frissen aprított köménnyel szórjuk meg a csülökdarabokat. A befűszerezett hús alá egy pohár vizet öntünk a tepsibe, amit lefóliázunk, s úgy helyezzük a kemencébe. Egy óra múlva ha a víz már elpárolgott, fél liter száraz fehérbort öntünk alá. Két óra múlva, ha már a bor is elpárolgott és a hús is megpuhult, akkor a fóliát levesszük, s felrázott sörrel lespricceljük a csülökdarabokat. Ezután fokozottabban figyeljük a húst, kb. fél óra múlva szépen megpirul a hús felülete. Természetesen otthoni gázsütőben is elkészíthető az étel, viszont tartsuk szem előtt, hogy lacsonyabb hőmérsékleten lassú sütést igényel a hús, hogy legyen ideje megpuhulni. Csípős vegyes savanyúság, puha házikenyér illik hozzá.
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4843 Dátum: 2010. Június 15. - 10:40:24 »

Ez is kemencés, ráadásul itt van a receptek között:
Van még egy pár a receptgyűjteményben, csak át kell böngészni Ördög
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4591



« Új üzenet #4844 Dátum: 2010. Június 15. - 11:04:11 »

3.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 [323] 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: