Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #4395 Dátum: 2009. Augusztus 09. - 22:47:23 » |
|
Vaddisznó?
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #4396 Dátum: 2009. Augusztus 09. - 22:58:38 » |
|
Szvsz máááááj!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #4397 Dátum: 2009. Augusztus 09. - 23:23:58 » |
|
Azt látom. Csak az a kérdés, hogy házisertés vagy vaddisznó?
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #4398 Dátum: 2009. Augusztus 10. - 00:12:34 » |
|
Értettem én Uram! és azt is tudom, hogy milyen jól gurul utána a Soproni Vörös!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9921
|
|
« Új üzenet #4399 Dátum: 2009. Augusztus 10. - 06:39:31 » |
|
Azt látom. Csak az a kérdés, hogy házisertés vagy vaddisznó?
Vaddisznó..még amit jó múltkor sikerült elejtenem.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #4400 Dátum: 2009. Augusztus 10. - 08:34:35 » |
|
Az biztos nagyon finom volt. Még finomabb, ha mindjárt az elejtés után, szinte még melegen kerül a serpenyőbe.
A múltkor nagyon rákívántam a májra. Mivel lőni nem sikerült, vettem egy szépnek látszót az Intersparban. Fiatal volt, illatos. Ugyanúgy készítettem el, ahogy a vaddisznóét szoktam, de bizony nem lett jó. Ikrás is volt, kesernyés is volt, majdnem olyan pocsék, mint amivel a közétkeztetésben szokták elvenni a gyerekek kedvét a resztelt májtól. Szóval ezeknek a felfújt disznóknak a mája sem sokat ér.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9921
|
|
« Új üzenet #4401 Dátum: 2009. Augusztus 10. - 08:52:44 » |
|
Az biztos nagyon finom volt. Még finomabb, ha mindjárt az elejtés után, szinte még melegen kerül a serpenyőbe.
A múltkor nagyon rákívántam a májra. Mivel lőni nem sikerült, vettem egy szépnek látszót az Intersparban. Fiatal volt, illatos. Ugyanúgy készítettem el, ahogy a vaddisznóét szoktam, de bizony nem lett jó. Ikrás is volt, kesernyés is volt, majdnem olyan pocsék, mint amivel a közétkeztetésben szokták elvenni a gyerekek kedvét a resztelt májtól. Szóval ezeknek a felfújt disznóknak a mája sem sokat ér.
Háát úgy valóban jobb lett volna csak elkövettük azt a hibát hogy kinn hagytuk Horridónak mégegyszer ki kellett menni érte
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #4402 Dátum: 2009. Augusztus 10. - 09:56:24 » |
|
Az biztos nagyon finom volt. Még finomabb, ha mindjárt az elejtés után, szinte még melegen kerül a serpenyőbe.
A múltkor nagyon rákívántam a májra. Mivel lőni nem sikerült, vettem egy szépnek látszót az Intersparban. Fiatal volt, illatos. Ugyanúgy készítettem el, ahogy a vaddisznóét szoktam, de bizony nem lett jó. Ikrás is volt, kesernyés is volt, majdnem olyan pocsék, mint amivel a közétkeztetésben szokták elvenni a gyerekek kedvét a resztelt májtól. Szóval ezeknek a felfújt disznóknak a mája sem sokat ér.
Ezzel már én is megjártam. Ráadásul a haverom vendégeinek sütöttem a májat. Lőtt a srác két disznót de sajnos a hűtőjében egy kicsit "megszagosodott" a májuk, így félórával a vendégek érkezése előtt elrohantam a tescoba(vasárnap délután hová menjen az ember) és vettem szépnek látszó májat. A hentes srác rá akart beszélni a borjúmájra, lehet, jobban jártam volna vele. Szóval nem lett jó. Nem volt rossz sem, de közel sem adta azt az ízt, állagot mint a vaddisznóé.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #4403 Dátum: 2009. Augusztus 10. - 19:35:23 » |
|
Akkor lehet érdemes lett volna megkóstolnom annak a süldőnek a máját, amit nagybátyám készített el... de a "bóti" májon szerzett tapasztalataim alapján kihagytam. Na, majd legközelebb.
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #4404 Dátum: 2009. Augusztus 10. - 21:29:20 » |
|
Ezzel már én is megjártam. Ráadásul a haverom vendégeinek sütöttem a májat. Lőtt a srác két disznót de sajnos a hűtőjében egy kicsit "megszagosodott" a májuk, így félórával a vendégek érkezése előtt elrohantam a tescoba(vasárnap délután hová menjen az ember) és vettem szépnek látszó májat. A hentes srác rá akart beszélni a borjúmájra, lehet, jobban jártam volna vele. Szóval nem lett jó. Nem volt rossz sem, de közel sem adta azt az ízt, állagot mint a vaddisznóé.
Ezt a válogatós gyomrot! Még a végén kiderül, hogy Te nem is a vadkár miatt vadászol disznóra, csak a májáért!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #4405 Dátum: 2009. Augusztus 10. - 22:32:45 » |
|
Akkor lehet érdemes lett volna megkóstolnom annak a süldőnek a máját, amit nagybátyám készített el...
Szerintem is.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4406 Dátum: 2009. Augusztus 11. - 15:41:56 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #4407 Dátum: 2009. Augusztus 11. - 19:48:22 » |
|
Hát igen, a hvg is felfigyelt rá. Mikor egy szakács a főzőműsorban ételízesítőt szór a a húsra, csak úgy tessék lássék, mert az pótolja a húslevet, az nem igazán vall profizmusra. Meg a hús forrón felvágása sem, és hasonlók...
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #4408 Dátum: 2009. Augusztus 11. - 22:22:36 » |
|
Üdv Én csak erre figyeltem fel igazán! "A pék, aki rossz kenyeret süt, elárulja a kenyeret s elárulja saját " Sokan néznének ,ha felkellene tüntetni miből készül a Kenyerünk!Tritikálét is használnak tudtommal. Nekem megfelelne nagymamán , áldott legyen a keze!Kézzel degasztott kemencében sütött Fehérkenyere
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #4409 Dátum: 2009. Augusztus 11. - 23:05:02 » |
|
Sokan néznének ,ha felkellene tüntetni miből készül a Kenyerünk!Tritikálét is használnak tudtommal.
Nem az alapanyagal van igazán gond Lacus, hanem az időtényezővel. Az iparszerűen gyártott kenyérrel a sütőüzem nem tudja megvárni azt a kelési időt, amit nagyanyád még rászánt. Telenyomják ilyen-olyan adalékanyagokkal, állományjavítókkal, meg tudom is én mivel, aztán pörög a kerék. Nagyanyád kenyere 4-5 nap után is élvezhető volt, a mai futószalagos kenyér másnap már morzsáira esik szét vágáskor. Sajnos a búza ára és a kenyér ára köszönő viszonyban sincs egymással, tavaly, amikor a malmi búza 50 e Ft körül volt tonnánként, ugyanannyiba (vagy kevesebbe) került a kenyér mint ma, amikor a 30-at sem éri el. Dolgoztam egy ideig sütőipari vállalatnál, láttam, hogy a kenyér árának döntő hányadát az energia, (sütés, kiszállítás) a gépek értékcsökkenése, a bérköltség és a segédanyagok teszik ki, a liszt bekerülési költsége az egészben mondhatni elenyésző. Az is igaz (és itt cáfolom is részben az első mondatomat ), hogy bizonyára a hektáronként 60 mázsát termő búza beltartalma sem egészen olyan, mint nagyanyáink lánykorában, amikor csak a harmada termett adott területen. Akkoriban elsősorban istállótrágyára alapozva, műtrágya, növényvédő szerek nélkül. Nagyon sok tényezős egyenlet ez és mi, fogyasztók, többnyire csak a silány végeredménnyel találkozunk.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
|